Aktív témák
-
kistvan
csendes tag
Elősző halványan jön be a WINDOWS embléma majd 3-4 mp. után
felerösödik. Mi lehet ennek az oka ?
Rossz a monitorom ? -
törölt tag
Felhozom a témát, mert sajnos még mindig fennáll a probléma.
Az a kérésem az új hozzászólókhoz (amennyiben ők is tapasztaltak ilyet), hogy írják meg a következőket (is) azzal a konfigurációval kapcsolatban, amelyiken elõfordult a jelenség:
alaplap márka és típus (pl. Abit NF7s)
alaplap chipset (intel, via)
videokártya márka és típus (pl. Inno3d GeForce FX5200)
operációs rendszer
Kösz a segítséget!
Üdvözlettel:
Asterixx -
djtörök
senior tag
hallottam olyat, hogy az nvidia driver+a norton nemigazán férnek meg egymás mellett, és ilyenkor előfordulhat hogy a norton folyamatos védelem fájlja 100%-san kihasználja a processzort, de lehet hogy hülyeség
-
Marci1980
csendes tag
válasz
#86339328 #28 üzenetére
Nálam is pont ez a hiba, képernyő fagyás, majd elsötétül aztán minden oké. Mondjuk ez nálam még párosul egy-két extrával. Az elsötétülés többnyire net közben jön elő (máskor talán nem is tapasztaltam).
Az én gépemben viakt266A-s alaplap, gef4 mx440 van, meg tv kártya. Nem tudom mi lehet a gond. Próbálkoztam már format c-vel, win reinstall volt többször is.
A te gépedben van még más hiba is? Nálam pl cd íráskor minden crc hibás lesz(a cd író jó), meg írt DVD-kről nem tudok felmásolni semmit a vinyóra mert a fileok nagy része hibás lesz, és mindez tuti, hogy nem a DVD olvasó hibája. -
törölt tag
ÚJ FEJLEMÉNY:
1.
Nem az energia-takarékossági funkciók és nem is a képernyővédő okozza. Hiába kapcsoltam ki a BIOS-ban a power saving funkciókat, hiába kapcsoltam ki az XP-ben az energiagazdálkodási lehetőségeket és a képernyővédőt, ugyanúgy megtörtént a jelenség.
2.
A jelenség pontosabb leírása: először úgy tűnik, mintha lefagyna (egy-két másodpercig nem történik semmi, nem frissül a monitor, nem mozog az egérkurzor, nem jelennek meg a begépelt karakterek), majd ez után tűnik el a kép (sötétedik el a monitor), de az nagyon rövid időre (kevesebb, mint egy mp-re).
Az egyik alkalommal csak az emailjeimet néztem, akkor történt a dolog, a másiknál pedig elindult a háttérben a Norton Antivirus egész meghajtóra kiterjedő víruskeresése. Nem voltam a gépnél, csak amikor visszajöttem, káttam, hogy fut a NAV, de nem frissül a képernyő: a scannelt fájlok száma nem változik. Megmozdítottam az egeret --> ekkor tűnt el a kép, kevesebb mint egy mp-re, majd visszajött, és frissült rendesen. Nem a NAV a ludas, mert a jelenség már akkor is fennállt, amikor még nem volt a gépemre telepítve.
Nekem úgy tűnik, mintha valami rendszer-összetevő nagyon rövid időre megakasztaná a gépet (100% processzor használat), és az után térne magához a rendszer, illetve a kép. Pl. Ütemezett feladatok, Windows automatikus frissítés vagy valami egyéb rendszer-összetevő. De ez csak egy ötlet. -
vzzoli
tag
Lődd ki az ATI ikont a tálcáról. Asszem ATI control panel a neve. Azért csinálja. Én eltávolítottam a p*csába, mert Windows commanderrel mert rohadt idegesítő volt, hogy amikor tömöríteni akartam mindig elment a kép. A Control panel eltávolítása nem érinti a drivert, nem lesz semmi különbség, csak nem tudod tálcáról állítani a felbontást
-
törölt tag
> - amire még gondolni tudok, bár csak ati karinál tudok róla a VPU recovery. ez pont olyan jelenséget idéz elő mint módváltáskor van, és akkor ha a VPU kritikusan felmelexik és reseteli
Mi az a VPU és mi a VPU recovery? És mitől fordulhat elő, hogy kritikusan felmelegszik? Egyébként nem hiszem, hogy nálam felmelegedne, főleg ha csak böngészek... -
clayman
aktív tag
amennyire értek hozzá a következőket javasolnám
- ahogy mondtad, próbáld ki más monitorral, stb..., szal először a hardver
- az uj BIOSokban nagyon szépen be lehet tenni olyan feltételeket hogy mire menjen le a gép standbyba és nem mindig nézi az összes feltételt. amire célozni akarok hogy lehet hogy valamihez nem férsz hozzá 5 percig a bios leviszi aludni a gépet aztán rögtön feltűnik neki hogy mozgatod az egeret, gépelsz stb... és fel kéne kelni amit rögtön megtesz
- mellesleg nézd meg nem e nyomod meg véletlen a Sleep gombot :)
- példának okáért mikor splinter cellt nyomtam egész nap, rohadtul idegesített hogy elég gyakran csak ugy kikapcsolt miatta a gép. mivel ezt máshol még nem tapasztaltam mindent ujraraktam, semmi javulás... kb a játék végére jöttem rá hogy amikor a quicksavehez az F12t lenyomtam vletlenül néha a Power billentyű is megnyomodott :) tudom, lol :D
- amire még gondolni tudok, bár csak ati karinál tudok róla a VPU recovery. ez pont olyan jelenséget idéz elő mint módváltáskor van, és akkor ha a VPU kritikusan felmelexik és reseteli
kb. ennyi remélem vmit azért segitett
[Szerkesztve] -
sequator
senior tag
nálunk NEC monitorok csináltak ilyet, teljesen véletlen időközönként(pl UT közben:)) ) először én is csak néztem, h mi ez, sehogy sem tudtam reprodukálni a hibát. aztán valahol a manualban olvastam, h ilyenkor csinálja azt, h ne legyen olyan a képernyő mint a TVképrnyője, h oda vonzza a port, meg a szösz
nem hiszem, h érthető voltam, de nem jut eszembe az erre illő szakszó:)
szóval annó nekem nem bug, hanem feature volt a jelenség
Sautia -
rizsaxx
csendes tag
Szerintem próbáld ki egy másik monitorral, bár ha tényleg nem jó a képfrissítés, akkor inkább a kártyával lesz vmi. De azért egy próbát megér!
-
rizsaxx
csendes tag
Szerintem próbáld ki egy másik monitorral, bár ha tényleg nem jó a képfrissítés, akkor inkább a kártyával lesz vmi. De azért egy próbát megér!
-
törölt tag
Első lépésben kikapcsoltam minden energy saving beállítást a BIOS-ban és az XP-ben is, sőt még a képernyővédőt is kikapcsoltam. Azóta nem jelentkezett a dolog, bár ez nem sokat jelent, mert nem szokott minden nap ilyen történni. Ha megint előfordul, megpróbálkozom driver frissítéssel.
-
anjani182
őstag
Hi!
Ezt nekem is csinálja a monitor, nekem a monitor tápkábele a gázos... erre rájöttem, de lusta vagyok újat venni! :DD
Üdv, Jani
UI.: mármint vagy a tápkábel csatlakozója szar a monitorba, vagy ott van a bibi a tápkábel/monitor csatinál....
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
válasz
#86339328 #11 üzenetére
1: nem a Zalman okozta (azthittem először, hogy a felszerelésekor rontottam el valamit, de szerencsére nem)
2: A SmartDoctor az ASUS-nak az ellenőrző/túlhajtó/ventiszabályozó progija, az a verzió, ami nekem volt, az letilthatatlan volt, mindig elindult (hiába kapcsoltam ki az automatikus indulást, mindig elindult)
3: Nem tudom biztosan, mert leszedtem a SmartDoctort (letöröltem, mert az uninstallja sem működött) és rögtön fel is raktam az új drivert (52.16-as ASUS féle). Azóta nem jelentkezett a probléma (jópár hónap telt el azóta). -
-
törölt tag
OK, többen írtátok, az nVidia legújabb driverét majd megpróbálom...
Dufresne:
A monitort kezdetektől fogva a saját telepítőjével használom, tehát az XP annak ismeri fel, ami.
UHHH:
Csatlakozók rendben vannak; ha mozgatom, akkor nem lehet előidézni a hibajelenséget.
Semmiféle túlhajtás nincsen, minden a gyári alapértékeken megy. (AMD2500)
Wolverine:
2. baj van az XP-vel (A rendszer súlyos hiba után állt helyre, etc.)
Erre én is gondoltam, de milyen baj lenne vele? Nálam semmi extra program nem fut, hacsak nem lehet annak nevezni a MyIE2 böngészőt, ami az Internet Explorerre épül, annak a motorját használja. Nálam egyébként sem szokott a rendszer semmiféle hibaüzenetet kiírni olyankor. -
Male
nagyúr
Ilyet nekem is csinált a gép (miután felraktam a Zalman hűtőt a videokártyára -> azthitem valamit elcsesztem vele). Azóta videodrivert frissítettem és leszedtem az ASUS SmartDoctor-t (erre gyanakodtam), és megoldódott a probléma. >>>
-
UHHH
őstag
Pont ma vettem egy ilyet... :)
En jol oldalbavagnam :D ... Na jo, csatlakozokat neznem, tulhajtast neznek, aztan surgosen neznem, hogy 3 napon belul vagyok-e meg... :) -
Dufresne
addikt
Sztem azért szedj le nvidia oldaláról új drivert a VGA-hoz és ne azt használd, amit adtak hozzá...egy próbát mindenképp megér.
Van valami telepítő a moncsihoz, esetleg próbáltad már megnézni, hogy felrakod monitor driverét és nem plug-n-play ként használod, márha így ismeri be az XP? -
törölt tag
Mit gondoltok, mi lehet az oka, ha időnként eltűnik a kép a monitoromról? Egy-két másodpercre eltűnik minden, csak a feketeséget látom, mintha mondjuk felbontást változtattam volna. Kattanást nem hallok, de azt akkor sem hallanék, ha tényleg felbontást váltanék, mert egy vadi új Samsung SyncMaster 765MB monitorom van. De kipróbáltam, és pont annyi ideig tűnik el a kép, mintha üzemmódot váltanék. Ha az alatt az idő alatt gépelek pár karaktert, vagy arrébb húzok egy ablakot, akkor ezek a változások nem pontosan jönnek vissza a 2 mp. múlva megjelenő képen, illetve lehet, hogy a monitoron én azt látom, hogy az ablak az előző helyén van, holott én már arrébb húztam. Tehát biztos van benne valami képfrissítési probléma, nem olyan, mintha kihúznám a monitorkábelt, majd visszadugnám, mert a képernyő nálam nem (megfelelően) frissül, amíg elsötétül. A jelenség független mindenféle programtól: ha semmiféle teljesítmény-igényes tevékenységet nem végzek, akkor is megtörténik véletlenszerűen: pl. amikor csak a böngésző fut, semmi más. Bár nem kizárt, hogy többször látom, ha számítás-igényesebb tevékenységet végzek.
ASUS A7V600 alaplapom van, a videokártyám pedig nVidia GeForce FX5200 128 MB. 512 MB RAM van, és XP-t használok.
Az összes alkatrész fél éves. Frissen van telepítve minden. A legújabb 4in1 VIA alaplapi drivereket használom, fent van az összes XP-javítás, és a videokártyához mellékelt drivert használom.
Mi lehet a baj?
Monitor? (Feltételezem, nem.)
Videokártya rossz hardveresen? (Ezt sem tartom valószínűnek.)
Driver probléma?
Nem lehet, hogy csak valami beállítást kell megváltoztatni akár az XP-ben, akár a videokártyán? Pl. 3D gyorsítás, DirectX, hardveres gyorsítás, egyidejű írás engedélyezése stb.? Valamit kikapcsolni vagy lejjebb venni?
Szerintem a megoldást valahol ott kell keresni, amit fentebb írtam: Tehát biztos van benne valami képfrissítési probléma, nem olyan, mintha kihúznám a monitorkábelt, majd visszadugnám, mert a képernyő nálam nem (megfelelően) frissül, amíg elsötétül. Például ott marad egy időközben minimalizált ablak képe, vagy egy eszköztár egy része, pedig azt már arrébb húztam...
Kérlek, segítsetek!
Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest