Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
Capella
üzenetére
Ezekkel a szenzáció hajhász de egyébként szakmailag erősen kétséges cikkeken csak a fejemet vakarom. Milyen pixelesedés, meg ilyen baromságok. A pixel a kép atomi egysége könyörgöm (persze MPEG-4 -nél YV12 színtérben van ábrázolva, de ez magában nem okozza a fenti jelenséget). Amiről szerintem az író szeretett volna írni az a blokkosodás, márpedig egy blokk többnyire 8x8 pixelt jelent. A másik hogy a H.264 a blokkosodást az in-loop deblocking -al szinte teljesen megszünteti, max. életlenebb lesz a kép ahol kevés a bitsűrűség az adott jelenethez. (Persze a 1.5Mbit -be bele lehetne kötni, igazából én is legalább 2,5-3Mbit -nek örülnék, de akkor is).
"A hang nem recseg, hanem hidegen sípol."
Elég rég óta kísérletezem audio codekek tömörítési artifaktjainak felderítésével, de én ilyennel nem nagyon találkoztam. Fémes hangzásról, underwater effektel, force stereo miatti sztereó kép torzulással már vannak tapasztalataim. De sípolás. Még az egyébként nekem néha zavaró AAC+ sem csinál ilyet, amit használni. Ott inkább a helytelenül rekonstruált éles magas hangok és a szintetizált zajjal történő rossz interpoláció ami észrevehető, illetve Parametric Stereo -nál a kényszerű zavaró mértékű visszhangosodás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Assetto Corsa Rally
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hálózati / IP kamera
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Újszerű PlayStation 4 Pro GoldHEN 1TB - 20db PS4 játékkal (God of War, Cyberpunk 2077 és sok más)
- ÚJ! BONTATLAN! Samsung Note 10 256GB Független
- BRUTÁL Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6 i9-11950H 64/1TB NVIDIA A5000 16GB 2 Millió
- ÚJ! BONTATLAN! Ipad Mini 6 Wifi + Cellular 256GB(független)
- Pioneer DDJ-400 DJ kontroller
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452,100% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG OLED TV 55CS6LA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann