Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Akciókamerák
- Windowsos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoltán
őstag
Le tudná írni valaki, hogy 1.6 GHz-es Duron Applebread szorzózárját hogyan lehet feloldani? Mert 266 FSB helyett szeretném 333-on járatni, de változatlan szorzón kevés ahhoz a feszültség, amit sajnos nem tudok növelni. Ha csökkentem a szorzót, akkor talán összejön.
Köszi! -
bci
tag
1 kis +:
Az se tuti h azok a tesztprogik érnek valamit pl:
A Duronom Sandra szerint veri a 3000+ os bartont ugyi nyers számítási teljesítményben de doom3 ban nem feltételezném ugyan ez.
Az előző 2.4 GHzs celeron Northwoodom 3.0-n verte a mostani Prescott magosat 3.0-n Sandra szerint ám doom3 ban a prescott még 2.4 en is alázza a northwoodot 3.0 n, ugye ő már erőteljesen használja a gyorsítotárakat....
-
bci
tag
Azt a kérdésem még senki sem feszegette h. ha sikerülne is aktiválni akkor jobban melegedne é?
-
Esmein
nagyúr
Segítek. Tényleg lehet 1600(1400 és 1800-asból is lehet az 1600 és 1800-asokat tbredb az 1400-asokat tbred a és tbredb magos athlon xpkbol herelik)-as durciból athlon xp-t faragni(tbred-b), viszont.
0339 után gyártott ''organikus'' tokozáson ez nem megy(olyan mintha kilátszanának a vezetékek), aztán meg kell nézni a magot hogyan csillog, ha ugy csillan emg hogy homogén akkor van esély, ha fele másmilyen árnyalatba hajlik a magnak akkor ne sokazt reméljetek. Egyébként meg 10000 pont 3dmark2001-ben mondjuk az axp akkor a duron meg 9850.
[Szerkesztve] -
Narancs
őstag
Engem az érdekelne inkább, hogy Sempron 3100+ nál lehete vmi hasonló módon visszanyerni a +256Kb cache -t?
Erről még semmi cikk sincs? -
Flashy
veterán
igazából a 3 betűs rövidítés vagy értelmetlen nickekre is allergiásak vagyunk már valami miatt

-
bci
tag
Aláírás már ok?
-
Paqito
senior tag
Uff!
ollie kolléga azt hiszem nem szorul rá a segítségre, de szvsz ez olyan dolog mint az újságírás..... Ha már van 1 ''foglalt'' név -nota bene itt a fórumon az aláírás is ilyen- azt nem etikus...... de hisz szerintem érted Te is. Ja, és fontos: NEM azért írtam, mert nincs jobb dolga a proletárnak, hanem mert szerintem 100 fórumozóból 101-nek ollie jut eszébe erről a mondatról. ......szerintem
-
lyzzard
aktív tag
Üdv!
nekem egy applebred-es 1,4 es duronom van, 2015MHz-en hajtom már jó régóta, és nem kell semmit módositanom rajta, hogy akár a 2400+os procikat,legalábbis teszt szerint gyalázza(aida, Sandra).Mobo:asus a7v600 -
bci
tag
Ki az az rgb??? Amúgy az aláírást bevallom úgy loptam, itt olvastam valahol és nagyon megtetszett. BOCSI!!!
-
Peter13
senior tag
Sziasztok,
Bár ez valóban nem óvoda, és tényleg hülyén hangzik, de én is olvastam erről, és az overclockers.ru oldalon a scrácok meg is csinálták. Az Applebred valóban egy XP magos processzor volt, aminek a cache tesztje hibát jelzett, emiatt letiltották az L2 nagyobbik felét, legalábbis a fáma szerint. Elméletileg tehát akár kinyitható akár nem mindenképpen rossz, de ez valamiért mégsincs így, sok cikk folgalkozott vele a neten úgy egy éve...
Az akkori eredmények tanúsága szeint az első szériás Apllebred procik voltak egyszerű bridge lock-al módosíthatóak, a második szériásoknál (zöld tokos), ez már nehezebb, mert az L2 fölé (is) nyomtak egy epoxi réteget (vagy belesüllyesztették a tokozásba, nézőpont kérdése), így a hidak nem szabadon, hanem fedve vannak. Ezt a borítást először le kell kapirgálni, ami a miniatűr méretek miatt nem 1*ű, és csak utána jöhet a csintalankodás, ezeket ''nem módosítható''-nak titulálják, és nem véletlenül: irgalmatlanul nehéz házi körülmények között megoldani, és nem igazán éri meg, mert annyival nem drágább egy XP, főleg nem manapság...néhány link a kutatás elkezdéséhez:
http://www.oc-serwis.pl/druk_art.php?id=197
http://www.dvhardware.net/article1861.html
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20030908004407.html
Én egyébként nem álltam neki, az 1.6-os Duron 166-os FSB-vel (mivel szorzólockos a drágám) 2GHZ-en jár, nekem ez elég a kis L2-vel is. A duron teljesítménye 10-15%a-l alapcsonyabb az azonos FIZIKAI orajelű XP-hez képest(Mielőtt leszólnának: előtte 2.2-es XP-m volt, amitől anyagi okok miatt kellett megválnom, és az Applebred 2 GHZ-en ugyanazt nyújta (teszteltem), sőt dekódolásban picit gyorsabb is), és az is csak azért, mert a multimédia alkalmazásoknaál bizony számít az L2 cache (nem véletlenül rakták bele, ugye
... Nyers számítási teljesítményben csontra ugyanannyi, mint az azonos órajelű XP (nem meglepő), és hogy azért a 10-15 %-ért érdemes e szétcincálni a procit...azt mindenki döntse el maga -
Sanya
nagyúr
pár hozzászólás, mert látom néhányan csak nekiesnek az újoncoknak:
duron gyártása (1400-1600-1800)
legyártják az xp magot, és eladják duronnak. a cache vagy megy, vagy nem.
kb az 1400-1600-1800-as duronok létezésétől számított pár héten belül tényleg lehetett aktiválni a letiltott cachet egy kis forrasztással, de a nemtudomhanyadik gyártási héttől már nem lehetett, mert az amd, nem kivül nem forrasztotta össze a hidakat, hanem belül.
és celeron d-ből is lehet teljesértékű prescott procikat csinálni, csak meg kell találni a módjá(mivel a mag teljesen megegyezik, csak tilttot a cache, -és talán az fsb is) -
tildy
nagyúr
Bocsi hülye voltam tényleg, nem olvastam el az első hozzászólást.....
Jöhet a kövezés..
Sima duronból nem lesz xp, de 1000 feletti duronoknál viszont ezt találtam:
Egy orosz hardveroldalon felbukkant leírás szerint az AMD frissen kiadott Duron-sorozatának egyes példányai némi otthoni barkácsmunka árán teljes értékű Athlon XP processzorrá alakíthatók. Az ''Applebred'' magos lapkán mindössze egyetlen kaput kell átkötni ahhoz, hogy ''Thoroughbred''-es Athlon processzorrá alakuljon át.
A trükköt az teszi lehetővé, hogy az AMD az Ázsiában és Kelet-Európában forgalomba hozott ''Applebred''-es processzorai valójában eredetileg ''Thoroughbred''-nek készült magok utólagosan ''visszabutított'' változatai, amiken a 256 KB-os másodszintű gyorsítótárból 192 Kbájtot egy kapu átégetésével kiiktattak. Az ingyen-tuninghoz így mindössze a megszakított kontaktus újraépítésére van szükség - és máris egy Athlon XP 1900+ teljesítményének megfelelő lapka varázsolható a boltban Duron 1600-asként vett processzorból.
Természetesen az átalakítások csakis azon a Duron processzorok esetén működnek, amelyek valójában mesterségesen visszabutított ''Thoroughbred'' magra épülnek, és az eredetileg is ''Applebred''-nek készült lapkák esetén nincs lehetőség a processzor ilyen módon történő ''fejlesztésére''. Az internetes fórumokban máris különböző listák és leírások keringenek az extrémtuningnak alávethető processzorokról, ám kérdéses, hogy valóban lehetséges -e ezek 100%-os kiszúrása pusztán külső jelöléseik alapján. -
bci
tag
Mingyá jövök srácok csak elmegyekm akksit venni a kocsiba mert sajna bekrepált!
-
Mennyi?
aktív tag
Látom elég sokan bal lábbal keltek ma fel!

Miért támadjátok be egyből mikor ráadásul még teljesen valós témát is hozott fel!?!
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Totyi
őstag
Most kiderült,hogy van ilyen modd!!!Szegényt jól elkalapáltátok,akár rgb akár nem.Mégse olyan nagy hülyeség ám ez!

-
bci
tag
Ezt gagyogtam!

-
tildy
nagyúr
Hát te h..lye vagy fiam.Ha kicsit is ismernél:
Somát megkértem hogy a nevem alatt ne legyen semmiféle rang, vagy vegyen l a hozzászólásaimból 5000 ezret.
Nézd már meg mikor reggeltem, és utána szólj be
Mondanál akár egy alkalmat is, amikor normális újoncot leoltottam?
Ja és gyere a ring topicbba az való az ilyen ''személyeskedésre''.
[Szerkesztve] -
c.zsolti
őstag
Ezt kéretik megnézni...
-
bci
tag
Ha lejár a gari az lesz az első elhiheted!!!!!

-
bci
tag
Találsz angol változatot is ha nem tudod kisilabizálni csak keresni kell!!!!!!!!!!!
-
bci
tag
Szerintem ku...ra összekevertek valakivel!!!!
-
-
mongi
senior tag
thorton@barton topic:Bővebben: link
-
bci
tag
Olvastam 1 érdekes dolgot, nevezetesen h. 1600-as Duronból az L2 hiadk zárásával csináltak Athlon XP-t mivel aktiválódott plusz 192kb chace.
Vajon mennyit számíthat az a plussz gyorsítótár, mely duronokat lehet emígy átbabrálni (1800-ast is?) és vaj az aktiválás után jobban melegszik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Gumi és felni topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- SSD kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- I7 3770K és opciánilásan egy hozzá való top kategóriás Alpenföhn K2 hűtő eladó!
- Új, garanciás processzorok - Áfás számlával
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Hibás Processzorok! 8-14gen, illetve ryzen
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szal lehet a duronnal még gyorsabb is volt a gép.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)