Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Computex 2023: olcsóbb PCI Express 5.0-s SSD-kért dolgozik a Phison
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dualcore
őstag
Én értem amit írsz. De általában alapban van minden beállítás mindenkinek, és ezt állítjuk be a saját hálózatunkhoz. Míg win7 rendszerem volt, én is szívtam folyamatosan a hálózattal, ha sikerült is mindent beállítani, újraindítás után tuti megint nem ment valami. Most csak annyit állítottam be amit láttál is, és műxik. Ez win 7 alatt kevés volt. Nincs más ötletem nálad miért nem jó, vagy mi van elállítva.
-
blakey
félisten
Ha már rendszer, érdemes feltenni a win10-et? Jól működik a hálózati megosztás? Másra nem használom.
[ Szerkesztve ]
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
BBéci
titán
Nem értem ezt a W10 mániát. Mintha kötelező lenne, úgy teszik fel az emberek. Nekem csak kósza gondolatként fordult meg a fejemben, aztán gyorsan elvetettem. Talán majd a kiforrott változatot kipróbálom, de a mostanit csak akkor, ha sokat fizetnének érte. Maximálisan elégedett vagyok a W7 Ultimate-tel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
adodaniel
őstag
Egy ideig nem csinálta, most megint kezdi a B1-em, hogy nem ad képet bekapcsolásnál (az ST60-on csak a HDMI felirat jelenik meg, meg a feketeség). Volt itt szó korábban valami szervízfájlról, ez mi is pontosan? Mi lehet egyébként a gondja?
-
dh66e
Topikgazda
válasz
adodaniel #1857 üzenetére
Szia!
Szervizfájl sok mindenre van,de fekete képernyőre nem tudok ilyesmiről.Szerintem a hdmi csatolófelület haldoklik a B1-eden de ez csak tipp.
Azt nézd meg ha van otthon rca kabel hogy azzal mit művel.Srácok!
Ma jelentkeztem topikgazdának hogy kicsit rendbe lehessen szedni az összefoglalót könnyebben megtalálhatóak legyenek a pluginok.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
Köszi srácok!
Jövő héten kiderül. -
dh66e
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #1866 üzenetére
Mostantól lesz. Naprakész.
Köszönöm! -
dh66e:
+1 örülök, itt jó a társaság amúgy is.
Éljen a DuneClub.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Sziasztok!
Lenne egy raklapnyi ilyen fájlom. Nem játssza le a Dune HD Max. Tudtok rá patch-ot, szervizfájlt, megoldást? (Sony miniDV kamerával felvett, szerkesztett, de nem átkódolt, eredeti formájában és minőségében megtartott anyag.)
Tudom, hogy ez nem divx, de kínomban arra is gondoltam, hogy felteszem a "dune_service_enable_divx" DSF-fájlt, hátha erre az avira is hatással lesz. A gond csak az, hogy elfelejtettem, hogy is kell, és rákeresve most nem is találom a felrakásának a menetét.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
válasz
liszi70 #1872 üzenetére
Szervizfájlok felrakása nagyon egyszerű.A források menüpont alatt a meghajtón kiválasztod és megnyomod az enter gombot.
Viszont szerintem az általad megadott formátumot nem kezeli a dune és ezen a divx szervizfájl nem fog segíteni ráadásul ha nem túl régi az fw ami a dune-ön van akkor alapból benne van. Kéne egy samplet felraknod valahová hogy megnézhessük a különböző playákon hogy megy e.
esetleg próbáld meg átnevezni a kiterjesztést az alábbiakra és megnézni hogy mit szól hozzá:
.ts
.m2ts -
Köszi!
A legfrissebb firmware van rajta, tehát erre már nem is kell a "dune_service_enable_divx"?
A fájlok .ts, .m2ts átnevezése nem oldotta meg, csak nevében változott meg, kiterjesztésében nem.
Itt van egy sample, aki teheti nézze már meg legyen szíves, nála megy-e a Dune-n.
Köszönöm!
-
Ejelhar
senior tag
Az alapprobléma:
Ha a Dune "Hálózati böngésző" alatt akarjuk látni a windowsos PC megosztásait, az nem fog összejönni.
Azért nem, mert a Dune mindenképpen azonosítás nélkül akarja lekérdezni, viszont a windows ezt nem fogja engedni.Ezért csak a második módszer a "hálózati könyvtár" létrehozása a nyerő, mert itt már a kapcsolathoz felhasználót és ahhoz jelszót lehet rendelni, ergo a Windows is szóba áll vele.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
liszi70 #1872 üzenetére
Szerintem hiába rakod fel, mert a régebbi dune modellekhez nem is kell, azok a divx-eket is lejátszák (valszeg ezekbe még megvették a liszenszet, az újabb modellekbe viszont már nem).
Amúgy nekem Smart H1 van, ez se játsza az anyagodat, csak hangja van, kép az nincs.
Szerintem a Dune nem ismeri a codecet, a mediainfo ezt írja:
Általános
Teljes név : \\Dune\DuneHD1\Teszt\avi sample.avi
Formátum : AVI
Formátum/adatok : Audio Video Interleave
Format_Commercial_IfAny : DVCPRO
Fájlméret : 217 MiB
Időtartam : 1 perc
Teljes adatsebesség : állandó
Teljes adatsebesség : 30,4 Mbps
Rögzítés dátuma : 2011-03-12 19:04:28.000Kép
Sáv száma : 0
Formátum : DV
Format_Commercial_IfAny : DVCPRO
Kódek azonosító : dvsd
Kódek azonosító/Tipp : Sony
Időtartam : 1 perc
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 24,4 Mbps
BitRate_Encoded/String : 28,8 Mbps
Szélesség : 720 képpont
Magasság : 576 képpont
Képarány : 4:3
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 25,000 fps
Szabvány : PAL
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : váltottsoros
Sorváltási sorrend : alsó mezővel kezdődő
Bit/(képpont*képkocka) : 2.357
TimeCode_FirstFrame : 00:04:43:23
TimeCode_Source : Subcode time code
Adatfolyam mérete : 206 MiB (95%)
Kódoló könyvtár beállításai : ae mode=full automatic / wb mode=automatic / white balance= / fcm=manual focusTalán ez DVCPRO codec lehet a bűnös, valszeg ismeretlen a Dune-nek.
-
Paoloo
tag
Szerintetek érdemes frissíteni egy olyan Dune-t,ami tökéletesen működik?
Dune HD Duo-n jelenleg B6-os firmware van,és ahogy látom már van B9 is.
Milyen előnyöm lenne ha frissíteném? Van értelme? Egy új firmwware-el csak jobb lehet,rosszabb nem? -
blakey
félisten
Frissitsd, sokkal jobb az újabb.
(#1876) Ejelhar
Ha a Dune "Hálózati böngésző" alatt akarjuk látni a windowsos PC megosztásait, az nem fog összejönni. - Ehhez képest nálam működik a win7 "NAS"-ról, tehát én a Hálózati göngésző alatt tallózók.[ Szerkesztve ]
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
Köszi! Érdekes, hogy nálatok van hang, nálam az sincs. Hálózatról játszottátok, vagy USB-ről?
Ejelhar :
Köszi!
OK, dh66e kiokosított, hogy új firmware-hez nem kell divx-patch.
"Átkonvertáltam ezzel mkv-ba"
Mármint becsomagoltad mkv-ba.
Ezt én is megtettem már az mkvmerge GUI-val, de nekem azt sem játssza le. Amin nem is csodálkoztam egyébként, mert attól, hogy mkv, attól még a codec azonos. Lehet, hogy a freemake video converter nem csak csomagolja mkv-ba, hanem át is kódolja?
"A konvertált anyagot játssza a Dune is."
OK, rengeteg konvertálási lehetőség van, ezzel tisztában vagyok, de pont ezt akartam elkerülni. Egyrészt a nagy, ezért időigényes mennyiség, másrészt az akármilyen konvertálással járó minőségromlás miatt. Persze ha nincs megoldás az eredeti lejátszására, akkor konvertálás lesz belőle.
-
blakey
félisten
válasz
liszi70 #1884 üzenetére
Kipróbáltam az sample-t, hibát írt ki, viszont 3 másodperc alatt Handbrakekel mp4-be konvertáltam és hiibátlanul lejátszotta.
Egyébként nem csak a Dune írt ki hibát, a Blu-ray lejátszó is ua. csinálta. Szóval valami paraméter nem jó, emiatt nem szerethetik a lejátszók.[ Szerkesztve ]
-
blakey
félisten
válasz
Ejelhar #1887 üzenetére
A "NAS" ne tévesszen meg, win7-es EeeBox van megosztva a hálózaton, tökéletesen megy, a Hálózati böngészés alatt a Dune látja és normálisan kezeli.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
félisten
Már konkrétan nem emlékszem, de tudom, hogy nagyon sok javítás tőrtént és stabilabb a működése, minden funkciója jól működik ill. a fordítások is rendben vannak.
-
blakey
félisten
válasz
Ejelhar #1893 üzenetére
Már annyiszor linkeltem, de azért most is megteszem [http://prohardver.hu/tema/dune_medialejatszok_topicja/hsz_500-500.html]ennyi volt a "széthackelés".
Javítottam a linket.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz
Ejelhar #1893 üzenetére
nálam is működik a hálózati böngésző és nincs széthekkelve semmi, még a registry-t sem piszkáltam (múltkor írtam), viszont nem tudom, hogy mitől megy.
pár éve ezt megcsináltam (valahogy) és megy.
mondjuk a windows live messenger törlése az sokat segített, az tény.
ha most 0-ról kellene megint beállítani, lehet nem menne -
Ejelhar
senior tag
Hát vegyük sorba, ahogy én látom.
Névtelenül akar a Dune tallózni.
Az ilyet nem fogja engedni a windows, első lépcsőben a helyi "Vengéd" felhasználóhoz társítja a kérést, az meg le van tiltva.
Letiltott felhasználó nem kapcsolódhat hálózaton keresztül, vagyis visszautasítja.Akkor engedélyezzük.
Megint kudarc lesz a vége, mert a jelszó nélküli felhasználók kapcsolódását szintén tiltja a windows.Akkor engedélyezzük a null password-ot is.
Megint nem lesz jó, mivel a Vendég számára nem lesz engedélyezve a hálózati megosztás elérése. Azárt nem, mert a helyi biztonsági házirend előírja a "Mindenki" csoportnak nem tagja a "Vendég".Akkor engedélyezzük.
File rendszer szinten megint csak nincs joga a Vendég usernek, jogokat kell adni.Szóval meg lehet csinálni, de macerás.
-
blakey
félisten
válasz
Ejelhar #1898 üzenetére
Nem ajánlottam laptopra, de ezzel csak a megosztott könyvtárak működnek. Tudom, hogy jobb félni mint megijedni, de azért én nem vagyok ennyire paranoiás ill. nem is használok windowst csak otthoni NAS-ként.
-
djnice
veterán
válasz
liszi70 #1872 üzenetére
A DV formátumot egyik hardveres lejátszó sem támogatja, PC-n is csak szoftveres dekódolás van. Át kell konvertálnod h.264 formátumba, viszonylag magas bitrátával és akkor nem lesz minőségromlás. A váltottsoros formátumot mindenképp érdemes megtartani, nem szabad 25 képkockás progresszívre konvertálni, mert a mozgás folyamatossága elfog veszni (50 fps progresszív az más tészta, de a hardveres deinterlacerek amúgy is jobb minőségre képesek mint pl egy szoftveres yadif).
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- bacsis: Készülődés a BRSZK-ra
- Koreai autók topic (Kia, Hyundai, stb.)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest