Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
Aktív témák
-
Magnat
veterán
Hi,
kipróbálom majd, amit mondtál. Közben arra a tapasztalásra jutottam, h a Winavi 7.6 akkor jól csinálja a dolgát, ha realtime preview-t állítok be, viszont ez eléggé lassítja a folyamatot. (Prison break 43 perces részeire a felirat égetés így kb 35 perc, míg ha nem kapcsolok realtime preview-t, akkor 16 perc körül van 2.4-es p4-en) Fekete csík engem nem forszíroz, plazmám van
[Szerkesztve] -
krixkrax
tag
En AviRecomp -ot hasznalok, ami bitrata szamolot, virtualdub mod-ot meg vobsub-ot futtat automatikusan (mindet tartalmazza a telepito, de ha meg van nem kell ujra telepiteni) es batch-elheto. XVid-be konvertal, 2-pass. Opcionalisan feltehtok meg fekete savok (igy erre is lehet tenni a feliratot) es logo is.
Az itt irt konverzio idok nekem hihetetlenek!!! 2.8GHz procival is joval tobb mint 2x ido. (Persze 2 pass.)
A 700MB video az hany perc?
[Szerkesztve] -
Magnat
veterán
Sziasztok,
használ felirat égetésére vki Win Avi Video Converter 7.6-ot? Én ezzel próbálkozom és sajnos azt tapasztaltam, h a feliratok egy része vmiért nem kerül bele az aviba. Subtitle Workshop nem talált hibát, csak 1-2 figyelmeztetés volt hosszú sor meg hiányzó szóköz miatt. Jah, és nagyjából ugyan onnan hiányoznak a feliratok, de néha több, néha kevesebb ... azért nem akarok más progival próbálkozni, mert ez tudja a batch konverziót, ami egy 24 részes sorozatnál nem hátrány. -
Huntress
csendes tag
Szisztok, már sikerült a segítségetekkel tök jó SVCDt csinálnom virtualdubbal, felirattal, szóval szupi lett!!!
Viszont mostmár van DVD írom, és egy 650 MBos filmet szeretnék felírni Neroval, már át kodolta meg minden, jött volna az írás, és kíírta hogy nincs elég hely a dvdn, pedig 4.7 GBos Traxdata tök új DVD... és azt írja a Nero hogy kb. 3.67 GB kell a filmnek
Segítsen valaki...PLEASE!!!!
-
Somejko
aktív tag
Szia!
Ha nem megy a WinAvi-val,akkor prószáld meg így:
Mielőtt nekiálnál ennek,nézd meg Tmpgenc 3.0 Xexpress-el a feliratos filmet szerkesztői nézetben(''CUT-EDIT''-nél belepörgetsz a filmbe),nem e rakja rá a feliratot.(Nálam ráteszi).Ha nem teszi,akkor az alábbiak szerint:
Remélem van Virtual-dub progid
A lényeg,hogy ezek kellenek még hozzá:Bővebben: link + ez Bővebben: link-és másold a virtualdub könyvtárába.
Mielőtt nekilátsz,indítsad el az ''auxsetup.exe''-t,azon belül az ''install handler''-t,és ok.
Ezzel inditsad el:vdub-mp3-freeze.exe a másik helyett,mert ennél nem csúszik el a VBR-es kodolásu hang.
Akkor katt FILE,katt FILE OPEN...,(megnyitod az avit).
Ezután katt VIDEO,katt FILTERS...,katt ADD...,katt RESIZE ->OK,
na itt úgy kell hogy ezt a felbukkano ablakot kicsit arébb húzod,hogy lásd a mögötte levő adatot,hogy Mekora x felbontásban van a film.És ekkor értelemszerűen bemásolod a film felbontását(pl.:576x320 a film,akkor
NEW WIDTH: 576
NEW HEIGHT: 320)Ha ezeket beírtad,pipáld ki ezek alatt az ''EXPAND FRAME AND LETTERBOX IMAGE''-t.
A ''FRAME WIDTH'' -hez ird be a ''NEW WIDTH'' fenti számát(576)
a ''FRAME HEIGHT''-hez a számológéppel ''NEW WIDTH'' (576)-et szorozd 3-al és azt oszd el 4-el (ennél 432) =>és ezt a számot írd be a FRAME HEIGHT -hez.
Legalul katt ''SHOW PREVIEW'' -nél leellenőrizheted jó lett -e.Ha jo,akkor katt az OK-ra.!Ez a folyamat azért fontos,hogy a felirat a fekete részben legyen,ne pedig a filmen belül!
Ezután katt ADD...,katt LOAD...(kersd meg a letöltött ''textsub.vdf''-et és leokézod.Keresd meg a filterek között a ''TEXTSUB 2.23'' -nevezetüt és OK.Itt az OPEN,nál megkeresed a film felirat fájlát és leokézod.
Ezek után leokézhatod az egyész FILTERS-et.
Utána katt ''AUDIO'' - ''NO AUDIO''.
Katt ''FILE'',- START FRAME SERVER...,Katt ''START'',ide meg beírod ''film.avi'' és mentés.
Ezután megnyitod a Tmpgenc 3.0 programot,megkeresed a ''film.avi''-t ,itt meg rákattintasz az ''AUDIO SOURCE''-nál browse,és megnyitod az ''eredeti filmnek az avi-ját,ha kérdez akkor ''YES''.
Csak ezesetben fog összhangban lenni A kép és hang másodpercei.
Ha 2cd-s a film,akkor külön ugyanezzel a virtualdubos módszerrel csak a FRAME-szerver neve legyen mondjuk ''film2.avi'',hogy ne akadjanak össze,és a hangnál odafigyelni,hogy a Tmpgenc-nél az eredeti ''2-es cd aviját''nyisd meg.
Szal csinálsz 2db virdualdubos FRAME-szervert,és ha ezek megvannak megnyitod a Tmpgenc 3.0-át,Add file ''Film.avi''(hang beállít),és mégegyszer Add file..''film2.avi''(hang beállít),és konvertálhatod dvd-formátumba úgy,hogy belegyen pipálva a ''LIMIT VIDEO BITRATE TO 8000kbps''.
Output-nak mehet ''SYSTEM(VIDEO+AUDIO)-módban VBR(avarage bitrate) beállítással.
Ha végzett és megkaptad a 4200mb-os mpg fájlt,akkor ''márcsak'' a ''TMPGEnc DVD Author'' -progival kell megnyitnod (film.mpg)-t,csinálhatsz chaptereket(fejezetet),esetleg menüket,kiválasztod a könyvtárat hovategye,és ha végzett előjön a saját író programja,és kírhatod DVD-re vagy ISO-ba a vinyóra.
Csak elsőre látod nehéznek,ha megjegyezted a virtualdub-os részt,a többi már lazán fog menni
Üdv -
Esther
tag
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne, hogy ha avibol konvertáltam a WinAvi 6.2 vel feliratos VOB fileokat és azok jol mukodtek amikor azt a BSplayerrel megnéztem, akkor miert lehetseges az, hogy miutan kiirtam oket DVD video formatumba, a Nero VE 3.0.1.27 tel akkor a felirat kicsit csuszik elore tehat hamarabb jon mint a szoveg??????
A masik nagy gondom: néha a WinAvi 6.2 csak ugy spontan leall nehany %nal es nem hajlendo tovabb konvertalni!
Legyszives segitsetek mert tanacstalan vagyok, mint egy kisközség
Valaszotokat elore is koszi!
Eszti -
Garr
csendes tag
Szevasztok!
Az én problémám fordított nekem egy mpeg2-ről kellene leszedni a ráégetett feliratot. Ezt tudjátok, hogy kell? -
Met
nagyúr
Na, sikerült.
Preview lehetőség csak a subtitler plugin használatakor aktív.
A felirat meg valszeg azért nem látszott mert nem szabványos ssa feliratot adtam be neki (srtből konvertáltam), az srt-t megjelenítette szépen. -
Met
nagyúr
Felraktam ezeket a cuccokat és továbbra sincs felirat és preview sincs?
Hol kell preview-t nyomni? -
Viktor77
titán
Mindent pont úgy csinálj mint a linkelt másik topic #3-as hsz-ében van. Nekem is sikerült, már elsőre is.
Kódolási sebesség: Proci, és (gondolom) beállításfüggő. Egy átlag 700 megás avi-t, nekem kb. 1:10 alatt kódol át, de mivel folyamatosan ír is, ebben már az írásidő is benne ven. -
Viktor77
titán
Bővebben: link, #3-as hsz, és kell a text plugin.
Ha a film variable bit rate (a VirtualDub beszól mikor betöltöd a filmet), akkor a VirtualDubMod a megoldás. Én is ezzel csinálom. -
Met
nagyúr
Na, most tovább engedtem
nem látni a feliratot és nem is lehet kiválasztani, szal jó lenne ha valaki megmondaná, hogy mi a baj.
Nekem kicsit gyanus, hogy 47 percet ír ki a kódolásra, amikor felraktam a minőséget highest-re akkor 50-et. Nem túl kevés ez? -
-
Huntress
csendes tag
Lenne egy kicsi problémám! Minden jól menne csak épp megjelenik a VBR-es hibaüzenet, megnyitnám újra de nincs sehol nandub vbr amit kipipálhatnék, pedig már az újabb nandubot is felraktam! Segítsen valaki!
Másik próbálkozásom magával a nandubbal volt, itt is megcsináltam a szükséges beállításokat, de itt meg késik a hang, és ha two pass-szal csinálom akkor meg a felirat icipici lesz, pedig 72es betütípuson van!
[Szerkesztve] -
dezoe
csendes tag
Ha valakit érdekel hogyisvanez leírom.:
1.film lecsekkolása: Gspot-tal-a bitrátát felírod
2.VirtualDub Mod 14 +Vobsub +nandub telepít.
-vobsub telepítésénél kéri 2* azt a mappát ahol a virtualdubod van ezt megadod.
3.Virtuallal film megnyit,ha hibaüzenet van jó nagy ...VBR stb akkor a megnyitásnál open ablakban alul nandub vbr kipipál és úgy nyit meg.
4.video fül-compression, codec kiválaszt,-configure,-bitráta amit felírtál beír.
5.video fül ,-filters,-add,-textsubra klikk 2* (gabest féle),-open,-felirat hozzáad,-stiles,-(ha sárga betű kell akkor a fehér kocka helyett sárgát válassz),-felette levő gombbal
a betűméretet,stílust megadod.,-leokézod ezt az ablakot.Utána ebben a nagyobb ablakban amin a sárgát állítottad,jobb alul átállítod:-top:5,-buttom:5-apply,- ok
mindent leokézol,nyomsz egy F7-et adsz egy nevet a filmednek és vársz....
géptől függően 30-200 perc
ha kérdés van monnyátok,nekem ez eddig 150-szer sikerült.
[Szerkesztve] -
Somejko
aktív tag
A topic címre hagyatkozván a ''WinAVI-Video-Converter 6.2'' programot ajánlom.(=łł= ''6.3'' -ashoz nem találsz gyógyszert,gyógyszer nélkül középen szöveg:VEDD MEG,szal kizárólag ''6.2''-est töltsétek).Ez beleégeti a feliratot,automatikusan v kézzel létrehozza rajt a fejezeteket,és dolbi ac3-ra kódolja.Ezzel csináltam már 2cd-s 5.1 feliratos ''.avi''-ból DVD-t,ja és kib@szott gyors,és nem csak dvd-t lehet,
tud:avi-dvd avi-wmv - avi-mpg,és ezek odavissza müxenek.
Hali -
TakkerX
aktív tag
áh,kösz mindenkinek!
-
zLegolas
őstag
Mit értesz profi alatt? A mEncoder eléggé az szerintem, bárcsak tudnám tökéletesen használni. (Na ja, meg kéne tanulnom minden csínját-bínját.
)
Húzogatod a csúszkát, nyomogatod a gombot, oszt mén a szekér? Akkor MainActor, de az asszem fizetős egy idő után, ha jól emléxem, régen próbáltam.
Vagy nagyon profit? (Mert a Gyűrűk ura meg a Csillagháborús ILM is Linux alapú rendszert használ), de ehhez valszeg nem féhetünk hozzá...
Fejből nem'tok többet, (illetve a nevekkel vagyok hadilábon) bocs...
Mi a kérdés konkrétan? Mit szeretnél csinálni?
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
pocketdivxencoder
-
Fauszt
senior tag
pl. virtualdubmoddal megvalósítható...
-
TakkerX
aktív tag
nem tudom jó helyen nyitottam-e topikot ennek! ha nem sry!
hát amire kíváncsi lennék adott!
plz help!
Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest