Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Fujifilm X
- Milyen processzort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel találgatós topik
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
btomi9
aktív tag
válasz
#75912448 #37500 üzenetére
Találtam egy linket, ahol nagyon szépen kivesézik, hogy videóra is és audióra is optimalizált HTPC -t szinte lehetetlen összehozni. Illetve beszélnek itt 250W -os lineáris tápról, amiből most ugye 300W -os kijött 7xx USD áron, és nem biztos, hogy megéri.
Itt nekem a következő megoldásokat kell felsorakoztatni a hozzájuk társított pénzösszegekkel:
1. rPi2 + I2S DAC csak audióra, táplálható a 100W -os lineáris táppal (van rajta 5V -os kimenet) 15e + 85e + egy ház 20e = 120e forint
+ Kaveri AMD HTPC a mozizásra, venni hozzá egy kapcsolóüzemű tápot, USB kártyát nem, külső USB DAC -ot opcionálisan vagy igen, vagy nem (attól függ, mennyire érdekel a mozizás hangminősége) kb. 180e + a táp már megvan, és még + DACez összesen 300e + LPSU -val már 400 fölött, DAC -al már 500 fölött járunk.
2. a Skylake nem tudom, mennyibe fog kerülni, gondolom a T -s procik 100 körül, alaplap 50 körül, így számolva kb 300e + LPSU + DAC.
Ez itt offtopik, de 110 körül van Popcorn A410 Sabre DAC -al, hajtható a lineáris táppal, és jön majd az A500 pro valamikor. 340 körül van kiváló Cambridge Audio Azur 752BD mindenes lejátszó 5 darab Wolfson DAC -al felskálázással, vagy 500 körül van Oppo 105 szintén DAC-al, mindennel
Ezek közül én a 2. vonal felé hajlanék, tekintve, hogy a lineáris táp már megvan.
-
törölt tag
válasz
És persze nem véletlenül hívom mozigépnek, nálam pl csak akkor megy, ha a vetítő is bekapcsol, nincs egyéb felhasználás. Zenélni készülsz vele, tehát nagyon erősen megfontolandó 2 külön eszközt építeni, én nem keverném a kettőt. Ha igen, akkor 100%, hogy a zenei igényeim alá rendelném a képminőségért folytatott elvárásaim. Magyarul minél könnyebb és szabadabb HTPC-n járna az eszem.
-
PuMbA
titán
válasz
Egyébként az AMD legújabb kártyái is új videó skálázót kaptak, tehát a madVR jelentősége csökkenni fog a jövőben, olyan fejlett hardveres megoldások lesznek.
"UVD 6.0 will be used by the upcoming AMD Radeon Rx 300 Series (Pirate Islands GPU family) and AMD Radeon Rx 400 Series (Arctic Islands GPU family), providing the Video Coding Engine 3.0 (VCE 3.0) technology and featuring a new high-quality video scaling"
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Formula-1
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- 3D nyomtatás
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Építő/felújító topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6