- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Köszöntünk az EA SPORTS™ WRC Topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek #5795 üzenetére
A VB is tervben van, de egyelőre time trialban is majdnem mindig terminal damage a vége a görögnek, addig nem indulok el
Az, mert ezt tudom jobbra tenni, mert lehet a váltóra rögzíteni, cockpit hátránya, hogy belülre vannak tervezve a kézifékek. Már szét van bombázva a fél szoba.
Remélem működik, mert én ezt le nem szedem.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5796 üzenetére
Hidd el, amennyire lehet, vigyázok.
Az S7 szépen le fogja rostálni a mezőnyt. -
kozmi55
tag
Végre sikerült egész jót menni, legalábbis az előző két versenyhez képest, illetve annak ellenére hogy nem használok kéziféket a hajtűkhöz. Viszont a gumitaktikát nagyon elrontottam és annyi sérülést sikerült összeszedni, hogy innentől lejtmenet.
SD-ra fel akartam tenni a keményet, ki is választottam de persze nem nyomtam rá a confirm-re. Utána vettem csak észre hogy egy plusz lágyat adott. Jólvan, gondoltam a 4.-6. szakaszra felrakom a másik új lágyat aztán majd a végén főzünk a maradékból. De jól látom hogyha felrakok egy új gumit akkor a korábban használtat már nem lehet visszarakni? Így most maradt egy használt lágy és egy kemény a maradék 9 szakaszra
-
snecy20
nagyúr
válasz
Bandit21 #5793 üzenetére
Előfordul, hogy nem abban a fokozatban van az autó, amiben kellene lennie, de ezek különösebben nem hátráltatnak, ami hátrányt ez okoz, az nem több egy 5 perces szakaszon 1-2mp-nél. Nálam ez kényszermegoldás, hogy így kell menjek, egy tartalék régi Trustmaster T300 Alcantara Edition-t használok, aminek már rossz a kormány mögötti jobboldali váltófüle.
-
snecy20
nagyúr
S5 teljesítve, azaz a szakaszok egyharmada megvan.
Az S4 előtt kénytelen voltam picit túlnyúlni ~1.5 perccel a szervízidőn, a kasztni, kipufogó és felfüggesztés elég tropa volt. Itt azért tud amortizálódni az autó, pláne ha oda is verjük. -
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek #5776 üzenetére
Nekem mindegy, csak gravel legyen és indítsd el a héten, most vagyok szabin.
Bár még össze kell szerelnem a cuccokat, megjött az új kézi.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5789 üzenetére
Igen az ott halál-közeli volt.
Egyébként meglepően jó móka ez a helyszín. Dirt 1-2-ben valahogy nagyon nem volt kedvenc, de ebben valahogy kedvelhetőbb. -
snecy20
nagyúr
válasz
Bandit21 #5786 üzenetére
Bevallom őszintén nekem nincs is mindig agykapacitásom arra figyelni ami elhangzik, örülök ha követem a kanyarerősség nyilakat.
Meg nyilván más, ha egy pályát már nagyon ismer az ember, mert akkor nem kell semmi külső segítség, de ezt a görögöt speciel pont mostanában tanulom a nulláról...
-
Bandit21
addikt
-
snecy20
nagyúr
válasz
Bandit21 #5783 üzenetére
Én amúgy továbbra is azt mondom, hogy első sorban be kell juttatni a szakaszokon az autót a célig, a megfutott időkön ráér a legvégén ''aggódni''. Nagyon szét lesz nyúlva a mezőny... kicsit a Dakar-hoz tudnám ezt most hasonlítani, nagyon nagy előnyöket is le lehet itt még nullázni.
-
Bandit21
addikt
válasz
snecy20 #5782 üzenetére
Köszi így már nem vagyok nyúl (plusz stressz? hogy lassú vagyok).
Az alapján az 1+ perc alapján amit S1 -en maris kaptam, nem hiszem hogy ez az s2 forgás nagyban növeli majd az eselyeimet.Azt én is néztem hogy itt egy forgás ha nem is esés a vége nagy veszteség mert nincs hol fordulni néha.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Bandit21 #5775 üzenetére
Második madárként túl vagyok én is az S1-en, meg az S2-n.
S1 minden probléma nélkül lement, igaz csak kb. minden második kézifékes forduló sikerült úgy ahogy kb. kellett volna.
S2-n már voltak bajok, az alig használt közepes murva gumi tapadását már szarnak éreztem, ment a bizonytalankodás, aminek az eredménye egy banális megpördülés, +5 sec és kb. 10mp helytelenben menés, mire meg tudtam fordulni. De legalább fatális fajta leesés nem volt... A tapadás és a gumi érzete itt a szűk keresztmetszet, és csak ezután jön az autó balansz. -
Gomez86
őstag
válasz
Találtgyerek #5762 üzenetére
Juhuuu
Köszi srácok! Remélem 2025-ben akár két futamgyőzelem is összejön
Nemsokára leülök és benézek a Görögbe. Egyik kedvenc helyszínem. Nem mintha gyors lennék rajta, vagy bármi, de nagyon szeretem. Gyerekként a fejemben a rallyról ez jutott eszembe. Laza murva, hajtűkanyarok. Vagy egyenesek és ugratók, de az most volt nemrég
-
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5777 üzenetére
Nálad nem jellemző az árokba borulás.
-
jlaci74
senior tag
válasz
Találtgyerek #5776 üzenetére
Pont belekóstoltam tegnap DUEN-nél az Oceania-Rally2 kombóba... egy villanyoszlop erejéig
... egészen tetszetős ...
-
Bandit21
addikt
Hát ez a Görög se lesz a kedvencem, 20 méterenként egy hp kanyar, de legalább csináltam s1-re egy alaposan agyonverhető (de leesés nélküli) időt.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5772 üzenetére
A beállításokkal vagyok még bajban, mert alapvetően én is a túlkormányzottat szeretem, ide viszont azt nem lehet túlhúzni, mert nincs elég tér annak hogy nagyon mozogjon a hátulja, ahhoz szűk az út, egy járható nyomvonal van a legtöbb helyen és nagyon nagyon sok az útmenti kő, szikla és ha kicsapja akkor defektveszély van. Szóval elég játszadozós a kerékdőlés/összetartás dolog, hogy jó legyen mert közben meg kell hogy agilis, reszponzív is legyen az eleje...
-
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek #5771 üzenetére
Nem WRC2-ről volt szó?
-
snecy20
nagyúr
Én majd lassan belekezdek.
Practice gyanánt pár szakaszba belenéztem, hát egy biztos, a lecsúszásokkal nagyon kell vigyázni, mert nem mindegyiknél enged visszajönni a pályára. És lecsúszni baromi könnyű! Elég ha elkapod pl. az ívbelső falat, külső oldalon semmi korlát, és már lenn is találod magad, szóval tempó helyett önmérséklet kell és extra precizitás.Aki a könnyebb helyszíneken is hibázgat, azzal itt nem tudom mi lesz, mert ezekkel az aktuális WRC-kkel ez nehéz terep.
-
fagy53
nagyúr
Van erre a szakasz betanulásra egy viszonylag egyszerű és olcsó megoldás, egy bizonyos kor után garantáltan nem fog menni a dolog. Egyes részek memorizálhatók, de összességében sikeres a felejtés..
Nemcsak az újszülöttnek minden vicc új!Találtgyerek:
Kipróbáltam egy eddig nem használt kategóriát, a Rally4--et mivel kis autókról van szó, 200LE körül, 1 tonna környékén, görög pályákon. Látom, hogy a VB elstartolt ugyanezen helyszínen így ez mehet a levesbe. Ezzel a kategóriával a hajtűkkel megtűzdelt pályák jöhetnek szóba kevés gyorsító szakasszal. A Fun versenybe még elmehet egyszer, a kézifékesek kiélvezhetik, mert az elsőkerekes kis autók igencsak igénylik ezt a kanyartechnikát.
Megnéztem a Skoda videót. ha emlékszel még, hogy születésed előtt melyik sorba álltál be, azt elmondhatnád nekem, mert szeretnék oda állni én is, hamarosan. -
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5763 üzenetére
Valaki belekezdhetne, hogy lássam, mihez képest leszek majd lassabb.
-
fatal`
titán
válasz
jlaci74 #5764 üzenetére
DiRT 4-ben próbálkoztak ilyennel, de túl kevés volt a variáció, ugyanúgy betanulható.
Szerintem egyébként ha több szakasz lenne, az is megoldás lenne a problémára. Nyilván brutális költség lenne megcsinálni mindet, de azért az nem lenne olyan könnyen tanulható, országonként 250-300km úttal.
-
Találtgyerek
Topikgazda
válasz
jlaci74 #5764 üzenetére
Nálam ez van RBR-ben. Felmegyek egy új szakaszra. Lassan végig gurulok rajta és megírom a saját itinerem. Utána megyek egy gyorsat rajta és ott még javítok esetleg azt még maximum egyszer lepróbálom és utána majd versenyen megyek csak rajt, gyakorlás nélkül. Akkor van baj, ha van olyan szakasz a versenyen, amire nincs saját itinerem. Ott vagy nagyon óvatosan megyek vagy kockáztatok. Nagyon ritkán jó nekem az az itiner amit ott írnak fel alapból.
-
jlaci74
senior tag
válasz
snecy20 #5760 üzenetére
Nekem ami hiányzik és tudom hogy ilyen sosem lesz, hogy random-véletlen szerűen generált, tehát nem betanulható szakaszok, amit max. 3 alkalommal csökkentett sebességgel és/vagy utcai/nem verseny autóval be lehet járni, saját itinert írni hozzá...
Ez lenne az igazireality show
-
Találtgyerek
Topikgazda
Elindult a VB következő futama a 67. EKO Acropolis Rally Greece 2023.
A valós táv se volt annyira maratoni, mint szokott lenni. 270km-ből kürölbelül 205-210km-t hoztam ki.
Csak 15 szakasz, viszont a szerviz idő is kevés volt. Első napra rendes szerviz csak a nap végén volt. Én kegyelemből beraktam középre egy 15 perceset.
A második nap középen volt egy 30 perces. Ezt megtartottam. Az utolsó nap csak 3 szakasz és a power előtt egy 15 perces. Ez is másolva lett.
A valós versenyen volt foltokban csapadékos rész. Viszont ilyet nem tudtok csinálni, így végig száraz lesz a verseny, csak felhős nagyrészt.
Sok sikert! -
Találtgyerek
Topikgazda
Finn RWD eredményhirdetés:
20 indulóból 20 a célban. Talán még ilyen se volt ebben a szezonban.
Gomeznak sikerült megszerezni az első futamgyőzelmét az idei szezonban.
Gratulálok!
Megérdemelte már, mert folyamatosan jó eredményekkel végez a versenyeken.
Hét szakaszból hatot sikerült megnyerni neki. Egyet szerencsére nekem is sikerült.
Ratrak szokásához híven most is a mezőny elején ment, de Jlaci, Mood, Dundi, Snecy, Akos, YxVsPH, Pajocs, MassiFe is nagyon jó végeredménnyel zárt. Természetesen a többiek is ügyesen mentek. Kiemelném, hogy a frissen csatlakozott versenyzők nagyon jól teljesítettek. Gratulálok nekik is!
Dobogó:
1. G0mez
2. Találtgyerek
3. Ratrak
Végeredmény:
Pontok:
Köszönöm a részvételt mindenkinek! -
Találtgyerek
Topikgazda
válasz
snecy20 #5760 üzenetére
Nekem annyira a nézők nem számítanak. Én annyira az útra és a vezetésre figyelek, hogy nem is veszem észre őket.
Nekem az számít, hogy minél valósághűbb legyen, jó hangok legyenek és valamennyire legyen szép. Ez a sorrend is nálam. Ezért szeretem jobban az RBR-t.
Nincs akkora igény egy új igazi rally szimulátorra, hogy valaki ebbe pénzt és energiát öljön. -
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5759 üzenetére
Akkor kapnánk meg az ultimate rally játékot, ha össze lehetne gyúrni az RBR, a WRC és a Dirt 1.0 - 2.0 legjobb tulajdonságait.
Nálam például a WRC-ből egy dolog hiányzik fájóan - maga a valódi WRC fíling, a valódi szakaszok atmoszférája, a szurkolók élő jelenléte és számossága, mert szerintem a körítés nagyon steril és lecsupaszított.
Egyszerűen megnézek a való életből egy onboardot, és azt látom, hogy ami a játékban zajlik, az egyszerűen nem olyan. Mondjuk ez a 2.0-ra is áll... szóval szerintem még sok rally játék ki fog jönni addig, amíg megkapjuk annak a kornak a RBR-szerű nagy durranását, ha lesz még ilyen egyáltalán. Az EA égisze alatt nem hiszem.
-
jlaci74
senior tag
válasz
Találtgyerek #5757 üzenetére
Szép menet!
Ákos szerint fizikában veri a WRC-t... szerinted?
Én még nem próbáltam, 1 éve készülök... -
Találtgyerek
Topikgazda
válasz
jlaci74 #5756 üzenetére
Az S1-en még elment vizes aszfalton a soft gumival. Bár ott is tudtam volna 1-2 helyen beljebb engedni kicsit. A szárazokon viszont nagyon rossz volt nekem.
Ma volt egy kis időm kipróbálni az RBR új szakaszait. Ilyenkor elsőre mindig itiner írás és utána tesztelem gyorsban. Mentem 1x Skodával utána egyet Subaruval és utána még egyet a Skodával, mert közben javítottam 1-2 helyen az itineren. Ha valaki kíváncsi esetleg rá, akkor raktam fel a Subaruról és az utolsó Skodáról videót.
[Skoda]
[Subaru] -
jlaci74
senior tag
válasz
Találtgyerek #5754 üzenetére
Mindig feljebb tolom az alaptól de sosem max.ra,
akkor adagolhatatlan az én pedálommal-lábammal...A Bligában a Pözsó+keménygumi -val még a gyári is túl sok, adagolhatatlan volt az S1 csúszós részein...
-
jlaci74
senior tag
PH FUN vége, ezzel tartoztam...
Ákosnak nagy gratula az eredményéhez, mondanám hogy nekem köszönheti, de nem, ill. a kb. 20 évvel ezelőtti Logitec MOMO Racinges - CMR és RBR kezdeti időszakos motiváció miatt de ...
Nekem a szerviz utáni S5 : még csak-csak legurultam eseménytelenül, de az utolsón már megint nem volt tapadás, hiába eső gumival kezdtem neki, elfogyott ... valószínüleg az agresszív autókezelésem az oka.
Leestem megint a nulla tempó ellenére + volt kaland bőven...
Köszi a szervezést !
FUN Bliga :
Gondoltam itt az alkalom másik autót és másik gumi taktikát kipróbálni, de nem jártam sikerrel...A száraz-hosszú S2-re készülve a keményebb száraz gumit raktam fel.
S1 : 2:30 büntit visszaosztva 0:30-al kijön a beesések száma
a többi szerencsétlekedésről nem beszélve...
Az S2-n is lecsúsztam egyszer mert ugyan úgy elfogyott a gumi mint a fő versenyen a vizes, szóval nálam ez sem működött, de ennek a fentebb említett autó kezelés is oka lehet... szóval akik még mennek azoknak finomabb pedálkezelést ajánlok... -
Bandit21
addikt
válasz
Találtgyerek #5751 üzenetére
Akkor most véletlen a gumi is egyezik
Nem tudtam hogy bírja 10+22 km-t.
Pedig hidegben nyilván jobban tapad.
3_4_5 re akkor fel fogom tenni.
Lehet a tapadás hiánya is részben ennek köszönhető. -
Bandit21
addikt
válasz
snecy20 #5749 üzenetére
Száraz közepes volt.
Szerintem a rendes fun nem is adott softot (beszéltük már sajnos hogy hiába másolok le mindent egyformán a gumikat a játék adja és volt már hogy nem volt olyan a fun vb mint a pH vb)
Itt a b liga meg ad a vizes mellé softot és médiumot is.
Én a softot nem mertem fel tenni mert az S2 az 22 km és úgy gondoltam esélytelen hogy végig bírja.
S3-3-5 re is M a terv abból is van tartalék.
A végén meg a vizes. -
Bandit21
addikt
válasz
snecy20 #5743 üzenetére
Nekem kettos a dolog mert a Meki GT percen a kuplung kart kiválóan lehet használni nem is 2 állású hanem mint egy hall szépen adagolható.
De sajna rohadtul nem tudok kezivel bánni be kéne gyakorolni.
De azt már észrevettem hogy ahol sok a visszafordito ott különösen sokat bukok.Gyertek a fun B ligába!
-
snecy20
nagyúr
Szvsz nemigen lehet ebben a játékban NeedForSpeed-esen menni.
Vagy én értek félre valamit, mert az már eleve kizárná azt, hogy az illető az első 3-ban végezzen.
Nyomás, tét alatt kontrolláltan gyorsnak lenni, az egy más dolog.De amúgy ja, aki családos ember, és várják haza otthon, az egy kicsit vegyen vissza a tempóból.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5740 üzenetére
Köszönöm a PH Fun Race szervezést, tetszett.
A görög VB-t kihagyom, bár szeretem ezeket a szakaszokat, de méltatlannak érzem, hogy sokan NFS szinten, kamikáze módon versenyeznek akkor, amikor a játék készítői valós helyszíneket, autókat varázsoltak elénk és a topik szervezői is igyekeznek a valós időjárási és egyéb körülményeket is a játékba belevinni. Talán a versenyzési stílust is illene ehhez igazítani....
Sajnos a játék több sebből is vérzik, a grafikus motor és a számtalan bug mellett a játékmenet is kívánnivalót hagy maga után. A Clubs funkciónak tartalmaznia kellett volna szerintem egy olyan Real opciót ami közelítene a valódi versenyzéshez így nem lennének benne pl. választható könnyitések, fixálnák az üléspozíciót és a jármű sérülések mellett durvább esetekben a személyi sérülések is benne lennének, ami a szakaszok ill. a VB futam törlésével is járhatna. Lehet, hogy ez túl szigorúan hangzik, de a való világ, az élet is ilyen.
Kívánok minden kedves topiktársnak Boldog Újesztendőt és széles utakat! -
snecy20
nagyúr
válasz
Bandit21 #5742 üzenetére
Persze, simán lehetséges, tapadás az eleve alig van még a legjobb gumin is...
Szóval én is azt néztem most az előbb, hogyha lecsúszás van, akkor zömmel azért van, mert még 40-nél sincs tapadás elfordulni / olyan szűk a hely a kézifékes fordulókhoz, hogy nem jön össze mert a hátulja beakad, majd utána ''kialulkormányozódok'' by Bereznay a hajtűből. Az ilyen típusú helyszínek szét tudják zilálni a mezőnyt, nagyon nagy difi lehet a mezőny eleje, közepe, vége között.Van a viszonylag rövid Parnassós szakasz, teletömve nehéz kézifékes fordulóval, na az kimondottan pusztító lehet. Eleve, az igazán jó kézifék használat sem mindenkinek a sajátja, nekem sem, így ott tetemes hátrány várható azokhoz képest, akiknek az nagyon megy.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5740 üzenetére
Megesik az még gyalogtempónál is.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5738 üzenetére
1-2-be belenéztem most, ha Horvátországban voltak gondok a szakadékba zuhanásokból, akkor itt még súlyosabb dolgokra érdemes készülni. És itt vissza se nagyon rakott a pályára ha lecsúsztam, hanem DNF....
-
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5734 üzenetére
Akkor kicsit képbe kell kerülni addig a görög szakaszokkal kapcsolatban, mióta megvan a játék, még nem jutottam el addig, ~4 hét alatt.
-
-
Bandit21
addikt
Üdv,
Aki kedvet kapna repülés nélkül a horvát hegyhez, újrapróbálni, annak csináltam "b" ligát:Racenet - EA SPORTS™ WRC - Club
A gumit továbbra is az EA találja ki, simán lehet, hogy med helyett soft szárazat ad, emiatt nem lesz pontosan olyan, mint a hivatalos, de a többi az stimmel - ha nem, szóljon aki látja.
-
Laby
őstag
Nekem jó a fix setup, úgysem fogok soha semmihez nyúlni.
-
Találtgyerek
Topikgazda
-
snecy20
nagyúr
Ha eddig jól figyeltem, akkor a következő esemény majd a VB-n a Monte Carlo Rally lesz, viszont addig lesz előtte valami más beiktatva?
-
snecy20
nagyúr
Amúgy jellemzően amikor valaki leszokik a kamikaze stílusról, akkor javulnak nagyon sokat az eredményei.
Ez egyértelműen így van.
Egyrészt a vakmerőség nagyon durván tud büntetni egy sok szakaszos versenyen. Nemrég pont kiteszteltem, hogy egy mezei 5mp-es büntetés, amikor csak belecsúszol kicsit a nézőkbe, a végén inkább 7-8-9mp lesz, mert ha visszadob a pályára álló helyzetben, akkor még buktuk azt az időt is, amíg visszagyorsulunk az addigi sebességünkre. És ugye mint tudjuk régóta, a pályák környezetét is szeretik telerakni sok "finomsággal'', főleg a kanyarcsúcspontokat és a kijáratok külső oldalát, sziklák, farakások, belógó ágak, és mivel szinte semmi sem kidönthető, nem ajánlatos túllőni a célon sehol. -
Ratrak
tag
válasz
snecy20 #5726 üzenetére
Igen, ez azért is irritáló, mert megyek egy érzésre teljesen vállalható menetet, és a célban látni, hogy 3.5 percet (
) vert rám az első, elég lelombozó tud lenni. Mármint, ameddig ezzel foglalkoztam egyáltalán.
Amióta lesz.rom, azóta jobb
A PH-s versenyek ezért is adnak sokat: hosszú távon mindig kiderül, hogy ki milyen pilóta. És lehet látni a fejlődést is (alkalmasint a visszafele fejlődést is, mint az esetemben az elmúlt pár hónapban
) Az igazán gyors arcok keveset hibázva tudnak mindenhol gyorsak lenni. Biztosan van ebben valami a sok gyakorlás okán "megtanult" pályákból is, de ott már talán kisebb ennek a szerepe. Azon a szinten, ahol én vagyok jelenleg, még sokkal nagyobb, és simán megyek 30-40 másodperccel gyorsabb stage-eket, ha megyek rajtuk pár kört (akár amíg a setuppal szórakozok, vagy az adott kategória autóit próbálgatom). Amúgy jellemzően amikor valaki leszokik a kamikaze stílusról, akkor javulnak nagyon sokat az eredményei. A PH-s sorozatok erre "tanítanak" szerintem a legjobban (szemben azzal, ha valaki nemtom, csak TT-zik egyfolytában).
-
Ratrak
tag
Köszi a beszámolókat és a részvéte(l)t srácok! Jules-nek extra pacsi a fehér Mégane-ért
(Igen, az emlékverseny "ihletője" is unalmas fehér 1.4 szívóbenzin volt... Az a tipikus autó, amit nagyon racionálisan vettünk, nulla érzelem, nulla szerelem, de a használat során iszonyúan megkedveltük - kényelmes volt, mint jóformán semmi más a kategóriájában, és mivel minimál-elektronikával vettük (a korabeli francia autók hírhedten vacak elektronikával bírtak, ez sem volt különb), a pár nélkülözhetetlen, de gyorsan szétmenő elektronikai cucc (gyújtótrafó pl) kicserélése után (LOL, a hivatalos gyári szerviz cserélte Bosch-ra az eredeti Sagem szemetet benne!
) elképesztően alacsony üzemeltetési költségekkel, felfoghatatlanul kevés hibával tolta le a 22 évet. Általában nem hisznek nekem, amikor elmesélem, hogy a "francia sz.rra" mennyit költöttem a kopó-fogyókon kívül összesen... Amúgy tök jó lenne, ha ilyen autókat gyártanának még most is. Mármint, ha meg lehetne venni most is újonnan, frissen legyártva, minimál elektronikával, olcsón. Valszeg simán megvenném megint, menne a csere "gombokból" a megfelelő helyeken, és egy újabb 20 évre le lenne a gond...)
Összességében úgy látom, hogy ez a no-setup verzió nem annyira adja a népeknek, ha van lehetőség rá, kevesebb a hiba. Valamint, hogy az esős-nem esős dolgokkal igen jól meg lehet bonyolítani a versenyeket, és amúgy összességében érdemes is, szárazon, jó körülmények közt mindenki tud TT-zni
-
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5722 üzenetére
Ahol be tudtam tölteni egy-két csaló ghost-ját, ott nem csak a nagy vágásokat vettem észre, hanem bele lett nyúlva keményen az autó menettulajdonságaiba is. Irreális gyorsulás, irreális végsebesség, grip-hack... Sajnos a csalók mindig egy-lét lépéssel az anti-cheat rendszerek előtt járnak. Igazából ez csak annyiból nyűg, hogy időt vesz el míg kiderítem, hogy az adott ranglistán kié lehet az első valódi idő.
-
Bandit21
addikt
Becsuletbol végigtoltam, szokásos magyarázat hogy még mindig a GT pereccel ami ilyen visszafordítokkal sajna nem jó. Autót pályát sose láttam.
Száraz gumit tettem fel az elsőre, egy kisebb hibával lassan ismerkedtem.
Aztán jött a hosszú szakasz, ahol elvileg előnyben voltam a sok vizes gumissal szemben.
Ahogy a mondás tartja esni is tudni kell...
Hát komoly, idő buntis javtast igénylő töréseket szedtem össze de olyan balfsz módon hogy fel is húztam magam pedig nem szoktam ezen (főleg hogy egy héten belül jött X3d proci meg 6650 ről 6800 VGA és végre 100-180hz -en 3440 be 34 méteren széles vásznon nézem milyen szép ez a játék)
Az első két szakadékba csúszás (4 volt...) ugyanis úgy kezdődött hogy a túlcsúszást megpróbáltam mindenáron megfogni és 6-8 MP volt eleve az hogy állok a hegyoldalban lefelé és próbálok satu után rukivel vísszatolatni.
Na ez már elsőre sem sikerült (de ott közel volt még a pálya ezért +8 lett csak a bűnti de előtte 10 MP saját bűnti volt a próbálkozás) utána sem sikerült de ott már kevesebb ideig próbáltam ellenben nagyobb csúszás után ezért ott már +30 lett.
Na ebből "tanulva" a harmadik negyedik esetben amikor éreztem hogy sok lesz nem fekeztem hanem gázt adtam hogy a fák fölött minél gyorsabban minél messzebb repuljek és hamarabb jöjjön rá a játék hogy ez nem az ms flight szegény Renault nem kapott szárnyat én vagyok csak kitartóan hülye.
Az S2 ben ha okosabban megyek magamhoz képest sokkal jobb helyet is elkaphattam volna (később volt még ilyen)Jött az első long ahol sok sört fizettem a szerviz csapatnak mert túlóra lett a vége Nekik nekem meg +20 MP a 46:20 körüli szerviz miatt.
Na de innentől majd okosan, gondoltam hiszen friss médium várt a következő 3 száraz szakaszra
Ehhez képest S3 alatt sikerült úgy összetörni az autót hogy most először már szakasz közben eszembe jutott hogy egy szép helyen félre állok és ennyi.Elsőre a radiátor tört be amitől később már piros motorjelző is társult a muszerfalra (karácsonyi díszekbe pompázott...)
Elment a kotmanykozep a futómű és úgy általában minden.
Ami érdekes hogy sikerült annyira rottyra tenni az autót hogy S4 pár újabb buta hibája után olyan lassan kellett menjek s5 ön hogy végre hiba nélkül ment a szakasz és ezért magamhoz képest szuper gyorsan mentem hogy a szokásos 15-18 helyett 12 lettem.A végén feltettem ez esőt a száraz s6-ra és vigyázva gumira autóra végigcsorogtam.
Meg is lett az eredménye mert újra magamhoz képest ügyesen 12 lettem ami bizonyítja hogy ésszel is lehetne jót.
Gumi és autó is maradt az utolsó esős szakaszra ahol feltehetően a száraz gumival próbálkozok nagy száma miatt és csak egy nézők közé hajtós 8 MP után 8 lettem.Legszívesebben újrakezdenem az egészet lehet megcsinálom mini B liga funnak.
Rettenetes amit műveltem a Fiam közben odajött hogy nézhet e (talán épp a nagy esések utáni csordogáló s5 volt) de inkább ment filmet nézni mondta hogy látja hogy baj van.Nyáron horvátországban mentünk fel egy pont ilyen úton a biokovo Skywalkhoz ahová csak libasorban külön fel és le etapokban mehetnek az autók.
Két Lengyel ment előttem és az összes visszafordito kellős közepén fekeztek egyet.
Volt vagy 100 ilyen kanyar. A második után anyaztam már én mindig lemaradtam és lendületben mentem - volna - át de minden másodikba nekem is fékezni kellett miattuk.
Mivel a sor végén voltunk olyan későn értünk fel (és egy gazda nélküli tehéncsorda miatt) hogy a szembe etap elindul és félre kellett álljunk 5 perce egy arra nem alkalmas helyen.
Ott sokat elmelkedtem azon milyen jó lenne ott egy gyors autóval egyedül felmenni... Mert én majd megmutatom.
Szép bosszút állt tegnap rajtam a Hegy ezért... -
Találtgyerek
Topikgazda
válasz
koncsosakos #5721 üzenetére
Szia!
Gratulálok! Nagyon jól mentél. Lehet, hogy ezt a futamot meg is nyerted.
Az első szakaszon vizes gumival mentél? Sokan mentünk ki az elsőre szárazzal és ezért is vannak akkora különbségek az 1. és a 2. szakaszon. -
koncsosakos
kezdő
Sziasztok.
A karácsonyi vacsinál Jlaci említette hogy már zajlik a PHfun, én meg néztem bután, hogy még csak be sincs követve az EA-ben. 😅Úgyhogy tegnap este nekiültem, egy kis Dirt2-es nosztalgiázás után.
Mentem is TTben egy kört az első szakaszon hogy mégis milyen egy Kitcar.
Majd az első gyorson jött a meglepi amikor begurultam a célba, a második kapott tölem 18-at
Nyilván a másodikon letöröltem az arcomról a mosolyt, hibából-hiba kaptam is majdnem egy percet.
Így inkább elengedtem tegnap, ehhez tiszta fej kell.
Majd ma neki ültem
3. minden nagyobb hiba nélkül
4. szintén
5. épp elcsíptem egy pár nézőt +5s (pont ennyivel kaptam ki Talaltgyerektől)Majd jött a dilemma hogy érdemes-e bepróbálni az utolsó vizest szárazzal, de nem mertem, inkább próbáltam vigyázni a gumikra(bár nem tudom van-e értelme, tapasztaltátok már hogy úgyanúgy kopik ha óvatosabban mentek?).
6. egy kis forgással lehoztam
7.próbáltam hozni a formát, eskül lámpa nélkül jobb esőben, egész jó volt.Köszi fiúk, élveztem.
-
snecy20
nagyúr
Time Trial leaderboard hogyan van tele még mindig csaló időkkel?
Csak ábránd lenne, hogy az anti-cheat rendszer működjön, ha már van benne ilyen? -
JulesTS
addikt
Nem rossz az az idő!
Én is elvittem a bontóba a Megane-t. Szép mattfehér "fényezéssel" mattfekete (lemezfelni hatású) kerekekkel.
A gumiválasztásom szerintem jó volt de a szokásomhoz híven az aránylag biztonságos kezdés után kezdtem elbízni magam és ahogy jött a bátorság, úgy jöttek a hibák is, azokat meg kijavítani mégtöbb kockáztatással lehetne, ha azok nem vezetnének még több hibához. Az utolsó szakaszon már nem nagyon akart az úton maradni szegény Megane, kicsit megviselten került a bontóba:
De legalább az utolsó útja is elvezetes lett... -
Laby
őstag
Na lenyomtam én is ezt a Megane kört (ZámbóÁrpy néven).
Azóta sincs több WRC kilóméter bennem, autó is teljesen idegen volt, egyszer sem mentem ilyen kategóriájú autóval, se elsőkerekessel.
Úgyhogy egy shakedown autó ismerkedéssel, egy seggel lenyomtam az egészet, gondoltam mi baj lehet…
Gumik persze soha nem azok voltak amik kellettek volna, volt itt-ott néhány bibi, de azért végül egész tűrhetően lehoztam a középmezőnybe.1. szakasz egész jól sikerült magamhoz képest.
2. szakaszban 2x lecsúsztam a szakadékba, teljesen elszállt a fékhatás, csak úgy repültem lefele. Gondolom addigra teljesen elkopott az esőgumi a száraz pályán?! Onnantól nagyon hosszú féktávokkal mentem minden kanyarnak, sokat buktam.
Biztos rossz gumival kezdtem, szárazzal kellett volna elindulni az 1. szakasznak, de franc figyelt ilyenekre…Többi szakasz egész tűrhető volt, kivétel az utolsó, mert ott megint rossz gumin voltam. 1-2 szakaszból tanulva, gondoltam majd kis eső lesz az utolsón és szárazon jó leszek, természetesen ömlött az eső és a refi miatt sem láttam túl sokat. Száraz gumin nem sokszor voltam a pályán a szakadó esőben…
Ha az első 2 és az utolsó 2 szakaszon felcseréltem volna a gumikat, akkor biztos sokkal jobb eredmény is összejöhetett volna, de azért így hogy alig van 4-5 óra játékban töltött időm, első kerekes autóval most mentem először, sokkal rosszabb is lehetett volna, szóval nagyjából elégedett vagyok. 2 fékhatás nélküli elrepülésen kívül nagy hiba nélkül sikerült végigmenni.
-
snecy20
nagyúr
Még a múltkor volt szó róla, hogy az igazi rally az, amikor memóriából nincsenek meg a szakaszok, és improvizálni kénytelen az ember itiner alapján. Jó lenne ha ez így működhetne, csak nem ebben a játékban! Az útfelületekbe olyan apró, láthatatlan nehezítések vannak beleépítve, amit ha adott tempóval, és adott szögben megérkezve elkapsz, akkor egész biztos hogy 45 fokban kicsapja alólad az autót. És amúgy dugig vannak a szakaszok ilyen kisebb-nagyobb pályadizájnbeli ''aljasságokkal'', aminek abszolút csak annyi a célja, hogy random szivasson, váratlanul.
Dirt 1.0 és 2.0-ban még könnyű volt betanulni a szakaszokat tokkal vonóval, mert nem volt belőlük túl sok, itt ez már a lehetetlennel határos.
-
Gomez86
őstag
Boldog Karit Sporttársak!
Remélem mindenkinek van ideje egy picit csúszkálni virtuálisan két bejgli közt
-
Ratrak
tag
Két alap-verzió volt a fejemben a Mégane-búcsúztatóra: vagy nagyon jól sikerül, vagy nagyon vacakul... Lehet tippelni, melyik jött be...
Ugye ott hagytam abba, hogy család megzavart még az S1-en, úgyhogy rögtön sikerült egy 30+ másodpercet összeszedni.
Ma folytattam, beültem az S2-be... Hát, srácok, ennyiszer hibázni három komplett VB-helyszínen nem szoktam együttvéve, mint ezen az egy szakaszon most...
Kezdtem azzal, hogy kisebb hibák után sikerült úgy nekicsúszni ennek a cuccnak, hogy defektes lett az autó.Mivel innen még messze a vége, és gyors a helyszín, így helyszíni javítás, +90 másodperc büntiért cserébe...
Aztán elfogyott az esőgumi, én meg gyakorlatilag egyenesen zúgtam le a szakadékba, +30 másodperc büntiért...
...aztán megint egy kanyar-kiegyenesítéssel elmentem fenyőfát vásárolni ("kuss, én így választom ki, hogy melyik kell"-jeligére
)
...Azt gondolnád, hogy ezzel vége, de neeem, sikerült még ezt a táblát is frontálisan telibeverni...
...majd az egyik hajtűt levágni még +6 másodperc büntiért (amúgy nem is értem, hogy ott is mi volt, a fék is, meg a kormány is csak dísznek volt már az autón kb...)
..és ez csak egy stage.... rettenet. Mondhatni bosszút állt a jármű, hogy "igen, b.meg, öreg vagyok, meg lecseréltek, akkor ezt kapd ki, te sz.mét".... Hát, kikaptam rendesen...Szerviz: nincs HC damage, szóval még így is egészen javítható lett az autó, menjünk tovább szárazon végre...
S3: Ez legalább jó lett
S4: a finish, gyerekek... Gomez, jlaci, sneczy és én 7 tizeden belül!
Az egyetlen szakasz, ami kicsit visszaadta a reményt, hogy nem felejtettem el teljesen vezetni a korábbi teljesítményemhez képest...
S5: Itt megint leestem a f.szba, újabb +30 másodperc... már csak legyintettem.
Szerviz: váltón és a motoron kívül minden meggyógyult.
S6: Ez megint elfogadható lett, lőttem is gyorsan egy olyan képet, amivel talán méltóképpen tudok búcsúzni a Mégane-tól, bármi legyen is itt, az életben a családi verzióját nagyon szerettük...
S7: Ez megint lejött aránylag elfogadhatóra, meaning csak egy ütközés volt benne... (szánalom...)Összességében... nos, összességében ami fontos, az az, hogy nagyon köszönöm Nektek ezt a remek közösséget, az izgalmas versenyeket, a szervezést és a részvételt!
Most jöjjön a halászlé-, töltött káposzta- és bejglimérgezés, aztán jövőre veletek ugyanitt...Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Steve1207
veterán
válasz
pjohnny #5709 üzenetére
Én most nem igazán értem, 2e-ért az xboxos változatot tudtad megvenni, nem a pc-s változatot. Game Pass Ultimate előfizetésnél jár az EA Play, amibe bekerült a WRC ingyenesen pár hete. De az Xbox store-os vásárlás továbbra is csak xboxora jogosít használatban, nincs átfedés a pc-vel, ott vagy a Game Pass Ultimate (illetve EA Play) előfizetés megléte miatt tudhatod használni azt a verziót az EA alkalmazáson keresztül vagy pedig valami trial. Legalábbis jó lenne akkor kibogozni a klienseket, hogy melyik melyiket hívja meg és előfizetésen vagy vásárláson keresztül megy. Mindensetre xbox alkalmazás pc-n az ea play klienség hívja meg és úgy ellenőriz, tehát arrafelé kell keresni a hibát, hogy az mit kavart össze vagy mit nem ér el.
Ettől függetlenül akkor F1-nél is volt hasonló, arra érdemes keresni, hisz a WRC csak most került be előfizuba, alul taglalják F1 23 alatt mi oldotta meg és még hasonlóból biztos van pár: [link]
-
pjohnny
csendes tag
válasz
Steve1207 #5708 üzenetére
XBOX-PC acc-ról használnám, Steam-hez nincs köze. A PC 1 hete lett újratelepítve, SSD-WIN11 upgrade miatt (SAMSUNG 990PRO 1 TB), hardware instabilitást nem tapasztaltam semmi más alkalmazásnál, vagy más helyzetben. Köszönöm a tippeket, ha végleg megunom a szívatást, letörlöm, oszt csá. Valami kétezré' vettem akcióban, úgyhogy inkább az fáj, hogy elég jó kis játék...
-
Steve1207
veterán
válasz
pjohnny #5699 üzenetére
Több sebből vérezhet, nem csak játék oldalról is.
Újratelepítéseket letudtad, de pl más steam címnél nincs gond? Lehet probléma, ha a kliens nem fér hozzá a fájlokhoz és nincs jogosultsága a mappájához win oldalról. Ugyan más fejlesztőnél és címeknél, de volt rá példa, hogy a win tiltotta az írást a dokumentumok alatt és onnantól megmakkant egy-egy cím.
Emellett ami esélyesebb, hogy az EA anti-cheat rendszer egy kalap ****, szinte minden hardverváltozástól képes behülyülni, ha csak átdugsz egy audio jacket és máson keresztül megy a hang vagy lassú nettől is, ha valami a háttérben megfogja minimálisan. Teljesen random esetek, más EA címnél az alaplapgyártók szoftvere is okozott ilyet, amikor ment pl a háttérben, főleg, ha nem stock órajeleken ment a cpu (vagy ha nincs is babrálva elég volt, hogy valami tudja azt is kezelni, módosítani).
Legjellemzőbben ha fut egy afterburner és undervoltolva van a gpu szimplán elhasalhat a játék, hiába stabil amúgy tizenórákig máshol.
De ugyanígy egy problémás XMP profilnál is képesek egyből kivágni címek. Érdemes az XMP-t kinyomni bios-ban egy tesztre, mert az is megboríthatja.Persze lehet más gondja is, de sok minden megfoghatja, miközben alapvetően a steam és játék oldali részed totál rendben van.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Találtgyerek #5688 üzenetére
És amikor mentetek B-s autókkal, akkor mik voltak a visszajelzések, mennyire tudott a többség azonosulni azoknak az autóknak a kezelhetőségével?
-
pjohnny
csendes tag
válasz
Találtgyerek #5703 üzenetére
Kb. 5-6x újratelepítettem, SSD-re és HDD-re is, fájl ellenőrzést is csináltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged