Hirdetés
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
toeri
aktív tag
Ebből is látszik, hogy a GFlops csak egyetlen mérőszám, és mennyire nem lehet egyetlen mérőszám alapján megítélni valamit. Én tanultam (rendesen órán tanították!) :DD
-
JulWCZar
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Na igen, de a 76os Cray-1 is már 83 MHzen futott, és 64 bites volt.
Sőt, azt hiszem a Cray gépek már 94ben elérték az 1GHzet. Mindenesetre minden példányuk egy műalkotás. -
GhanBuri Ghan
őstag
Es milyen architektura lesz 15 ev mulva! Jelenlegi orajel, tranzisztor noveles mar sokaig nem fokozhato, hacsak nem vallaljuk fel, hogy a szamitogep 1KW-ot fogyaszt stabilan... Az Intel a korai nagygepek megoldasait (pl. pipeline-ok, cache) vette at, kivancsi vagyok egy mostani nagygep architekturaja mennyiben mas egy asztali gep procijanal.
-
JulWCZar
senior tag
Ez állati! Olvasgattam egy kis számítógép-történelmet, és a Cray szuperszámítógépek oldalára tévedtem. Ezek a gépek mindíg is az abszolút jövőt jelképezték, hihetetlen teljesítménnyel bírtak, és nem voltak hatalmas dögök, ebből kifolyólag a latency sem volt túl magas a rendszeren belül, ez által méginkább hasonlatosak egy hagyományos számítógéphez (az alakjuk is úgy volt megtervezve hogy az összeköttetések a lehető legrövidebbek legyenek).
Namost: adott a Cray-2, 1985ös számítógép, maximum 2 GigaByte ram, és 1.9 GigaFlops lebegőpontos teljesítmény.
A Sandra (nem röhög) szerint 1.94 Gflops az 1300as Durci teljesítménye.
Ha már csak a memória negyedével számolunk, akkor van egy Cray-2m!!!!!
-----
Mellesleg, ha valakinek nagyon izom gépe van, próbálja meg űberelni az 1991es Cray C90-et.
-----
Link: http://136.162.32.160/company/h_systems.html
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okos Otthon / Smart Home
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Steam Deck
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest