Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz sketchifun #5361 üzenetére

Nem annyira hotplug ez. Ha visszaolvasol a nevemre szűrve, t430-cal volt pár nekifutásom. Az pedig nagyon hasonlít az x230 és t530 gépekre, hasonló problémáik vannak, mert nagyon hasonlóan működnek.

A bios legacy vagy uefi módban van? A win bootolása és a kártyák kezelése különböző a kétféle mód közt. Legacy móddal van amelyik kártyával a boot logóig sem jut el a gép, ha be van dugva kártyástól az egpu és van rákötve monitor. Persze, hogy viccesebb legyen ez még kártyától is függ. Nálam gt630 és gt1050 esetén így volt, az öreg Hd6670 viszont legacy módban is csont nélkül ment.

A kapcsolók alapállásban vannak nálam. Atx tápegységről megy. Uefi módban a géppel együtt kapcsol ki és be a kártya.
    Windows indulás után nekem sem látja az utólag bedugott kártyát, mert nincs rendesen inicializálva, nem annyira hotplug.

Szóval lényegében: legacy boot módban, minden összedugva, alapállapoton, a kártyára semmilyen megjelenítő ninc rádugva (nvidia esetén). A megfelelő driver felrakása után pedig rá lehet dugni a monitort is, de minden indítás előtt le kell húzni. Az újabb radeonokkal nem tudom, hogy ugyanezt kell-e eljátszani.

Uefi módban a megfelelő driverek felrakása után szimplán csak működik, persze nem lehet menet közbe ki-be dugdosni.

Ja és gondolom nem fordítva dugtad be az expresscardot. Nem hülyéskedek, annyira ócska ez a foglalat, hogy némelyik expresscard belemegy fordítva is. :(

Szerk, most nézem újra, hogy HD6570 kártyád van... hát az olyasmi kategória mint az én radeonom, annak csont nélkül illene mennie. Elsőre simán win update feltett mindent.
    Van külső és belső képernyőn is kép. A radeon és nvidia közt az a különbség, hogy a radeon a külső képernyőn tud dolgozni, a belsőn nem (kivéve ablakos módban áthúzott, nem teljes képernyős alkalmazást). Az nvidia újabjaival megy az optimus, tehát külső monitor nélkül a belső képernyőre is tud gyorsítani, csak nem olyan hatékonyan persze, mert a képnek is utaznia kell oda-vissza.

Biosban lehet állítani, hogy auto (gen2) vagy gen1 legyen a pci express módja. Ha bizonytalan a kábel, akkor a lassabb gen1 mellett működnie kéne.

Új hozzászólás Aktív témák