Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• qwertly

addikt

válasz BoB #5895 üzenetére

Szia!

Szeretném megköszöni a segítségedet :) ,még nem volt időm mert rengeteg munkám van,plusz a család.Csak még annyit kelet csinálnom,hogy minden induláskor tiltanom a mysql és a apache ,hogy a xampp működjék.Ezt csináltam:
    -systemctl disable mariadb
    -systemctl stop mariadb
    -systemctl disable httpd
    -systemctl stop httpd
    Elmentetem disable.sh néven,futattathóvá tettem a chmod +x és bemásoltam a /etc/init.d/ mappába,tudom elég amatőr módszer de így már működik a xampp,csak a grafikus felütetlen kell bekapcsolni a programokat.
    Megjegyzéseddel nem tudok egyet érteni,ha itt kérek, segítséget a fórumban azért van mert már a hivatalos támogatás sem tud segíteni :Y .Windowsos vonalról sodródtam a linux oldalra,így tény és való felszínes a tudásom. Ennek megfelelő a fizetés is ,nincs is túljelentkezés de nekem megfelel mert van család,így kell a szabadság meg a hétvége. Itt nem elvárás power linux ismeret a sulix rendszer üzemeltetésekor mert gyakorlatilag komplett rendszert kapunk a kezünk alá,csak akkor van a gond ha amit nem támogat a sulix.Attól fügétlenül rengeteget olvasok a linux rendszerekkel kapcsoltban és videókat is nézzek a you tube oldalon illetve ha van ingyen video :D a linux akadémia oldalról is töltők le.És rendszeresen nyomtattok ki innen is olyan oldalakt amelyekben linux praktikák vannak.
    Itt pár könyv amit a saját pénzemből vettem meg:
    -Tantusz sorozatból: Linux - 7 könyv 1-ben, PHP, MySQL, JavaScript & HTML5
    Számítógép-hálózatok, Linux programozás - Második, átdolgozott kiadás, Válts Linuxra! - Búcsú a kékhaláltól, Linux rendszerfelügyelet, Red Hat Enterprise Linux és Fedora - Teljes referencia könyv Linux bevetés közbenBevezetés a linux használatába és még van jó pár amire nem emlékszem fejböl.Plusz ebookbra amit csak megtaláltam a magyar netten és érdemesnek tartottam letöltettem. Így mint látod próbálom magam autodidakta módon képezni,de lehet nem jó a módszerem plusz az időn sincsen sok.

Üdv:

Új hozzászólás Aktív témák