- Steam Deck
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljani
aktív tag
Hát, azt mondtad, hogy azért is akarnak egyedi ISA-t, mert "nem kívántak a "nyugati típusú" backdoorokkal együtt élni"...
--- Pontosan ezt írtam, de ebben sehol sincs, hogy magában az ISA-ban lenne backdoor. Az ISA-t implementálni kell fizikailag, hogy működjön ez rengeteg alkatrész: alaplap, hidak, tápok, modulok stb. Egy sima órajelgenerátor is rengeteg problémát tud okozni... És akkor ugye még csak nem is beszéltünk a szoftver rétegekről rajta.
Van desktop rendszerük az új CPU-val (vagy akár csak az, nem tudom), az Linuxot használ, 99%-ban a szokásos szoftvereket. Ott már könnyebbség lett volna.
--- Ezt most egyáltalán nem értem.
Műholdra, katonai célkora meg, ami számít biztonsági szempontból, az elsősorban az egyedi szoftver, mint akár OS, talán még az egyedi mikroarchitektúra is (side channel attack-ok miatt pl.). De egy egzotikus, viszont amúgy publikált ISA kb. semmit nem segít.
--- Semmi érdemi nincs publikálva az ISA-jukról. Viszont te folyamatosan szétválasztod az ISA-t az aktuális (és fizikai) implementációtól. Aminek persze része a szoftver is. Ha az volt a céljuk, hogy teljesen saját legyen, akkor azt elérték. És itt fontos az end-to-end szemlélet, mert pl. nem kell nekem a műholdat magát "feltörnöm" ha kellenek az adatai, elég ha a backendről elemelem azokat.
Ez a RISC-V export korlát, ez pár cikk alapján érthetetlen. Süt az egész kommunikációjából a fogalmatlanság. Az eléggé kizárt, hogy nem valósíthatja meg bárki magát az ISA-t, ami open source / Free. Ami reális, sőt, abszolút várható, ha még nem történt meg, hogy a SiFive stb. cégeknek megtiltják IP-ik kínai cégeknek való licencelését. Tehát gyakorlatilag a konkrét megvalósításokét.
--- Meg is válaszoltad a kérdésed. Miért építene kína bármire, amit "bárki" bármikor megtilthat neki? Egyszerűbb kiemelni belőle ami hasznos és fejleszteni egy sajátot.... várjál pontosan ezt is tették.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Steam Deck
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- PlayStation 4
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest