Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
Üdv !
Kacsingatok egy ilyen e-book-kal:[BOYUE T62+]
Nemtom vki-nek van valamilyen tapasztalata vele?
Ami nagyon érdekelne, hogy mennyi idő alatt merülhet, illetve lenne még az olvasáson kívül még egy funkciója, egyben egy távírányító is lenne, webböngészőből kéne irányítani vele helyi hálózaton egy programot
[Daphile], csak nem tudom, hogy alkalmas -e ilyesmire.
-
artiny
őstag
azota talaltam pont ugyan igy kinezo elolvasokat, spanyol ( Bq Cervantes ) es koreai (Crema Shine ) kiadasban..
A spanyol támogatja a pdf-ket,fent van a gihubon a kodja,ezt valahogy fel lehetne hasznalni? ha igen hogyan?
Tudna valaki ebben segíteni?
https://github.com/bq/cervantes -
artiny
őstag
ok,bocsi
DIBUK SAGA
ez egy szlovákok által forgalmazott olvasó -
artiny
őstag
Helotok
Fel lehet telepiteni pdf olvasót vagy mas fajta appot (pl. fordítót) egy e-inkes android alapú konyvolvasora? Azt nem tudom megmondani hogy milyen android,de ha radugom a gepre akkor Andoid mappa,Music,Movie...stb is vannak. Uj az eszkosz 2015-16 os.
Ha neten probalok felmenni a playre akkor azt irja hogy ez az internet bongeszo nem tamogatja a google playt.szova hogyan lehetne valami appot dobni rá? pl. hogy bemasolom a Android Data vagy hasonlo mappaba a telepitett fajlokat? sajnos falj bongeszo sincs rajta ,az eszkozon
-
kuruczz
tag
Az illumina él?
Nekem van egy olyan, de az akkuja... szóval egy nap alatti.
Szegény onyx is ballag vissza ... Pedig tökéletes lenne, csak az a fránya merülés.
Már majdnem oda jutottam, hogy megkérdezem a fórumon, lehet-e a Kindle-re cool readert telepíteni, de mivel önérzet is van a világon, kitartok.
Tulajdonképpen az is elég, ha el tud választani az olvasó,mert a PB 626 tökéletes lett volna, de azok a szóközök... -
kuruczz
tag
Hétfőn töltöttem, ma 69%
Ami szerintem elég gáz, lévén nem olvashatok rajta, csak bekapcsolgathatom suttyomban, nehogy a gyerek meglássa. Nejem így ment bele a kari ajándékom tesztelésébe...
Amúgy tökéletes: Carta kijelző, ki.be kapcsol a tokban lévő mágnestől, és szépen fut rajta az al és a cool reader. De amióta írok, 66% lett, szóval lehet ő sem éli meg nálam a két hetet -
aggleány
addikt
Naná, hogy piros!!!
Természetesen ugyanolyan színű tokkal.
Én egy Pocketbook Sense-t vettem, de két nap után visszavittem, mert nem működött az egyik gombja. Kettő van neki összesen.
Szerencsére cserélték. Tökéletesen működik, szép is, kicsi is, de nincs hozzá egy normális tok. Engem szerencsére nem zavar, hogy nem választ el, úgyhogy elégedett vagyok vele. Megvan vagy két hete, és 51%-on van az akksi.
Nem értem, hogy hogy nem lehet úgy megcsinálni egy droidos könyvolvasót, hogy ha semmi mást nem használsz, akkor jobban bírja az akksi.
Milyen az Onyx?
-
kuruczz
tag
Szia!
Nekem ugyan az van WayteQ-ben, és szuperül működik, az akkuideje borzasztó: szégyen ide, szégyen oda, egyetlen nap...
Kértem a Jézuskától karácsonyra egy PocketBook TL 3-at, de 2 nap után visszavittem, mert nem tudott elválasztani, bár egyáltalán nem merült, de ezzel engem megőrjített. Elhoztam egy Onyx ML67-et, az is hihetetlen gyorsan merül, de gyönyörűen elválaszt
Szóval az elmúlt két évben nem sikerült normális üzemidejű androidos kütyüt e-ink alapon összehozni. Ez van. Ráadásul egyik gyártónak sem jutott eszébe jogdíjat fizetni valamelyik fejlesztőnek egy normális olvasóprogramért.
Sajnálom az Illuminádat. Legalább piros??? -
aggleány
addikt
Nem tudom, nézi-e még valaki ezt a topikot, de megpróbálom, hátha igen.
Sikeresen bevásároltam egy meseszép Illumina HD 2-t. Nekem nagyon tetszik, a tokja is rendben van. A gondok ott kezdődnek, amikor olvasni akarok rajta. Ha kikapcsolom, bekapcsolás után nem mutatja az utoljára olvasott könyvet, úgy kell kikeresni a listából. 2 nap alatt lemerül. Nem léptet tovább a gomb. Stb.
Beadtam szervízbe, remélem, megcsinálják, mert amúgy nagyon jó lenne, ha jó lenne.
-
kuruczz
tag
Kép élessége: A Nook-al összehasonlítva, aminek infrás az érintésvezérlése. Az Onyx szintén kapacitív, tehát egy plusz érzékelőréteg van a betű képe és a szemed között, tehát kevésbé éles, kontúros. A meglátásod mindenesetre érdekel.
Az akkuidőt nem is e típuson belül vártam növekedni, mert ezzel megbékéltem már, hanem az áhított 8"+os jövőbeni olvasótól.
Az alábbiak fontosak számomra egy appnál:
1. könyvtárkezelés
2. felismeri-e a meglévő struktúrát, vagy sajátot készít
3. képes-e címkéket kezelni
4. mennyire személyreszabható
5. lapozógombok vezérlik-e
6. csippentéssel állítható-e a betűméret
7. érintő felület, gombok programozhatósága
8. multitouch képesség
9. milyen a megjelenése
10. olvasási pozíciót képes-e szinkronizálni
11. milyen formátumokat kezel
12. együttműködik-e a Calibre-velJó lenne egy app összehasonlítást is készíteni, egymást, meg az ismerkedőket segítendő, olyan ajánló félét...
-
tt124307
tag
Szerintem a Wayteq-60FL akkuideje nem fog javulni drasztikusan, a gyártónak és a disztributornak sem érdeke / éri meg ezzel foglalkozni, enélkül is eladnak annyit amennyit (átlagusert ez nem zavarja annyira mint bennünket). Napi 1-1.5 óra olvasással, olvasás melletti fizikai kikapcsolással el lehet érni 2-3 hét üzemidőt (anélkül ugye 4-5 nap maximum), ezzel a feature-rel kell együtt élni, cserébe lehet rá sokféle olvasóprogit tenni, ki mire akarja még használni megteheti. Én pl. favorizálom a moon+ readert, jó az opds támogatása is, a szerverként futó calibre-vel tökéletesen együttműködik, kb. csak ezért (is) megéri megtartani ezt az olvasót.
A bekapcsoló gombra sokan panaszkodnak, de én ebben szerencsés vagyok, diszkrét nyomáspontja van (kattan) és még talán hangot is hallok mellé (vagy azt csak odaképzelem, annyira határozott a kattanás). Valószínűleg nem egyenletes a gyártási minőség, esetleg meg kéne nézni egy szétszerelés után, hogy ezen a problémán nem lehet e triviális módon segíteni. -
kuruczz
tag
Nem akarlak befolyásolni, nekem bejött a WayteQ.
Volt Onyx After Glow, C65-öm is, amit 49.999.-ért vettem március elején (2014), de pár nap után visszavittem, mert csúszós volt a háza (tokom nem volt hozzá), és a 25.000.-os Nook STw Glowlight mellett nem győzött meg. Ez én vagyok, mások lelkesen használják és szeretik.
Az akkuidő nekem is fáj, hogy rövid, én úgy állítottam be, hogy ha nem használom, kikapcsol, így hetekig nem kell tölteni. Tökéletes lenne, ha két hétig bekapcsolva bírná, remélem ilyen is lesz egyszer. Megjegyzendő, közben rákaptam a tableten olvasásra is, 9,7"-on szoktam magazinokat olvasni.Másik fogyatéka a bekapcsológomb, ami rossz helyen is van, és se nem kattan, sem érezhetően nem mozdul el. Ez úgy emlékszem jobb volt az Onyx-on.
-
kodmen
aktív tag
És még adós vagy egy részletesebb teszttel! Népítélet?
Bár úgy néz ki - információk hiányában - egy wayteq xBook-60FT lesz a befutó, mert az Onyx AfterGlow 2 -ről is írták, hogy hamar lemerül. Márpedig eddig a jobb (8 hét) akksi időn kívül csak a plusz 200mHz,a hanglejátszás és gyári Play-en szólt az Onyx mellett, és mindez +13e Ft-ba kerül.
Most futott be egy népítélet, gyors meg is nézem! -
cabal
tag
Én egy Onyx After Glow 2-t vettem. Ez szintén androidos alapokon nyugszik, gyárilag benne van a Play, nem kell mókolni.
-
kuruczz
tag
Még annyit, hogy tulajdonképpen egy androidos tabletet képzelj el, lapozógombokkal. Play nincs, vagy nekem nem sikerült, helyette Mobogenie-t használok. Frissít, letölt, nem érzem mellette a play hiányát. A WayteQ kijelzője szürkébb a Nook-nál mivel ez multitouch, szemben annak infrájával, azaz egy plusz réteg. Cserében léteznek olyan finomságok, mint a kétujjas suhintás, a csippentéses betűméret állítás és még sorolhatnám. Ha ismerkedsz az AlReader-rel, állítsd a beállítások bonyolultságát komplexre.
-
aggleány
addikt
Köszi.
Van időm töltögetni, az nem gond. Tudnál írni pár dolgot a WayteQ-ről? Olvastam amit Zebede kolléga írt, úgyhogy már ismerkedünk.
Nem hiszem, hogy olyan sokat enne, ha csak a könyvolvasó progi van rajta.
Egyelőre mondjuk elégedett vagyok az Aurával, de egy droid azért mégis más.
-
kuruczz
tag
Hehe, szia! Szerintem kb. ketten vagyunk itt, a pezsgésből ítélve...
Amit én használok droid vonalon, az Nook alatt AlReader, FBReader, Total Commander, WayteQ alatt (4.xx) bejön a képbe a Calibre Companion, PocketBook reader, nekem különösebben sem a moon, sem az aldiko nem jött be... jó még a pestigio is, de ujabban az fbreader is olvas pdf-t, és a Cool Readert is nagyon szeretem. Cool, Al, Fb vezérelhető a lapozógombokkal is, már ha van. Szerintem a WayteQ FL 60 a legjobb vétel, ha van időd töltögetni, de a legjobb a 8"-os tesója lesz, ha egyszer lesz... -
aggleány
addikt
Óóó, mit találtam!!!
Micsoda zseniális ötlet volt egy ilyen topikot nyitni.
Egyre inkább érdekelnek az androidos olvasók, és bár tökéletesen elégedett vagyok a mostanival nemdroiddal is, azért nagyon örülnék, ha találnék egy olyan droidos olvasót, amire mindenféle ügyeskedés nélkül fel tudom tenni a számomra kedves appot.
Telefonon nagyon sokáig az Aldiko-t használtam, főleg a szép könyvtár miatt, de azt sajnos már jó ideje megszüntették. Most a Moon+ Reader Pro van a telefonomon, a fizetős verzió, így hivatalosan mindenféle okosság elérhető számomra, és több eszközre is lehet telepíteni.
A másik, hogy az android rendszert elég tűrhetően ismerem, és végre egy olyan valamim lehetne, ami nem tud zavarba hozni.
Milyen könyvolvasót javasolnátok, ha az elsődleges szempont az, hogy telepíthető legyen rá a Play-ről program, és legyen világítása? A könyvolvasón kívül még maximum naptár és pár doksi lenne rajta. Az ár nem szempont, mert egyelőre egy árva fityingem sincs, még csak előtanulmányokat végzek, hogy mire érdemes gyűjteni.
Előre is köszönöm.
-
kuruczz
tag
Szerintem inkább sokan magukban tartják ami bennük van... Mondjuk, ha nem így lenne, akkor meg nem lenne bennük.
Szerintem ha nincs miért egymásnak esni, lévén mindenki az android mellől ír (ilyen a Kobo is), és tényleg lehet azzal foglalkozni, ami a terítéken van, akkor van értelme különválni, bár Kindlézni volt eddig is külön fórum, de tény hogy nagyon sokak lelkébe gyalogol az, aki szólni mer némely fogyatéka ellen. Nekem ez volt a fő szempont, és annak bemutatása, hogy e-book olvasó terén nem az a helyzet, hogy van a Kindle és az összes többi, hanem szeretném, hogy a helyzet az legyen, hogy vannak a zárt, aruházhoz kötött és a szabad fejleszthető olvasók
Fontosnak tartom azt, hogy ne relációkat állítsunk, hanem hívjuk fel a figyelmet a jóra, pl. az Al és egyéb appok előnyeit, abból konkrétan mi mire jó, mennyire használható, stb... Kicsit android alkalmazások fórum is lehetne ez. -
fattyu666
tag
Kellene egy ilyen topic, de nem hiszem hogy pörögni fog, már csak abból is gondolom hogy a másik ebookos topicban se nagyon aktívak az androidos olvasót használók.
De ne legyen igazam!Nekem is wayteq 60fl van én is úgy használom hogy automatikusan kikapcsol amikor nem használom 60 percig.
Így az én olvasási szokásaimmal 10 nap fölött bírja az akkumulátor.
Nekem is az AlReader jön be rajta legjobban, nincs olyan opció, amit néhány másodperc alatt ne lehetne beállítani benne, olvasás közben is.
Ezen kívül nem nagyon vannak rajta alkalmazások: Titanium Backup, Greenify a hozzátartozó Xposed Installer, Total Commander, egy Screen Capture, meg a gyári böngészőt cseréltem ki Operára. -
kuruczz
tag
Én beállítottam, hogy magától kikapcsoljon, így sokáig bírja, de az igazi tényleg az lenne, ha ezen javítanának.
Örülnék, ha leírnátok mindazt, ami számotokra fontos az olvasóban, ill. mi lenne még jó, valamint azt, hogy mely appok elégítik ki leginkább az igényeitek. Számomra megdöbbentő volt eddig az a vita, amit az androidot használó, de olvasón ellenzőktől láttam. Azért az AlReader kétújjas betűméret, vastagság, szélesség, sortáv állításával szerintem nehéz versenyezni. Ezt a programot nagyon ajánlom mindenkinek.
Kérdésem, tudtok-e útmutatást adni, hogy a COPS nevű programmal a NAS, stb... módon HDD-n lévő Calibre tükör adatbázist miként tudnám használatra bírni az olvasómmal?
Calibre Companion, Total Commander LAN-nal a kedvenceim, és Újabban az FBReader is nagyon jó lett!
-
Oldman2
nagyúr
válasz
postasbeci #4 üzenetére
Köszi
-
Oldman2
nagyúr
válasz
postasbeci #2 üzenetére
Erre az említett Wayteq XBook 60FL készülékre, Google Play nélkül lehet-e telepíteni letöltött Android alkalmazásokat?
A több helyen is olvasható problémákat szerintem a "feleslegesen feltelepülő Google" szolgáltatások okozzák.
Tényleg, "gyári állapotban" milyen akkuidőket produkál ez az olvasó?
-
postasbeci
csendes tag
Szia! Jó ötletnek tűnik, remélem lesz forgalma a topiknak.
Én egy Wayteq Xbook 60FL boldog tulajdonosa vagyok. Ismeretségi körömben számos embernek van e-book olvasója, Kindle 4-5, PocketBook, Kindle PW 1-2, Nook SimpleTouch. Így van összehasonlítási alapom.
És az a véleményem jól döntöttem amikor a 60FL-t választottam, konkrétan az Android rendszer miatt. -
kuruczz
tag
Mivel az E-book olvasók fórumon piros kukoricának tűnik az android olvasó, ezért gondoltam e helyen megoszthatnánk egymással az ilyen jellegű eszközök használata során felgyülemlett tapasztalatainkat.
Annál inkább, mivel egyre több ilyen eszköz kerül a piacra, és számomra, mint remélem e fórumot megtöltő sokakkal együtt ez tűnik a jövő útjának.Konkrét eszközökre, programokra, és egyéb felhasználói tapasztalatokra gondolok, mindezt a pozitív kritika fényénél, okulva más fórum tapasztalataiból.
Szeretném, ha előremutató és nem helyben topogó lenne e fórum, készülékek ajánlásával, értékelésével, segítségnyújtással, problémamegoldásokkal, együtt gondolkodással, és álmodozással a jövőről.
Szeretettel köszöntöm, az e-olvasás elkötelezetteit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest