Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• oceanearth

őstag

válasz peterszky #42 üzenetére

hát nem tudom. nekem van BME is és van EURO(IH) is. mivel én nem tom a nyelvtant csak beszélem a nyelvet meg fordítok meg értem az eredeti angol beszédet, ezért nekem EURO jóval könynebb volt. arra 0 készüléssel csináltam 80%-ot BME-n meg számít a nyelvtan oda 3 hónap felkészülés 60%.
    szvsz sztem kinek mi a színvonalas, sztem az EURO azt méri, hogy tudsz-e angolul a BME meg azt, hogy tudod a nyelvtani szabályokat, nem epdig azt, hogy tudsz-e angolul

• Tithian

őstag

válasz peterszky #42 üzenetére

Hogy mi a legnívósabb, azt nehéz lenne megmondani, de ezt-azt azért leírok:
    Angolból a TELC-ről hallani jót is, rosszat is (de nem tudom eldönteni, hogy a rengeteg ''egy pont híja volt'' eset véletlen-e vagy nem, ezért nem értékelem, ugyanez igaz a Rigó utcaira is), ahogy én elnétem a próbafeladatsorokat, nem valami nehéz, sok olyan ismerősöm is letette a középfokút, akik tudása finoman szólva sem áll szilárd alapokon. Az EU-ban jó elfogadottságnak örvend.
    Németből az ÖSD egy egész közkedvelt és szerintem könnyű vizsga, ha most kellene választanom, megint erre mennék. A Goethe Institut vizsgája is hasonlóan elismert, tapasztalatom nincs vele, de a hallottak alapján nem rossz választás egyik sem.
    A BME-féle vizsgákról nagyon vegyes dolgokat hallottam, szerintem vizsgaközpont-függő, hogy belefutsz-e egy kis korrupcióba vagy sem. Aki igazán nagy tudású, azt persze nem fogják megvágni.

Hogy a Pitman miért nem megfelelő színvonalú, arról valaki felvilágosíthatna. Nehezebb az átlagnál, más országokban elismert (tavaly még nálunk is...), s csalásokról sem hallani.

Új hozzászólás Aktív témák