- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- OLED TV topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
KnOx
tag
Kösz a segítséget! Holnap majd kiveszek, nézek, forgatok, kenek, törlök meg minden!
remélem jutok vmire! -
hobizoli
nagyúr
Aztat ugy hijjak keremszepen hogyaszondjajaz: lesarkazasvedo.
Egyebkent a hutoborda is meleg? Mert 70fok aze' mar kezzel is jol megkulonbotetheto erzest nyujt, mar ha az valoban annyi is...
Valszeg az van, hogy ez cuccos ''kitartja'' a hutot, szoval inkabb gyorsutemben vedd is le alola, nem kell az, amugy is kevesen is hasznalnak/hasznaltak ilyet...
A combot (deszka+CPU+huto) rakd ossze az asztalon. Ha kesz, ne is szedd szet, nezd meg feny fele tartva, hogy nincs-e legres a mag es a huto kozott, ha jo, igy egyben rakd be. A hutoborda aljan az a bemaras ize persze remelem a socket megfelelo oldalan van, azaz nem 180 fokkal elforditva probalod/probaltatok ratenni, mert akkor attol is kisse ferden allhat, mivel ekkor mashova hat a leszorito rugo ereje: nem a mag kozepere, hat hanem melle.
:DD:C
hobizoli -
caleb
aktív tag
Szerintem cserélj alaplapot.Szinte biztos hogy ő a ludas.
-
KnOx
tag
Hali Mindenkinek!
Egy jobarátom beszerezte az alábbi configot:
Asus a7n8x
2500+ Barton
2x256 400 ddr ram
Glacialtech 2450pro huto
Összeraktam neki, minden tökéletesen mukodik, ámde a bios hardware monitorja szerint a proci 70 C alapbol, ha 2500+ on járatom! levettem 1000 MHz-re és akkor is 60C-os! Szilikonzsir van rajta, még ilyen kiegyenlitő rézlapkát is vettünk a proci és a huto közé (sajnos nemtom hogyhivják), de akkor is 70 C! nem tudom mi tévő legyek, hisz a hütő a doboz szerint 3200+-ig garantálja a tutit!
Amugy az alaplap temperature meg 37C!
Segitséget köszönöm elore is! -
TheVeryGuest
senior tag
Hát ha semmi sem segít akkor, megpróbálhatod azt is, hogy a te cuccaidat próbáljátok ki másik gépben darabonként.
Előbb utóbb elő kell jönnie a hibának. -
Woodoo
csendes tag
A Windows pedig erre a cuccra lett installálva, már vagy négyszer...
-
[Kovi]
tag
válasz
TheVeryGuest #17 üzenetére
Egyetértek, meg lehetne próbálni pl egy linuxot, nem túl nehéz felrakni, sőt nekem van olyan linuxom amit még installálni sem kell, hanem cd-ről fut (SuSE Linux 7.1 LiveEval), csak egy 100-150 megás file-t rak C: gyökérbe. Még néhány éve kaptam az INFO-n vagy mi a neve újabban.
-
[Kovi]
tag
Lehet hogy érdemes lenne megpróbálni ugyanezt a konfigot csak más típusú alaplappal. Hiába cseréled ki ugyanolyanra, mert lehet hogy más összeállításban minden alkatrész tökéletesen működik, csak így nem. Én is találkoztam már a számítástechnikában sok furcsasággal, és nem lepődnék meg ha minden alkatrész külön külön tökéletes lenne, csak együtt nem megy. Pl egyik haverom gépébe beraktam a winyómat, mire nem ment a grafkárty, egyszerűen nem kapott jelet a monitor. Ahogy lehúztam a winyót újra ment. Látszólag semmi összefüggés, és külön-külön minden alkatrész működött, csak együtt nem bírták egymást.
-
ISZOLE
senior tag
Az alaplapi IDE drájvereket leszedted?
-
Woodoo
csendes tag
Csak a Winfos alatt fagy, egyébként (BIOS és memtest) nem. Ott viszont véletlenszerűen, akár net, zenehallgatás, akár játék. Bár a játéknál szinte egyből, egyébként húzza kb. 1-2 órát is
-
Woodoo
csendes tag
A procit is cseréltem a haveroméra, és ugyan ez a szitu. A VGA nem lehet?
-
TheVeryGuest
senior tag
Leírhatnád pontosan mikor fagy. Csak ha betöltődött az OS? Vagy akár BIOS setup esetén is? MemTest alatt?
-
Egon
nagyúr
Régen is ugyanezt produkálta? Ezért lett cserélve ez a 3 alkatrész? Vagy kipróbáltad másik 3 kölcsöncuccal, és a fenti az alap konfigod?
Mindegy. Szerintem akkor egyvalami maradt: proci (vagy valami rosszul van összerakva (kábel nincs rendesen rádugva stb.), esetleg nézz körül a konnektor háza táján; volt akinek a 220 fesz-ingadozása miatt volt hasonló gondja). -
Ra3
őstag
jó hogy egyből kettő is van ebből a topicból...
-
TheVeryGuest
senior tag
Szereld szét az egészet, ne legyen más csak
*táp
*lap
*processzor
*hűtő
*memória
*videokártya (ha lehet, akkor valami régi referencia PCI-os)
*billentyűzet
Állíts vissza mindent gyári értékekre:
*gyári Vcore (ezt nézd ki valahonnan jól)
*gyári szorzó
*jól visszabutított fsb (266)
Ezután egy csavarhúzóval életreleheled a gépet és irány a setup, ha még itt is fagy akkor már gáz van, kezdheted hívni a haverokat, hogy adjanak referencia-alkatrészeket, amik tuti jók.
Ha a setupba jól elvan, nem melegszik, akkor jöhet a memtest.
Ha ez is megvan akkor kezdheted egyesével rádugdosni a többi eszközt. -
ZCoyote
őstag
vagy a táp
-
ZCoyote
őstag
Talán a barton és az alaplap. Asszem v.hol olvastam pont ilyet
-
Woodoo
csendes tag
Lenne egy kis gondom! Adott egy AMD konfig a következő cuccokkal:
Epox 8RDA3+
AMD Barton 2500+
GT Overclockers cooler
512MB Kingston HiperX 400MHz DDR
MSI Ti4200 128MB VGA
Chieftec 420W Tápegység
Seagate Barracuda 80GB+60GB
FDD
Plextor CD-RW
Plextor DVD-ROM
Nagyjából ennyi...
A gond az, hogy akár az új, akár a régi driverek vannak feltéve, a gép véletlenszerűen fagy vagy reseteli magát. A Bios-t is frissítettem, de az eredmény ugyan az. A proci sencs húzva, szóval lövésem sincs, hogy mi lehet a baj.
Aki tud valamit segíteni, kérem tegye! :(
Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Mass Effect
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Hobby rádiós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Yettel topik
- Star Trek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest