- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Nincs nagy mintám, de nézegettem sok éven keresztül mindenféle kijelzőket (asztali, noti) mert nem akartam sz*rba belefutni.
Nagyon sokat javultak, sőt, most megkockáztatom, hogy kb. ott adják a legjobb kijelzőket általánosan.Régebben (mondjuk 5+) éve az volt amit írsz: TN-ek kerülgetése, FHD-t is hajtani kellett, ha jobb panel volt akkor 60% sRGB, stb...
Aztán eltűntek a gagyik és általános lett szvsz a jó paneles, FHD, 100%sRGB. Az alsó polcos cuccokban maradt a 60%-os IPS kb, de ez se volt sűrű és alatta kikopott szinte minden.A mostani kommersz Levonom meg 2 éves lassan, 14", IPS, 400nit, 16:10, 240ppi, 90Hz, Freesync. Most is tele vannak már hasonlókkal a notik, 90-120Hz, high DPI, ott sok OLED panel is.
A fentit meg pár éve erősen keresni kellett volna monitorban, sőt, még most is ha a magas DPI-t bele veszem. FHD/WQHD-ig minden van, relatíve olcsón is, de 4K (140-160 DPI) körül van 1-2 tucat monitor ami nem 60Hz és ennyi. ? 300k-tól felfelé... Oled meg mutatóban.
-
subset
senior tag
Semmilyen vezeték nélküli képátvitelt nem támogat ?
Vicc egy külső kijelzőnél.Használj Te is szabad szoftvert !
-
Picco
addikt
kosz a tipust nevet.
tisztaba vagyok a VA kijelzok hatranyaival, 5 eve en is majd' ugyanezt hasznaltam az AOC talalasaban, csak akkor meg tobb mint ketszer ennyibe fajt. engem a VA smearing pont nem zavar, erzeketlen vagyok ra. a talp sem hatrany mert karokon vannak a monitorok**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Gyárilag? Nálam volt több T480s is, de egyiknek se volt jobb képe. Volt egy garantált 100% sRGB panel, de az 1440p felbontású volt, sok nittel, de az ritka volt, mint a fehér holló, így muszáj volt beérnem a gagyi panellel.
Philips 32M1N5500VS, de ahogy nézem már 136ezerről indul, de ott a webshopban valami nem stimmel mert 27"-nek írják. A többi helyen 150-170ezret kérnek érte. Anno az Oázisnál volt akciós, lehet érdemes kivárni megint.
Ami hátránya szerintem:
- fix az állvány (csak dönthető), de vehetsz hozzá VESA állvány külön
- a VA panelnek van egy "szép" utánhúzása a sötét színeknél
- csak 550 niten "ordítva" működik a gyári sRGB kalibráció, ami így használhatatlan
- a fehér power led nagyon világít, én leragasztottam[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Picco
addikt
T480s-be is letezett innolux panel ami 400nit es jo a kontrasztja, sajnos lutri volt melyiket kapod. Meg P14s-nel is magamnak kellett cserelnem a gyar fost innoluxra
#6 lezso6
az tuti nehezebben ferne be a "zsebedbe"
amugy az durvan jo ar erte, siman megeros, modelt kuldesz?[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Hordozható második monitorként munkára szerintem elég jó, és a 100e körül ár nem is olyan sok érte. Persze kb ennyiért asztali monitorban nagyon mást kapsz. Én pont nemrég vettem közel ennyiért (110e), egy szintén Philips 32", 1440p, VA, 3000:1, 550 nit, 120% sRGB, 165 Hz, HDR400 monitort, ami egy "kicsit" jobb ennél.
[ Szerkesztve ]
-
kzcs
tag
Szerintem kis irodákban, éttermekben, kávézókban ahol nincs projektor ideális, mind oda vissza forgatni a laptopot, nem beszélve arról, hogy így szemben tud lenni a tárgyaló fél és azt láthatja amit csak neki szeretnék megmutatni, nem a teljes asztalt. De még egy Mekiben is jól használható egy gyors megbeszélésre, prezentációra nappali világításnál. Arra meg elég ez a panel, szerintem. Avatárt nem ezen kell nézni otthon, de lehet azt is pld a vonaton és nem kell a másik ölében tartva odabámulni és az oldalsó tükröződéstől nem látsz semmit. Egyébként is egy lehetőség, nem kell mindenkinek megvenni.
-
Azóta javultak volna a notebook kijelzők? Pl a ThinkPadek alapmodelljei sem tudnak többet 60% sRGB körüli mosléknál sajnos. Nekem a T480s sajnos ilyen, de mondjuk a kontraszt az meglepően jó IPS viszonylatban, kb 1500:1.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A hivatalos magyar terméklapról:
A kijelző színei16,2 milliárd (6 bit + FRC)
Színtartomány (tipikus)NTSC: 46%*, sRGB: 64%* [link]
jó lesz az milliónak is.Amúgy persze arra jó, hogy képet adjon, de egy hitványabb fajta laptopkijelzőt tudod elképzelni ilyen értékkel, torz szinnel és rossz kontraszttal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AliExpress tapasztalatok
- Horgász topik
- Netfone
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Eredeti játékok OFF topik
- Formula-1
- További aktív témák...