Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
toeri
aktív tag
Ebből is látszik, hogy a GFlops csak egyetlen mérőszám, és mennyire nem lehet egyetlen mérőszám alapján megítélni valamit. Én tanultam (rendesen órán tanították!) :DD
-
JulWCZar
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Na igen, de a 76os Cray-1 is már 83 MHzen futott, és 64 bites volt.
Sőt, azt hiszem a Cray gépek már 94ben elérték az 1GHzet. Mindenesetre minden példányuk egy műalkotás. -
GhanBuri Ghan
őstag
Es milyen architektura lesz 15 ev mulva! Jelenlegi orajel, tranzisztor noveles mar sokaig nem fokozhato, hacsak nem vallaljuk fel, hogy a szamitogep 1KW-ot fogyaszt stabilan... Az Intel a korai nagygepek megoldasait (pl. pipeline-ok, cache) vette at, kivancsi vagyok egy mostani nagygep architekturaja mennyiben mas egy asztali gep procijanal.
-
JulWCZar
senior tag
Ez állati! Olvasgattam egy kis számítógép-történelmet, és a Cray szuperszámítógépek oldalára tévedtem. Ezek a gépek mindíg is az abszolút jövőt jelképezték, hihetetlen teljesítménnyel bírtak, és nem voltak hatalmas dögök, ebből kifolyólag a latency sem volt túl magas a rendszeren belül, ez által méginkább hasonlatosak egy hagyományos számítógéphez (az alakjuk is úgy volt megtervezve hogy az összeköttetések a lehető legrövidebbek legyenek).
Namost: adott a Cray-2, 1985ös számítógép, maximum 2 GigaByte ram, és 1.9 GigaFlops lebegőpontos teljesítmény.
A Sandra (nem röhög) szerint 1.94 Gflops az 1300as Durci teljesítménye.
Ha már csak a memória negyedével számolunk, akkor van egy Cray-2m!!!!!
-----
Mellesleg, ha valakinek nagyon izom gépe van, próbálja meg űberelni az 1991es Cray C90-et.
-----
Link: http://136.162.32.160/company/h_systems.html
Aktív témák
- SCULPFUN S30 PRO 10w lézervágó gravírozó gép + 350x350 méhsejt + Elszívó box + Kiegészítők
- MikroTik RB962UiGS-5HacT2HnT- hAP ac RouterBoard 2,4GHz - 5GHz
- PS Vita 2000 japán dobozos újszerű állapot, új aksi, 16 GB Sony, 256 GB SD kártya, hordtáska
- SZÉP ÉS OLCSÓ! 100% akku és csak 6 hónapos, iPhone 16e 128GB AZONNAL! - Space Black! 155.990Ft
- Jura Ena 8 kávégép
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest