Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
suspend = suspend to ram
hibernate = suspend to disk
azaz :-)
ha suspendelsz simán, akkor proci, megminden periféria lekapcsol, de a memóri kap áramot, és megmarad a tartalma, felélesztésnél kb 2 másodperc alatt magához tér, folytatható a munkamenet
hibernate-nél a memória tartalmát kiírja a lemezre, és teljesen kikapcsol, amikor visszakapcsolod, akkor ebből a képből visszaállítja a memóriatartalmat, és úgy folytatja, legalábbis legjobb tudomásom szerint.
namost nekem 2 giga ramnál a hibernate 2-szer addig tart, mint a reboot :-) szóval az nem annyira jött be, lehet majd begyorsul, de most nem az igazi még.általános para, nem fedora specifikus, de sajnos nem minden gép képes rendesen visszaállni ezekből a suspend v hibernate állapototkból. A belinkelt cucc, a hensler féle az softare suspend, nem tudom már pontosan a különbséget a defaulthoz képest, de az nekem régen nagyon szépen működött, még core 5 -ön, de mivel a nyolcas defaultja megy nálam, ezért már nem használom azt a cuccot. szerintem megér egy próbát.
és van egy bug a default suspenddel, van hogy nem dobja be a bejelentkező boxot, vagyis a képernyőn nem látod, de ha beírod a passwördöt, és enter, akkor belép :-) vicces :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Saeco Talea Giro Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest