- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz #75912448 #26138 üzenetére
Szimpi. Főleg a 19V-os DC csati. A többi lap elég gagyi.
De nem tudom bírják-e a 3D-t cpu-ban. Soha nem volt egyértelmű mi a minimum hozzá. Llano-ból A4-ek is támogatták, de fórumok szerint az kevés volt hozzá néhány esetben és akadt. Trinity-től A4-ből ki is vették, csak A6-tól felfelé volt támogatás. Abu A8-tól írta a "hivatalos" ajánlást mindig.
Engem nem érint, de a 4k 30Hz támogatást kiírni is elég égő szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
zzola
titán
Ha a média lejátszás mellett a lejátszón szeretnék torrentezni illetve internetezni, akkor is jó választás az openELEC? Vagy ezek miatt gondolkodjak inkább egy Windows 8.1 - XBMC kombóban? A Windows - hoz kevés lesz a 2 GB RAM illetve a 4GB - os pendrive...
-
törölt tag
válasz radi8tor #26148 üzenetére
Igen, lépes átvinni hangot, ellenben nem tudom DP>HDMI kapcsolat esetén miként alakul a helyzet.
(#26151) sb
A jelenleg ismert lapok közül ez a legszimpatikusabb, kív leszek gyakorlatban miként alakul a BD3D kérdés. A 4k 60p-hez HDMI 2.0 kéne
Vikthor
Hány db megjelenítő van a VGA-ra kötve? Ha egynél több, próbáld meg önállóan, csak a filmnézésre használttal. Ha több van, nem elég kikapcsolni a másikat, húzd le fizikailag a kimenetről.
-
nagyúr
válasz #75912448 #26155 üzenetére
A VGA-ból 1x HDMI-n megy az erősítőbe és egy DVI-on a monitorba és duplikálva vannak. Nem húzigálnám ki a kábelt, mert ókori megoldás lenne, ráadásul korábban még az 5450-es Radeonnal is működött tearing nélkül, azelőtt meg 6950-el, előtte meg 4850-el is. Igaz teljes OS reinstall nem volt az 5450 és 270-es VGA csere után.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
-
sb
veterán
válasz #75912448 #26163 üzenetére
Nekem max akkor lesz, ha már nem kapni mást. Felesleges vakítás egyelőre szvsz. Majd ha "ingyen" lesz (nem csak a megjelenítőre gondolok, hanem a lejátszóra, a csillió tárhelyre, a csillió tárhelyet emberi időben mozgató interfészekre, stb, stb...) akkor esetleg lesz némi előnye. Akkor se sok, mert 30cm-rel hátrébb ülsz és máris elveszett az a kis előny is.
szvsz
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Az Openelechez van transmission plugin és felrakható rá az opera böngésző is, de a fene tudja milyen webes technológiákat támogat és mit nem. Netes tartalmakra a megfelelő plugint kell telepíteni. (Youtube, stb)
Ha egy kicsit is többet akarsz a felsoroltaknál (kis passziánsz stb.) akkor az OE nem a te választásod
-
zzola
titán
válasz Celtis #26165 üzenetére
Bár még csak most ismerkedem az XBMC - vel, de a pluginokat láttam. Nekem pontosan arra kell, amit írtam. Lejátszás, böngészés a torrent oldalakon és letöltés. A PC használatát szeretném mellőzni böngészéskor, letöltéskor... Köszi!
Én rTorrentet és uTorrentet láttam OE-ben... -
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Mennyiert lehet epiteni egy htpc-t manapsag?
Kineztem egy Asus vivopc-t az kb 70e ft.
Koszonom!
Ez a processzor kepes a 24p-re?
Intel Celeron 1007U, 1,50 GHz, 17 watt TDP[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Értem. Köszönöm.
Ezt nézem ki:
-Asrock H81M-ITX
-Intel Pentium G3220
-FSP FSP350-60APN
-Cooler Master Elite 120
Ez megfelelő lenne filmlejátszásra?
Fontos lenne, hogy menjen rajta a full3D, hd hangok (dts hd ma), illetve mindenféle trükközés nélkül a kandenciahelyes lejátszás.
De ha van valakinek bejáratott konfigja és mostanában vette azt megköszönném! -
FishAir
senior tag
válasz Gergőke88 #26177 üzenetére
Ami BD3D-t is tud, ergo minden mást is, az az A6-5400k a legolcsóbbak közül. Ehhez még egy 12-15 körüli lap, amin van HDMI, a többi "sallang" meg már ízlés és pénztárca kérdése. Mondjuk tápból ne vegyél gagyit, annyi. Ha BD3D is kell, akkor op. rendszernek marad a windows, ahhoz meg nem árt elgondolkodni egy kisebb SSD-n.
[ Szerkesztve ]
iDontcare
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
törölt tag
Ne legyen igazam, de a kiadók küzdenek tűzzel-vassal a formátum ellen, tőlünk nyugatra nagy sikerrel. Feltételezem a 2 fizetős visszafizet némi licencdíjat, ami az xbmc esetén jelenleg ugye lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Korábban már írtam egy vsync problémáról. Adott egy 270-es RADEON és 2x TV. Minkét TV HDMI bemenettel rendelkezik, de a VGAból 1x DVI és 1x HDMI megy ki, a DVI-os HDMI átalakítóval érkezik a kisebbik TV-be. Amikor a Windows 7-be duplikálom a képernyőket, akkor a kisebbik TV-n nincs de a nagy TV-n jelentkezik a tearing azaz a szétcsúszott kép filmjátszás közben. Ez korábban egy régebbin RADEON VGAval nem jelentkezett. Volt már teljes OS reinstall VGA csere óta. Úgy lesz csak a nagy TV-n normális a filmlejátszás, mindenféle hiba nélkül, ha csak ott jelenítem meg a desktopot, erre csináltam is 2 presetet a CCC-ben. Nincs rá lehetőség szerintetek, hogy duplikálva a TV-n a desktop jól játsza le a filmeket? Mert így mindig plussz egy klikk az XBMC indítása előtt és egy kicsit zavaró...
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
sb
veterán
válasz tom_tol #26198 üzenetére
Nincs akadálya, csak kényelmetlen több programot használni.
Ráadásul a többi programot kényelmetlenebb önmagában is kezelni, mint az XBMC-t.
Ezért lenne jó ha bekerülne.Persze külső playerként is be lehet rakni XBMC alá TMT-t vagy PowerDVD-t, de az is kompromisszumos megoldás amennyire láttam.
regger, Igen, ez azt jelenti, hogy nem kell hozzá külön paneltáp, csak a külső kocka. És abból sem kell 12V-ost vadászni, hanem bármelyik 19V-os laptop táp megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest