Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

Nem vagyok a helyszínen (egy másik településen élő családtagomnál adódott az alábbi helyzet), így pl. a szobaantenna pontos típusát nem tudom (persze meg tudom kérdezni, ha fontos), de remélem, így is tudtok segíteni!

Amennyiben egy kis szobaantennát a kb. 40km-re lévő adó felőli ablakba helyeznek, az RTL Klub adása bejön, de a kép gyakran szétesik, a többi csatornát pedig megtalálja ugyan a STB, de vagy csak egy kimerevített kép jelenik meg, vagy még annyi sem. A kérdésem az lenne, hogy ezek alapján megmondható-e, hogy milyen irányba érdemes elindulni, tehát pl. abból, hogy az RTL Klub rossz minőségben ugyan, de bejön, következik-e az, hogy egy jobb szobaantennával már stabilan működne? Szobán belüli antenna-áthelyezéssel természetesen már próbálkoztak, az ablakban volt a legjobb a vétel.

Tető alatti antenna-elhelyezés a padláson megoldható, de gondolom, egy szobaantenna nem alkalmas arra, hogy kb. 15 m távolságból küldje a jelet a TV-re, tehát ebben az esetben is eszközcsere szükséges. Ezt jól gondolom?

Bocs az amatőr kérdésekért és előre is kösz a válasz(oka)t!

Új hozzászólás Aktív témák