Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kockázatmentesen a helyesebb testtartásért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jerry311
üzenetére
Lehet, hogy az a megoldás megfelel számodra, amit Fferi50 adott, de engem ez a mondatod "aggaszt"...
"Power Query megcsinálja az importot, de még nem jöttem rá, hogy miként lehetne minden fájlból csak a Státusz oszlopod betölteni egy-egy újabb oszlopba a havi összegző fájlban."
Nekem ebből az jön le (aztán lehet, hogy rosszul), hogy valami ilyesmire gondolsz, pl:
(Feltételezem az ID, az egy egyedi azonosító, hogy több azonos nevű emberkét meg lehessen különböztetni)Egyik CSV-ben pl. ez van
Fuvaros Jani;ID_001;"Úton"Másik CSV-ben (vagy akár ugyanabban) meg pl. ez van
Fuvaros Jani;ID_001;"Útfélen"És persze akármelyik CSV-ben lehet egy másik Fuvaros Jani (meg mások is) is, pl
Fuvaros Jani;ID_002;"Karambolozott"Te pedig ezt szeretnéd összehozni az összesítésben

Erre gondolt a költő?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
jerry311
üzenetére
Szia!
"VLOOKUP szívesen behúzza, de ahhoz nyitva kellene lennie mind a 30 fájlnak."
Szerintem nem kell nyitva lenniük, anélkül is lehet frissíteni - ebben az esetben minden hivatkozásban az elérési utat is tartalmazó teljes fájlnevet kell használni.
Próbáld ki a következőt: Egy nyitott fájl mellett megcsinálod a képleteket. Ezután bezárod a forrás fájlt. Ekkor a képletekben megjelenik a teljes fájlnév.
Ennek alapján állítod össze a további képleteket - általában elég az első sort és utána lehúzható.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 6GB THERMALTAKE VERSAH17 600W
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fferi50