- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Szívesen vennék vmi linket ahol ezzel a mozgásfelbontással foglalkoznak."
Igazabol elegge ketes dologrol van szo, ketes technikai hatterrel, megteveszto nevvel es meglehetosen nagy szubjektiv szorassal: van egy japan teszt BR (1080i, 3:2), amin van egy jobbrol balra mozgo tesztkep, amin surusodo fuggoleges vonalak vannak (szepen folyamatosan, antialiasingolva abrazolva) es azt kell meglatni, hogy melyik az a pont, ahol mar egybefolynak es nem latod kulon a vonalakat (es ezt azert nem feltetlenul ugyanugy latjak a tesztelok). Ha minden igaz, ez a konkret tesztabra:
Szoval a modszer annyira problemas, hogy nem erdemes tulzottan komolyan venni az eredmenyeit. (Ja, azt mondtam mar, hogy a tesztlemezt plazmagyartok raktak ossze?
)
(#22366) Warter: What has been seen can't be unseen.
-
törölt tag
Jó, a plazmák vibrálása az más, sajna engem a világból ki lehet vele kergetni. A HDTVtest pl rendszeresen közli a Motion resolution menüben a mért értékeket. Ált oda is írják, hogy interpolációval 1080, nélküle 250-300. Nagyon off már itt, de számomra elképzelhetetlen, hogy kikapcsolt interpolációval ne lássa valaki az órási különbséget a plazma javára, ha pedig bekapcsolod, akkor a már kitárgyalt hibákat kapjuk vele. Persze itt belép az anatómia, ízlés is, ki miképp reagál a túlzott vagy művi folytonosságra. Még szerencse, hogy az LCD-k többségén egyénileg paraméterezhető a Judder, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő beállítást. De no offoljunk ezzel tovább, lényeg, h valamiért mindkét technológia sz@r
(#22364) dabadab
Én úgy tudom nincs alapban 300 sor feletti, a linken a legmodernebb LCD tévéken sem láttam még 300-nál többet.
-
sb
veterán
Közben rájöttem miről szól pontosan... van hatása a képsebességre, de ez újabb LCD-ken elég jó, nem látom okát, ill. nem fő okként látom ezt. A gyenge fps-ű forrás a gond 95%-a szvsz.
Aztán jön a panel, akár response time-ról akár trailingről legyen szó, ami moshatja a mozgást... legalábbis, ha a jobb modelleket nézzük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest