Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Claude Leon #5178 üzenetére
szokott lenni késés, de max pár nap. Azért alap fedora tároló, tehát elváthatjuk, hogy szinkronban legyen.
Érdemes lenne azt is megnézni, hogy kik csinálják. Lehet még személyi átfedés is van.
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4546 üzenetére
Pont erre, hogy működik-e minden. Feldobtam egy 20-as 64 bites Mate-t, tesztelgetem éppen.
Tudsz valami kétpaneles commander típusú file kezelőt ami valahogy ki is néz?
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4544 üzenetére
És jól hozzá van illesztve a rendszerhez a mate?
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4407 üzenetére
A legújabb kernellel: 3.16.2-201.fc20.i686+PAE minden működik. A hibernálás tökéletesen működik és nem jelentkezik a beloggolás utáni belassulás sem. Szóval teljes az örömöm a Fedorával
Már csak a november 21.-ét várom mert akkor jelenik meg a Fedora 21.
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4405 üzenetére
Én 20-as Fedorát használok most 3.16.2 kernellel és jobb mint a 15-ösök voltak. Maradok a Fedoránál úgy érzem, de ezeket a rendszereket még nem próbáltam telepítve csak Live módban és az nagyon nem ugyanaz.
- Mageia
- Rosa Fresh R3
- PCLinuxOSMég ezeket szeretném megismerni aztán vissza a Fedora.
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4398 üzenetére
Én csak a Chrome - t tettem fel rá, ott nem volt gond. Már nincs meg, mert érzésre lassabb volt mint a Fedora, pedig a BFQ miatt pont gyorsabbnak kellett volna lennie. Egy próbát megér, de elég kicsi és zárt a Fedorához képest. Viszont stabil, jól működik és szép.
-
válasz
Claude Leon #4308 üzenetére
Nincs keret, az ssd-n van usb csati:
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #4186 üzenetére
Vagy kipróbáljam így?
(mennyivel egyszerűbb volt a világ a systemd előtt...)
-
ViZion
félisten
válasz
Claude Leon #4126 üzenetére
öööö... még 17-nél olvastam, h valami bekerült alapból és nem kell ilyen hegesztgetés. Vagy lehet, az nem az?
Van értelme?
-
ViZion
félisten
válasz
Claude Leon #4088 üzenetére
Lehet-lehet, de minek? Egyszerű dolgot javasolnék: GKrell vagy vmi indicator és figyeld a fizikai swapot, h van-e egyáltalán. Meg fogsz lepődni. A kezdeti 4-8 GB swap partíciók után a semmittevés miatt 2 GB, 0,5 GB majd 100 MB lett nálam, végül kikapcsoltam, mert 4 GB rammal sem swappolt az Ubuntu, de Fedora sem. 1,5 GB-nél lehet, de azért nem kell túlzásokba esni.
-
csendes
addikt
válasz
Claude Leon #4086 üzenetére
Onnan látszik, hogy megy, hogy dmesg | grep zswap után visszaírja, hogy zswap: loading zswap, illetve zswap: using lzo compressor [link]. Azt, hogy mi történik, úgy lehet megnézni, hogy:
[root@linux frontswap]# grep . *
failed_stores:0
invalidates:0
loads:0
succ_stores:0
Mondjuk nálam nincs engedélyezve a zswap, de amint látszik, nem is kell sűrűn.
A zswap runtime engedélyezéshez a patch [link] júliusban elkészült, hogy azt nem tudom, hogy melyik kernel verzióban fogják kiadni nálam a 3.11.6-ban még nincs benne. -
csendes
addikt
válasz
Claude Leon #4083 üzenetére
Ha 3.11-nél régebbi a kernel, akkor édemes a zram-ot használni, ami gyakorlatilag egy virtuális tömörített adattároló a RAM-ban. Viszont a zswap kernel szinten működik, ezért gyorsabb [link]. Hogy a helyzet egyszerűbb legyen, van ezen felül zcache is [link], ami viszont nem működik együtt a zswap-pel.[link]
-
ViZion
félisten
válasz
Claude Leon #4083 üzenetére
Akkor inkább vmi light DE-t használnék, annak elég lazán ennyi ram. Régen a HDD volt ekkora
-
csendes
addikt
válasz
Claude Leon #4081 üzenetére
Még kísérleti jellegű a 3.11 kernelben, kernel pánikot okozhat az ütközés a memória felszabadításnál. Ha van elég RAM, akkor inkább lassít. Viszont a hibernálást gyorsítja, kevesebbet kell menteni és visszatölteni
Kernel paraméterek:
zswap.enabled=1 bekapcsolás
zswap.compressor= milyen tömörítő algoritmust használjon, ehhez nem érdemes nyúlni
zswap.max_pool_percent a memória hány %-át használhatja a tömörítésre
zswap.max_compressed_page_size maximális tömörített oldalméret, efölött a valódi swap-re küldi
Runtime is beállíthatóak a fenti paraméterek a sysfs-en keresztül, pl:
echo 1 > /sys/modules/zswap/parameters/enabled
Hivatkozások: [link][link][link][link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest