Hirdetés
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Androidos tablet topic
- Milyen processzort vegyek?
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
Carlos Padre #29 üzenetére
What? Ez eleg tag fogalom
-
devast
addikt
A broadcom egy takeoverre specializálódott tőzsdei cég, akinek mellesleg gyárt még chipeket is, és valamilyen szinten szoftverben is utazik. De a fő profiljuk most már az akvizíció, ami után az utolsó dollárt is kifacsarják a cégből, ami rövidtávon rekord nyereséget okoz, de közép/hosszútávon garantált teljes bukó. Ezért nekik KELL, hogy folyamatosan vegyenek más cégeket, így tudják ezt fenntartani.
-
S_x96x_S
addikt
> Ha a Broadcom megkaparintja az intel x86 szabadalmait,
> akkor reszeltek az x86-nak. Nem hinném, hogy ezt a microsoft/amd hagyni fogja.A Broadcom - felajánlhat az AMD -nek olyan dolgokat, amelyek segítenek egy nvidia ellenes szövetség grundolásában.
( mert az X86 kereszt licensz felvásárlás ellenes klauzulája - kölcsönös , ahhoz hogy újratárgyalják - kell ez AMD beleegyezése is. )--------
The x86 wish list: Complexities of an imaginary Intel takeover
Apparently AMD has blocking rights for any acquisition of Intel. If a deal were to happen, what would AMD ask for?
https://www.techspot.com/news/105607-x86-wish-list-complexities-imaginary-intel-takeover.html
"
lternatively, Broadcom could design an entire networking stack optimized for AMD's Mi300 series of AI accelerators. Going further, AMD could request that Broadcom encourage its AI ASIC customers to adopt AMD-friendly networking interfaces.
We imagine there are plenty of novel ways that Broadcom could promote AMD's interests in their combined fight against Nvidia.
" -
Geri Bátyó
addikt
Mégis min alapul egy olyan összehasonlítás, amit egy olyan gyártástechnológiáról írnak, amin még nem gyártanak semmit?
Az elméleten. Fantáziálni meg bármit lehet és az Intel még hazudozni is szokott, ezt pontosan tudjuk.
Te hitről beszélsz, ami szerintem egy Tech cég kapcsán nem releváns.
Simán elfogadom bárki véleményét, ha megalapozott és tényekre épül, de ebben az estben te magad is írod, hogy ez csak a hiten alapul , mert tény nincsen mögötte.
Amúgy meg nem hülyéztelek le. Olvass vissza. -
válasz
Geri Bátyó #23 üzenetére
Idézek neked valakit amiből magadra ismerhetsz Ez pont te vagy ezt üzenem neked
"Például én és egyértelműen ez téged rettentően idegesít, mert talán olyat írok, amit nem szeretnél olvasni, mert benned is felmerült"Nem létező techológát hasonlítottak össze
Te aztán képbe vagy barátom.
Legalább arra vennéd a fáradtságot hogy elovasod a cikket ha már lehülyézel valakitTe nem tudod elfogadni a véleményét annak aki másban hisz mint te : aki lehülyéz mást mert mást gondol arról amiről neked sincs fogalmad valójában.
Olyan pedig nem történhet ami még nem volt hisz a világ így működik ugye?
És még én vagyok a hülye...Tipikus.
-
Geri Bátyó
addikt
Baszki, a Techlights összehasonlít valamivel egy olyan gyártást, ami még nincs és csak a gyártó által kiadott valós, vagy valótlan adatokból tippelget valójában. Szóval Geri Bátyó sem rosszabb. Sőt én nem állítok semmit, csak a közelmúltból kiindulva nem vagyok túl pozitív.
"14 órája bejelntette Intel hogy a 18A-t fogja hazsnálni a GPU ihoz"
Azt is bejelentették, hogy az Arrow Lake a 20A-n fog készülni. Konkrétan a megjelenésig mindenki így is tudta. ...és én vagyok a hülye?Ja, ez kimaradt: "Ki nem szarja le hogy ezzel jövök megint?"
Például én és egyértelműen ez téged rettentően idegesít, mert talán olyat írok, amit nem szeretnél olvasni, mert benned is felmerült. -
válasz
Geri Bátyó #21 üzenetére
Ki nem szarja le hogy ezzel jövök megint? A te szavad a mérvadó itt vagy lehet más vélemény is aki esetleg bízik abban hogy lesz pozitív változás mert tesznek érte hogy legyen? Kinek higgyek neked a a PH ról vagy a Techlights elemzésének ami összehasonlítja a két gyártást? Bocs ha nem téged választalak.
Jövő év végére a 3 . gyártást tolják 2027 ben pedig a negyedik ezeken a sorokon, egyre több tapasztalatot gyűjtenek és nem most kezdték úgy mellesleg.
Leszarom hogy mi volt eddig , meg hogy te azt várod el hogy egyetértsek veled.
Az számít mi jön most meg hogy én mit gondolok abból amit olvastam a működő példányok technikai elemzéséből.
14 órája bejelntette Intel hogy a 18A-t fogja hazsnálni a GPU ihoz ami a TSMC 3 nm . Szóval de igen, van nekik 3nm.
Intentől saját gyártáson ,saját GPu-t hoznak egy fejlett gyártáson. Bocs ha bizakodó vagyok és nem érdekel a véleményed. -
Geri Bátyó
addikt
Megint ezzel jössz, de vajon az a jó 18A volt az ami a Broadcom szerint nem volt használható? Elvileg a 20A is csúcsszuper volt, mégis törölték.
Amúgy meg az Intelnek nincs 3 nm-es gyártása. Vannak a fantázianevek és van az Intel, ami még elbaszottabb. A 14+++ valójában már inkább 16 lehetett volna (Ha egyáltalán), a 10 nm-t is addig lazítgatták, hogy a 7-nek csúfolt változat, már inkább 12. A 4 és a 3 lenne a 7 nm-es osztály, a 20A és a 18A pedig az 5 nm.
A modern gépek meg szart sem érnek önmagukban. Az Intel már a 10 nm-nél is EUV-t használt, míg a TSMC a 7-nél csak bizonyos rétegeknél (ha jól emlékszem, de lehet, hogy ez az 5).
-
Kristof93
senior tag
Ez ennél sokkal komplikáltabb. Amikor egy új node-ot átvisznek egyik gyárból a másikba már az is hatalmas fejfájás, gyárat költöztetni is nézik, hogy ugyanbba az irányba mutassanak a gépek, ugyanaz legyen a légnyomás, úgy is újra kell kalibrálni az egészet.
A gépek sem 'ugyanazok'. Ezek ház méretű, részecske gyorsító összetettségű építmények, egyik sem pont ugyanolyan mint a másik.
Hülye lenne a TSMC rendbe tenni ha az intel tulajdonában maradnak. (Ugyanúgy ahogy mi is mi orbitálisan, szavakba sem ejthető mértékben hülyék voltunk amikor minden gyártást kínába vittünk 50% részesedéssel és 100% ipari kémkedéssel - ezt a hibát más már nem fogja elkövetni).
-
válasz
Geri Bátyó #15 üzenetére
A 18A elég jó lett állítólag [link] ,- pár napos hír,- első verzióban is a második meg állítólag már tényleg kíváló.
Már be is jelentették pár órája, hogy a GPU-kat áthozzák a 3nm gyártásra. [link] Hajrá!A 14A ra megvették a legmodernebb gépeket előnyben lesznek a TSMC hez ebből a szempontból. [link]
-
tasiadam
veterán
válasz
Geri Bátyó #15 üzenetére
az arizóniai gyárban úgy dolgoznak emberek, hogy x évre elvitték őket dolgozni a TSMC gyárakba, majd visszavitték, és pár darab origi TSMC munkás van jelen, de a többségük nem az. Itt a szakértelem ütközik ki. Ezek teljesen friss húsok, vagy samsung+glofo+micron+intel+akárhonnan összeszedett emberek, nyilván kell idő, mire belejönnek, de ha a gép ugyan az, ugyan az lesz a minőség előbb utóbb.
-
Geri Bátyó
addikt
Hogyha ez ilyen egyszerűen működne, akkor a GloFo nem dobta volna a 7 nm-t. Ott a saját implementáció nem működött ezért hozták a Samsung félét, de azt is túl költségesnek ítélték.
Mondok egy példát. Földmérőként dolgozok és mindenféle térképeket csinálok. Hiába van egy másik földmérőnek pont ilyen számítógépe, nem biztos, hogy ugyan ilyen szoftvereket használ, de ha esetleg mégis, azok nem úgy vannak beállítva, ahogy én azt szeretem, tehát csak kínlódnék az ő gépén.
szerk: A TSMC amerikai üzeméről az utolsó infó, amit olvastam, hogy a kihozatal már majdnem ugyan olyan jó, mint a taiwani gyárakban. Szóval itt minden ugyan az de csak majdnem olyan jó.
-
tasiadam
veterán
válasz
Geri Bátyó #13 üzenetére
lol
Ugyan az a gép van az intenél, a samsungnál és a TSMC-nél is, csak a mögötte rejlő tudás nem ugyan az. Ha odaviszel egy TSMC által kreált processt, ami a nyomtatás után készül, egy patternt, amit ők használnak, akkor ugyan olyan minőségű chipet kapsz, mint 1 pár méterrel arrébb, ázsiában.
-
Geri Bátyó
addikt
Az Intel jelenlegi cuccai fabatkát sem érnek és még nem tudni, hogy a 18A milyen lesz, szóval a TSMC akkor tudna bármit csinálni, ha bevinné a saját gyártástechnológiáit egy olyan cégbe, ahol nem ő a többségi tulajdonos és a döntéshozatalból is bármikor kizárhatják. Ez nem lenne jó üzleti döntés.
-
tasiadam
veterán
válasz
Geri Bátyó #11 üzenetére
nem lenne az annyira hülyeség. Lenne 1 rakás ázsián kívüli nodejuk, az intelnek potens CPU-kat tákolnának helyben, és az USA is megkapná lokálisan a top chipeket, nem kéne menniük taiwanig
-
Geri Bátyó
addikt
Pont a Chips Act miatt a gyártás 50.1%-ának az Intelnél kell maradni, a TSMC meg hülye lenne befektetni a saját konkurenciájába, ahonnan a döntéshozás szempontjából bármikor kirakhatják. A Broadcom meg miért venne egy olyan céget, ahol van egy rakat számára fölösleges gyár, ami masszív veszteséget termel. Gelsinger jól elintézte, hogy ebből a kulimászból az Intel csak magára számítva mászhat ki.
-
Kristof93
senior tag
Nem tudom rosszabb helyzetben volt-e az AMD. Jóval kisebb cég volt, még most is az, nem volt ott a sok fab amikbe bele kéne tenni legalább 200 milliárdot, hogy felzárkózzanak. A konzol apu-k eltartották amíg lett zen. Intelnél nincs ilyen sikeres vonal jelenleg, főleg nem ekkora létszámmal és költségekkel. A kilátások sem túl jók, mindenki inkább a gpu-ra és ai gyorsítóra összpontosít, ott pedig sehol sincsenek, amd egyre jobban elhúz, nvidia, Apple és Qualcomm laptop soc-t fejlesztenek, az is el fog úszni teljesen.
-
-
Szerintem túlságosan hozzá van szokva sok ember ahhoz, hogy az intel magasan vezet az AMD elött, és ezt tekintik normálisnak.
Most az AMD feljött, de azért nincs olyan mértékű előzés, mint fordított esetben évtizedekig volt.
Az AMD is felállt sokkal rosszabb helyzetből, az intel pláne fel fog, főleg, hogy anniyra nincsenek azért lemaradva, nem kell akkora csodát tenniük, mint az AMD-nek a Zen-nel a Bulldozer után. -
Kristof93
senior tag
Már hány éve nincs egy darab kompetens termékük sem, a wifi chipseten kívül? Legalább 13. generáció óta. Túl nagy cég ahhoz, hogy így tovább működjön.
-
Remélem ez rohadtul nem történik meg.
-
kcsa
veterán
Inkább a Broadcomot kellene lassan feldarabolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ketté darabolnák és üzletet kötnének az Intellel – a Broadcomnak és a TSMC-nek is megvan a maga terve, de Trump nem biztos, hogy hagyja külföldi cégnek, hogy az Intel amerikai gyárait üzemeltesse. A chipipari juttatásokat is újratárgyalják.
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest