Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz JEEMBO #14340 üzenetére

Pontosan milyen típusú monitor ez? Adataira kíváncsi lennék.

Az most már kiderült, hogy az ALi-chipes boxoknál az SD-kompozit mellett kiküldik az RGB-kimeneten (RGB-helyett) az YPbPr, HD analóg jelet is. Hogy egyik boxnál ehhez YUV állásba kell kapcsolni, másiknál CVBS, az elvileg csak gyári konfiguráció kérdése.

Viszont szerintem ehhez olyan monitor kell, ami alkalmas az YPbPr feldolgozására, mint ahogy nekem is csak így működött. Később TV-vel is kipróbáltam egyébként.

Másik opció az SD-RGB, amihez persze RGB-re kell állítani. Egyébként ezt régebben az Alcor fórumán sem tudták normálisan elmagyarázni (úgy tűnt, fogalmuk sincs róla, amikor érdeklődtek a fórumozók), hogy pontosan mit is takar a YUV opció, én meg akkoriban nem tudtam ilyet tesztelni.

Mindenesetre ügyesen összekombinálták a tervezők, hogy SCART–SCART kapcsolat esetén a TV vagy SD-kompozit, vagy SD-RGB üzemmódra vált (és ezzel engem is jól megtévesztett), míg egy SCART–YUV átalakító segítségével HD-komponens is kivehető.

Akinek esetleg olyan TV-je van, hogy nincs rajta HDMI, vagy hibás, de van YPbPr bemenet, annak jól jöhet, legfeljebb nem is sejtik sokan, hogy ez ilyen.

Új hozzászólás Aktív témák