-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz PeterPH #9392 üzenetére
köszi
akkor jól gondoltam én is a dolgokat akkor ez a projekt felejtős ebből a célból, bár a tv tudja a DLNA-t
A szolgáltató Pr-telecomRMK
ott milyen nicken?ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
sb
veterán
Kicsit jobban pörög ez a topic, felteszem itt a kérdésem:
Mostanában akadoznak a filmek a HTPC-men. Régebben nem vetem észre, hogy lett volna ilyen... biztos feltűnt volna, mert elég allergiás vagyok rá.Szóval a konfig: Asrock Ion lap @2GHz. 2x1GB DDR3 ram, asszem 1066-on megy (amit támogat a lap) + WD15EARS.
Win7 + XBMC Dharma 35647 van fent. Minden progit kilőttem, torrent, stb... egy NOD32 fut még alapból. XBMC-ben DXVA2 ofc bekapcsolva, plussz a képernyő frissítési szinkron, tehát a 23.976 és 24 fps mozikat 24Hz-en tolja ki a TV-re. A lejátszás szinkronizálás a kijelzőhöz ki van kapcsolva, mert az csak rontott a helyzeten.
Nyomtam egy O betűt és ugyan elég ritkán, de növekszik a droppolt frame-ek száma. Van úgy, hogy 5-10 percig nincs, de van olyan, hogy 2-3 percenként van. 1-1framet droppol ilyenkor csak. CPU használat normális, alig pár %.
Mi lehet a gond, mivel próbálkozzak ill. milyen infót lehet még kinyerni lejátszás közben?
Másik XBMC verzió? Vagy nézzem meg mpchc-vel? Abban is van ilyen stat, ha jól rémlik. -
jayjay
tag
válasz Bitlisz #9365 üzenetére
Bármiről lehet, de összehozni kínkeserves.Van két winmo telefonom és már órák óta bújom a netet hogy megtaláljam a megoldást.A telefonom ezt írja ki Invalid URI: The hostname could not be parsed..A link amit küldtél sajnos nem segített.Csinált már valaki XBMC távirányítást Winmo 6-os telefonról.Segítséget megköszönném
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
Bitlisz
aktív tag
Nem varázslat, minden rendszer alatt ugyanaz az elve. Esetleg ha abban a fórumban megkérdezed, mert több embernek ment már a cucc (winmo 6.5!). Nézd meg még egyszer a beállításokat: XBMC-ben engedni a webremote-ot a 8080-as porton, a telón a wifi-t, majd az XBMC-s gép IP címe kell legyen megadva, név meg jelszó...stb.
-
motlinger1
csendes tag
Szasztok,
ne haragudjatok, ha már volt téma, nem tudom, hogyan találhatnám meg a majd' 10.000 hsz. között.
Szóval HTPC-t, vagy inkább média lejátszót szeretnék építeni. Pontosabban nem is építeni, hanem valami cél sw-t keresek egy adott vasra (laptop). Amit szeretnék: lejátszás LAN-ról (avi), beépített DVD-ről (dvd/avi), pendrive-ról (avi), esetleg külső hdd-ről. Nem lenne baj, ha netről (youtube) is és ha esetleg még zenéket, képeket is tudnék lejátszani. Ezeken kívül másra nem is használnám. HD, BluRay nem érdekel.
Tudom, erre a kérdésre egyértelmű válasz lenne az xmbc, de most jön a fekete leves vagyis a vas: P3, 1GHz, 384M RAM, 128M video. Ezen sajnos úgy tűnik, nem fut el az xmbc. Viszont mint pc-vel, win alatt minden feladat külön-külön megoldható, próbáltam. Tehát az igazi kérdés az, hogy létezik-e ilyen gyenge vasra is olyan média-center- / keretprogram, amivel megoldható a médialejátszás? Előre is köszi, ha van valakinek ötlete.
-
DopeBob
addikt
válasz motlinger1 #9406 üzenetére
Windows XP Media Center Edition?
Esetleg ez bár ezt nem próbáltam: LinuxMCE
Biztos nem megy az XBMC? Egy próbát talán megér, főleg a linuxos változata
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
GerykO
aktív tag
válasz motlinger1 #9406 üzenetére
WinXP-MediaCenter. Egy próbát megér, de kicsi rá az esély. Esetleg linux +mplayer, vagy vlc-player. Esetleg linuxos xbmc? Ötletem ennyi lenne, nem tudom konkrétan melyik proginak mi a minimális gépigénye, ellenben a gúglizást rád hagyom.
Látom megelőztek, szép linkekkel.[ Szerkesztve ]
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
motlinger1
csendes tag
válasz DopeBob #9409 üzenetére
Nagyon köszi srácok a válaszokat, a guglizást már napok- mit napok?! hetek - óta csinálom.
Az xmbc-t egy ismerős javaslatára próbáltam, az xp alá rakható verziót néztem és az határozottan nem megy.
Közben én is a win xp media center -re fókuszálok, teszek ezzel egy próbát. De a javaslatotokra nekiugrom mégegyszer az xmbc-nek (asszem a linuxosból létezik olyan változat, hogy bootolható cd és felrak mindent, még a linuxot sem kell). Megnézem még a LinuxMCE-t is, aztán ha egynél több is használható (én már annak is örülnék, ha lenne egy, amit tisztességesen lehetne használni), akkor majd válogatok jól Igazából remélem, hogy létezik működő program, mert win+1 (vlc, vagy mplayer, vagy powerdvd) simán megy. Akkor létezzen már egy win-nél kisebb és kisebb erőforrásigényű keretprogram/op. rndsz. + célprogarmok.
Kösz még1x.
-
-
GerykO
aktív tag
válasz motlinger1 #9410 üzenetére
Én egy 2500+ barton @ 3200+ (2200MHz), 1 GB ddr400, gef mx440 konfiggal xp+XBMC-zek. Szóval a mobil P3 sem olyan gyenge, mivel ugye clock2clock verte a p4-et, tehát kb egy mobil p4 @ 1.2~1.4GHz szintjén van.
Az asztali procik teljesítményarányai alapján feltételeztem a mobilCPU-k erejét, mivel akkoriban még az asztali gép volt amire fejlesztettek ...
De ha érdekel, megnézem alacsonyabb órajelen is, meg van egy 1600+Palominom is (1400MHz), de ott csak 192MB sd133ram van melletteVálaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
jayjay
tag
válasz Bitlisz #9405 üzenetére
igen ez így megy lépkedek benne mint külső táv. működik , csak kijelző nélkül akarom használni pl zenehallgatásnál.Nem tud kapcsolatba lépni a remoteserverrel ezt írja ki.Emiatt nem tudom használni még rendesen, de megnézem a másik topikot mi a neve gondolom xbmc
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
sb
veterán
válasz Bitlisz #9419 üzenetére
Nem nagyon fut más, régebben ment a torrent, most kilőttem azt is.
Gyk. csak vírusirtó megy, majd lelövöm azt is akkor, de üresen XBMC nélkül már néztem pár percig a taskmgr-t, nem volt semmi feltűnő, csak a szokásos: 2-4%-ot néha eszik az épp futó programokból 1 pillanatra, aztán 0%. Idle process meg ennek megfelelően 96-100% között ugrál. -
GerykO
aktív tag
Nem emlékszem már pontosan, de azt hiszem ebben a topikban merült fel a kérdés, miszerint a UPC SetTopBox-ból a kártyát kivéve tv-tunerral ellátott HTPC lehet-e megoldás.
Sikerült utánajárnom. De köt a titoktartás.Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
JNashville
senior tag
Üdv, tanácsot kérnék, valószínűleg belefogok egy klassz, Sandy Bridge-es HTPC-be, jelenleg a ház + táp kérdésnél tartok. A két legszimpatikusabb lehetőség az Antec Fusion Remote és a Silverstone GD05, az Antec már régóta tetszik, viszont a 15k difi közöttük eléggé az utóbbi felé húzza a mérleg nyelvét.
Az Antec ennyire túlárazott, vagy ennyivel jobb minőség? Mert paraméterekben szinte csak a táp a különbség (az Antechez jár).
(Esetleg tudna valaki olyan helyet mondani, ahol van kirakva akár csak megnézhető Antec Fusion? Sokat segítene a döntésben.)
[ Szerkesztve ]
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
Hanok
senior tag
válasz JNashville #9425 üzenetére
Bár a silverstone-al kapcsolatban nincs tapasztalatom, viszont nemrég vettem egy Fusion-t úgy hogy alteratíva volt az általad emlegetett GD széria is. Fusion-t általában táp nélkül adják, de van lehetőség táppal is venni viszont úgy még drágább..Amiben még eltérnek az viszont nem kevés..a Fusion több okból is jobb alternatíva szerintem, beépített inom vfd az elejébe a hozzá járó távirányítóval úgy hogy még 5.25-ös optikát is tudsz mellé rakni, több 3.5 hdd fér el benne, (Silvestone esetében a táp + hdd kombó elég rosszul lett megoldva) cserébe egy kicsit nagyobb viszont ez is nagyon jó minőségű ház, és hi-fi polcon szépen mutat... Ha egy Imon-os Silverstone-t megnézel kijelzővel + távirányítóval jóval drágább az antec-nél..
[ Szerkesztve ]
-
Grim666
tag
Hellotok.
Tervezgetek egy rendszert melyben központi szerepet szánnék egy ilyen HTPC-nek. Filmnézés, esetleg torrent. Most számolgatom hogy megéri-e a fáradtságot építeni vagy inkább egy "kulcsrakész" terméket vegyek. Az építéshez szükséges alkatrészeket már nagyjából összeválogattam. Most ott tartok hogy ha az általam készített házban elfér akkor 3,5"os vagy 2,5"os lemez legyen illetve hogy hol tudok beszerezni lap tápot meg vmi általatok is jónak tartott Remote Controller Kit-et. Ati wondert kerestem neten de nem igazán adott ki semmit a barátunk se a tápra. A lemezekhez visszatérve a hangra van annyi ötletem hogy fellógatom vmi elasztikus anyagra szóval a rezgés nem annyira mérvadó, hely meg van bőven mert akkor ehhez szabom a házat. -
okiman
tag
Új projekt kilátásban:
Ami most van: 1 Dell 745 fekvő házas PC Intel E6300-1,8Ghz C2D LGA775 Proci, 667Mhz-es RAM-okkal, HD5450 1Gb VGA-val és 1Asus Xonar D1 hangkártyával, W7 MC+megtúrt Mediabrowser fut rajta hibátlanul. Csak 1 problémám van van benne 2 ventillátor, 1 a tápban, 1 a processzornak. Tápcsere és ventillátorcsere nem lehetséges, mert a BIOS minden változtatásra bepofázik (meg a prociventillátor 5 pin-es !!! ).
A terv: 1 ventillátormentes HTPC építése úgy, hogy csak 1 alaplapot, és 1 passzív tápot kelljen vennem. A ház moddolt lenne, vmilyen olcsó ( csak a házkeretre lenne szükségem úgyis szét lesz flexelve ) , a hűtést pedig a ház oldalán elhelyezett 4db 10x15cm hűtőborda szolgáltatná amihez a processzor lenne kihőcsövezve, következő cikkben látható módon: http://www.radikalmod.hu/index.php?p=2&y=423
Kérdés: Milyen alaplap felelne meg az igényeimnek szerintetek?
A válszokat előre is köszi.Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!
-
dabadab
titán
Ezt tök felesleges így túlbonyolítani, Brazos + viaLAN EPC3 + Scythe Slip Stream 120mm Slim.
Nálam is van ilyen, mondjuk az Ionnal, ami talán egy hajszállal többet eszik, mint a Brazos, teljesen rendben elketyeg rajta az XBMC, a 400 rpm tájára lehúzott Scythe meg kb tényleg hallhatatlan.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
JNashville
senior tag
Szerk: Tárgytalan, rájöttem, hogy a Ninja Mini már sehol se kapható
A Fusionnel kapcsolatban kérdezném, hogy vajon egy 11,5 cm magas Scythe Ninja Mini belefér? A ház magasságára 14 cm-t olvastam, de nyilván az alaplap nem teljesen az alsó lemez magasságában helyezkedik el, hanem picit feljebb, csak az a kérdés, mennyivel? Shuriken nem tetszik annyira, az rányomja a meleget a lapra.
[ Szerkesztve ]
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
GerykO
aktív tag
válasz JNashville #9435 üzenetére
A távtartó 5mm, a nyáknak, a foglalatnak, és a CPUnak is van vastagsága, szerintem 10mm-el számolhatsz.
Vagy a Shuriken-en megfordítód a hűtőt, hogy szívjon, és máris nem a lapra nyomja a meleget.
Esetleg egy flexi csővel ráveszed a Shuriken ventijét, hogy a házon kívülről szívjon, nem lesz annyira meleg a levegő.Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
kmisi99
addikt
A htpc-knél hogy van megoldva az egyszerű kezelés? Mert gondolom még vezeték nélküli egér+bill el elég körülményes az 2-3métere lévő képernyőn kivenni a windowst és úgy szenvedni a dolgokkal.
-
dabadab
titán
válasz kmisi99 #9442 üzenetére
Igen, az XBMC Live, ami tulajdonképpen egy lecsupaszított Ubuntu, amit egy kicsit megkonfiguráltak meg belerakták a kapásból induló XBMC-t. Én ezt használom, szerint a legnormálisabb megoldás (főleg, hogy a HTPC-éimben egyáltalán nincs HDD, pendrive-ról mennek)
DRM is theft
-
sb
veterán
Ha kikapcsolom a film fps-hez hozzáigazított képfrissítést, akkor nincs frame drop.
Tehát ha:
- A 23.976 fps filmet hozzáigazított frissítésen (gondolom a TV csak kerek 24Hz-et tud, ezt ugye pontosan nem lehet beállítani az XBMC-n belül) játszom le akkor randomra frame-eket dobál el.
- Ha 60Hz-en megy a TV, akkor nincs frame drop, cserébe a pulldown miatt van némi periodikus akadás.
- Ha 60Hz-en megy a TV és a lejátszást igazítom a frissítéshez XBMC-n belül, akkor szintén nincs frame drop, de ritkán, kb. 20 percenként van egy 3-4mp-es szaggató rész a filmben.Szóval egyik sem az igazi, és nyilván, mivel tud 24Hz-et a TV, azzal lenne jó használni drop és lagmentesen.
Kipróbáltam az is, hogy mindkét szinkronizálás be volt kapcsolva, vagyis a TV 24Hz-en ment, a lejátszás pedig hozzáigazítja a 23.976-ot plusszban, de ez sem segített.
Akinek megy a 24p lejátszás gond nélkül annak hogyan? 24Hz-en megy a TV/monitor?
-
Hanok
senior tag
válasz JNashville #9435 üzenetére
Igen sajnos nekem is ez a bajom, hogy már nem kapható, Andy Samurai van passzívan, oldalról egy 12-es venti fújja az Athlon x4-et, nincs gond a hőmérsékletekkel, bár ez a hűtő nem erre van tervezve, de pont elfér...
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok.
Remélem jó helyre írok (ha nem akkor szóljatok)
A következő lenne a kérdésem.
Egy olyan mini ITX-es gépet szeretnék összerakni ami gyakorlatilag betöltené egy amolyan "NAS" féleség szerepét plussz még mellé HTPC-ként is működne.
Amit kinéztem az egy AMD Brazos + 2-4Giga RAM egy 16Gigás SSD az OSnek (ami adott esetben win7 vagy win server lenne) és mellé 2 Tera HDD.
Az odáig tiszta sor, hogy a média lejátszót valami XMBC féle progival meg tudnám oldani DE. És itt jön a problémám. Ha fut az xmbc akkor attól még a háttérben futhat mondjuk az FTP + WIN share + torrent a gépen? gondolok itt arra, hogy nem terhelné e meg nagyon a gépet?
Előre is köszi a segítséget -
kmisi99
addikt
Na felraktam egy XBMC-t a legújabbat és telepítéskor meg kellett adom jelszót és felhasz nevet. Induláskor kéri is a felhasználónevet és a jelszó. De valamiért nem tudok jelszóít írni egyetlen karakter se jelenik meg Csak az entert fogadja el de akkor incorrect pass-t ír ki. A felhasználó nevet gond nélkül be tudom írni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest