Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz
qwertly #5891 üzenetére
Na miután Fenyő jóvoltából kiderült, hogy systemd:
Fogalmam sincs miért és hogyan, nem ismerem a körülményeket, ÉS szerintem egyáltalán nem így kellene csinálni, de ha mindenképpen azt akarod hogy root-ként automatikusan induljon ez a grafikus alkalmazás minden felhasználói beavatkozás nélkül (ide értve azt is hogy nem kér jelszót), akkor azt systemd unit segítségével így teheted meg:
1. root-ként beraksz a
/etc/systemd/system/
könyvtárba egy fájlt tetszőleges névvel és .service kiterjesztéssel. Példáullamp.service
2. Beleírod a fájlba ezt:
[Unit]
Description=lamp grafikus interfész
[Service]
Type=idle
Environment="DISPLAY=:0"
Environment="XAUTHORITY=/home/_felhasznalonev_/.Xauthority"
ExecStart=/opt/lampp/manager-linux-x64.run
[Install]
WantedBy=graphical.targetA _felhasznalonev_ részt ki kell cserélni a user felhasználónevére! (_ nélkül)
3. root-ként:
systemctl enable lamp.service
Felelősséget nem vállalok érte, potenciálisan lehetőség látok arra hogy a user .xauthority fájlát a root magáévá teszi és ezután a user nem tud majd bejelentkezni. De ugyanez a helyzet akkor ha sudo-val indítod a grafikus allkalmazást gksu vagy kdesu helyett.
Egyébként ne haragudj de én azt látom hogy az elmúlt évben - ha jól emlékszem nagyjából így rémlik hogy először jöttél ide segítséget kérni - szinte semminek nem néztél utánna. Alap dolgok hiányoznak. És úgy látszik neked az a munkád az iskolában, de cáfolj meg ha tévedek. Tanulni kellene, őszintén szólva igen gondolkoztam rajta segítsek-e egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- RAM topik
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest