- Jönnek a 144 Hz-es LG OLED tévék
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
alapz@j #5632 üzenetére
Sosem értettem, hogy miért nem tudok akárhány, tetszőleges mappát szinkronizálni egy csomó szolgáltatónál, aztán lehet trükközni az NTFS-átlinkelésekkel.
A Sugarsync már kb. 10 éve is tudta ezt, Copy, Cubby, Syncplicity, Mega, Wuala szintúgy, a GDrive is megtanulta, a Sync, Box, OneDrive, DropBox, Jottacloud meg az istennek sem...
MaCS
-
Igen, a Syncplicity lassan kapcsol.
Jelenleg az vele a gondom, hogy baromi sok könyvtárat jelez szinkronizálatlannak, némelyikükben vannak, némelyikükben nincsenek szinkronizálatlan fájlok.
A Sync gyors, csak annyi vele a gondom, hogy nem tetszőleges könyvtárra dolgozik, az NTFS link meg nem menedzselhető rugalmasan.
A SpiderOak a jelek szerint megszüntette a 2 GB beetetést, de a meglevőket nem vette el.
MaCS
-
sopruk
senior tag
válasz
MaCS_70 #5553 üzenetére
Akkor ez a Syncplicity probléma azóta többször is előfordult? #5496
Pedig épp most akartam felrakni két gépre, de akkor inkább a Sync. Úgy látom ez gyorsabban is szinkronizál...A SpiderOak-nál nem találom a 2 GB-os ingyenest, csak a 21 napos kipróbálási lehetőséget. Megszüntették volna, vagy csak én keresem rossz helyen?
-
sopruk
senior tag
válasz
RockFonok #5546 üzenetére
Biztonság szempontjából érdemes visszaolvasni a Syncplicity és Jottacloud hozzászólásokat...
-
A Box szerintem elég buta, igencsak furcsa kötöttségekkel.
A DropBox eleve kicsi tárhelyet ad, és mintha három gépre lenne korlátozva.
A Sync nálam még nem hibázott és elvben magas biztonsági szinten dolgozik.
A GDrive erőssége, hogy tetszőleges mappákra működik.
A Syncplicity-vel éppen van egy kis gondom, de a többivel több is volt. Nagyon magas a biztonsági szintje, tán 10 GB-ot ad és tetszőleges mappákra beállítható.
MaCS
-
Az agyvérzés szélén állok.
Elég sok adatot, jellemzően tízezernyi szöveges fájlt tartok Syncplicity-ben. Eddig komoly gondom nem volt vele -- gondoltam, ha gigamulti cégeknél bevált, akkor nagy bajt nálam sem okozhat.
De most...
Még a nyár derekán (!!!) csináltam egy nagy könyvtárrendezést, iszonyat mennyiségű fájlt és mappát ésszerűsítettem, tisztítottam, archiváltam.
Azóta használtam is három különböző gépen, ment is a szinkron.
Erre most azt látom, hogy valahonnan visszaszinkronizálódtak a két hónapja elmozgatott, archivált fájljaim, irdatlan káoszt okozva.
A OneDrive és a GoogleDrive régebben már megörvendeztetett ilyen akcióval, a kezdetek kezdetén a Sugarsyncnél ez nem volt ritka esemény. A Syncplicity-ben viszont most nagyot csalódtam -- és káromkodom ezerrel, megvan a programom a következő éjszakákra.
MaCS
-
válasz
#33802016 #5329 üzenetére
Szerintem én is pont ezt írtam a Megáról, arra pedig még véletlenül sem utaltam, hogy a szolgáltatók rendszere egyforma lenne.
Vannak Zero Knowledge elven működők (pl. Mega, Sync, SpiderOak, Syncplicity), vannak, akiknél ez fizetett szolgáltatás (pl. pCloud), vannak, akik hozzáférhetnek a fájlokhoz, de ezt csak törvényes megkeresésre teszik (pl. Jottacloud) és a skála másik végéhez közel van a Google, aki gépi intelligenciával, de megszemélyesítés nélkül elismerten belenéz az adatokba.
MaCS
-
sopruk
senior tag
Mi lehet az oka, hogy a Syncplicity nem hoz létre saját meghajtót, hanem csak egy mappát a gépen? Nem találok semmi beállítási lehetőséget erre vonatkozóan.
Régebben egy 64 bit-es gépre raktam fel és generált külön meghajtót. Most két 32 bit-es gépen csak mappát hoz létre magának. Mindhárom gép Win7-es...
Köszi előre is! -
sopruk
senior tag
válasz
#68216320 #5282 üzenetére
Úgy látom, hogy a pCloud -nál mindegyikhez van kliens.
És a (#4941)-es hozzászólás alapján tetszőleges mappát lehet meghatározni a szinkronizáláshoz...
10 GB-ot ad ingyenesen...
Most fogom én is kipróbálni ezt a cloud-ot, így még nem tudom mennyire gyorsan szinkronizál file módosítás esetén, de hátha van valakinek tapasztalata erről is...Biztonság szempontjából a Syncplicity lenne a legjobb, de ott meg úgy néz ki nincs Linux kliens...
-
válasz
instantwater #5169 üzenetére
Meg azért jóval macerásabb is.
én úgy vagyok ezzel, hogy ha egy szolgáltató tárhelyszolgáltatásból él, akkor érdekében áll tiszteletben tartani az ügyfelei igényeit, ezért ha a róla szóló tesztek is azt állítják, hogy zero knowledge elven működik a titkosításuk, akkor azt elhiszem nekik. Ezért például megbízható szolgáltatásnak tartom mondjuk a Tresoritet, a SpiderOakot a Syncplicity-tvagy a Syncet, valamint a pCloudot az opciós titkosításával. Tulajdonképpen a Mega is ide tartozna, de ott akad némi bizonytalansági tényező.
Ténylegesen személyes anyagot viszont rájuk sem bízok, még titkosítással sem, vagy ha mégis, akkor is szigorúan csak olyat, aminek belátható időn belül érdektelenné válik a tartalma.
MaCS
-
válasz
tordaitibi #5005 üzenetére
Mégis, mik az elvárt paraméterek? Csak mert rengeteg lehetőség van, itt is nagyon sokat említettünk már.
JottaCloud, Syncplicity, Box Sync, SpiderOak, stb, stb...
MaCS
-
válasz
jupp008 #4950 üzenetére
Én csak a sokszor megénekelt régi nótámat tudom fújni:
Jottacloud, 7 GB, tudja az automatikus fotófeltöltést,
Syncplicity, úgy látom, ez is tudja, de egészen biztos nem vagyok benne. Ez viszont szerintem komolyabb szolgáltatás.
MaCS
-
válasz
smallcurrant #4945 üzenetére
Csak a syncplicity.com címet ismerem, nemigen kerestem többet, csak használom.
MaCS
-
válasz
smallcurrant #4942 üzenetére
Nézz szét a Syncplicity háza táján! Nem ismerem a szintjeit, de világcégek bízzák rá az adataikat őrülten összetett hozzáférési struktúrában.
MaCS
-
válasz
DrojDtroll #4937 üzenetére
Én ezt nem biztos, hogy értem:
"Melyik szolgáltatás asztali kliense tud olyat, hogy nem a felhő mappjában lévő tartalmat is szinkronizál? "
Arra gondolsz, hogy tetszőleges mappát, ne csak a szolgáltató által felkínáltat szinkronizálja?
Pár napja írtam az általam ismert szolgáltatókról, a tetszőleges mappa lehetőségének feltüntetésével.
Amúgy szerintem: GDrive, Jottacloud, PCloud, Mega, Syncplicity -- ezeknél tetszőleges mappát tudsz meghatározni.
MaCS
-
KTU
addikt
válasz
MaCS_70 #4929 üzenetére
Syncplicity
Egész jó.
Windows PC-s alkalmazás külön meghajtót hoz létre.
Úgy mint az Air Live Drive alkalmazás. -
Amit használok:
- Mega
- Gdrive
- OneDrive
- JottaCloud
- Syncplicity
- DropBox
- BoxSync
- Asus
- pCloudKorábban még:
- SugarSync
- SpiderOak
- Cubby
- Copy
- HubicMindegyiknek megvannak (voltak) a maga előnyei és hátrányai. Adatvédelmi szempontból tudtommal a Jottacloud és a Syncplicity a legerősebb, és eddig nálam nem is hibáztak, a OneDrive az O365-tel verhetetlen ajánlat és baromi jó, ahogy beépül a Windowsba, viszont vannak vele bosszantó problémák, a Gdrive és a Mega elég sokat adott ingyen, és szabad a könyvtárválasztás (ez mondjuk másokra is igaz, de régen nem volt éppen triviális), a DropBox megbízható, de más előnye már számomra nincs (sokáig vlt náluk telefonhoz adott nagy területem), a Boxhoz kaptam örök területet egy mobil eszközhöz, egyébként elég vacak, az Asusnál dettó ez a helyzet, a pCloudot csak tesztelgetem, mert a nagy fizetős csomagjaikra nincs szükségem, de jónak tűnik.
MaCS
-
Én mindkettőt használom.
Mindkettő elég jó adatvédelem területén (a Syncplicity kétoldali titkosítással dolgozik, a Jottacloud esetén a norvég adatvédelem a garancia), és most már mindkettő tud tetszőleges könyvtárat szinkronizálni.
Ja, és még van a Mega is, de az adatvédelem terén egy kissé ingoványos -- viszont több területet ad, és szintén tetszőleges könytárra.
MaCS
-
Ennyi azért nem szokott gondot okozni.
Viszont simán beleférsz a Jottacloud ingyenes verziójába. Azzal még nem volt problémám.
A másik általam ajánlott megoldás a Syncplicity. Elég nagypályás játékos, világcégek hálózatát szinkronizálja. Külön jó benne, hogy szabadon tudsz mappákat választani benne. Arra viszont vigyázni kell a használatánál, hogy ha az indulásakor az adott mappa nem elérhető, akkor azt nem csak mellőzi, hanem simán eldobja, lehet újra beállítani.Mindkettő nagyon erős titkosságban is.
MaCS
-
Necronom
senior tag
válasz
dragon1993 #4830 üzenetére
Az alap koncepcio pont az, amie nekem is szuksegem lenne
Tehat nem akarom letolteni, szerkeszteni, majd ujra feltolteni, ert ezt egy FTP-vel is meg lehet csinalni...
De azert a Google sem okositottal fel magat idaig
" Azonban a Team Drive fájlok nem szerkeszthetőek, csak megtekinthetőek, ha nyitva vannak a Drive File Streamen keresztül - a dokumentumok szerkesztéséhez meg kell nyitni azokat a webes Drive-ban"
A webes drive meg *&*&^%#&*
De nagyon szepen koszonom, hogy foglalkoztal a dologgal!A Syncplicity viszont ugyfest jo - csak kicsi erdekesen viselkedik
A "gyoker" mappaba nem lehet irni
Viszont ha a Syncplicity webes felulten megcsinalok egy konyvtar rendszert, azokba mar igen, a megfelelo gepeknek pedig lehet jogokat adni egyes mappakhoz, hogy irhato, olvashato
Meg arra nem jottem ra, hogy a szinkronizacio miert nem azonnali - ha ezt meg el lehetne erni nala, akkor szamomra tokeletesen megfelelne
A cel egyebkent pont az lenne, hogy egy doksit valaki elkezd, majd egy masik valaki dolgozik pont azzal a fileval es folyatja azt, majd egy 3. valaki pedig ertekeli
Igencsak nehezkes mindig letolteni, aztan vissza a felkeszet vagy a kesz doksit ertekelni, igy viszont, hogy rogton hasznaljuk is szuperjo -
Ez viszonylag jó biztonságot jelent, főleg, ha rendszeresen ellenőrzöd a pendrive-ot -- ezek hajlamosak maguktól is elhalálozni, ráadásul rendszerint csak aktív WearLevellinget tudnak, ami nem feltétlenül a hosszú élet titka.
Én sokkal inkább használnék helyette egy HDD-t, de ha nem a gépek közti szinkronizálás a cél, az is lehet megoldás, hogy felhős mentési szolgáltatást használsz, ami csak felfelé tölt, és akár inkrementálisan is működik. Egy könyvtárra több szolgáltatást is beállíthatsz, de egyszerre ne menjenek!
A prioritásokat csak Te tudhatod, a fő szempontok, hogy mennyire értékes és hogy mennyire bizalmas az adat.
Titkosságra a Jotta és a Syncplicity nagyon jó, a DropBox se rossz, de n-edik redundáns, nem bizalmasadat-tárolónak jó lehet egy Hubic (25 GB) is.MaCS
-
Egy könyvtárat különböző felhőkbe én nem szinkronizálnék. Érdekes fájlverzió-ütközéseket tud eredményezni.
A nagyok közül a Google és a Microsoft ad jópár gigabyte-ot, nem rossz a Jotta a norvég jogi hátterével (7 GB) és nagyon jó a Syncplicity a rugalmas kliensével, 10 GB-jával és nagyvállalati szintű hátterével.
Ezek elég stabil, megbízható szolgáltatást és adatbiztonságot nyújtanak, de a fontos adatokat ökölszabály szerint háromféle módon és helyen illik tárolni.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest