- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem folyik, nem kenődik, de hűteni azt tud
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Itt mar elkezdtuk ubyegon kollegaval targyalni az SSD optimalizal;as kerdeset. Ugy tunik hogy alapbol a Fedora 31 nem allitja be a TRIM-et.
Ami meg furcsa: A GNOME Disks-ben nem tudok ranyomni a SMART adatok lekerdezesere, mert ki van szurkitve (smartctl/lel megy a lekerdezes). Mit lehetne ezzel kezdeni?
Koszi!
Udv. core2 -
Szia!
"A kmod csomag tartalmazza a modult. Ennek a futó kernellel és a driver verziójával is egyeznie kell.
Vagy akmod, az elvileg boot közben megkísérel neked modult forgatni, ha nem egyezik a verzió."A, azt hiszem kezdem erteni! Igy a
systemd-analyze blamekimenetenek ertelmezesehez is kozelebb kerultem. Gondolom van annyira intelligens a systemd, hogy csak a szukseges service-eket inditja el bootnal. Tehat ha egyeznenek a verziok, akkor362ms akmods.servicesorom nem lenne.
De mivel nem igy van, ezert bootnal legeneralja.
"De mi az, hogy 5-ös kernel?"
uname -r5.5.7-200.fc31.x86_64Vagy ez esetleg finom celzas volt annak erdekeben, hogy hasznaljak CentOS-t, mert az stabilabb/regebbi benne a kernel? 3rd gen Ryzent inkabb nem hajtanek 4.x-szel ha lehet.

Igy is az 5.7-re varok, ott meg jobb lesz az energiagazdalkodas.

Udv. core2
-
-
Sziasztok!
RPMFusion-bol valo nvidia drivert hasznalok: a terminalos leirasuk alapjan adtam hozza a rendszerhez.sudo dnf install https://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm https://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpmAzt vettem eszre, hogy az 5.5.5 kernelre valo frissites ota "tainted" lett a kernelem. Ha jol ertem, ez azert van, mert az nvidias kernelmodul nincs alairva?De... de... hivatalos repobol van.
Mit tudnek ezzel kezdeni?
"A kernel problem occurred, but your kernel has been tainted (flags:POE). Explanation:
P - Proprietary module has been loaded.
O - Out-of-tree module has been loaded.
E - Unsigned module has been loaded.
Kernel maintainers are unable to diagnose tainted reports. Tainted modules: nvidia_drm,nvidia_modeset,nvidia_uvm,nvidia."
Meg olyanom is van, hogy:
"dleyna-renderer quit unexpectedly"
Ez utobbit be tudtam jelenteni, holnap a bugzillas reportot belinkelem.
Koszi!
Udv. core2 -
Sziasztok!
Van a KDE-mnek egy olyan furcsa/idegesito hibaja, hogy hiaba van beallitva a daily check a softverfrissiteseknel, nem igazan akarja feldoni, hogy van elerheto frissites. Ha megnyomom a Check For Updates-t, akkor persze keres szepen (es talal is), csak idegesito, hogy miert nem ajanlja fel magatol.
Van erre valami szofisztikalt megoldas?
Koszi!
Udv. core2 -
Sziasztok!
Jelen allas szerint egyetlen egy dolog van hatra a "megoldando dolgok" listamrol:
macOS-en nagyon praktikus, hogy automatan a munkaterulet jobb oldalara oda kerul a "/" kvazi egy ikonkent (Valami HD) neven, illetve ugyanez megoldhato az osszes belso tarolora. A kulso tarolok a csatlakoztatas pillanataban megjelennek ugyanitt.Igy tehat a munkaterulet jobb oldalan kialakul egy oszlop, ahol lathatoak a lemezek.
Valahogy igy kell elkepzelni:Ossze lehet ilyet hozni KDE-n?
Koszi!
Udv. core2
-
-
-
Sziasztok!
Az fstab szerkesztes bejott. Ha nem veszem azt, hogy a boot elejen a POST-tal 15s-t elvan (ez X570-nel fennallo jelenseg, sokat nem lehet vele tenni), akkor lecsokkant a boot idom 30s-ra.
Ezzel mar joval elegedettebb vagyok.
Koszi a jotanacsokat. Tudom mi az avahi, de sajnos azt nem lohetem ki, mivel a DNS-SD is hozza kotodik, arra meg aktivan tamaszkodom a wifis halozati nyomtatom hasznalatanal.
Akkor ezen kivul massal nem tudom gyorsitani?
Koszi!
Udv. core2
-
-
Eh.
Nem. Csak ext4-em van.
Ugy mountolom a lemezeimet, hogy fogom, GNOME Disks elo, aztan bekattintom az adott lemeznel, hogy bootnal mountolja.
A fstab-om igy nez ki jelenleg (A Disks szerkesztett bele):
/dev/mapper/fedora_localhost--live-root / ext4 defaults 1 1
UUID=110f32af-2d15-4af9-baa7-e3cdcf3f0799 /boot ext4 defaults 1 2
UUID=73D2-C1F2 /boot/efi vfat umask=0077,shortname=winnt 0 2
/dev/mapper/fedora_localhost--live-home /home ext4 defaults 1 2
/dev/mapper/fedora_localhost--live-swap none swap defaults 0 0
/dev/disk/by-uuid/0a20e9a8-f876-40eb-88ad-24c17a0e1aef /mnt/0a20e9a8-f876-40eb-88ad-24c17a0e1aef auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0
/dev/disk/by-uuid/508a12f9-409d-4645-b922-af712b0d4300 /mnt/508a12f9-409d-4645-b922-af712b0d4300 auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0
/dev/disk/by-uuid/e10ca82f-302c-4063-91d7-6fb16e3ad4ea /mnt/e10ca82f-302c-4063-91d7-6fb16e3ad4ea auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0
/dev/disk/by-uuid/78254e28-4f38-490a-ad5b-c2d1e87706c3 /mnt/78254e28-4f38-490a-ad5b-c2d1e87706c3 auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0Az 508*-as UUID-s cucc egy korabbi lemez, az mar nincs a rendszerben. Azt gondolom kiszedhetem.
Akkor kattintsam ki a GNOME Disks-bol az automatikus mount-ot, majd fogjam keszitsek masolatot az fstabrol, aztan szerkesszem bele kezzel?
Koszi!
U.i.:
Iiiigen, kozben mar kezdem sejteni...
Udv. core2
-
-
Sziasztok!
Az adatlapomon levo Ryzen konfigon elegge lassunak erzem az Fedora 31 boot-ot SSD-n (UEFI+GPT):
A systemd-analyze kimeneteit itt tudjatok megnezni.Mit tudnek kezdeni ezzel?
Koszi!
Udv. core2
-
-
Sziasztok!
Adott egy friss Fedora 31 KDE.A gepemben levo osszes lemez UUID alapjan van mountolva, ext4 fajlrendszerrel.
Az alabbi kepen:

azt a folyamatos kiugrast erdemes nezni:Az mitol lehet? Az egy kb. 10 perce, NTFS-rol ext4-reformazott HDD. Mi dolgozhat vele?
Ilyet meg nem lattam.
U.i.: Lehet ezzel talakoztam?
Koszi!
Udv. core2
-
Szia!
Hirtelen ket kerdesem is lenne. Biztost tok trivialis dolgok, de nem akarnam szetverni a rendszert:
1. A zart nvidia control panelben ha beallitom a kijelzoim fenyerejet, akkor azok jok lesznek a kovetkezo ujrainditasig. Akkor ugy tesz a rendszer mintha soja semmit nem allitotam volna. Ha megint behuzom a csuszkakat (ez harom monitornal elegge idoigenyes
) akkor megint jo...
Hogy lehetne veglegesen megmondani neki, hogy mit hasznaljon? Ha felhasznalokent elmentetem az nvidia-settings-rc-t (mivel a home-omban van, es az en felhasznalomra vonatkozik igy ugy gondolom eleg...), azt nem veszi figyelembe. Meg nem is menti bele a beallitott fenyero ertekeket.
2. Jelenleg a Simple menu plasma widgetet hasznalom. Fantasztikus, am tul komplex az izlesemnek. Szeretnek egy olyan widgetet amit kituzhetek a panelra, ellathatom a sajat ikonjaval (akar csak a simple menut) majd pedig felvehetek bele alkalmazasokat amiket egyedi ikonokkal lathatok el illetve sajat nevvel.Nem kell bele sem kereso, sem semmi egyeb.
Van ilyen?

Koszi!
-
Holgyek, Urak, jelentem hazaertem. Legalabbis nagyon ugy fest ez a Fedora 31 KDE-vel.
Az rpmfusion-bol minden tovabbi nelkul felszaladt az nvidia driver az elso szora.
Utana meg nekilattam a rendszer testreszabasahoz:Ezt sikerult eddig osszehozni (ez a video adta az ihletet):

Meg akad nemi finomitani valo, de nagyon hasit a rendszer.
Eddig GNOME-os voltam. Latva ezt az oruletes testreszabhatosagot es a gyonyoru animaciokat... hat mar nem mennek vissza.Kernel verziom: 5.4.13-201.fc31.x86_64
A vas amin hasit, pedig megtalalhato a profilomban (a Ryzenes az), de cimszavakban:- Gigabyte X570 AORUS ELITE
- AMD Ryzen 3700X
- 64 GB 3200 MHz RAM
- GTX960 4GBUdv. core2
-
Most ezt miert csinaltak, mire volt jo?
Nem az volt F18-tol kezdve a mondas, hogy "Le koll valtani a yum-ot, mer' lassu, lassan oldja fel a fuggosegeket, zabalja a RAM-ot, meg lassu is". Jott a dnf, meg lassabb volt kezdetben, hianyzott sok funkcio, de elegge kikupalodott.
Most akkor megyunk vissza. Remelem csak rebranding lesz, es nem terunk vissza ahhoz a mentalitashoz.
Udv. core2
-
Mi a jo eletet muveltek a dnf-fel es a GNOME szoftverkozpontjaval a 31-ben? Mindketto szeduletes sebessegu. Ilyet nem is tudom mikor lattam utoljara Fedoratol. 10/10

Udv. core2
-
Sziasztok!
Utoljara ha jol emlekszem a Fedora 29-es verzioval tettem probat. Ott nagyon tetszett a rendszer, am ket gondom volt:
Egyreszt a GNOME Software center-je iszonyat bugos volt, masreszt a terminalbol a dnf nagyon lassu volt.
Ezt javitottak a 30-ban?
Varjam meg a 31-et esetleg? Ha jol lattam az kb. egy het mulva jon.

Koszi!
Udv. core2
-
Sziasztok!
Attetelesen ennek igen erdekes hatasa lesz rank nezve.
Reszemrol elkezdek csomagolni es koltozok a Marsra.

Udv. core2
-
Sziasztok!
Van kozottunk olyan hos vitez aki esetleg MST hub-on keresztul jelenit meg kepet a monitorain Linux alatt?
Mukodik? 3 monitor meghajtasara Intel NUC7i7BNH-n mas opciom nem igen lesz, es mielott rendelnek a SimplyNUC-tol egy ilyet (csak USB Type-C veggel, mert az van a hatuljan), inkabb kerdeznek.Menni fog ez Linux alatt?

Koszi!
Udv. core2
-
Megjelent a 28!

Nekilatott mar valaki kozulunk a frissitesnek?
Udv. core2
-
Ugy velem rajottem az itt emlitett GNOME Softwares bug nyitjara:
Nyisd meg az alkalmazast, majd azonnal kezdj el lefele tekerni mint az orult, a fentit lathatod.
Ha varsz 1-2 mp-et, addigra behuz minden indexfajlt es nem jon elo a fenti.
Udv. core2
-
Sziasztok!
Most nem vagyok Fedora kozelben, am eszembe jutott egy dolog:
A LibreOffice 6 jonni fog F27-be frissiteskent, vagy majd csak az F28-ba varjam?
Koszi!
Udv. core2
-
Nem tudom. Leszoltak tegnap a USS Discovery-rol, hogy a vezerlorendszer felujitasa varhato, igy viheto az elozo. Meg gondolkozoom rajta, de elegge visszautasithatatlan ajanlatnak tunik.
Na, viccet felreteve:
Van ehhez egy igen reszletes driver Windowsra. Mint lathato, a trackball golyoja korul van 4 gomb. Na ezzel a driverrel ezeket lehet konfiguralni, egermutato sebesseget allitani, meg egyebeket meg. Kerdes, hogy ez Fedota alatt megoldhato-e valamilyen eszkozzel.

Ugy nez ki megy OOB, es xinputtal remapelhetok a gombok.
Udv. core2
-
Sziasztok!
Kensington Expert Mouse Wired Trackball eszkozzel Fedora alatt van esetleg tapasztalatotok?
Mennyire maceras bekonfiguralni a gombokat?Itthon nem epp ket filler, igy inkabb csak akkor vennem meg, ha tenyleg mukodik.

Koszi!
Udv. core2
-
-
-
Sziasztok!
Ujabb ket kerdesem lenne:
- Hogy tudok a rendszerbol egy COPR repot eltavolitani?
Hozzaadtam a rendszerhez de a dnf disabledre rakta. Ez idaig oke, de hogy tudom eltavoltani?
- A GNOME Software bebugolt vagy nem tudom mit csinalt, mert most ez fogad:
Ugyanazt a ket kategoriat sorolja a vegtelnsegig.
Koszi!
Udv.
-
Sziasztok!
Problema megoldva:
Ha esetleg valaki ilyen problemaba fut mint en akkor egy megoldas van:
A DisplayPort kabel helyett HDMI-t hasznalni, ugyanis a zart nVidia driverben nincs megfeleloen implementalva a DPMS DisplayPort eseten, ami igy - tobbekkozt - az egerkurzor kintfelejtodeset eredmenyezi az asztal zarolasakor.
Bonusz: Windowson mukodik a DPMS DisplayPorton is, am valami gond ott is van, random idokozonkent csontrafagyasztja a rendszert.
Udv. core2
-
Az egermutatos dologra nincs otletetek esetleg? :/
Udv. core2
-
Szia!
Olvasgattam az Ask Fedorat, es ajanlottak negativo17 munkassagat:
No, mondom probaljuk ki:
Driver le, aztan:
dnf config-manager --add-repo=https://negativo17.org/repos/fedora-nvidia.repoMajd:
sudo dnf install nvidia-settings kernel-devel dkms-nvidia vulkan.i686 nvidia-driver-libs.i686Kell neki egy reboot, es megy!
A fenyerovisszaugros dolog mondjuk tovabbra is van, illetve videot is keszitettem az egermutato kintmaradasarol.
Koszi!
Udv. core2
-
Na:
Erdekes modon F27 alatt van
- LUKS/LVM
- nVidia driveris.

Igaz az nvidia driver nem az RPMFusion-os, mert ott hiaba raktam fel az akmodos cuccot, a komplett DE akadt. Az egertol kezdve minden ablakmozgatas.
Leszedtem, kigyomlaltam a nuoveau-t es felraktam a legfrisebb beta nvidia drivert az nvidia oldalarol. Ez alapjan.
Megy!
(kopp-kopp)Kernel: 4.14.13-300.fc27.x86_64
Driver verzio: 390.12$ lspci -k | grep -A 2 VGA
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GM206 [GeForce GTX 960] (rev a1)
Subsystem: Gigabyte Technology Co., Ltd Device 36c2
Kernel driver in use: nvidiaglxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
303 frames in 5.0 seconds = 60.441 FPS
300 frames in 5.0 seconds = 59.993 FPS
300 frames in 5.0 seconds = 59.994 FPS
300 frames in 5.0 seconds = 59.993 FPS
300 frames in 5.0 seconds = 59.995 FPS
300 frames in 5.0 seconds = 59.995 FPSglxinfo |grep direct
direct rendering: Yes
GL_AMD_multi_draw_indirect, GL_AMD_seamless_cubemap_per_texture,
GL_ARB_direct_state_access, GL_ARB_draw_buffers,
GL_ARB_draw_indirect, GL_ARB_draw_instanced, GL_ARB_enhanced_layouts,
GL_ARB_indirect_parameters, GL_ARB_instanced_arrays,
GL_ARB_map_buffer_range, GL_ARB_multi_bind, GL_ARB_multi_draw_indirect,
GL_EXT_depth_bounds_test, GL_EXT_direct_state_access,
GL_NV_bindless_multi_draw_indirect,
GL_NV_bindless_multi_draw_indirect_count, GL_NV_bindless_texture,
GL_AMD_multi_draw_indirect, GL_AMD_seamless_cubemap_per_texture,
GL_ARB_direct_state_access, GL_ARB_draw_buffers,
GL_ARB_draw_indirect, GL_ARB_draw_instanced, GL_ARB_enhanced_layouts,
GL_ARB_indirect_parameters, GL_ARB_instanced_arrays,
GL_ARB_map_buffer_range, GL_ARB_multi_bind, GL_ARB_multi_draw_indirect,
GL_EXT_depth_bounds_test, GL_EXT_direct_state_access,
GL_NV_bindless_multi_draw_indirect,
GL_NV_bindless_multi_draw_indirect_count, GL_NV_bindless_texture,
GL_EXT_memory_object, GL_EXT_memory_object_fd, GL_EXT_multi_draw_indirect,Ket gondom viszont van (ami inkabb harom):
- Az nvidia-xsettings csak terminalbol indithato, a GNOME3-ban akarhogy keresem, nem dobja ki ikonnal.
- Az nvidia driver neha elfelejti a brightness beallitasokat, ekkor csak az app ujboli elinditasa segit.
- Ha zarolom a kepernyot, akkor 5 perc mulva "elalszik" (fekete lesz), am a kurzor ott marad tovabbra is.Ezeket meg lehet oldani?
Koszi!Udv. core2
-
Szia!
A nouveau-val ket problemam akad:
- Egyreszt rengeteg jatek/3D alkalmazas nem igazan tamogatja vagy nem megfelelo sebesseggel. Mar pedig neha napjan egy kis CSGO vagy epp ETS2 nem esik rosszul.
- Masreszt a fenyeroszabalyozas nem megoldott/kenyelmes. az nvidia control paneljeben egyszeruen allithato, mig itt erre nem talaltam megoldast.Holnap beprobalkozok az akmod-dal szerintem.

Az ask.fedoraprojecten nem irnak rosszakat rola.Szerintem megfejtetted a problemam!
Valaki Ubuntueknal kitalalta, hogy az, ha LTS-hez kinyomjuk mindenkinek a HWE stackbe ugyanazt a friss (de bugos mint a...) kernelt az majd milyen jo lesz.
Aztan belenezek a 17.10 release notesbe es ezt latom:
"Systems may fail to boot when connected over DisplayPort to an external screen, on NVidia graphics hardware such as the GTX970 chipset. (1723619)
When an external monitor is connected to a laptop, the login screen is only displayed on the internal one and in some case is not visible (1723025)
The warning dialog when a user force a UEFI installation does not respond to input event and the installation is then blocked at this stage (1724482) Avoid yourself some troubles and do not force a UEFI installation without a UEFI partition, grub-installer will fail anyway.
Doing an "Entire disk" installation over an existing LVM installation will fail because the installer selects the wrong boot device (1724417) Use custom partitioning instead and manually select the right boot device in the combo box."
A CentOS jonak tunik, am a gepemhez ez a kernel szerintem tul regi (A 14.10-ben volt 3.16 es ott is kompatibilitasi gondok voltak, 15.04-tol kezdve kezdett rendezodni a helyzet).
Udv. core2
-
Sziasztok!
Itt reszleteztem egy LVM/LUKS + nVidia driverrel kapcsolatos elegge erdekes hibat.
Amennyiben hasznaljatok titkositassal es zart nVidia driverrel a rendszert akkor kerlek jelezzetek, mert ha megy jol, akkor orommel valtok.
Udv. core2
-
-
Nagyon off: Hat, uraim, hosszu evek Ubuntuzasa utan lehet visszaterek a gyokerekhez...

Ubuntu alatt a jelenlegi, adatlapomon lathato FX-es konfig igen szepen megy. Fedoran mire szamithatok vele?
Koszi!Udv. core2
-
-
-
-
-
-
-
Fedora 15 veeegree

Most tesztelem, aztan lehet jovok vissza Fedorazni
Vladi! Neked ugye ati kartyad van... F15 ala van normalis ati driver?
A masik meg: Ki lehet cserelni az ablakvezerlo gombokat, hogy a masik oldalon legyenek? 11.04/OSX alatt megszoktam mar.
sheratan! A Meizu M9-ed tud angolul? Honnan szerezted? Ebay?
-
-
válasz
rokefeller
üzenetére
Szia!
Ja, csak az oldal magyar fordítása xar!

-
válasz
rokefeller
üzenetére
Na! Asszem' ezt megnézem!

-
Sziasztok!
Most van Fedorahoz (Gnome vagy KDE 4.x is lehet) valami normálisabb antialiasing?
Olyan kéne nekem mint ami XP-nél van a Cleartype bekapcsolása után. Pl. GNOME-nál bármit csinálok, csak nem lesz jó, elmosódottak lesznek a betűk. 
Üdv. Core2
-
-
válasz
rokefeller
üzenetére
kde4-l10n-hu vagy miaz?
MOD: Mi lett a fedoralinux.hu-val?
-
Sziasztok!
Van a Fedora 11-ben magyar KDE4.x?

-
válasz
rokefeller
üzenetére

-
válasz
rokefeller
üzenetére
radeon X1650
-
Sziasztok!
Abban a pillanatban ahogy felrakom F10-re az ati drivert (my-guides.net) meghal a glxinfo, ezt írja:
[xxx@FEDORA1 ~]$ glxinfo
name of display: :0.0
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 143 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 12
Current serial number in output stream: 12
-
-
válasz
rokefeller
üzenetére
X3500ban van még tartalék...

Lehet, nem iks lenne win.. -
válasz
rokefeller
üzenetére
X3500?
-
Szia Vladi!
Hülyének fogsz nézni az tuti... Jövök vissza a frontvonalba F9-cel...

Tényleg: X1650-nél a gyári atival Fedora alatt nem lesz fekete képernyőm? Vedd elő a jós-gömbödet, és nézd meg benne...
Még valami: Az a legnagyobb bajom, hogy nem lehet CAD progikat használni...
Erre szegény Vladi mesternek összeroppant a billentyűje
MOD: Most már aztán tényleg nem tudom hogy ATI vagy nV...Üdv. Core2
-
-
válasz
rokefeller
üzenetére
ehh.. regisztrálni még nem lehet?

-
-
-
-
-
up! valaki?

-
-
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
MOD: A be tudom lőni a kártyát az odáig terjed, hogy felrakom a zárt meghajtót, és van C-F-om...
OK!Direct renderingre igaz, hogy yes a válasz, de a vendor Mesa GLX! Mit tegyek????

Ez a jelenség van Ubuntunál és FFedoránál is!

-
válasz
rokefeller
üzenetére

Stabilitásban melyik a jobb?

-
végig csináltam ezt háromszor, és első alkalommal az Ubuntut másodszor a Debiant, harmadszor a Fedorat dobta ki...
No comment... 
-
-
válasz
rokefeller
üzenetére
szted otthoni desktopra melyik a jobb net, mp3, ntfs olvasás, mail, gimp, JAVA, C++, és winehoz?
-
Sziasztok!
Arra a döntésre jutottam, hogy az XP-t leszedem a holnapi nap folyamán és, újból felrakom az XP-t (ezúttal viszont 236 GB helyet szorítva a rendszernek...) Ez a rendszer az Ubuntu lesz...

1. Azért mert azt tanuljuk a suliban...
2. Több a csomag hozzá... (mellesleg az ALIEN az mi???
)3. Már ezen is betudom lőni a videókártyát...
4. Full magyar a 8.04 (ellenben a F9 félig angol-magyar) [nyelv csomag fent van]
Ha van valami eget rengető dolog amiért az F9 legyen a gépemen akkor SZÓLJATOK!!!

P.S.: Ettől függetlenül a F9 meg fog maradni XP-n VM-ben...

Üdv. Core2
-
-
-
a livnásat használjam vagy a RadeonHD-set?

A my-guides.net-en van az F9-hez HOWTO, és ott az nV-hez van driver, de az ATI-hoz nincs...

Van egy RadeonHD nevű 'csoda'....
Ezzel menne?
-
válasz
rokefeller
üzenetére
Szia!
OK!
Majd keresek teszteredményeket gamekkel kapcsolatban...
Így fogom kiszámolni (remélem érthető...)[game neve]: {Windows alatt kapott FPS-ek száma}-{esetleges wine-os lassulás mértéke %-ban}==[a kapott FPS]
Ezzel így megkapom a linux alatti értéket...

Üdv. Core2
-
Szia!
Lenne egy félig off kérdésem:
Nekem júniusban fog lejárni a gari a gépról (FSC Scaleo P) úgy terveztem idáig, hogy egy 9600GT-t fogok venni de most úgy hallom, hogy az nVidia egyre $z@r@ßß drivereket ad ki...
Ekkor gondolkoztam egy kicsit, hogy ~u.a. árért lenne HD3870 is... Na most mi legyen? Help PLZ!

Üdv. Core2
-
-
-
-
-
-
-
Moonman (PH-n is jelen van, gondolom már találkoztatok vele) már megint jól megaszonta...

-
-
válasz
rokefeller
üzenetére
GNOME: 45 mp (stopper)
768 MB RAMmal
Emeljek a Vkártya RAMján esetleg? -
-
-
-
INNEN lehet szedni!!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SZVSZ a normál (webes) letöltés most gyorsabb mint a BitTorrent....
-
Sziasztok!
!!! Ez nagyon jó !!!
Végre megérkezett a Fedora 9 (link) csak az a gond, hogy még csak a 8ast lehet leszedni...

-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- Nem folyik, nem kenődik, de hűteni azt tud
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Mondjuk ez Ubi. 

), mintha azon kívül nem létezne más....
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)