- ASUS ROG Ally
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED monitor topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mégis min alapul egy olyan összehasonlítás, amit egy olyan gyártástechnológiáról írnak, amin még nem gyártanak semmit?
Az elméleten. Fantáziálni meg bármit lehet és az Intel még hazudozni is szokott, ezt pontosan tudjuk.
Te hitről beszélsz, ami szerintem egy Tech cég kapcsán nem releváns.
Simán elfogadom bárki véleményét, ha megalapozott és tényekre épül, de ebben az estben te magad is írod, hogy ez csak a hiten alapul , mert tény nincsen mögötte.
Amúgy meg nem hülyéztelek le. Olvass vissza. -
Baszki, a Techlights összehasonlít valamivel egy olyan gyártást, ami még nincs és csak a gyártó által kiadott valós, vagy valótlan adatokból tippelget valójában. Szóval Geri Bátyó sem rosszabb. Sőt én nem állítok semmit, csak a közelmúltból kiindulva nem vagyok túl pozitív.
"14 órája bejelntette Intel hogy a 18A-t fogja hazsnálni a GPU ihoz"
Azt is bejelentették, hogy az Arrow Lake a 20A-n fog készülni. Konkrétan a megjelenésig mindenki így is tudta. ...és én vagyok a hülye?Ja, ez kimaradt: "Ki nem szarja le hogy ezzel jövök megint?"
Például én és egyértelműen ez téged rettentően idegesít, mert talán olyat írok, amit nem szeretnél olvasni, mert benned is felmerült. -
Megint ezzel jössz, de vajon az a jó 18A volt az ami a Broadcom szerint nem volt használható? Elvileg a 20A is csúcsszuper volt, mégis törölték.
Amúgy meg az Intelnek nincs 3 nm-es gyártása. Vannak a fantázianevek és van az Intel, ami még elbaszottabb. A 14+++ valójában már inkább 16 lehetett volna (Ha egyáltalán), a 10 nm-t is addig lazítgatták, hogy a 7-nek csúfolt változat, már inkább 12. A 4 és a 3 lenne a 7 nm-es osztály, a 20A és a 18A pedig az 5 nm.
A modern gépek meg szart sem érnek önmagukban. Az Intel már a 10 nm-nél is EUV-t használt, míg a TSMC a 7-nél csak bizonyos rétegeknél (ha jól emlékszem, de lehet, hogy ez az 5).
-
-
Hogyha ez ilyen egyszerűen működne, akkor a GloFo nem dobta volna a 7 nm-t. Ott a saját implementáció nem működött ezért hozták a Samsung félét, de azt is túl költségesnek ítélték.
Mondok egy példát. Földmérőként dolgozok és mindenféle térképeket csinálok. Hiába van egy másik földmérőnek pont ilyen számítógépe, nem biztos, hogy ugyan ilyen szoftvereket használ, de ha esetleg mégis, azok nem úgy vannak beállítva, ahogy én azt szeretem, tehát csak kínlódnék az ő gépén.
szerk: A TSMC amerikai üzeméről az utolsó infó, amit olvastam, hogy a kihozatal már majdnem ugyan olyan jó, mint a taiwani gyárakban. Szóval itt minden ugyan az de csak majdnem olyan jó.
-
Az Intel jelenlegi cuccai fabatkát sem érnek és még nem tudni, hogy a 18A milyen lesz, szóval a TSMC akkor tudna bármit csinálni, ha bevinné a saját gyártástechnológiáit egy olyan cégbe, ahol nem ő a többségi tulajdonos és a döntéshozatalból is bármikor kizárhatják. Ez nem lenne jó üzleti döntés.
-
Pont a Chips Act miatt a gyártás 50.1%-ának az Intelnél kell maradni, a TSMC meg hülye lenne befektetni a saját konkurenciájába, ahonnan a döntéshozás szempontjából bármikor kirakhatják. A Broadcom meg miért venne egy olyan céget, ahol van egy rakat számára fölösleges gyár, ami masszív veszteséget termel. Gelsinger jól elintézte, hogy ebből a kulimászból az Intel csak magára számítva mászhat ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest