Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dekac
tag
Köszi azért, itt valószínű nem az alkalmazáson múlik a dolog, sokkal inkább a szabványokon:
uPnp, DLNA verziói. Valaki otthon van ezekben? Az app szerint ez DLNA (ráadásul a telefon szerverként viselkedik és a TV kliensként). Kipróbáltam a DUNE-el, sajnos nem látta, mint lejátszó eszközt. Annyit tudtam meg, hogy a DUNE appot kell feltenni és a Mobile Devices menüben ott lesz a telefon tartalma. -
Technoman
őstag
Srácok, nagyon szomorú vagyok
Úgy néz ki, hogy majd' öt év után megadta magát a HD Lite 53
Hétfőn teszek egy utcsó próbát egy másik TV-re is rádugom, bár se HDMI-n, sem komponensen nem látok semmit, sőt hálózatban sem látom hogy létezne
Szóval, keresem az utódot.
Maradnék ennél a márkánál. 2 versenyző lenne a 303-as és a régebbi Smart D1
Követelmények:
- több 4TB-s vinyóim vannak, ezeket kéne látnia, akár úgy is , hogy egyidőben egyszerre több is lógna rajta (Hub, WD My Book)
- tudja kezelni az iDune prog által generált thumbokat ill. párhuzamosan a Yadis katalogizáló progot (ezt a kettőt használom)
A többit (hálón szerkesztés ill. másolás) nem írom le, mert ha azt a 6 éves Lite-om is tudta, gondolom egy újabb modell is tudja.
A BD-s oldala nem érdekel, mert 99%-ban csak .mkv-t nézek rajta.
Aki -valami csoda folytán- még emlékszik a HD Lite 53-ra , nagyon szívesen meghallgatom, hogy a mostani lejátszók (értsd a fenti kettőt) mennyivel tudnak többet.
Sajnos a Solo-t nem nagyon szeretném megvenni, mert az már nem fér bele a büdzsébe.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz
Technoman #2955 üzenetére
303-am van, ha érdekel valami, kérdezz.
De szerintem a 3D-n kívül semmivel sem tud többet, mint az 53. Legalábbis lényegi szinten.
De mivel nem ismerem az 53-at, így ez csak tipp.mkv filmekkel sose volt bajom, persze nem vérpisitke Kft-től kell vásárolni és nem lesz meglepetés.
YT (még) megy, iptv is lehet (m3u fájl, benne a linkekkel), dts (hd) is megy, le is konvertálja pcm-re, divx, xvid megy, interlaced anyagok mennek.
néhány pcm hangú anyag nem megy, de azok nem hivatalos forrásból jöttek, szóval lehet volt valami bajuk.
A blu-ray-en lévő pcm-mel nincs gondja. jellyfish 120MBit megy, killa samplet is anno még próbáltam, azt hiszem az is ment.Azt kellene tudni, hogy eddig mit használtál és hogyan és akkor meg lehet mondani, hogy tudja-e.
Azt tudom, hogy a hd és sd képminősége is bivaly.
Sem a tévém kábeltévés tunerén adott sd adás (képjavítók off), sem a külön kábeles STB-om sd képe (képjavítások off) nem olyan szép, mint ezé. Hd-nél már nincs ekkora különbség. Ezért is szívfájdalmam, hogy nincsen Mo-n kábeltuneres kártya fogadására (nem sd kártya) alkalmas dune. Vagy lehet az egész világon nincs.
-
Technoman
őstag
Köszi srácok a gyors válaszokat
Mivel szinte egy árban vannak, nem könnyű eldöntenemdh66e Igen volt, több órás hidegindítás után jött elő a probléma, utána meg vagy 30 perc után kapcsoltam vissza 0-ról.
Te miért vennéd a Smart-ot, mi az előnye az újabb, 303-assal szembe? Tudja kezelni a nagyobb (4TB) vinyókat?nfsu17 Tőled is azt kérdezném, kipróbáltad már 4 terkás vinyókkal?
Az állományom jelentős része ilyeneken van, nem szeretném megszívni.[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Technoman #2958 üzenetére
Szia,
ha én hezitálnék a két modell között, akkor a D1-et választanám.
Régebben volt egy összehasonlító táblázat a Sigma Designs oldalán, már sajnos nincs (vagy nem találom).
Ott szépen le is írták, a D1 SoC-ja az erősebb [SMP 864x], úgy. prémium minőségű termékekbe szánják, a Dune 300-as sorozat Soc-ja [SMP 867x] a "low cost solution" kategória.
Talán ennek (is) tudható be, hogy volt gond az utóbbiak hangjával, a Smart sorozatéval viszont soha.A másik érv a D1 mellett az a teljes menü, néha nagyon jól jön.
A GPT partíciós táblát aszem ismerik és kezelik a Dune lejátszók (arégebbi tipusok is), a dune-hd.hu fórumán olvasottak erre utalnak.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Ejelhar #2960 üzenetére
ps.
a 4TB kérdéshez:
aszongya a forgalmazó:
2. 3 TB-os lemezzel sincs gond, 4 TB-tal nincs tapasztaltunk. NTFS-t ír/olvas a Dune, nem gond.
Mindezt a Smart H1 topicban, ami -ebből a szempontból- ugyanaz mint a D1:
http://dune-hd.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=260Én ehhez még hozzátenném, ha nem kezeli az adott termék a GPT partíciókat, akkor kerek 2TB-nél megáll, vagyis a 3TB-vel sem tud mit kezdeni. Ha viszont igen, akkor -32 bites OS esetében- 16TB-ig nincs gondunk.
-
válasz
Ejelhar #2961 üzenetére
"ha nem kezeli az adott termék a GPT partíciókat, akkor kerek 2TB-nél megáll, vagyis a 3TB-vel sem tud mit kezdeni."
Márpedig 3 TB-os vinyót egész biztosan gond nélkül kezel, így az általad felállított elv szerint kezeli a 4 TB-ost is.
Egyébként a HD Base 3D és a HD Lite 53D is kezeli a 4 TB-ot, így nagy összegű fogadásokat kötnék, hogy a többi HD Dune is kezeli.[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
válasz
liszi70 #2962 üzenetére
így nagy összegű fogadásokat kötnék, hogy a többi HD Dune is kezeli
Jó eséllyel igazad lehet, mert:
- Nekem csak 2TB-s diszkek lógnak a Dune-nén (Smart H1), ezért gyakorlati tapasztalatom az nincs.
- Viszont a Dune OS az linux, abban meg csak két feltétel van a 2TB-nál nagyobb diszkek kezelésére:
a.) 2.6-vagy nagyobb kernel verzió szükséges hozzá.
b.) a GPT támogatás legyen belefordítva.Na most, a "b" opció szeritem biztos, különben a gyártó saját maga ellensége.
Az "a" pontot pedig minden Dune tipus teljesíti, ebből gondolom (kivétel nélkül 2.6.x vagy magasabb kernel verziókat használnak):
http://files.dune-hd.com/sdk/doc/txt/dune_devel_info.txt[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
válasz
Technoman #2958 üzenetére
Nincs ilyen nagy vinyóm sőt asztali PC-m sincs így csak azt tudom mondani amit az oroszok megemlítenek.
-6 TB-ig támogatott a belső vinyó kezelés .
-3 TB-ig támogatott a külső usb-s vinyók kezelése.)
Írnak pár rövidítést -amit nem tudok értelmezni- amit a vinyónak tudnia kell hogy működjön a dune-ön.
Egy srác 5TB Hitachi belső lemezt használ gond nélkül . -
Technoman
őstag
Uraim, köszönöm a válaszokat.
Még futok pár kört, ez ügyben
-
hasab
csendes tag
Üdv.
Akadt egy kis problémám egy Dune TV 101 eszközzel, hátha tud valaki segíteni.
Eddig egy Dune TV 102-t használtam, amire rá volt kötve USB Hub-bal 4 db USB eszköz: egy 4GB pendrive Yadis-sal, egy 1TB, egy 2TB és egy WD 4TB külső HDD. Tökéletesen müködött mindegyik, hónapok óta.
Most vettem egy használt Dune TV 101-et, rádugtam az USB Hub-ot, bekapcsoltam a Dune-t, és lefagyott a Loading-nál. Áramtalanítás, USB kihúz, áram vissza, szépen elindul. Külön-külön rádugva 3 eszköz tökéletesen működik rajta, de amint a WD 4TB HDD-t rádugom, felismeri USB eszközként, de rögtön le is fagy a Dune, semmilyen gombnyomásra nem reagál, akkor sem ha kihúzom az USB-t, csak az áramtalanítás segít. PC-re kötve a 4 Terás HDD teljesen jó, sőt utóbb lefuttattam rajta egy chkdsk-et is, nem talált hibát, de azóta is lefagyasztja a Dune-t. Rádugtam az előző 102-esre és egy másik 101-esre, azokat is lefagyasztja. Firmware downgrade-del is próbálkoztam, sikertelenül.
Tanácstalan vagyok, hogy mivel tudnám javítani a problémát, kérem segítségeteket, ötleteiteket, hátha esetleg valaki találkozott már ilyen problémával. Sajnos a 4TB-nyi anyag lementése nem opció, nincs annyi helyem máshol.
Köszi. -
nfsu17
veterán
a minap volt szó a 4TB hdd-ről, ha visszaolvasol.
első körben célszerű a legújabb fw-t feltenni a dune-re.Ha eddig működött az előző 102-esen, de most már nem, akkor csinálj egy gyári resetet azon a fw-en, amin addig jó volt.
Nincs sokunknak 4TB hdd-je, így nehéz is segíteni, mert tapasztalat is kevés -
hasab
csendes tag
Üdv.
Köszi a gyors választ.
Úgy tűnik, megvan a megoldás: a Dune TV 101 egyszerűen nem támogatja a 4TB külső HDD-t. 3 db Dune 101-re is rádugtam, mindet lefagyasztja. Viszont a Dune HD Connect simán felismeri és működik rendesen, gondolom mert az újabb modell.
A Dune TV 102-n frissítettem a firmware-t, most teljesen jól működik vele a WD 4TB, remélem ez így is marad.
Mindenesetre köszi a segítséget! Örülök, hogy van egy ilyen jó Dune-s közösség, aki rögtön segít, ha baj van :-) -
vilga
tag
Nos előkerestem a "kukából" /csak a guglizás miatt/ ezt, anno gondoltam hogy billentyűt is használok a 101-emen: még a rádugott tápos hdd-ről a lejátszás is szaggatott, kidobott pénz
Jut eszembe: egyszer belenéztem a dobozába, úgy rémlik mintha a nyák panelen ott lett volna a második usb rajzolata, kellő "bátorsággal" bele lehet kendácsolni, még egy usb foglalatot[ Szerkesztve ]
-
hasab
csendes tag
Az USB hub, amit használok, nem kap tápellátást, csak 4 darab USB aljzat van rajta, meg egy dugó.
A hub egy kb. 20 cm-es USB hosszabbítóval van a Dune 101/102-be dugva.
A WD 4TB külső tápos. Kipróbáltam egy WD Passport 500GB és 1TB HDD-vel is, melyek csak USB-n kapnak tápot, azokat közvetlenül a Dune-be kell dugni, mert az USB-hub-ról nem kapnak elég áramot.
Egyébként korábban 6 db HDD is volt már rákötve a Dune 101-re, az egyik 4-es USB-hubba volt kötve egy másik 4-es hub (mindkét hub táp nélküli, legolcsóbb tucat-kategória), és 6 db külső tápos HDD volt rádugva, és tökéletesen müködött évekig.Jelenleg a legdzsuvább 300MB-os divx és a legtutibb 25GB-os BluRay filmeket is a (több éves) 4-es USB hubon keresztül játszom le és eddig soha nem tapasztaltam akadást vagy buffer-ürülést lejátszás közben, sem a Dune 101-en, sem a 102-n.
A Dune 101 vs. 4TB HDD lefagyás ügyhöz annyit tennék még hozzá, hogy a Dune felismeri ugyan a 4TB vinyót mint USB adathordozót, de kiírja hogy ismeretlen, majd le is fagy rögtön, viszont közvetlenül a fagyás előtt még látom villogni a vinyó led-jét, ami azt jelzi hogy olvasás van folyamatban. Tehát megpróbálja a vinyó tartalmát beolvasni vagy indexelni, vagy tudomisén mit, de belefagy a müveletbe.
[ Szerkesztve ]
-
hasab
csendes tag
"Akkor a 101-hez csak a külső tápos hub ajánlott.Valószínűleg nem ad le rendesen áramot az usb-nek"
Ez nem igaz! Több éve használom a külső HDD-imet egy teljesen alap, táp nélküli 4-es USB hubbal, minden probléma nélkül. Ez vonatkozik a Dune TV 101, Dune TV 101, Dune HD Connect eszközökre.
-
kissdani
senior tag
Sziasztok
Kellene kis segitség szét vág már vele az ideg feltettem a win10-et sikerült is összehozni a dunével utánna valamit álligattam és azóta nem jó egyszerűen nem nem és nem!
Azóta már feltettem ujra csak azért és most se jó.
A források smb ott látja workgroup látja a user-pc-t de ugye azon belül nem lát semmit, felvettem a megosztott mappát ahogy kell jelszóval, nyomtató megosztás be, jelszóval védett megosztás ki. A tűzfalat is kikapcsoltam. Nemértem mit felejtek el mit kell még csinálnom hogy lássam a megosztást a Dunén?85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
válasz
Jumapili #2978 üzenetére
igen 100x ujrainditottam, amióta nem jó valamit a fiókoknál álligattam. A vendég fiók nem kavar be neki? A gép is látja a hálózatoknál a dunét a dune is látja a gépet de a meghajtót nem tudom felvenni valamiért!
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
válasz
kissdani #2979 üzenetére
Már ott tartok eladom és veszek valamit amivel tudok lejátszani hálózatról ez már tiszta röhej ha megosztom mezzmoval akkor meg akadnak full hd filmek!
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Jumapili
tag
válasz
kissdani #2980 üzenetére
Ugyanazzal a névvel és jelszóval osztom meg a mappákat, mint amivel a Windows 10-et is használom. Soha nem volt problémám vele.
(Windows 7-nél állt le az SMB szerver kb. egy nap után 2017-es hibával, de egy paraméter módosításával ez is megoldódott.)
Telefonról, táblagépről látod a megosztott mappákat?
Az eseménynaplót nézted már?
Milyen hibát jegyez fel a sikertelen belépésnél?
Milyen Dune készüléked van?
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz
Jumapili #2981 üzenetére
Hol találom az eseménynaplót? Azt irja ki hogy a hálózati hely nem elérhető, utánna meg a hákózati könyvtár nem elérhető.
Dune base 3d. Nincs másik gép de a hálózatot ott van a megsoztott meghajtó.[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz
Jumapili #2984 üzenetére
nem ip cim van hanem jelen esetben kissdani-pc de megpróbálom fix ip-vel is mindjárt.
-
-
kissdani
senior tag
válasz
Jumapili #2991 üzenetére
[link] Itt ez igy jó?
Telefonnal még sose csináltam hogy tudom megnézni vele?85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Jumapili
tag
válasz
kissdani #2992 üzenetére
Total Commander vagy File Commander alkalmazással.
Ugyanúgy be lehet lépni vele, mint a Dune készülékkel.
Kiderülne, hogy a megosztás rossz vagy a Dune beállítás.
A Windows bejelentkezést (név/jelszó) használod a megosztásra is?
A linkelt paraméterek szerintem jók, de majd arról is küldök egy képet.
-
kissdani
senior tag
válasz
Jumapili #2993 üzenetére
Telefonon a meghajtókat látom de amikor csatlakozni akarok hibát ir ki astro file manager.
-
kissdani
senior tag
válasz
Jumapili #2996 üzenetére
Igen ugyan az a név meg jelszót ütöm be a Dune-be amivel belentkezek a windowsba.
-
kissdani
senior tag
válasz
Jumapili #2999 üzenetére
Igen ott vannak a képen is látszik amit küldtem, A dune igy néz ki: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ford topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Milyen SSD-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Tab S7+ - növekmény
- További aktív témák...