Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blabcsi
senior tag
válasz
agoka07 #1499 üzenetére
Persze, gondolom köződ van.
Felrajzolod a kivágandó részt, a körön belül megfúrod, hogy a dekó lapja beleférjen, aztán szépen, óvatosan körbevágod, persze a köríven belül, hagyva némi csiszolni valót.Kicsiszolod pontosan a rajzhoz, örülsz.
Az egész kb. fél óra - óra meló.
De addig akár kölcsön is kérhetsz egy dekopírt.
Viszont az ilyen multi gépekkel többet szenvedsz vele, bár pontosabb és talán szebb a végkifejlet.De ha lehozod egy soproni társaságában szívesen kivágom neked.
-
M_o_g_y_i
őstag
-
szab.tam
nagyúr
válasz
agoka07 #1466 üzenetére
csak részleges válasz.
amikor döntően fémmegmunkáláshoz, (főként alu, néha acél), fúrót kerestem, egyet felejtettek el a kollégák. hogy ne ütvefúrót vegyek, és miért ne.
így persze, hogy azt vettem, és a mai napig szívom a hátrányát.
az ütvefúróknak tengelyirányban elmozog, kotyog az egész tokmányuk. nem kicsit.
vettem állványt.
hiába pontozom, jelölöm meg, most előre ki kell találnom, hogy milyen irányba fog kicsit elmászni.
rutinnal ez is megy, de hát egy nem ütvefúróval jobban jártam volna.
ráadásul ahová az ember az ütvefúrót szánná, oda úgyis fúrókalapács kell...einhell cuccom még nincs, de alapól egy választhatóan jó ár/minőségű cucc.
(az esztergályos, ahová jártam, szintén birtokolt és használt 2 db einhell oszlopos fúrót. klassziikus szocreál pinyóműhely, az ilyen nem használ konzumidióta dolgokat....) -
FatalEror
addikt
válasz
agoka07 #1466 üzenetére
Szerintem mind a kettő felejtős.
talpas
Igen-igen,de nekem sajnos az bajom,hogy egy aksis gép sosem tud annyit,mint hasonló árkategóriájú hálózati.
A vezeték nélküli cucc is jó dolog,vannak használtan jó állapotú szettek,nem olcsóak,de gondolkozok a gyűjtésen,mert lenne egy csomó szerszámom amit nagyon gyakran nem használok,de ha előveszem egy aksis gép paraméteri is kiszolgálnak,amiket gyakrabban használok abból egy két kivétellel,már úgy is van itthon egy minőségibb komolyabb darab.
A súly az igen nem egyszerű eset,van nekem egy jó kis masszív orosz körfűrészem,hát szo-szo,nem a pehely kategória,1150W-ra lett hitelesítve a motorja,de még így is nagyobb a motorja,mint az 1600W-s láncosé.
Még egy kis finomság a hálózati vs. akkus gépek csatájához.Csak,hogy tisztába tegyük az ősembert,a szürke gép,ami középen van az egy DeWALT,és a DeWA melletti gép pedig egy BOSCH,és mind 2 gép a gyártó SDS+-s "class" zászlóshajója. -
talpas
aktív tag
válasz
agoka07 #1262 üzenetére
Szét kell kapni, rotort szemrevételezni. Ha kell és még nem kopott el fullra, szabályoztatni kell.
1 villamossági ellenőrzés sem ártana a tekercseknek.
Ford szabályzó létezik egyes sarokköszörűkben, meg a madaras vésőkalapácsban.
Valami hirdetést keress ahol ezeket már szétbontották, alkatrésznek árulják.
Ha erre jársz van 1 nálam kipróbáljuk a gépedre kötve -
FatalEror
addikt
-
blasko92
őstag
válasz
agoka07 #1234 üzenetére
1:1 méretarányos másológépet nem nehéz csinálni.
A marót és a letapintót fixen összekötöd egy karral (akkorával, hogy kényelmesen elférj a maró és a letapintandó anyag között), majd csinálsz neki 2 sínből egy "Y" tengelyt, amin másik 2 sínből készült "X" tengely el tud mozogni. A könnyed gördülést csapágyakkal kell megoldani.
Nagyjából ilyesmire gondoltam. Lehet fokozni mozgó "Z" tengellyel is.
3D-s mérőgépek is ilyen alappal rendelkeznek, csak ott egy letapintó van, és a könnyed mozgást levegővel oldják meg.
-
Blabcsi
senior tag
Ezért rendeljetek jó sok gravírt
-
Blabcsi
senior tag
Köszi, bár még szokni kell a flexi szárat.
-
FatalEror
addikt
Ez így van!
Blabcsi:Egy kis műszer olaj lehet jót tenne,de ha kezd bejűródni,akkor lehet inkább hagyni kéne,nehogy kárt tegyen benne,mert ezeknél a cuccoknál bármi megtörténhet. -
Blabcsi
senior tag
Tény.
Köszi. -
Blabcsi
senior tag
Hmm...
Lehet csak be kell járódnia? -
moha21
veterán
Nekem Ferm FTC300-am van, az is remek készülék.
-
FatalEror
addikt
Majd még visszatérünk rá később is,hogy majd akkor hogy muzsikálni,de legalább ha már az elején teszik a gép az már jót jelent....
-
FatalEror
addikt
Hát igen,de nem is keveset,mert hamar fogyó anyag..
-
FatalEror
addikt
Hát nem biztos,hogy normális,nekem egy kicsit gyanús,de nincs is ilyen gépem,de aszondjád a profik,hogy az üvegszál erősítésű korong többet bír....
-
FatalEror
addikt
Ezt én is így gondoltam
-
blasko92
őstag
Túlzott alkoholizmus tünetei akkor kizárva
Blabcsi mester, megy egy PÜ
Szerk.: Várom a képeket
Kíváncsi vagyok mit tervezel
-
FatalEror
addikt
Hát én sem tudok jobbat,esetleg annyit,hogy határozottan fogd meg a flexi szárat,úgy hogy ne csúszkáljon a kezedben,és a "hüvelyk új alattai" részét A kezednek tedd rá a plexi,hogy felfeküdjön,és úgy húzd végig...
-
blasko92
őstag
Blabcsi nagy mestere a gravírozásnak, biztos vannak valami fortélyok, amikkel tudna neked segíteni, de ha gyakorolsz, akkor tapasztalsz.
A remegő, bizonytalan kéz sem menő ennél a technológiánál
-
blasko92
őstag
dupla
-
blasko92
őstag
Szerintem gyakorlással
Nem Blabcsi vagyok, de talán tőlem is elfogadod
-
FatalEror
addikt
Remélem soha nem fog megállni a kis "dög"
-
Blabcsi
senior tag
Használd egészséggel.
Ha tanács kell gravír téren csak szólj. -
FatalEror
addikt
Na azzal az a probléma,hogy a flex tárcsa "ki csiszolja" az élét a vágófejnek,akkor mindenképp karbidos kellene....
-
FatalEror
addikt
Ez a jó szerszám:[link]ezzel tudsz akár venti lyukakat fúrni mert ezzel az egykéses mizériával 160mm-ig lehet furatot készíteni,és jóval olcsóbb szerintem egy fémhez való körkivágó szetthez képest....
-
FatalEror
addikt
Szaknéven körkivágó,és igen van amit pedig linkeltél az pedig karbidos amit falazat fúráshoz használják.....
-
FatalEror
addikt
Na majd a skil meghozza a változás szelét,legalább is reméljük
-
FatalEror
addikt
Ez komolyan 4W-os mire gyártotta a vég celuxot vágni?
apropó mikrogépek most már akkora "trend" lett,hogy úgy érzem nekem is be kell szerezni egyetazt hiszem alaposan sikerült elterjesztenünk,most már boldog boldogtalan ezt veszi
-
FatalEror
addikt
És ha vevő nem hazudik márpedig a képek igazolják akkor vatta új cumó....
-
Maximum1
őstag
Láttam, Te az AC verziót rendelted, az jobban felszerelt, de ahogy nézem maga a gép ugyanaz.
FatalEror szerintem ez elég lesz nekem Skil 1415 AD, csak van valami doboz hozzá, és nem szatyorba kell majd tárolni.Köszönöm Nektek a segítséget.
-
FatalEror
addikt
már csak 2,5 nap
valahogy bírd ki
-
FatalEror
addikt
Nemcsak a tiéd,hanem a gép biztonsága is fontos,ami elengedhetetlen a hosszú élettartamhoz,de a legelső akkor is user biztonsága....
-
FatalEror
addikt
Pontosan hova vagy bezárva?
-
Blabcsi
senior tag
Segítünk ahol tudunk.
-
FatalEror
addikt
Ház azt gondoltam.....részvétem
-
FatalEror
addikt
És garit ad rá a cég?
Ezek szerint rá vagy kényszerülve a kint létre?
-
FatalEror
addikt
Na várjunk te akkor külföldi vagy?
-
FatalEror
addikt
Amúgy honnan rendelted a gépet?(skil)
-
FatalEror
addikt
Persze,csak a gép tokmányából kell kibányászni a befogópatront,és azt beletenni a flexi szárba +asszem a gépről kell még a szorító anyát is lebányászni
Blabcsi:A gyémánt szórt tárcsa azért jó,mert azzal kisebb "kőzeteket",és plexit is frankón lehet vele szabni....
-
kmisi99
addikt
Persze
-
blasko92
őstag
Hát, ha az ember tud hozzá gyártani körfűrészlapot, akkor nincs gond
Csak műanyagot tényleg nem lehet nagy fordulaton vágni. Nálam az volt, hogy vágtam, megolvadt, és a vágás újra összeragadt
-
FatalEror
addikt
Ha rendesen bánsz vele akkor nem hinném,de majd még beszélünk róla,hogy merre meddig hány méter......
de én most fel állok mert megyek Veletech-re
-
FatalEror
addikt
Mindenképp kérek róla értékelést.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Prohardver app (nem hivatalos)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest