Hirdetés
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ginola
addikt
Sziasztok!
102W-es le tud játszani HD hangot Hdmi-n?
Vagy netán létezik szervízfájl a HD hangokhoz? -
Jumapili
tag
Dune HD Solo 4K - A hálózati könyvtár nem elérhető
A Dune HD Solo 4K készülékkel nem tudok hálózati könyvtárhoz csatlakozni, pedig mindent úgy állítottam be, mint a Dune HD Max esetében (azzal a készülékkel nincs probléma). PC-n a FreeNFS programot használom, ahol nincs kitüntetett IP cím beállítva a Host készülékeknek, ez előtt is több eszközről (Max + 2 db műholdas beltéri egység) értem el. Solo (és Max) hálózati könyvtár beállítás:
Név: NFS
Típus: NFS
Szerver: 192.168.1.20 (fix IP címet biztosít a Rooter)
Könyvtár: \
Protokoll: TCPA hálózati beállítások rendben vannak. A Solo (a hálózati böngészőjével) látja az egyes hálózati eszközöket (gépeket és tévét), mégsem működik:
A hálózati könyvtár nem elérhető
üzenetet kapok. Mi lehet az oka?
Működik valakinél? Milyen Solo beállításokkal megy? PC-n mit használtok erre a célra?
-
Jumapili
tag
válasz
Jumapili #2752 üzenetére
Fejlemények:
Angol nyelvű fórumokon olvasom, hogy másnak sem megy. Esetleg néha sikerül kapcsolódni, de ki és bekapcsolás után megint nem működik. Ez persze csak legenda, nálam egyáltalán nem megy. A hálózat sem gigabites, tehát a készülékbe tett (vagy USB-n csatlakoztatott) SSD-re is körülményes a másolás a 10/100-as sebességen, ami ha lassan is de működik, vagyis a hálózati beállításokkal valóban nincs probléma.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
félisten
válasz
Jumapili #2755 üzenetére
SMB szervert nem kell telepíteni, csak be kell állítani a megosztandó könyvtárakat.
Solo-ja még csak neked van, szerintem.
[ Szerkesztve ]
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
dh66e
Topikgazda
válasz
Jumapili #2755 üzenetére
Nekem nincs Solom bár megnézném hogy mit tud a valóságban legalább egy teszt erejéig.
Az SMB a windows hálózati cucca nem kell semmit sem telepíteni hozzá csak a könyvtárakat vagy a komplett meghajtót megosztani.
Felveszel egy új hálózati könyvtárat a Solo-n megadod az elérést és működnie kellene.[ Szerkesztve ]
-
Jumapili
tag
Mivel nincs SMB tapasztalatom egy kis segítség elkelne.
Az NFS beállítás is „trükkös” volt, mert a könyvtárként a \ karaktert kellett beírni.
Pontosan mit kell beírni könyvtárként a Dune készüléken?
pl.:
\\B\4\NFS
B: PC neve
4: 4-es winchester
NFS: a könyvtár neveVagy esetleg teljesen más?
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
válasz
Jumapili #2758 üzenetére
Amennyiben komplett meghajtót akkor csak annak a betűjelét semmi mást.
Név:Aminek szeretnéd mondjuk PC Filmek vagy D Filmek
Típus: SMB
Szerver:A PC ip címe: valami ilyesmi 192.168.0.1xx
Könyvtár: a mappa neve amit megosztottál a windosban.(Pl.Filmek vagy Movies)
Felhasználó: windows belépési név(ha van)
Jelszó: windows belépési jelszó(ha van)
Amennyiben nincs akkor csináld meg a winben.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
Solo fw update
Beta még ez is,de nagyon sok minden javítva van a leírása szerint.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
-
Technoman
őstag
Szvsz 1-2 hónapot még kell várni, míg kiforrja magát a Solo. A hivatalos fóruma már most tele van a tuner problémájával.
Részemről, amíg nem döglik be a Lite-om, addig nem veszek másik Dune-t (mert ez a márka marad, az már biztos) De akkor sem ezt a típus (se a 4k, se a 3D, sem a DVB-T/C nekem nem kell), hanem az olcsóbb típusát[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
Ha most a katalogizáló pro/szolgáltatásra gondolsz, erre ott van a Jó öreg IDune, amit évek óta használok. Ezért is ragaszkodnék egy új MP vásárlásnál -főleg- a Dune-hoz.
Más: Most olvastam el a hivatalos oldalon a speckót, ez tetszik:
Lejátszás tetszőleges méretű háttértárakról, beleértve a 6 TB-nál nagyobb merevlemezeket is.
(sajnos a Lite-nak időnként nehezére esik a 4TB-os vinyómat beolvasni (nem tudom miért, a másik
4 TB-t beolvassa)[ Szerkesztve ]
-
blakey
félisten
Azokat én is néztem, végül egy Himedia Q10 Pro lesz a Dune helyett. Sajnos az új Dune-k már nem azok mint a régiek és nem azért mondom met öregszem hanem az újakat már más csapat csinálja és nagyon nem frankó amit csinálnak.
(#2766) Technoman
Szerintem a Zappiti lejátszóira gondol.[ Szerkesztve ]
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
ginola
addikt
Sziasztok
Van értelme jobb tápegységet kötni a 102W elé? Hoz vmi kép-, és hamgjavulást?
-
Hangerőszabályzás, ha akarod, hogy a Dune-n lehessen hangerőt állítani, akkor Legjobb minőség, ha nem akarod, akkor Kikapcsolva.
Tök mindegy, hogy 10 vagy 12 bit. Állítsd mondjuk 12-re.
Kimeneti színtér és alapértelmezett színtér attól függ, hogy mire kalibrálták a tévédet. (Nekem BT.709-re.)
-
BBéci
titán
A bitekről már volt szó a médialejátszós topikban, többen egyetértettünk abban, hogy némelyik tévén, vetítőn láthatóan jobb a magasabb állás.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
titán
Gammából szerintem 2,4 a tuti, az a 20 meg inkább 120 lehet, ami nappal talán jó, de este sok. Az enyém 80-ra van kalibrálva.
Ne kérdezz olyasmit, amit kipróbálással, szemre kell eldönteni. Ha jobbnak látod a 12-t, állítsd arra, ha nem, akkor ne.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
"nem tudom, hogy látnám a a 8 és 12 bit között a különbséget"
8 az ajánlott a Dune részéről, de veheted feljebb, semmi baj nem származik belőle. Képminőség-különbség nincs a 10-12 között, de semmibe nem kerül hogy a maximumra állítsd.
Színtérrel kapcsolatban : Kérdezd meg attól, aki kalibrálta, hogy BT709 vagy valami más a Dune lehetőségei közül.
BBéci : "Gammából szerintem 2,4 a tuti"
Az a tuti, amire a kalibráló állította! Ne állíttasd el vele a gammát, mert cseszheti a többi kalibrált beállítást.
[ Szerkesztve ]
-
Leírta, hogy nála a kalibráló 2.2-re állította a gammát, erre te azt írod, hogy gammából szerinted 2,4 a tuti.
Ebből az jött le, hogy te a 2,4-et ajánlod neki. Lehet, hogy nem ezt akartad, de ez jött le. Félreérthető volt, ezért írtam amit írtam, minden rossz szándék nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Dune TV-101 lejátszó AV kimenete ugyanúgy használható koaxiális kimenetként, mint a Dune TV-102W-nél?
-
BBéci
titán
Nem.
Elolvashatnád ezt a cikket, erről is van benne szó!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dh66e
Topikgazda
Srácok!
Van itt olyan aki linuxot használ? -
dh66e
Topikgazda
és (#2795) vilga
Egy szervizfájlba kéne belekuksizni,de én win alatt nem tudom megnyitni,illetve megnyitja,de kriksz kraksz az egész dokumentum.
[link]
Nos ha valamelyikőtök ránézne és elküldené nekem valamilyen olvasható formátumban sokat segítene.Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
iDune ill hálózattal kapcsolatos kérdéseim lennének:
Használom ezt a progit már évek óta, nagyon jó és látványossá teszi a filmeket/sorozataimat/zenéimet. Eddig 2 TB-s WD vinyókat használtam. Most rádugtam a fenti vinyók biztonsági másolatait (ez 2 db 4TB-s vinyón vannak) A gond az, hogy az egyiket abszolút nem látja, a másiknál viszont mindent lát, de a kis thumbnails-eket, amit az iDune-nal csinálok, csak részlegesen (?). Ahogy leveszem a Dune-ről a 4 TB-s vinyót/vinyókat és hálózatban kötöm, a Dune totál jól lát mindent (!) A csúcs az egészben, hogy a második 4 TB-s vinyót, amit ha közvetlen dugok rá a Dune-re és üresnek lát, szintén totálisan látja, de csak, ha hálózatba kötöm rá (azaz a laptopon keresztül)
Kérdésem:
1 -miért csak hálózatban látja a filmek mellé rendelt képeket, holott ezek a bizt. másolatok bitre pontos mentései a 2TB-s vinyóimnak.
2. -lehet, hogy a 4TB-s vinyó sok neki?Technikák:
Dune HD53 Lite lejátszó legutolsó FW
WD my book vinyók (2 ill. 4TB)
Acer laptop, Win 8.1-el
A hálózatban -laptopra- kötött vinyókat a Dune-ön a források/hálózati könyvtárral szoktam elérni, smb-re állítva.
Kösz a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest