- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Nincs nagy mintám, de nézegettem sok éven keresztül mindenféle kijelzőket (asztali, noti) mert nem akartam sz*rba belefutni.
Nagyon sokat javultak, sőt, most megkockáztatom, hogy kb. ott adják a legjobb kijelzőket általánosan.Régebben (mondjuk 5+) éve az volt amit írsz: TN-ek kerülgetése, FHD-t is hajtani kellett, ha jobb panel volt akkor 60% sRGB, stb...
Aztán eltűntek a gagyik és általános lett szvsz a jó paneles, FHD, 100%sRGB. Az alsó polcos cuccokban maradt a 60%-os IPS kb, de ez se volt sűrű és alatta kikopott szinte minden.A mostani kommersz Levonom meg 2 éves lassan, 14", IPS, 400nit, 16:10, 240ppi, 90Hz, Freesync. Most is tele vannak már hasonlókkal a notik, 90-120Hz, high DPI, ott sok OLED panel is.
A fentit meg pár éve erősen keresni kellett volna monitorban, sőt, még most is ha a magas DPI-t bele veszem. FHD/WQHD-ig minden van, relatíve olcsón is, de 4K (140-160 DPI) körül van 1-2 tucat monitor ami nem 60Hz és ennyi. ? 300k-tól felfelé... Oled meg mutatóban.
-
subset
senior tag
Semmilyen vezeték nélküli képátvitelt nem támogat ?
Vicc egy külső kijelzőnél. -
Picco
addikt
kosz a tipust nevet.
tisztaba vagyok a VA kijelzok hatranyaival, 5 eve en is majd' ugyanezt hasznaltam az AOC talalasaban, csak akkor meg tobb mint ketszer ennyibe fajt. engem a VA smearing pont nem zavar, erzeketlen vagyok ra. a talp sem hatrany mert karokon vannak a monitorok -
Gyárilag? Nálam volt több T480s is, de egyiknek se volt jobb képe.
Volt egy garantált 100% sRGB panel, de az 1440p felbontású volt, sok nittel, de az ritka volt, mint a fehér holló, így muszáj volt beérnem a gagyi panellel.
Philips 32M1N5500VS, de ahogy nézem már 136ezerről indul, de ott a webshopban valami nem stimmel mert 27"-nek írják. A többi helyen 150-170ezret kérnek érte. Anno az Oázisnál volt akciós, lehet érdemes kivárni megint.
Ami hátránya szerintem:
- fix az állvány (csak dönthető), de vehetsz hozzá VESA állvány külön
- a VA panelnek van egy "szép" utánhúzása a sötét színeknél
- csak 550 niten "ordítva" működik a gyári sRGB kalibráció, ami így használhatatlan
- a fehér power led nagyon világít, én leragasztottam -
Picco
addikt
-
Hordozható második monitorként munkára szerintem elég jó, és a 100e körül ár nem is olyan sok érte. Persze kb ennyiért asztali monitorban nagyon mást kapsz. Én pont nemrég vettem közel ennyiért (110e), egy szintén Philips 32", 1440p, VA, 3000:1, 550 nit, 120% sRGB, 165 Hz, HDR400 monitort, ami egy "kicsit" jobb ennél.
-
kzcs
tag
Szerintem kis irodákban, éttermekben, kávézókban ahol nincs projektor ideális, mind oda vissza forgatni a laptopot, nem beszélve arról, hogy így szemben tud lenni a tárgyaló fél és azt láthatja amit csak neki szeretnék megmutatni, nem a teljes asztalt. De még egy Mekiben is jól használható egy gyors megbeszélésre, prezentációra nappali világításnál. Arra meg elég ez a panel, szerintem. Avatárt nem ezen kell nézni otthon, de lehet azt is pld a vonaton és nem kell a másik ölében tartva odabámulni és az oldalsó tükröződéstől nem látsz semmit. Egyébként is egy lehetőség, nem kell mindenkinek megvenni.
-
azbest
félisten
A hivatalos magyar terméklapról:
A kijelző színei16,2 milliárd (6 bit + FRC)
Színtartomány (tipikus)NTSC: 46%*, sRGB: 64%* [link]
jó lesz az milliónak is.
Amúgy persze arra jó, hogy képet adjon, de egy hitványabb fajta laptopkijelzőt tudod elképzelni ilyen értékkel, torz szinnel és rossz kontraszttal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 16B1P3302D jelzésű modell viszonylag kicsi kijelzőt kapott, így egy hátizsákba is belefér.
- E-roller topik
- Eredeti játékok OFF topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest