Hirdetés
- Computex 2023: a Lian Li kompakt AIO-k négyesével járnak
- Apple notebookok
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
akisbandi
aktív tag
Ugye az airplay alapból megy az ios alatt, de mintha valahol ezt írta is volna. Ennek úgy kellene működni, hogy amikor egy hálózaton belül vannak, akkor megjelenik a Dune, mint airplay eszköz és átkapcsolok/tükrözök arra. Na ott a gond, hogy nem jelenik meg semmi.
Miután installálod a Dune-re a service_codec.dsf fájlt, nem kellene megjelenni a telepített programok között? Én nem találom. -
dh66e
Topikgazda
válasz
akisbandi #2003 üzenetére
Nem kell megjelennie, a szervizfájlok nem jelennek meg a menüben sehol.
Sajnálom nem tudom mi lehet a gond.
Amikor a firefoxban küldenéd az eszközödre a videót akkor mi történik?
Milyen telefon/tablet amit használsz milyen verziójú szoftver van rajta?Megpróbálom felvenni a kapcsolatot a szerzővel.[ Szerkesztve ]
-
Paoloo
tag
Sziasztok!
Milyen sebességgel lehetséges(vagy kellene) másolni fájlokat laptopra csatlakoztatott külső vinyóról a Dune-re?
Hálózatba van kötve,ami a következőkből áll: külső hdd(USB 3.0) a laptop USB 3.0-ás csatijára kötve,Asus AC 68U router,majd arra kötve a Dune HD Duo. Kábelek: CAT 5S,Cat 6.
10-10,5 MB/s-al másol,lassúnak találom,nem kéne ennek gyorsabban menni?
A Dune-ben egy WD Green van....nem tudom ez lényeges-e.[ Szerkesztve ]
-
Paoloo
tag
Köszi mindenkinek a megerősítést
-
akisbandi
aktív tag
Firefoxból nem tudom küldeni ipadra, bár elméletileg minden be van állítva. iPad-ról nem megy Dune-re, mint ahogy írtam is, nem látom az airplay eszközök között. iOS9 van mindkettőn amúgy (iPad3 és iPhone 5s)
Jó lenne tudni, hogy miként kellene neki működni.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
Azt írja a szerző hogy az Airplay beállításával lehet a gond.
Amennyiben megy az angol akkor a "Help Desk Apple"-ön kellene tanácsot kérni az airplay beállításával és engedélyezésével kapcsolatban.
A firefox küld egy linket az ios rendszeren lévő airplaynek az beolvassa és továbbküldi az eszközön lévő lejátszónak.A lejátszó pedig megnyitja a linket és elindul a média rajta.Azt mondja tutim űködnie kellene ebben a formában.
Nos nem tudom mennyivel leszel így beljebb ennyit tudtam segíteni.[ Szerkesztve ]
-
akisbandi
aktív tag
Köszi a segítséget. Teszek majd még egy próbát, bár nem teljesen értem, amit írsz.
Az airplayen túl,sok beállítani való nincs, gyakorlatilag semmi. Vagy megjelenik az airplay ikon vagy nem, mikor megnyitod a lejátszót, fotóalbumot.
Azt a részt nem értem, hogy a firefox milyen linket küld az ios eszköznek, honnan tudja a firefox, hogy mi van az eszközön?
Valahogy úgy tudnám elképzelni, hogy a firefoxban futó lejátszó streamel az ios eszközre, mint ahogy a Dune-re teszi. Illetve az ios eszköz tud airplayen keresztül streamelni a Dunere, ugyanúgy, mint egy apple tv-re. -
dh66e
Topikgazda
válasz
akisbandi #2017 üzenetére
Természetesen nem a firefox hanem a progi küldi át a videó linkjét amit elindítasz.Nálam látja az androidos eszközt látja a dune-t ha lenne a közelembe egy ios-es eszköz akkor kipróbálnám,de gondolom ugyanarra jutnék amire te.
Hétvégén felrakom majd (ha lesz időm megcsinálni a fordítást) az új változatát a proginak...még semmit nem tudok róla. -
pedro7
tag
Van értelme ext3-ra formázott hdd-re rakni műsor anyagot, ha ilyen lassú és nehézkes
a file-ok mozgatása,másolása ? Tudom, hogy jobb ext3 mint az ntfs lejátsztás szempontjábol nagy bitrátájú anyagoknál, de a file-ok mozgatása , másolása elég lassú sebességgel oldható csak meg.Annyival jobb ? -
dh66e
Topikgazda
-
blakey
félisten
Tök mindegy mire formázod, nekem NTFS-re vannak formázva, könnyebb kompatibilítás szempontjából, filmnézésnél semmi előye v. hátránya nincs.
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
pedro7
tag
Pedig még anno amikor megvettem a D1-t mindenhol azt olvastam, hogy a magas bitrátájú hd-s blue-ray-es anyagoknál akadhat, stróboszkóp hatás észlelhető a lejátszáskor ha nem ext3-ra van formázva.
Akkor nyugodtan áttérhetek ntfs-re ?
Mennyit szenvedtem windows alól ext3-ra másolással. -
-
dh66e
Topikgazda
Nos én nem tapasztaltam pedig többnyire ilyen anyagokat nézek.Mondjuk nem sűrűn mert annyi jó film nincs számomra,de ha azt nézzük ezt a topiktársak is megerősítik szóval nyugodtan áttérhetsz.
Mindenkinek!
Ma kicsomagoltam egy zip fájlt a duneön egy plugin segítségével,
Most tesztidőszak van ha stabil verzió jön ki akkor felteszem.[ Szerkesztve ]
-
Palapo
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van,hogy a médialejátszón (HD Dune Prime 3.0) másoltam egy külső winchesterről a másik külső winchesterre. Közben a másik szobában lévő médialejátszón lejátszottam a gyerekeknek egy rajzfilmet,a hálózaton keresztül ami a fent említett médialejátszóra csatlakoztatott egyik külső winchesteren van. Ment az egész jó pár órán keresztül. Aztán egyik pillanatról a másikra a gyerekek szobájában megállt a rajzfilm,megnéztem a nappaliban lévő médialejátszót,hogy mi van?! Ott a másolás leállt és a médialejátszó nem akarta érzékelni egyik külső winhestert sem. A hátsó és az oldalsó USB-n sem akart semmit érzékelni,még egy 8GB-os pendrive-t sem. Az optikai meghajtót sem érzékelte,a tálcát sem volt hajlandó kiadni. Csináltam pár teljes kikapcsolást,áramtalanítást és úgy bekapcsoltam,de a helyzet nem változott semmit. Csak a hálózati könyvtárat mutatta. Gondoltam frissítem a firmware-t. Viszont a frissítés indításakor kiírta,hogy nem lát rendszertárhelyet. Ezt is megcsináltam vagy 3x. Ugyanaz.
A lejátszóról kihúztam minden kábelt,vezetéket. Leszereltem a burkolatot,belenéztem,hogy látok-e valamilyen rendellenességet. Semmi olyat nem láttam. Semmi nem púposodott meg,se égett meg vagy bármi más. Összeszereltem az egészet és újra bedugtam minden kábelt,vezetéket és bekapcsoltam. Ekkor már sajnos a menüig se jutott el. A kijelzőn megjelent a Dune,majd a Loading,aztán a számok,de csak 3-ig jutott el és újrakezdi.(4-ig kellene eljutnia és utána jönne be a menü) Ez ment vagy 5-6x. Itt adtam fel.
Mi a véleményetek?
Tudok bármit is csinálni mielőtt a szervizbe vinném?Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
blakey
félisten
Egy dolgot nem próbáltál ki, vinyók nélkül elindul?
Valamelyik merevlemez megsérülhetett, legalábbis a jogosultsága. Egyszerre ennyi műveletet nem bír a lejátszó."Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
Palapo
tag
De úgy is próbáltam és úgy se megy...
Azóta a másolást befejeztem úgy,hogy a két külső winchestert a laptopra kötöttem.
Utólag gondoltam erre,hogy talán sok volt a művelet neki. Lehet a tápban nyírtam valamit ki?
[ Szerkesztve ]
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
nfsu17
veterán
önmagában a másolás nem nyírhatná ki.
bár semmi sincs kizárva.
én sokat másoltam már ide oda vele, több száz gigabájtot, órákon keresztül.
bár utána pihentettem, majd másnap újra.
de ekkor nem használtam semmire.
ezek nem erős lejátszók, egy mobiltelefonban erősebb a hardware.
mikor másolok mondjuk a hdd-re, akkor nemigen érdemes mást csinálni rajta.
érezni is hogy kínlódik. -
pyres7
csendes tag
Sziasztok!
Elkelne egy kis segítség.mit kell beállítanom hogy a már letöltött torrenteket ne kezdje el újra letölteni!
A külső dokkolóból ki volt véve a HDD s mióta vissza lett téve ezt csinálja.-Köszi!
-
dh66e
Topikgazda
-
Technoman
őstag
yaDIS: Használom és szeretem. Viszont lenne egy olyan problémám, hogy adva van egy film, ami a program megléte óta mindig sz@rakszik.
Azaz, amikor frissítem a PC-n a progin az adatokat (új film jött, könyvtár vizsgálata), akkor ezt az egyetlen egy filmet, mindig újra kell manuálisan beolvastatnom, mert soha sem találja meg (kék pipa helyett piros felkiáltó jel) A dologban az az érdekes, hogy amikor manuálban akarom a filmet megkerestetni, rögtön feldobja a filmet borítóstul/mindenestül, pedig egy betűt sem írok be a lenti keresőbe (?) Ötlet?
Kösz -
nfsu17
veterán
válasz
Technoman #2036 üzenetére
nekem a régi filmekhez nem nyúl a progi, ha talál valami újat.
még kerestetni sem kell.
megnyitom a progit és már ott is a kérdőjel, lekeresi, picit finomítom, export és már kint is van.
a régiekhez nem kell nyúlni.
azt az egy filmet viszont törölheted a cache-ből teljesen, majd keresd le újra, majd export.
az jó ötlet, mást én sem tudnék kitalálni.
vagy átnevezni a film mappáját, hátha az nem tetszik neki[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
dh66e Bocsi, véletlenül neked írtam
Csabiapu73 Köszi az ötletet, de már ezt is megpróbáltam
nfsu17 Szintén kipróbáltam, sőt azóta volt egy teljes win újra rakásom.
De érdekes, hogy csak ez az egy film az ilyen. Egyébként még ékezet sincs benne. Na mindegy, ezt feltudom dolgozni, nem egy annyira nagy dolog.Viszont (amit már napok óta kérdezni akartam)...
....nektek is, az időjárás vidget újabban ilyen cirill betűs érdekességként jelenik meg??
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz
Technoman #2040 üzenetére
Nekem nem, változatlanul kiírja normálisan a települést, ahol vagyok, és tudja a pontos időt is, viszont napok óta +13 fokot mutat bármilyen napszakban...
(És nekem nem ilyen szép színesek a menü ikonjai.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
blakey
félisten
Skineket változtathatsz bármikor, egyedit is használhatsz, én is egyedit használok.
Ha nektek van időjárás akkor nekem miért nincs? (nem fontos, mert nem használom csak érdekel a miértje)"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
dh66e
Topikgazda
-
tomej
aktív tag
Üdv.
Youtube plug-in-t frissítettem 4.0.8 -ra de bexart a keresés. Én rontottam el vmit, vagy nem szabad frissíteni. (BASE 3.0)
Köszi -
Tibiajax
veterán
mivanmá' ezzel a weather-gadget-tel?.. napok óta nem megy
megint hegesztenek valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest