Hirdetés
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Worang
csendes tag
Sikerült életet lehelni bele viszont a távirányítóra egyáltalán nem reagál. Ilyenkor mit kell tenni ? 2 Terrás vinyó van rajta csak filmekkel és mintha úgy emlékeznék hogy lennie kéne egy dune.txt fájnak a vinyón nem ? Mert most csak a filmek vannak és ez a file az áramkimaradás óra eltünt és nem látom sehol. Lehet ezért nem reagál a távirányító ? Olvastam vmi fórumon hogy bekel írni vmi szöveget vhova talán ? És ezt a vinyóra kéne amit használ a dune ? Fogalmam sincs. Akinek van ötlete írja le köszi
Steam: worang / Xbox One: Worcsi
-
Technoman
őstag
dh66e
Adtál egy ötletet, ezekkel a vinyók ellenőrzésével (tudod, nekem volt az hogy mindig lefagyott a készülékem "hidegindításból", ha nem volt hozzá a TV bekapcsolva) Szóval, így 1 hét után azt tapasztaltam, hogy ha nem a 4x2TB vinyóval együtt kapcsolom be a kis édest nem fagy le, sőt a TV bekapcs sem számít ilyenkor (?)
Lehet, hogy nem tud bekapcsoláskor a HUB-ra kötött vinyók ilyen magas számával/mennyiségével megbirkózni?A másik, nem tudom, hogy a fentieknek van-e köze a dologhoz, de most a 4 TB-s egybeparticionált (GPT) vinyómat is gond nélkül kezeli
, látja
(!)
Remélem így marad minden.Köszi a rávezetést
[ Szerkesztve ]
-
Tuto
tag
Érdekel a véleményetek.
Dune D1 es készülékem van (teljesen meg vagyok vele elégedve).
Érdekelne , hogy mit lenne érdemes helyette vanni ami többet tudna nyújtani (miben tudna többet? ) és a D1es használ árának a duplája körül van újjonan?
Mennyiért mozognak most a D1es készülékek a hazsnálpiacon? (tökéletes)
Előre is köszönöm , gondolom felpezsdítem a topikot -
Tuto
tag
Mennyiért mozognak most a D1es készülékek a használpiacon? (tökéletes)
-
blakey
félisten
Szerintem egyáltalán nem éri meg lecserélni, egyszerűen nincs jobb, szerintem,. már én is gondolkodtam, hogy lecserélem a DUO-t, na de mire? Popira? Talán, de akkor a vinyókkal kell kezdenem valamit.
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
Dorian
félisten
Popira a minimálisan jobb képminőség miatt lenne érdemes, de ez annyit nem ér, hogy halálba idegeljem magam a rejtélyes fagyások meg működési problémák miatt. Meg lehet nézni, pár hónap után sorra adják el, akik vásárlás után áradoztak a képminőségről.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
pedro7
tag
Külső dokkoloban használok winyokat.
Egy 4 lemezes nas elég húzos áru.
Létezik valamilyen olcsobb megoldás ?
PC házba beépített winyók amit esetleg a dune tudna be-kikapcsolni ? -
Tibiajax
veterán
galaxisokkal jobb így a képe, hangjáról már nem is beszélek.
: D
egyébként szeretek mindent elcsatolni. ennek a kis dune-nek meg semmi papucsa nincs és az, h egy komponens csontra felfekszik a polcra, az szinte irritál
nekem eddig csak jó véleményem van róla. nagyszerű kis gépek ezek tényleg. hátha még egy nyomorult koaxot is hajlandóak lennének rájuk rakni..toslink helyett
-
Gijon
senior tag
válasz
Tibiajax #1081 üzenetére
Volt elfekvőben 4db tüském, gyorsan alá is pakoltam..., valóban jobb lett a zenei térleképezése + mintha részletesebb lenne. Képileg nem nagyon tudom megállapítani, de talán világosabb lett a kép, vagy csak placebo..
. Zeneileg megérte, köcce az ötletet! (Eddig nálam csak a hangfalak alatt voltak tüskék.)
-
Tibiajax
veterán
a hifiben minden komponens meghálálja, ha el van csatolva. sokan gondolják, h csak olyanra érvényes ez az audiofil alaptörvény, amiben mozgó alkatrész van. ez így is van, arra fokozottan, pl cd-futómű.. de minden másnáp is kifejthet jótékony hatást, kisebb nagyobb mértékben
az igazán elvetemültek a padlón futó kábeleket is tartókra pakoljáka kis dunénél nem is a tüskék, inkább a normális táp jött be, ami a képen is látható, bepakoltam mögé az xboxos módosítottt tunning-tápot. nna az simán érezhető. az mindenképp kell mögé
-
Tibiajax
veterán
beregeltem a magyar dune-oldalra, leszedtem a youtube-kliens-zippet, felraktam, elindul de mindig ugyanazokat a találatokat hozza be, bármire keresek rá. saját loginnal nyilván be se tudok lépni, hiába van ott a "my youtube" meg "my channel"..
feltaktam más, frisebb scriptet is -divx, flv kodekes csomagot, h tudja azokat is lejátszani- de semmi.. kiírja h installed, de tökugyanaz minden, nem játsza le továbbra se
eddig ez a része nagyon harmatos a dune-nek..
egyébként meg tetszene -
dh66e
Topikgazda
válasz
Tibiajax #1085 üzenetére
Sajnos ez ilyen mivel ez nem a dune gyári támogatása hanem lelkes orosz srácok partizán akciója.A you tube is ilyen amit ráadásul a Google állandóan változtat hogy arra illetéktelenek( licensz nem megfizetése miatt) ne tudják használni.Mivel a dune nem fizeti ki a licenszet így nem marad más mint a mókolt yt ami viszont olyan amilyen.A keresője valóban problémás és a csatornák is,viszont a my you tube az működik nekem kilistázza a favoritokat meg mindent.Esetleg csinálj egy új gogle fiókot (mail) és próbálj meg azzal bejelentkezni.
A service codecet folyamatosan fejleszti a szerzője van benne bug pl. az flv-t nem játssza le ezt nemrég olvastam az orosz fórumon,de a többi megy ha szerkeszti az ember a lejátszási listát a megadottak szerint. -
Technoman
őstag
Tegnap egy villám összehasonlításra megkaptam a Popcorn A410-et. Nosza, összeeresztettem a kis
drágasággal (Dune HD 53 Lite)
+ ez a jukebox qrvára tetszik (Popi), minden filmem/sorozatepizódom el van látva bélyegképpel (cca 3 hónapomba tellett, amíg megcsináltam) itt, mindez 3 perc/ vinyó volt (!) Ez nagyon hiányzik a Dune-ből.
(évre/színészre/típusra/stb lehet rákeresni)
Aztán itt be is fejeztem a + tulajdonságot.
ellenben:
- Valami csigalassssssú. Egy film újbóli indítása onnan ahonnan megelőzően abbahagytam 6 mp (Dune-nél ez cca 2 mp)
- nem látható a zenei koncertfilmek tracklistája (Lehet, hogy ez benne van, de az istenért sem találtam meg)
- nem tudtam hálózatban nyomulni (ugyan látja win 8 alatti megosztott mappáimat és látja azok tartalmát is, de 5 perc alatt sem tudott egy YouTub-ról lehúzott klippet streamelniSajnos többre már nem volt időm
De a fentiek függvényében érdekes volt, hogy mennyire helytáll még mindig egy 5 éves Dune, egy csúcs Popi mellett -
Technoman
őstag
Ja, amit elfelejtettem.
Múlt héten volt a forgalmazónál (Neon Média) egy összeröffenés. Sok újdonságot bemutattak (4K Popcorn, új NAS, stb) Dune téren az a hír, hogy nincs hír
A Forgalmazó szerint, a Dune most elvan a Set-Top Boxokkal, abban látja a bizniszt (remélem nem tűnnek el) Lassan már egy éve nem jött ki új lejátszójuk. -
Tibiajax
veterán
válasz
Technoman #1088 üzenetére
Pontosan, ennyi a történet. lehet rohadtjó mint innováció az a400/410, lehet rohadtjó a képminőség (mondjuk azért ez is szubjektív, nekem már túl stúdiós, mesterkélt a képe egy hd mkv-val), de az igazán lényeges dolgok hiányoznak vagy egyáltalában gyenge bennük. éppen azokban a dolgokban, amelyek a mindennapi, filmnézős életünket segítenék.. az hogy gyors legyen, hogy pikkpakk lehessen filmből filmbe ugrálni, h felirat vagy hangsávváltásnál ne kelljen már várni meg filmleállást elviselni, meg egyáltalában ha elindítok valamit az akkor induljon és ne malmozzunk már még mindig 2015-ben is, főleg ennyi pénzért...
a popcornnal várakozol mindig. bekapcsoláskor, bármilyen lejátszási műveletnél, mindiga dune-ökre lehet gyorsan rámondani, h gyengébb a képük (?), de hogy sokkal nagyobb élvezet velük szörfözni a nasomon, az hétszentség
és nekem ez kell. egy megbízható sigma-chip és gyorsaság.[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
válasz
Tibiajax #1090 üzenetére
VPX: háááááát ettől sem estem egyébként hanyatt. Egy "osztott" demó bemutatót is lehet engedélyezni (VPX nélküli, kontra VPX-es képminőség) De vagy az én TV-m túl "középszerű" ehhez a felturbozott minőséghez, vagy már a szemem nem a régi, de akkora nagy képminőségbeli különbséget nem láttam (az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt a VPX technológiát inkább a projektoros bubóknak ajánlják)
A Dune-nek egyáltalán nincs rossz képünk, hisz mit is néz rajta többségében a jónép:5-6Mbps Ncores/Bithus
vérpistikés release-eket max középszintű TV-n (Mondom többségében, tisztelet az OLED-es kivételnek2 hét múlva megnézem a másik nagy konkurenciát, a Mede8er 600-ast.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
válasz
Tibiajax #1090 üzenetére
Csatlakozom. Olvasom a popival való szenvedést nekem speciel nem éri meg a B1-et lecserélni mikor készenlétben pár másodperc és a főmenün vagyok és igen miért kéne hosszú másodperceket várni mikor elindulhat azonnal is egy film..Lehet mondani rá hogy nem mai csirke de hogy rossz lenne azt nem.
(#1089) Technoman
No igen mindenki gúnyolja hogy set top box gyártó lett holott csak arról van szó hogy egy majdnem teljes értékű médialejátszó mellett van egy olyan funkciója ami a szülőhazájában igen fontos tényező.ez főleg az iptv valamint az egyéb tunerekkel szerelt (dvb-t dvb-c és dvb-s2)modellek.
Szerintem nálunk is jobban elterjedt lenne a dune ha legalább a kábeles változatot forgalmazták volna mert sokan kerestek ilyen megoldást.Mondjuk ha lenne egy t-home-os dedikált iptv-s modellje arra is lenne vevő réteg ebben biztos vagyok.Ebben a szegmensben a Dune egyeduralkodó és úgy néz ki hogy a többiek nem látnak benne fantáziát valamiért a Dune pedig jól elvan így.
4K téma:
Ez meg jelenleg tényleg a korai magömlés esete forog fent mert felkonvertált anyagokon kívűl You tube -os elérés van a palettán.Nincs hozzá anyag és szerintem egy két évig nem is lesz ebből dömping.A tv gyártók kényszerben vannak mert mindig valami újjat kell bedobniuk,de amikor rákérdeznek hogy mivel lehet ezeket meghajtani akkor széttárják a karjukat.Az viszont nagyon igaz hogy egy jukebox nagyon hiányzik a Dune-ökböl.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
[link]
Érdekes ez az árazás
Jár ki ismerős, max hozatok egy párat -
nfsu17
veterán
azt nem tudom ígérni, hogy meg is veszem, de ránézek, ha lesz eredmény.
60k egy médiaplayerért, ami tudja a 3D-t (de minek?) szerintem nem kevés pénz.
30k-ért, de legyen 40, már 2 tuneres csodákat lehet venni, amiben akár 2 conax olvasó is lehet.
ezek már minimál szinten médiaplayerként is szolgálnak.
azaz avi, mkv, mp4 már nem gond nekik.
ugye hz-pontos megjelenítésről ne álmodozzunk, dts sok esetben kilőve, feliratkezelés még talán van, bd50 szerintem már sok neki..
arra akarok utalni, hogy 60k-ban igazán lehetne legalább egy t vagy c tuner, és ha ezen múlna, akkor mondjuk 5k-ért lehessen hozzá venni conax olvasót.
persze benne jobb lenne.
CI fogadóról már csak álmodni lehetne.
tudom, hogy lehet hozzá venni T modult, de az kb minden tévében van, szerintem az nem kelendő darab Mo-n.
Nem egy nagy összeg ma már egy T/C vevő.
Szóval a Mo-i STB-ok (S/T/C) csak minimálisan képesek médiaplayerként funkcionálni, kell mellé még egy dune is, aki komolyabban gondolja.
De a dune-nek szerintem kisebb munka lenne ebbe a jó médiaplayerbe integrálni egy T/C vevőt, persze min. conax olvasóval. -
Technoman
őstag
Most akkor ez a Dune milyen cég (mmint származásilag)
Én így tudom : Oroszoké fejlesztés, izraeli tőkével működő és kínai (nép) köztársaság összeszerelés.
Rosszul tudom?ui: Kikönyörögtem még egy estét a Popinak, így ha majd találok vmi épkézláb, durva különbséget az A410 és a Dune között megírom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest