Aktív témák
-
matez
csendes tag
Ezek szerint a RITEKG04 alapanyagu Ridata lemez az hamisitvany?
Nekem eleg jonak tunik. Na meg a visszaolvasva a hozaszolasokat + dolgokat kenek rola.
A 8,5GB lemez kurva draga. Varhato volt a magas ar, de ennyire?
Vajon mikor fog esni nagyot az ara? Nagy kerdes szamomra a kompatibilitas!? Vajon az asztali hogy eszi majd?! -
fokukac
nagyúr
válasz
DeadCode® #848 üzenetére
szerinted 850 hozzászólás alatt ezt még nem derítettük ki?
---------------------------------------------
Más téma.
Képzeljétek, ma voltam Media MArkt-ban, és mit láttam ?
kétrétegű, 8,5 GB-os, 2,4-szeresen írható dvd-t !
Az egyik VErbatim volt, a másik talán phillips (ha jól emlékszem)
az áruk (most kapaszkodjatok !) : 4990 Ft volt.
tisztára megéri, nem?
az egy dolog, hogy azt lehetett olvasni, hogy 10 euró körül lesz, de mire megérkezett kis hazánkba, még ennek is a duplája lett...
--------------
na mindegy. viszont néztem, síma, 8x írható dvd-t, egy se volt.
ja, és ami volt, márkásabb lemez, az mind cirka 1000 Ft körüli árban volt. a 200 méterre lévő tesco-ban ugyanazok a lemezek 200-300 Ft-tal voltak olcsóbbak.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
DeadCode®
csendes tag
Gyerekek PRINCO-lemezt nem vegyetek!Me sz@r
!Állítolag elfelejti ami rajta van!1év sem kell
-
törölt tag
Ridata= ricoh alapanyag.
Vigyáz sok a hamisitvány -
törölt tag
-Ritek/lila/ 4* 170ft/db
-trax data 4* 170ft/db
-Arita 4* 125ft/db G04 alapanyag
-Arita 8* 150ft/db ricoh alapanyag
-Verbatim 4* 220ft/db
- trax 8* 10db/henger 200ft/db
-memorex 4* 230ft/db
-Ridata 4* 140ft/db
+ Memorex 4* 230ft/db
+ Verbatim 4* 360ft/db
+ Trax data 4* 170ft/db
+ trax data 8* 10db/henger 200ft/db
Mini dvd 8cm kamerába való 590ft/db
DVD-RW Trax data /vastagtokos/ 4* 360ft/db
DVD+RW Verbatim /vastagtokos/ 4* 580ft/db
DVD+RW Trax data /vastagtokos/ 4* 400ft/db
DVD-RAM Lemez 4,7 Gb 1299ft/db
DVD-RAM Lemez 9.4 Gb 1890ft/db
DVD TOK nagy fekete 45ft/db
DVD TOK nagy fekete /dupla/65ft/db
DVD TOK nagy átlátszó 55ft/db
CD:
Philips slim tokos 52* 80perces 100ft/db
Verbatim slim tokos 52* 80perces 100ft/db
trax data 52* 80 perces 100db/hengeres 6000ft
Plextor CD-R80 50db/hengeres alapanyag: Taiyo Yuden 6000ft
Cd-rw:
Fuji vastag tokos cd-rw 4* 80perces 120ft/db
Philips vastagtokos cd-rw 12* 80perces 220ft/db
Papirzacsi /ablakos/ 8ft/db
Minimum rendelés 10/db-tól RW lemezekre nem vonatkozik!!!!!
Csak e-mailban rendelj+telefonszámmal.
A dvd lemezek + ill - 25db/hengeres kivitelben kaphatok -
PPeter
addikt
OPTODISCOP1 gyártókódú DVD+RW lemezből (2.4x-es sebességűből) nekem van üzembe állítva 200 darab és nagyon jól muzsikálnak (Pioneer 106/107108, Plextor PX-712A, és NEC 2500/2510A írókkal). Szerintem az olcsó DVD+RW lemezek közül ezek jónak számítanak, bár lehet, hogy a 4x-es még jobb (vagy még rosszabb).
-
PPeter
addikt
EURODATA lemez nem lehet RITEK G04. Tudom, mert az EURODATA a saját márkanevünk és két éve csak és kizárólag a SONY DADC gyártja az írható DVD lemezeinket. Tehát ha valaki szitázatlan írható DVD+/-R lemezt árul EURODATA-ként, akkor az hazudik.
-
Batman2
őstag
Szeva
PPéternek teljesen igaza van, te bájtban adtad meg az értéket de minden egyes lépésnél felfele 1024-el kell osztani a számot, így valóban 4483Mb a teljes kapacitása. Egyébként én is vettem tegnap előtt ilyen DVD +RW lemezt, meg is irtam 3 megabájt híján tele, nem volt vele smmi baj, tegnap töröltem és akkor is teljesen jól viselkedett. A NÉRÓ információja alapján OPTODISC (01?) a gyártója, ezzel már más márkanév alatt találkoztam. Nem egy csúcs, de talán nem is a legrosszabb. -
matez
csendes tag
Kosz az infokat! az 1024*1024 rajotem aztan en is
fasze nezem en tc-be.
Na szval: A cdspeed-et nem birtam kivarni, inkabb kerestem mas progit. Kprobe2 cucc-ost talaltam. Eleg jol bejon. Sztem eleg sokat tud.
A yamada +rw -re ezt irta:
Disc Type DVD+RW
Book Type DVD+RW
Manufacturer Opto Disc
Media ID OPTODISCOP1
Protection System None
Region 1,2,3,4,5,6,7,8
Format Capacity 4.38 GB
Formatted Yes
Capacity 4.38 GB
Free Size 4.38 GB
Free Blocks 2295104
Number of Layers 1
Linear Density 0.267 um/bit
Track Density 0.74 um/track
Maximum Read Speed 2.3x
Maximum Write Speed 2.3x
Current Write Speed 4.1x CLV
Write Speed Performance Descriptor 1 4.1x CLV
Write Speed Performance Descriptor 2 3.1x CLV
Write Speed Performance Descriptor 3 2.5x CLV
Write Speed Performance Descriptor 4 2.0x CLV
Write Speed Performance Descriptor 5 1.0x CLV
Write Speed Performance Descriptor 6 0.5x CLV
Elobb vetem 10db ridata -r-est erre pedig ezt irta:
Disc Type DVD-R
Book Type DVD-R
Manufacturer RiTEK Corporation
Media ID RITEKG04
Protection System None
Region 1,2,3,4,5,6,7,8
Capacity 4.38 GB
Free Size 4.38 GB
Free Blocks 2298496
Number of Layers 1
Linear Density 0.267 um/bit
Track Density 0.74 um/track
Maximum Read Speed 3.9x
Maximum Write Speed 3.9x
Current Write Speed 4.1x CLV
Write Speed Performance Descriptor 1 4.1x CLV
Write Speed Performance Descriptor 2 3.1x CLV
Write Speed Performance Descriptor 3 2.5x CLV
Write Speed Performance Descriptor 4 2.0x CLV
Write Speed Performance Descriptor 5 1.0x CLV
Write Speed Performance Descriptor 6 0.5x CLV
csak 10-et vettem 180ert adta a srac, de ha 100at viszek 150-160 kurul adja.
nem tom megeri-e.
Ne vegyek-e inkabb mar 8xost?
Amugy ezek a ridatak megbizhatoak? ugy tudom van 8xos is belole, nem tudjatok hogy az mien aron mozog mostansag?
egyenlore enyi -
PPeter
addikt
Először is (főleg az újraírható lemezeknél) maga a márkajelzés nem mond semmit, sokkal inkább a gyártó azonosító kódját kellene megnézned (CDSpeed, DVDInfoPro megmondja szépen), mert az több információt ad, hogy ki is gyártja a lemezt valójában. Amúgy a +RW lemezeknél nem nagyon lehet igazán rosszat kifogni - a két szabvány különbségét taglaló topikban olvashatsz róla, hogy a pluszos formátumú lemezekből eleve kevesebb a rossz minőségű a piacon.
4 534 659 072 bájt az csupán 4324 MB, a lezemek kapacitása pedig 4483 MB (DVD-R(W) esetén ~ 4489 MB), tehát nem írtad túl. -
matez
csendes tag
Hi all!
Tegnap vettem egy nec nd-2510a dvd irot. +2db yamada +rw korongot 399. Fel is irtam ra egybol egy halom avi-t vegul az egyik korongon 4 534 659 072; a masikon 4 560 611 328; adat. Minha tul irtam volna oket?!
Mar mint nem tom mert hogy meg csak most kezdem a dvd irogatast. A munkahelyi Lg olvaso megbirkozott vele, a nec is jol olvasa vissza ugy hogy jonak tunik.
Merjek-e meg veni belol? Van masnak tapasztalata yamada +rw -rol?
Ja es a nec nd2510a -hoz mien olcsob anyagot javasoltok? en a ritek g4, vagy traxdatat neztem ki, mar mint a forumot visszaolvasva ezekrol volt a legtob +dolog. -
pextelő
csendes tag
válasz
#00809728 #822 üzenetére
sziq
még nem írtam +-os lemezt.azt mondod tartósabb mint a --os?
eddig kizárólag -lemezekkel foglalkoztam könnyebben tudtam beszerezni áruk is olcsóbb.a haverok is-lemezt szoktak hozni írásra.
rengeteg princot írtam egy állt meg 70%-nál,később kiderült az eredeti volt rossz 1-1 másolni akartam. -
fokukac
nagyúr
válasz
#00809728 #834 üzenetére
igen, a 3 db. az pont annyi, mint amennyiért 2 hónapja vettem a media markt-ban a TDK DVD+RW-t...
sőt, valami 70 Ft-tal olcsóbb is...
MM meg elmehet a sunyiba...
-------------------------
Batman : a DVD-k kapacitását sajna bájtban adják meg. és mivel 1024 a váltósázm ez igazából csak 4,38 GB.
Éljenek a marketingesek jeligére a szerkesztőségbe!
tiszta mák, hogy nem bitben adták meg, mert akkor nyolcszor akkora számot írhatnának rá.... -
törölt tag
Szasztok!!!
Kösz Kukac az infot.Akkor hozok belőlle vagy 1000db-ot.Én sem figyeltem,hogy 2,4szeres csak .VISZONT ELÉG JÓ ÁRON TUDOM ADNI!!!
3db dvd+rw ,nagy fekete slim tok 3db= 1200ft -
Batman2
őstag
Még egy észrevétel, illetve kérdés mindazokhoz, akik tudják a választ: Miért 4.38 Gb-osak a 4.7-es lemezek. Meggabájtban is csak négyezer-valamennyit ír ki, aheleyett hogy megközelítené az ötezret az 1024-es váltószám miatt. Csak bájtban kezdődik úgy, hogy 47.... ?
-
Batman2
őstag
Kipróbáltam a 4X-es +-os Verbatimot, tikéletes egyenlőre mind, igaz eddig csak 2,4X-essel írtam, biztos, ami biztos. De bizonyára 4X-essel is tökéléetes lenne. Olcsón vett Verbatim CD-nél viszont a multkor tapasztaltam olyat, hogy a média azonosítóra azt írja, hogy unknown, pedig ugyanolyan feliratu, máshol és drágábban vett lemezen rajta van a Verbatim jelzés. Remélem, azért az is eredeti.
-
konrad
aktív tag
biztos jó cucc nekem 4X-es van az tuti:
Media Information
Region information N/A not a DVD-VIDEO
Media code/Manufacturer ID MKM A02
Format Capacity 4.38GB(4.70GB)
Book Type DVD+RW
Media Type DVD+RW
Media Id Code Speed 2.4x 3324KBps
Available Write Descriptor CLV 4.0x 5540KBps
Available Write Descriptor CLV 2.4x 3324KBps
BG Format Status Suspended
Data area starting sector 30000h
Data area end sector 23053Fh
Linear Density 0.267um/bit
Track Density 0.74um/track
Number of Layers 1 -
fokukac
nagyúr
Egyébként ezt a 2,4-szeres sebességet ki találta ki?
mert ilyen erővel lehetne 3,14-szeres is...
miért kellett eltérni a szabvány-logikától ? (1x 2x 4x 6x 8x)
őgy értem, a 0,4-nek minek kellett külön írásmódot csinálni? -
fokukac
nagyúr
Ma beszereztem Doditól néhány Verbatim DVD+RW-t
ezt mondja rá a dvd identifier
--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD+RW:MCC-A01-000]
Disc Type : [DVD+RW]
Manufacturer ID : [MCC]
Manufacturer Name : [Mitsubishi Chemical Corp.]
Media Type ID : [A01]
Product Revision : [Not Specified]
Disc Application Code : [General Purpose]
Recording Speeds : [1x , 2.4x]
Blank Disc Capacity : [Not Supported By Method 2]
Egy szépséghibája van, vhogy elkerülte a figyelmem, hgoy ez csak 2,4-szeres, de nem baj, nem sietek, ráérek... -
Tonyk
veterán
Most tudnék venni 200-ért 25 csomagolásban Verbatim DVD+R -t. Jók ezek a lemezek?
-
törölt tag
Ha magadnak írsz bármit akkor + lemezt ajánlanám.
Ha másnak filmet ,járékot és ne sok kőltségel járjon akkor -arita,ridata,trax data
Ezek bármelyike jobb mint a princo!!! -
Batman2
őstag
Szevasztok Nekem LG GSA4120B íróm van, alig több, mint egy hetes. ePerformance lemezt irtam vele a minap,még a fele előtt a puffertartalom elkezdett ugrálni és 40% írásnál leállt reset üzenettel az írás a Nérónál. Előzőleg tökéletesen írt már ugyanilyen lemezt is, meg Primedisc 8X-osat is. Elvileg ez az ePerformance is Ritek anyag, a G03-as, gondolom, azért csak kéteszeressel írta, a lemezre ráírt 4X helyett.
Mi a véleményetek erről az Írórol és az esetről?
A Mediamerket-ban sikerült gurigás Verbatim 4X DVD-t vennem viszanylag jó árban, CD-esetében még soha nem csalódtam benne, remélem most sem. -
Tonyk
veterán
Olvasgatom itt az hozzászólásokat, de nem tudok dönteni....
Vennénk a heverokkal közösen egy nagyobb adag dvd-t. Mit ajánlotok.(Princo kizárva.) Úgy gondoltuk, hogy 160-200 Ft-ig/db. Segítsetek léCCi! -
_Hunter_
őstag
Megnéztem, s a DVD Identifier szerint ritek g05.
Amugy a Dodi írta, hogy az eredeti ritek lemezek 10-25-100-s kiszerelésben kaphatóak. akkor én gagyibbat vettem, mivel nekem 50db volt egy csomagban?
Egy kérdés: a ritek lila lemez egy árban van a + traxdata-val. Érdemes lenne-e +-ra váltani, hisz az ár ua. Az írom meg a teszt szerint jobban szereti a +-ot. Ezt az itteni dvd író teszteken olvastam. -
neduddki
nagyúr
-
erdoke
titán
Nem azt mondtam, hogy nem gyártottak már sz@r lemezt. Szerintem az utóbbi időben (feltéve hogy Ridata v. Traxdata néven vetted) elég jó minőséget produkálnak. Sajnos a ''nagyság'' ára a rengeteg klón lemez, illetve a minőségbiztosítás nehézségei. Mert ugyebár a technológiát licenszelik is, aztán a Riteket gyártó valaki nem biztos, hogy be is tartja a szerződésben foglaltakat.
A 4X +R pedig nemcsak Traxdata néven volt RICOH, hanem RIDATA néven is. Az egyik kedvenc lemezem volt a 4X +R RIDATA, bár kissé csúnyácska a külseje, de bombajó az anyag. -
neduddki
nagyúr
HI!
Es a 4*+-os az ricoh??? Na akkor ha annak is annyi az ara akkor megyek megnezem rendelheto-e meg:- ))))
Semmi bajom a Retekkel, lasd ragaszkodasom a g04-hez, de mint irtam lelki kotodes:- ))))) Amugy elokerestem es tanatam meg nehany daram ricoh 100-as cd, majd beletuszkolom az iroba es rakerdezek hogy mijejn faja es az lesz a szep ha mongyuk prinko!!!:- )))))))))) /nehogy ma vki kommojan vegye!!!/
udv
neduddki -
PPeter
addikt
Pedig elsősorban azzal. A RITEK az egyik olyan gyártó, akihez oda lehet menni, hogy kellene ennyi meg ennyi lemez, de csak ennyi pénz van rá. Legyártják. Csak nézd meg mit kapsz. Emlékszel a 99Ft-os MediaMarktos Fujitsu-Siemens CD-R lemezekre? Csak egyik a hírhedt produkcióik közül...
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- DOOM - The Dark Ages
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest