Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
Én is írtam már ilyen hsz-t, ami taglalta hogyan lehet anonimként tallózni a windows megosztásokat, azonban mindig azzal kezdtem, hogy csak otthoni gépen ami szigorúan egy router/firewall mögött tanyázik.
Valamint a WIFI is legyen rendesen levédve, és notebookra még véletlenül sem.A népek elsöprő többségének fogalma sincs mit vállal be ezzel.
-
kezo0
addikt
válasz
Ejelhar #1876 üzenetére
Eltekintve attól, hogy egyesek valamiért mégis látják a megosztott windows-os mappáikat a hálózati böngésző alól (de nekem egyetlen, általuk leírt módszer ill. beállítás sem segített), én a hálózati könyvtár létrehozása után is csak akkor látom az adott megosztott mappa tartalmát, ha a PC speciális megosztási beállításainál, "Az összes hálózat" rész alatti legutolsó beállításnál a "Jelszóval védett megosztás kikapcsolása" van kiválasztva. Ilyenkor viszont a Dune-nek meg sem kell adni sem a felhasználónevet, sem a jelszót, mert ezeknek a mezőknek az üresen hagyása esetén is látja az adott mappa tartalmát. Csakhogy ez a megoldás szerintem nem egy életbiztosítás.
Viszont ha bekapcsolom a jelszóval védett megosztást - ahogy a mellékelt screenshot-on is látható, és ahogy az biztonságos lenne -, akkor hiába adom meg a felhasználónevet és a jelszót is a Dune-nek, azonnal elérhetetlenné válik számára a mappa. (Sem a user name, sem a password nem tartalmaz ékezetet vagy speciális karaktert. Hacsak a vezetéknevem és keresztnevem közötti szóköz nem számít annak - de hát a Windows a fiók tulajdonosának megadásakor vezeték- és keresztnevet kér, a szóközt pedig maga teszi oda a kettő közé a felhasználónévbe.)
Apró megjegyzés még, hogy ahogy írtam már, Windows 10-ről van szó, de a probléma Win 8.1 alatt is egész biztosan fennált. Tehát nem biztos, hogy ugyanaz a megoldás segít itt is, ami mondjuk Win 7 alatt működik, mert ahogy olvasgatom itt-ott, a Microsoft a Win 7 után változtatott pár dolgot a hálózatok kezelése terén.
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Ejelhar
senior tag
Valszeg a szóköz lesz a gond, arra a linuxok hárklissak, mindig le kell védeni.
Szerintem így kell megcsinálni:
http://itcafe.hu/tema/asztali_medialejatszok_audio_video/hsz_27304-27304.htmlElőször létrehozunk egy dune nevű usert aminek dunejelszo a jelszava, ezzel már működik is.
A két registry módosítás akár el is hagyható.
Az csak azért szerepel, mert a bejelentkező képernyőn megjelenik a "dune" user is, ha ez zavaró, akkor a leírt módon tüntethető el. -
kezo0
addikt
válasz
Ejelhar #1904 üzenetére
Egyrészt félek én kicsit egy újabb user létrehozásától a Win 10 alatt (mivel a Win 10 topikban leírt számtalan fennálló probléma között az is egy többször emlegetett hibaforrás, amikor több user van a gépen: néha alapvető jogosultsági ill. azonosítási gondok forrása, esetenként megnöveli a gép bootolási idejét stb., nem beszélve arról, amikor nem is lehet törölni egy problémát okozó felhasználói fiókot a gépről), másrészt az sem biztos, hogy ami megoldás a Win 7 alatt, az nem okoz-e kifejezetten gondot a Win 10 alatt - ahogy erre utaltam is. Most van egy jól működő Win 10-es gépem, egyetlen felhasználói MS-fiókkal, és ezzel úgy tűnik, a szerencsések közé tartozom... Szóval nem biztos, hogy én szeretnék lenni az első, aki a leírt módszert Windows 10 alatt is kipróbálja. Majd ha lesz legalább egyvalaki aki szerint ott is probléma nélkül működik, akkor, talán...
De persze nagyon köszönöm a segítőkészséget, hiszen azért jöttem ide.Csak egy kicsit gyáva vagyok ilyen mókolásokhoz.
Ui.: Esetleg megpróbálom a jelenlegi MS-fiókos felhasználónevemet úgy megváltoztatni, hogy mondjuk nem töltöm ki vagy a vezeték- vagy a keresztnév rubrikáját, hogy a felhasználónév egyetlen szó legyen. Nem tudom, ezt engedi-e a fiók. Ha igen, akkor megnézem, úgy mi a helyzet. (Mert így maradhatna egyetlen user a gépemen.)Szerk.: közben látom, amit írtál, akkor ezek szerint nem is érdemes ezzel sem próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
Lehet az is probléma, hogy nem megfelelő felhasználónevet adsz meg a Dune számára.
Ez akkor fordulhat elő, ha a windows "Teljes név" mező és a "Felhasználónév" mező értéke eltérő.
A Dune számára a "Felhasználónév" kell, a jelszó ugyanaz.
Legegyszerűbben így deríthető ki:a.) parancssort indítunk
Windows billentyű lenyomva tart majd "R" betű, a felbukkanó ablakba "cmd" beír.b
az előbukkanó ablakban listázzuk a rendszerben szereplő usereket, a parancs:
net userEz utóbbi parancs a Felhasználónevet fogja kiírni, tehát azt amit a Dune számára is be kell írni.
A "Rendszergazda" és a "Vendég" usereket is felsorolja, de azzal ne törődj, ezek gyáriak és alapból le vannak tiltva. -
kezo0
addikt
válasz
Ejelhar #1907 üzenetére
Na, ez érdekes. Az alapértelmezett fiók mellé itt is a teljes nevem van kiírva (tehát vezetéknév-szóköz-keresztnév), ellenben a keresztnevemben ott van az a rohadt ékezet, amit napokkal ezelőtt ékezet nélküli karakterre cseréltem a fiókbeállításokban, és azóta mindenhol úgy is jelenik meg!
-
Ejelhar
senior tag
Okay, akkor megleltük a hiba okát, király:-)
javítása:
a.) elindítjuk a "számítógép-kezelés" segédprogramot.
A keresőmezőbe vagy a futtatásba (mint az előbb, a windows billentyű + R betű) beírjuk a következőt:
compmgmt.mscb.) A felbukkanó ablakban elnavigálunk a "Helyi felhasználó és csoportok -> Felhasználók" ponthoz, majd a jobboldali ablakban megjelennek a felhasználók.
c.) a megváltoztatni kívánt felhasználó kijelöl (egy klikk), majd jobb klikkel előcsalogatjuk a menüt, ebben az átnevezés választjuk.
Ha átnevezted, akkor már működnie kell a Dunevel is.
-
kezo0
addikt
válasz
Ejelhar #1912 üzenetére
... éééés... IGEN! ÍGY MŰKÖDIK!
Nagyon köszönöm a segítséget, újraindítás is megvolt (kétszer is: egyszer bekapcsolt, majd újra letiltott "Rendszergazda" userrel), és látja a Dune a megosztott mappákat, bekapcsolt jelszóval védett megosztás mellett!
Neked különösképpen, de mindenki másnak is köszönöm, aki próbált segítséget nyújtani az elmúlt pár napban.
Remélem, lesz itt még olyan fórum-tag, akinek szintén hasznos lesz mindez.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Köszönöm mindenkinek! Sajnos úgy látszik nincs más megoldás, átkódolás lesz belőle.
-
dh66e
Topikgazda
Akit érdekel itt az új verziója a Dune Plex Catalognak.Ezt már amennyire tudtam magyarítottam,természetesen ha valaki talál hibát vagy van más javaslata a fordítást illetően az bátran szóljon.Nem tudtam teljesen lecsekkolni a plugint apránként bővítgeti a szerző és javítja a felvetett hibákat.Próbáljátok ki.
DPCMint látjátok ezt a posztot is mostanában elég későre nyúlik mire eljutok a pluginokhoz.Az összefoglalóról nem is beszélve.
Természetesen itt is szívesen venném a segítségeteket,javaslataitokat hogy mi legyen benne.Akár privátban is elküldhetitek ha van konkrét leírásotok bizonyos tárgykörben.Bármi lehet amit fontosnak vagy hasznosnak itéltek magával a lejátszóval,hálózati lejátszással,egyebekkel kapcsolatban.
Előre is köszönöm! -
sptkyle
senior tag
válasz
adodaniel #1916 üzenetére
Attól függ hogy hol haldoklik. Ha csak a csati, akkor javítható. Ha a csati forrasztása, akkor jó eséllyel javítható. Ha az alaplap rétegeiben van gond, akkor nem, illetve ha a CPU hdmi portján, akkor sem (bár utóbbi esetnél jellemzően egyáltalán nincs HDMI kép/hang ).
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
pedro7
tag
Iso file-okat nem játsza le a Dune-m.Orvosolható vagy vissza kell tennem
valamelyik régebbi soft-ot ? -
adodaniel
őstag
Dune B1 optikai kimeneten történő sztereó downmixről tud valaki valamit?
-
dh66e
Topikgazda
Lassan lassan készül a topikösszefoglaló.Az irányvonal itt tekinthető meg,de ez nem a végleges egy csomó elérést még biztosítanom kell meg már találtam pár elírást benne én is.Bármilyen javaslatot szívesen veszek.Akinek konkrét mondanivalója,kérése,javaslata van az kérem privátban juttassa el hozzám.
Köszönöm ha véleményezitek. -
blakey
félisten
A DPC-nél felmerült egy hiba, mégpedig ha nincs elondítva a Plex szerver akkor semmit nem lehet vele csinálni, jó lenne ha feldobna valamilyen ablakot, pl. ip-cím, hogy esetleg módosítani tudjam egy másikra. Még a beállításoknál sem működik.
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
Multibit
veterán
Kis kiegészítés (ma már történelem): [link]
A Fontos információ azoknak akik nem rendelkeznek regisztrációs kártyával alatti bekezdés kizárólag a jelenlegi állapotot mutatja. A Neon elég régóta "bohóckodik" ezzel a regkártyával (már akkor erőltette, mikor még nem egyedüliként tündökölt a magyar piacon). Például a dune-hd.hu domain név ma már az ő tulajdonuk, de korábban a "másik hivatalos" forgalmazóé (PcHotline Kft.) volt. Akkoriban Neon-ék csak a dunehd.hu-n voltak elérhetők. Vagyis anno "önkinevezés" által születtek hivatalos Dune forgalmazók. A HDI cég senkinek nem adott exkluzív jogokat.
Azaz, ha valakinek nincs regisztrációs kártyája, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem hivatalos forgalmazótól vette a készülékét, lehet, hogy csak régi Dune-tulajSalivili hipput tupput täppyt äppyt tipput hilijalleen
-
blakey
félisten
Mit dob fel, a választási lehetőséget? Mert az, hogy az ip-cím nem válaszol, megjelenik, de nincs lehetőségem másikat beírni. Nem platform függő.
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
dh66e
Topikgazda
válasz
Multibit #1935 üzenetére
Köszi neked is.
Nem ismertem a korábbi viszonyokat.Az email címen bárki érdeklődhet a lejátszója felöl.(#1936) blakey
Választási lehetőséget nem kínál fel.Elindítom a szervert és működik.Nekem ennyi elég.Tudom nálad több szerver fut különböző eszközökön.Nos ha gondolod megadom az email címét a szerzőnek és írd meg neki a gondodat hátha tud rá javítást eszközölni.Az én angolos képességeimet ez már bőven meghaladná.[ Szerkesztve ]
-
blakey
félisten
-
fenyvesik
csendes tag
Lenne olyan kedves valaki és privátban küldene egy kézikönyvet Dune HD D1 lejátszóhoz. Használtan vettem és nincs regkártyám. Köszönöm a segítséget előre is.
-
dh66e
Topikgazda
Ne aggódj én se.
Nos ha szeretnéd hogy inkább "képes" legyen a leírás akkor amit elküldtél nekem privibe azt tedd be ide új hozzászólásként és akkor ennek a linkjét teszem be az összefoglalóba.Vagy próbáld meg a blogot.Az sem lehet bonyolultabb mint egy hozzászólás amiben vannak linkek ill képek.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Akkor íme, képekkel mégis jobb lesz!
Az iDune program használatáról:
Ha vannak köztetek olyanok, akik nem feltétlenül elégedettek a Dune meghajtóján lévő anyagok listás megjelenítésével, azoknak hadd mutassam be az iDune nevű, igen hasznos kis segédprogramot.
Én már évek óta használom ezt a kis progit, remélem köztetek is lesznek olyan vállalkozó szelleműek, akik belevágnak ennek a nagyon szuper kis proginak a használatába!A program alapvető működése, hogy a hálózatba kötött Dune lejátszó megfelelő mappáját betallózva, majd a Start gombra kattintva lefuttat egy script-et, mely a jól ismert dune_folder.txt
állományban meghatározott paraméterek alapján ikonos/fényképes/poszteres megjelenítést fog eredményezni a lejátszó tartalmának tallózásakor.Elrendezés:
Almappa:
Sorozat almappa mappában lévő képek nélkül:
Sorozat almappa mappában lévő képekkel:
Ez nagyon szépen hangzik, de van egy-két alap dolog, amit be kell állítani a programban, hogy megfelelően végezze a dolgát.
Első körben töltsük le a programot a készítő weboldaláról, valamint a hozzá való update-et, aminek a jelenlegi verziószáma 2.195A számítógépen hozzunk létre egy mappát a program számára a kívánt helyen, és először a programot, majd az update-et tömörítsük ki ide. Az update kitömörítésekor írassuk felül az állományokat, amikre rákérdez.
A programot NEM kell installálni, az IDune.exe-re kattintással azonnal indítható.Alapvető beállítások
Mint a képeken is látható, nálam 6*2-es rendszerben jelennek meg a filmekhez tartozó képek. Mivel a program alapbeállítása nem ez, megmutatom, hogyan lehet ezt az igényekhez mérten testre szabni.
Az első lépés, hogy a jobb oldalt fent látható kis táblázatban a Rows oszlop első sorában lévő 3-ra duplán kattintunk, majd az értéket megválasztjuk, ami nekünk szimpatikus.Mivel ez egyéni ízlés kérdése, ez nem ragoznám tovább, szabadon lehet kísérletezni vele, nekem ez a beállítás (2 sor 6 oszlop) a legszimpatikusabb.
A többi sor azért van ebben a táblázatban, mert 7 mappa mélységig tudjuk ezeket a paramétereket változtatni, illetve a program is addig a mélységig "megy le".
A táblázat alatt lévő, jelölőnégyzetekkel még pár dolgot tudunk állítani, amiről a program tájékoztat egy előugró szövegbuborékban, ha fölé húzzuk az egeret. Én az alábbi beállításokat használom:A médiafájlokat tartalmazó mappák tartalma
A mappákból célszerű mindent eltávolítani, ami nem szükséges, gondolok itt a Sample videókra, .nfo fájlokra, stb. Legjobb, ha csak a film (vagy zene), illetve a borítóképnek szánt fájlok maradnak!
A mappában a borítóképnek szánt kép alapvető elnevezése a .Icon.jpg (elé is kell a pont!!!) kell legyen! Erősen ajánlott a JPG kiterjesztésű képanyagok használata!Az F9 - Settings gombra kattintva előjön a beállítások menü. Itt még pár dolgot finomhangolni kell!
A Catalog fülön a_Catalog SubFolder Layout pontban, ha az én beállításaim esetleg szimpatikusak, a Row sorba itt is 2-re kell állítani az értéket! A többi maradhat eredeti állapotban.A Processing fülön be tudjuk állítani, hogy milyen fájlokat vegyen figyelembe a program (audio és video), valamint, hogy miket hagyjon ki az elemzésből. Szintén itt, be tudjuk állítani,
a megjelenítendő kép végleges méreteit, melynek átméretezését a program elvégzi, érdemes a Keep Aspect Ratio-t bejelölve hagyni, ha nem akarunk eltorzult arányú képeket kapni.
Ha egyedi hátteret szeretnénk egy almappába, pl egy sorozathoz, akkor annak a paraméterezését is itt tehetjük meg.
Ha bejelöljük a Delete Images After Convert jelölőnégyzetet, akkor értelemszerűen az eredeti képet, amit a mappába tettünk, a konvertálás után a program törölni fogja, és csak a .aai kiterjesztésű kép marad.A másik két fülön (Explorer és Misc.) én semmit nem változtattam.
Meghajtók betallózása és a program futtatása
A jobb felső sarokban lévő tallózás gombra kattintva, keressétek meg a saját Dune lejátszótokat a hálózatotokon!Válasszátok ki a mappát, és nyomjatok rá az OK-ra!
A célmappa beállítása után a tallózás gomb alatt jelöljétek ki a Deepscan folders gombot, majd nyomjatok rá a mellette lévő Start gombra!A hálózatotoktól és a mappa tartalmától függően (almappák és azok almappái stb., fájlok száma) ez eltarthat egy rövidebb ideig.
Ha betöltötte a könyvtárrendszert, már csak a táblázat alatti Start gombra kell kattintani, és meg kell várni, míg a script lefut.Ha mindent jól csináltunk, akkor a mappánk TotalCommander-ben (rejtett fájlok megjelenítése bekapcsolva) így kell kinézzen:
Ha megnyitjuk a dune_folder.txt fájlt, láhatjuk azokat az egyszerű paramétereket, ami szerint a Dune az adott mappához tartozó képet megjeleníti.
icon_path = .Icon.aai
icon_valign = center
media_url = 300.mkvA gyökér mappában lévő dune_folder.txt tartalma ettől egy kicsit eltérő.
icon_path = .Icon.aai
icon_valign = centeruse_icon_view = yes
num_cols = 6
num_rows = 2
icon_top = 15
icon_bottom = 0
caption_font_size = small
text_bottom = 0Ebben láthatjuk az almappákban való mappák pozícionálási és rendezési paramétereit, valamint természetesen itt is adhatunk a gyökérmappának egy képet,
hogy a Források megjelenítésekor esetleg a meghajtókat könnyebb legyen megkülönböztetni.Ennyi lenne az egész.
Kellemes időtöltést a Dune lejátszótokkal!
Üdv
niof -
niof
addikt
A leírásban szereplő dune_folder.txt-ket létre lehet hozni manuálisan is. A kérdés csak az, hogy más fájlformátum jó e neki. Itt a .aai-re gondolok. Igazából az iDune csak azt könnyíti meg, ha van adott esetben több száz mappád/almappád, akkor helyetted elkészíti ezeket a fájlokat, plusz átkonvertálja a képeket a beállított méretűre és formátumúra.
Ha pl. a leírásban szereplő két példát berakod a mappáidba (a több soros a gyökér mappába kell), és mindegyikben hozzáigazítod a dune_folder.txt tartalmát a mappa tartalmához, elvileg hasonló kinézetet kell kapjál, mint nálam. Csak ezt adott esetben 50-100-500 mappánál megcsinálni elég időigényes. -
blakey
félisten
Kiveszed a vinyót, csatlakoztatod a géphez, betallózod a progiba, végigcsinálod a szkennelést, lemented a lemezre a cuccokat és kész.
Nekem is hasonlóan működik a DuneX (Mac), simán jó aai helyet a jpg ill. png. a Dune_folder.txt-t lehet kézileg is szerkeszteni."Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
Új hozzászólás Aktív témák
- Behringer ULTRA-DYNE PRO DSP9024
- Razer Leviathan V2 Gamer Soundbar + Mélynyomó! THX Spatial Audio/BLUETOOTH 5.2/Razer Chroma RGB/
- LG G1 3.1-es Soundbar eladó! 360w/Dolby Atmos/DTS:X/HI-Res Audio/Vezetéknélküli Mélynyomó/Garancia
- Új, bontatlan Edifier Stax Spirit S3 Hi-Res Audio Bluetooth fejhallgató
- LG OLED65B19 Oled TV! 65"/4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/VRR/Gaming TV/Garancia
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest