Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geryson

addikt

válasz Fire/SOUL/CD #48031 üzenetére

Én nem vagyok sem matekos, sem túl nagy Exceles, pont ezért kérdezek.

Így néz ki kb. a képlet:

SZUMHATÖBB(Forrás!C:C;Forrás!A:A;B5;Forrás!B:B;"<>VAGAS 2. GEP";Forrás!B:B;"<>VAGAS 3. GEP";Forrás!B:B;"<>VAGAS 4. GEP";Forrás!B:B;"<>VAGAS 5. GEP";Forrás!B:B;"<>FUVARKOLTSEG";Forrás!B:B;"<>HULLADEK";Forrás!B:B;"<>ANYAGMOZGATAS";Forrás!B:B;"<>RAKLAP/ALATET";Forrás!B:B;"<>HASZNALATI DIJ";Forrás!B:B;"<>MEGMUNKALAS";Forrás!B:B;"<>INGATLAN";Forrás!B:B;"<>JEGYZŐKÖNYV";Forrás!B:B;"<>PERKOLTSEG";Forrás!B:B;"<>BERLETI DIJ AFA";Forrás!B:B;"<>DARABOLT ACÉL";Forrás!B:B;"<>U-ACEL*")*1000

A Forrás! C oszlopban vannak az értékek ugyebár
    A Forrás! A-oszlopban a dátum
    Az aktuális lap B5 cellában szintén ennek megfelelően a dátum
    A Forrás! B oszlopban vannak a cikkszámok, amelyeket össze kell adni, kivétel a leírtak.

Az egyik megoldás az lenne (szerintem), hogy a szűrendő cikkszámok mindegyikét átírom magában a számlázó programban (ahonnan kimásolom az adatokat, hogy az Excel összeadja őket), mondjuk teszek elé egy "+" jelet és utána a képletet átírom ennek megfelelően (azt hiszem "<>+*). Így maradna egy szűrési kritériumom. Így viszont tizenx cikkszám múltját kitörlöm és amúgy meg szép hosszú idő lenne. Ezért gondoltam, hogy nem lehetne egy külső felsorolásra hivatkozni a SZUMHATÖBB függvénynél?

Új hozzászólás Aktív témák