Új hozzászólás Aktív témák
-
EG0
aktív tag
Írtam, hogy RAID1.. az Asrockról pedig még csak jót hallottam, tehát a nem spéci szerverlapokat (Tyan, Supermicro, Intel) kizárva nem tudok jobb márkát szerverbe.
Inkább konkrét tanácsok, buktatók érdekelnének. A rendszergazda nem kezdő, szóval a raid0 és rai1 különbségét nem kell (még nekem sem) elmagyarázni
Ami pl. kapásból érdekes, hogy a két azonos típusú (2MB cache-es) Maxtor között van átviteli sebességben 20% difi..
[Szerkesztve] -
CsY
aktív tag
attol függ mit akarsz raidelni.. van az összefüzés, mikor a 2hdd t egynek látja, hiba esetén minden meghalt. Van a tükrözés, mikor a 2 winyonak megegyezik a tartalma...ez olvasaskor jo, iraskor sajna lassabb. és ezek kombinacioi... te döntesz.. jah én az ASrockot cseréltem volna, meg a celeron proci 5leted
-
EG0
aktív tag
A vége ez lett:
Asrock P4i65GV
P4 2.8/533
2*512MB Kingston Hyper-X
2*80GB Maxtor DiamondMax9 ATA ; RAID 1 (Linux sw)
3Com905c 100Mbit Lan kártya
Codegen 9011 ház 3-4 ventivel
Gentoo linux. Hogy érdemes RAID-et configolni? -
EG0
aktív tag
Hi,
szerintetek (a jövőre is gondolva) megéri még olcsón(!) venni 4 portos ATA HW RAID kártyát (pl. 3ware)?
Vagy ma már csak a SATA a nyerő?
Van értelme
- 2 hdd esetén linux sw raid-hez képest?
- 4 hdd esetén SATA raid-hez képest?
- több mint 4hdd-nek (hol használnak 4 feletti hdd-t?)? -
EG0
aktív tag
Enermax 350W-os táp lesz benne, és marad a Codegen 9011-es ház, meg a többi is. A két hdd rack-be kerül, közéjük pedig egy 8cm-es venti.
-
EG0
aktív tag
Laxius: abszolút nem értelek.. szerintem szerverbe kell min. két hdd, főleg ha fontos adatok vannak rajta, és nem warez. Meg hogy olvasol vissza régi adatot, ha már egyszer tönkrement..? A biztonság szoftveres RAID-nél nem +50e, csak plusz 1 hdd.
Sanya, az egyik legdrágább proci hogy lenne már költséghatékony? Meg egyáltalán, minek? -
laxius_
tag
Akkor en is csak 1 winyot tegyek be?
Felesleges a raid?
Megbizhatok egy winyoban?
Mert ha nem mehetek csere winyo, adatmentes stb...
A regi adatokat mire visszaolvassák hiba estén az egy hét, addig leáll az egesz? Vagy inkabb csinaljam azt, hogy egy 40es winyo biztonság kedvéért bentvan ugyanugy rajta minden, es mindig sajátkezüleg heti egyszer atmentem az adatokat, ha beszar a regi, akkor kivesz, 40es használ, és addig lementik régit, ami felesleges, .....
Mindegy hosszuu....
Szoval? Erdemes ramenni a biztonságra? ha az plsuz 50ezer forint? -
EG0
aktív tag
Hi,
köszi a választ! RAID kártyát kihagynám, mert azt olvastam, hogy igazából csak a 80-100e-es kategória (real-hw) éri meg, a gyengébbek csak kifinganak meg lassabbak, mint Linux sw raid-je. Szóval talán 2hdd-hez felesleges és rossz az 5e pénzes kártya.
A hdd típus elég fix, mert ez van.. amúgy miért pont samsung (3 év garin kívül)? Hallottam róla rosszat adatbiztonság terén (bár nekem is Samsung van), meg szerverbe nem kell, hogy halk legyen.
A 350W-os Codegen-t éreztem, hogy le fogjátok húzni
Azt vágom, hogy a több ram mindig jobb, de a fenti feladathoz kell-e több?
Üdv,
EG0 -
EG0
aktív tag
Sziasztok,
szeretnék összerakni egy szervert, és betenni egy szolgáltatóhoz. Kezdetben kb. 10.000-50.000 adatbázis rekord és egyidőben 100-500 felhasználó. Esetleg fórum és chat, webhosting. Ehhez építek ''költséghatékony'' szervert, és a javaslataitok várom.
Amik adottak, csak akkor cserélem, ha muszáj:
Asrock P4i65GV 865-ös alaplap (int. vga, tud prescott-ot)
3Com905c 100Mbit Lan kártya
512MB Kingston Hyper-X
2 db Maxtor DiamondMax9 80GB ATA ; RAID 1 (Linux sw)
Codegen 9011 ház 3-4 ventivel
Amiken gondolkozom:
P4 Celeron-D (Prescott) vagy P4 2.8/533? Ez a két lehetőség, a második 10-15e -el többe kerül, kell? (alapvetően adatbázis lekérés lesz, nem valami modellezés..)
Táp: Thermaltake 410W, Sirtec 420W vagy Codegen (9011 server) 350W? Itt azért van árkülönbség.
+ még egy Kingston 512MB ValueRAM (menne dual-ban a Hyper-X -el?) Ez talán kezdésnek 10.000 rekord) nem olyan fontos..?
+ 2 ViPower olcsó rack, mindkettő megfelelően hűtve 8cm-es ventivel. (nem hot-swap, de azért rövid leállással könnyen cserélhető)
Egyelőre Intel xeon meg HW-es SATA raid10 nem játszik, ugye..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest