- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Autós kamerák
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
-
Hirdetés: Dell T7810 dupla processzoros alaplap, s2011 v3/v4 proci, 32-256 Gb ddr4
IT Computer értékelést adott wsparts számára:
A reklamáció ez volt:
"megjött a gép, viszont hiányzik belőle a felső RAM hűtő palást,
illetve a tápról amihez rögzíteni kell az hálózati csatlakozót"
Válasz a reklamációval kapcsolatban:
A hiányzónak beállított alkatrész (memória légterelő) nem gyári tartozék. Az csak a dupla procis gépek tartozéka. A gép oldallapjának belső oldalán van egy ábra, mely ezt elmagyarázza: egy proci esetén "fehér", azaz nem kell memória légterelő, két proci esetén "fekete", azaz kell légterelő. Ez a reklamáció nem jogos. Ettől függetlenül felajánlottam neki, hogy a még több mint másfél évig garis gépet beviszem a nagyker (igen, nagyker, mert évi 2 milliárd Ft a forgalmuk használt számítógépekből) szervizébe és a reklamáció alapján intézkednek. Ezzel a lehetőséggel nem kívánt élni..
Ez a kép szerepel az ő értékelésében is, csak itt ki van nagyítva az oldallap
Törés vagy hiány a tápegységnél:
Nem a tápegység a törött, hanem egy fogantyú tört le róla, amivel ki lehet húzni zárt oldallap esetén is a gépből. Szerintem szállítás közben tört le (a dpd szerint egy csomagnak ki kell bírnia 80 cm-ről való leesést - magasabbról mint egy asztal és betonra/kőre, nem puhára), de a kis jelentősége és értéke miatt a gyakorlatban lényegtelen, hogy mikor és hol törött le a kérdéses fogantyú. . Hányszor kell kivenni egy tápegységet egy gépből 10-15 év alatt? Csak ha elromlik, egyébként egyszer sem. Na ezért. Kinyitott oldallap mellett belülről lehet rajta segíteni. És esztétikailag sem lett csúnyább a gép, mert hiányzik róla az a fogantyú. Az alkatrésszel kapcsolatban a kezdeti "a tápról hiányzik egy valami, amihez rögzíteni kell a tápkábelt" megjegyzés átalakult törött tápegységgé, a "csúsztatás" nagyon erős. Ettől függetlenül ennél is felajánlottam neki, hogy a még több mint másfél évig garis gépet beviszem a nagyker (igen, nagyker, mert évi 2 milliárd Ft a forgalmuk használt számítógépekből) szervizébe és a reklamáció alapján intézkednek. Ezzel a lehetőséggel nem kívánt élni..
A wsparts mint "ember" (mert nem vevő volt) értékelése:A gépet szervizbe hozni nem volt hajlandó, csak követeléseket támasztott.
"Szóval 3 opciót tudok felajánlani:
- visszaküldöm a tápot és küldesz egy olyat ami nincs széttörve, illetve egy ramhűtőpalástot -> mindenki tévedhet hiba kijavítva mindenki boldog
- visszaküldöm a gépet, te pedig lesztornózod a számlát és visszautalod a pénzt -> nem történt adásvétel
- minden marad úgy ahogy kaptam azaz egy hiányos grade B konfiguráció aminek megfelelően fogom értékelni a vásárlást"
A kért és megírt számla alapján a vevő .. éva áfakörös egyéni vállalkozó, és nem istván aki a leveleket írta. A vevővel egyszer sem tudtam kommunikálni, se levélben, se telefonon.
István azt se tudta, hogy fiú-e vagy lány, vállalkozó vagy magánember, mindent kevert, mindent félremagyarázott.
Ami pedig különösen visszataszító, hogy kezdetektől csak az eladó rossz színben való feltüntetése volt a célja. Nem a vásárlást, nem a terméket akarta értékelni, hanem az eladót rossz színben feltüntetni és akadályozni a működését.
Vagyis ő megunta hogy kereken 1hete levelezünk és így megy a negatív értékelése a nap végén amennyiben nem kap egy hibátlan tápegységet és egy légterelőt, ezzel szerinte véget is ér a HA-s pályafutásom ezzel az accounttal, mert ezek után a vásárlói bizalom olyan szintre fog csökkenni hogy egy csavart sem fogok tudni eladni, nem hogy munkaállomásokat...
Ez nem értékelés, hanem borzasztóan gonosz ember megnyilvánulása.
István legalább 3 fiókot üzemeltet (wsparts, servershop, horvee, a negyedik, a cpudealer már megszűnt,esetleg több is, ...) ugyanazzal a tel számmal, biztosan jól esik számára az, hogy kevesebb a fizetős és több az ingyenes hirdetése, még a PH-t is átverheti ezzel a magatartásával... A termékek árai vegyesen számla nélküli és áfás, de nem hajlandó elárulni az érintett vállalkozás nevét. Ennél a wsparts fióknál minden terméke magánemberként hirdetett áfamentes termék, nagyon sok értékelését is megnéztem, de nem találtam vállalkozáshoz köthetőt, ezáltal marad a be nem jelentett kereskedelmi tevékenységet folytató magánember. A .. éva vállalkozót (aki 2024 április óta végez bejelentett tevékenységet, azaz fél éve és nem nem 18 éve mint istván áfafizetés nélkül a hardveraprón ) egyszer sem tudtam elérni, pedig ugye ő volt a vevő. Kettejük között fennálló viszonyt sem részletezte (munkavállaló, megbízási szerződés, vagy más), Ezáltal azt sem tudta igazolni, hogy milyen alapon beszél a vevő nevében. Ez méginkább azt erősíti, hogy a .. éva vállalkozó gyakorlatilag stróman kategória/jelenség. Valamint az horvee és servershop mögött álló(k) kiléte is zavaros, nem ismertette a mögöttük álló vállalkozást (ha van...). Véleményem szerint ő az, aki ilyen magatartással nem való ide a hardverapróra.
Még a futár rendelésénél is hibázott figyelmetlensége és önző magatartása miatt, a DPD Express szolgáltatás (reggel megírt 1 órás idő intervallum a felvételnél) helyett DPD collection szolgáltatást rendelt, ahol egész nap várhattam a csomagfelvételt, szerencsére csak 5 órát kellett várnom. Nekem nagyon nem volt ez így jó, mert más munkát kellett volna csinálnom. Átvert istván, mert megígérte az 1 órás intervallumot. Persze neki nem fáj, mert nem ő várt a futárra sok órát. Arra viszont telik, hogy mindent elferdítsen, gonosz módon viselkedjen.
Véleményem szerint ő az, aki ilyen visszataszító gonosz magatartással nem való ide a hardverapróra.
wsparts értékelést adott IT Computer számára:
Az elején simán ment minden, relatíve gyors kommunikáció, megkaptam a számlát is, a leírásnak megfelelően én rendeltem a futárt (DPD)
Viszont kicsomagolás után jött a feketeleves:
- hiányzott a gyári légterelő a RAM-okról
- le volt törve a táp kihúzója/tápkábel rögzítőjeMég akkor rögtön meg is írtam az eladónak, mik a problémáim.
Erre az a válasz érkezett tőle, hogy a ramhűtő légterelő nem gyári tartozék, a táp kihúzó/rögzítőt pedig a futár törte le, mert én a DPDt választottam az MPL helyett (amennyire "jól" be volt csomagolva úgy ez még reális is lett volna, csak éppen nem volt már a dobozban sem)
Erre elküldtem neki az alábbi képeket direkt 1CPUSat keresve hogy megnézhesse ez bizony CPU független gyári tartozék:
Erre azt válaszolta hogy nézzem meg a gép oldallapját majd bemásolta az alábbi képet, amivel szintén engem igazolt:
Mikor megírtam neki :"köszönöm szépen hogy igazoltál
" onnantól az eddig sem túl barátságos ámbár lekezelő hangnem átváltott fenyegetőzésbe: megjelenik az általa cégjegyzékben megkeresett székhelyen és az összes mozaik szavas hatósággal fenyegetőzött.
Ekkor megírtam neki hogy 3 lehetőséget tudok felajánlani:
- vissza veszi a gépet, bukok egy oda vissza postaköltséget
- küld egy légterelőt és egy nem széttört tápegységet, természetesen visszaküldöm előtte a széttörtet (mindenki tévedhet de megoldottuk a helyzetet)
- minden marad úgy ahogy van azaz kaptam egy grade B hiányos és sérült gépet és ennek megfelelően fogom értékelni a vásárlást isEzek után taglalta a mentális képességeimet
Válaszként elküldtem neki ezt a Dell szétszerelési videót, illetve a gyári kézikönyv leírását oldalszámmal hivatkozva (8-9 oldal)
https://dl.dell.com/topicspdf/precision-t7810-workstation_owners-manual_hu-hu.pdfhttps://youtu.be/6Dg5wAdBdRo?si=BadF2VbHilcxcnNU
Mivel ekkor már közel 1 hete húzódott a dolog, akkor megírtam neki hogy elállnék a vásárlástól hibás teljesítésre hivatkozva.
Azt válaszolta hogy ezt nem tehetem meg és nem fogja visszavenni a gépet, erre azt válaszoltam hogy akkor ma este a deadline ha nem kapok ígéretet hogy küld légterelőt és egy ép tápot akkor negatívan fogom értékelni a vásárlást (az hozzá tartozik a dologhoz hogy eleve nem is engedte értékelni a vásárlást, hanem az adminok segítségét kellett kérnem)
Ekkor felajánlotta hogy majd ő bevizsgáltatja DELL márkaszervizben (a haverjainál ahonnan vásárol), de a táp sérülést ő úgy ítéli meg hogy az 254HUF lesz a kártérítés amit fel tud most ő is ajánlani a légterelőről a szakvélemény pedig fizetős lesz, mert az bevizsgálási díjjal fog járni,
illetve a válasza végére odaszúrta hogy fizessek neki holnapig 28.000,- forintot mert várnia kellett a DPD-re (aki nem tud várni a futárra az ne írja le a hirdetésében hogy a vevő rendelheti a futárt, pláne ne űzzön csomagküldő kiskereskedelmet
)
Ekkor beláttam, hogy a dolognak nem lesz megoldása és értékeltem a vásárlást.
Ami kifejezetten ironikus hogy a levelezésünk során elszólta magát, hogy ő szokta kivenni a légterelőt amikor 1 CPUsitja a gépet, (nyilván azért mert a Dell mérnököknél okosabb és szerinte az nem kell oda)
Sajnos a Prohardveres házirend tiltja a privátok megosztását, mindent lementettem igen tanulságos volt számomra.
Ezek után mindenki döntse el, hogy mi történne ha egy drágább géppel lenne problémája vagy hiányosan kapná meg, amikor egy nettó 60k-s gépnél képtelen volt a kompromisszumra...
Hirdetés
Aktív témák
-
Még egyszer, ajánlom a GYÁRI leírást és a GYÁRI videókat, illetve érdemes elolvasnod a leírás memória csere részét is ami azzal kezdi, hogy el kell távolítani a memória légterelőt
Amúgy teljesen helyesen írtad "szerinted", de szerencsére nem vagy Dell mérnök, mert ők másképpen gondolkoznak erről.
De még mindig áll az ajánlatom, vigyük el egy független szervizbe és amennyiben gyári tartozék fizesd ki az időmet (amit te elvártál tőlem) illetve a bevizsgálást és kérem a légterelőt amit te önhatalmúlag vettél ki a gépből.
Félreértés ne essék nem az 5500,- forintos légterelő fáj, hanem az eladó gyerekes hozzáállása a probléma megoldásához és a lekezelő hangneme, illetve az éves forgalmát elnézve semmi tapasztalata nincs az adott témában...
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Suzuki topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Autós kamerák
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest