Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
delacct
tag
válasz
rokefeller
üzenetére
külső repó?
tényleg mindent kibontva kell leirni? -
delacct
tag
válasz
rollins
üzenetére
Én is elbúcsuzom a fedorátol véglegesen.
Öregszem fáradok,bár szeretek faragni,de a jogrendszerbeli örületei és a drivermizéria
az agyamra megy.Most találtam egy magyar disztribúciót (Frugalware) amin minden alapjáraton fut,multimédia,3d,stb,bár ezzel is volt bőven az elején faragnivaló bőven.
Nagyságrendekkel gyorsabb stabilabb az egész.
Köszönöm a redhatnak az eddigieket,nektek meg további jó fedora-zast.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Én is ledúrtam az F9-et.Debian fel ideiglenesen.Majd ha lesz driver meg ezaz akkor visszatérünk rá.Egyenlőre a stabilitásról annyit,hogy egyheti használat után idegesitően lassú lett az egész.
-
delacct
tag
Vga driverek karácsonyra lesznek vajon Vladi mester?
Mit olvastál a fedoraforumon? -
delacct
tag
:S
Ma nem volt a barátom a Fedora 9.
Fujitsu Siemens Intel chipsetes alaplap fsb800 (i965?)
telepités végigment,és nvidia driver hilyán alap desk mindenféle 3D nélkül.
Eddig még élhető lett volna a rendszer ám a gondok ott kezdődtek,hogy az előzőleg lementett 150Gb Data a másik NTFS Hdd-n nem látszott.
Se csatolni se leválasztani nem lehetett.
Kis guglizás után kiderült,hogy a chipset a hunyó,valamiért túl újnak találja a rendszer.
Ebben a formában barátom azonnal demotálta a fedórás ötletet és felkúszott alaprendszernek az UHU 2.1.
Ezzel simán volt 3D és NTFS valamin a dualboot (másik hdd-n XP tartaléknak).
Sajnos nem minden konfigon megy minden disztribúció és ezalól a Fedora sem kivétel.Mindenesetre eddig a jó öreg UHU volt ami minden vason elindult és kifogástalanul teljesitett.....
-
delacct
tag
Pendrivera Fedora 9 [link]
Okos hasznos segitség lehet ha nem indul a rendszer vagy ha elutazol. -
delacct
tag
válasz
rokefeller
üzenetére
Én nem szeretem ha kitalálja a gyártó helyettem mit szeretnék,ezért ++ *nix rendszereknek.Ha kevesebbet brusztoltam volna MS alapokon ma kevésbé lennék sötét.
A könyékig turkászás egyébként MS alapokon ugyanígy megvan,csak ott erre cleanerek és egyébb syarok szolgálnak,hogy milyen eredménnyel azt hagyjuk...
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nézd sokan kezdtük,kezdjük MS fanként.Ostobaságot persze nem akarom védeni sem mentegetni,DE! :be kell ismernem sok desktop és szerver alkalmazás sokkal stabilabban biztonságosabban és olcsóbban,esetenként ingyenesen elérhető kellemes környezetben linux vagy BSD alapokon...
Az MS is egy változó képlékeny tákolmány,a külömbség a zárt forráskódban a profilorientáltságukban és a filozófiájukban van elsősorban.
Sokan azért nyitottunk pár éve a *nix rendszerek felé,mert nem szeretjük ha korlátoznak minket,illetve források szükében a kényszer nagyúr alapon.
Mára eljutottam jómagam odáig,hogy szívesebben használok RH alapú disztribeket mint MS termékeket ahol ez lehetséges.
Ám a szellemi tőkét,a tudásvágyat pótolni szoftveresen a *.nix rendszerek nem képesek,ezért sokan nem ajánlják ezeket a rendszereket a "kényelmesebb"(hülyébb) juzereknek. -
delacct
tag
válasz
rokefeller
üzenetére
Koffeinmente kávé,nikotinmentes cigaretta,pna mentes guminő,Vmware Vorkstation.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Kifogástalanul,de ezt másodszorra kérded,én meg irom.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
őizé: Fedora alapból 9 bibagájt.512RAM kiosztása Virtualboxban az nem 512Mb RAM de ebbe most nem mélyednék bele...(akit érdekel a memóriacímzés az google.hu)
a 16MB VGA szintén avétos a gnomenak bármelyik disztrónál,az inkább Xface kategória. -
delacct
tag
Én most kicsit félretettem (Acronissal mentettem le).
Néhány napig ms terméket köll használni mert azzal lehet elvégezni a feladatot.
Érdekes módon a cryptelt particióval simán boldogul az Acronis.
Uborka alatt nem lehetett mentést csinálni normálisan.
Szóval ++ a fedora 9-nek,szerintem hétvége felé visszarakom. -
delacct
tag
szerk a counterből ollózva:
release = new Date("May 13, 2008 14:00:00 UTC"); -
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Reset counter Sat May 10th 7pm GMT.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
őizé én DVD-ről telepitettem a tökéletes rendszeremet.
A live CD-ről nemtudok mit mondani.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Simán gond nélkül.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nekem gyorsan betölti a gnome-ot, pedig titkositott fájlrendszeren megy.
sudo bubuntu cp .// //devnull
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
vegyes érzéseidről posztoljatok kérlek.

-
delacct
tag
core2 és a tudathasadás.
-
delacct
tag
válasz
valóságépítő
üzenetére
Alapvető betegsége a bubuntunak a sudo.
nincsen direkt root felhasználó, azokat a parancsokat, amiket rendszergazda módban akarsz kiadni, sudo után kell írni.
Ez az alapvető linux filozófia sárbatiprása.
Bubuntu off./On
Mostmár gui csomagkezelő is van örömmel láttam.(eddig is volt csak üresen)
-
delacct
tag
Legyen szeretet és béke a linux világában.
Igen ezt sok emberkének felfoghatatlan,hogy ma már közel minden disztribúcióban azonos "szolgáltatások és csomagok" érhetőek el.
Könyvtárszerkezeti,függőségi illetve csomagkezelő külömbségektől eltekintve
nekem tényleg a szivem csücske az RH vonal.
Ennek oka talán a keményfejüségemben keresendő,nagyon rühellem azt a fajta hozzáállást ami néhány debian és bubuntu disztribúciót körülleng.
Érdekes módon Unix táboron belül nem látok ekkora ember embrnek farkasa hozzáállást,pedig nálunk is van Unix platformot használó családtag szépszámmal.(OSX)
Nekem nyugodtabb szárazabb érzés a Linux mint az MS vagy UNIX vonal.
Mindezektől függetlenül nem szeretnék téritgetni sem más disztrók felhasználói köréből,sem MS körből,hiszen szépszámú tábora van már ma is az Open Source világnak.A tendencia pedig igencsak a parancssoros linuxtól--->>> a teljesen userközpontú gui linux felé vezet desktop oldalon.Ennek legszebb bizonyitéka a
Fedora 9. -
delacct
tag
[jelenleg nyitott mirror] Mielőtt elfáradtok a keresésbe.Itt már van live cd is vladi úrnak.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nos én nem próbálgattam a beta verziót sem vmware,se éles helyzetben szóval erről érdemben nem tudok mit nyilatkozni.
cca.24 óra használat után nem tudok konkrét hibát problémát emliteni.
vinyótekerést én nem vettem észre,megjegyzem előtte Vista volt ezen a merevlemezen,no ott volt tekerés.
összességében ez a disztribúció nálam jelenleg vezeti a mezőnyt,bár fizetős változatok közt a powerpack mandriva sem rossz.
Szerintem ha az emberek kicsit jobban ismernék ezt a disztribuciót akkor kevesebb
bubuntu juzer lenne,mert nagyságrendekkel stabilabb az unstable redhat mint az unstable debian.
Akinek esetleg kell egy fedora 9 és pesten a nyugati környékén van dobjon privit. -
delacct
tag
Mert hivatalosan a repók még (kivéve livna) nem elérhetőek. Lásd gui csomagkezelővel.
Pulseaudio nálam rendben.
A kikerülés meg tulajdonképpen nem hiba,pusztán csak amig felkerültek ftp tükrökre a lemezképek,addig lehetett néhány óráig hozzáférni.Mostmár zárták a tükröket,és csak pár nagyobb p2p oldalon maradt fent a DVD lemezkép.
Egyenlőre nemtudok szokatlant,vagy kirivóan rosszat irni. -
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Repo-k jelenleg csak konzolból nyújtják tudásukat!
Amúgy én teljesen elégedett vagyok,minden simán felment, Ati külső drivere nélkül is van 3D gyorsitásom (Radeon 9550).
Clean install volt,titkositott LVM eredetileg is tervben volt.
Videólejátszás tökéletes minden beállitás nélkül Xine és VLC használatával.
Skype,Emesene,Deluge kocc nélkül felment.Amúgy meg kérdezzetek.

-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Igen.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
3.3 Gb tegnap hivatalos repóbol leszedtem én is. pár hsz-el előbb linkeltem egy képet róla.
tess
-
delacct
tag
Livna repó megyen a sulphuron.

-
delacct
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
kicsit olvass vissza. Már szedheted. Én pl erről irok.

-
delacct
tag
http://kepfeltoltes.hu/080510/K_perny_k_p_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Fedora 9 alól irom e sorokat.
Firefox flashplayer kapásból nem települ...
-
delacct
tag
http://mirror.internode.on.net/pub/fedora/linux/releases/9/Fedora/i386/iso/
Hivatalos mirror nyitvafelejtve.
Aki akarja tőltheti.
-
delacct
tag
válasz
rokefeller
üzenetére
Lossless gyüjteményből hiányzik.Most azt a többi 6 Terra zenét dobjam el?

-
delacct
tag

Új hozzászólás Aktív témák
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest