- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #600 üzenetére
Igen meg, újratelepítettem a core drupalt, és működik.
Elnézést, hogy nem jelentettem.
-
adam_
senior tag
You are not authorized to access this page.
Ezt az üzenetet kaptam vissza Drupal 7-nél. Hogyan lehetne ezt orvosolni, hogy újra elérhessem az admin menüt? Nem állítgattam semmilyen jogosultságot, mégsem engedi sehogyan sem elérni az admin menüt.http://localhost/lms/?q=admin Ezen a címen próbálom, mint mindig korábban, de mégis mindig ez az hibaüzenet fogad. Esetleg phpmyadminba vagy valahol máshol lehetne szerkeszteni a jogosultságaimat, és ha igen, hogyan próbálkozzak?
Előre is köszönettel,
Ádám -
adam_
senior tag
Nagyon lecsendesedett a topic!
-
adam_
senior tag
Érdemben egy Entity-Relationship diagrammot jó lenne közölnöm. De ugye a Drupal nagyon sok táblával rendelkezik, és annak elemzése viszont már nem tartozik a témámhoz, csak az általam létrehozott fieldek bemutatása, "hogyan tárolja az adatokat az adatbázis" címszóval. De ugye a Drupalban minden tábla mindegyikkel összefügg, ezért megvagyok lőve, hogy ezt hogyan tudnám normálisan prezentálni diagrammal együtt.
-
adam_
senior tag
Sk8erPeter, a dolgozatomban kérték, hogy ne csak közvetlen a megszerkesztett fieldeket mutassam be Drupalban, hanem azt is, hogy ennek milyen az adatbázis szintű támogatottsága, "hogyan tárolja a Drupal az ezekbe a létrehozott mezőkbe bevitt adatokat".
Az általad ajánlott programmal megjelenítettem ezeket a mezőket, miután kiexportáltam, majd az alábbi ábrát kaptam:
Egy-két "címszóban" eltudnád magyarázni, hogy az általam kiexportált táblákban található mezők (pl entity, deleted, delta ... és társai, amik itt elsődleges kulcsok is) milyen célt szolgálnak az adatokkal feldolgozásával, avagy megjelenítésével kapcsolatban? Sajnos csak komplett adatbázis sémákat találtam a neten is, de olyan doksit, ami a Drupal adatbázis szintű támogatását magyarázná, sajna nem. Egyáltalán dolgozatba illő prezentálást választottam, mit gondolsz, vagy ezeket felesleges volt így kiexportálni és vizuálisan megjeleníteni?
Az a baj, hogy egy egyszerű, érthető adatbázis szerkezetet véleményemen szerint nem tudnék bemutatni, mivel a Drupal annyi "saját maga által létrehozott, szerkesztet" táblával rendelkezik, amely csak egy érdemi lecsupaszítás és exportálás után lenne célszerű, de erre sajnos jelenleg sem tudásom, sem dolgozati terjedelmem nincs, amiben ezt bemutatnám (max pár oldal erejéig van rá lehetőségem) ezért csak kicsiben gondolkozom. De abban viszont jó lenne valami érdemi, ütős adatbázis támogatás prezentálás az általam szerkesztett mezők MySQL támogatásáról.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #479 üzenetére
A Marinelli smink kék hátterét, ablakainak színét hol tudnám állítani?
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #477 üzenetére
Meg néha a hunhoston feldobja ezt az üzenetet is egy üres oldalon, miután a Drupal is eltűnik, aztán frissítés után megint visszajön jól.
Access to this site has been temporarily denied. This is due to the site receiving high levels of concurrent traffic. Once the traffic reduces below the limit access will be restored. If you are the webmaster and are seeing this often you should consider upgrading at SecureSignup.net
-
adam_
senior tag
Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 _locale_parse_js_file() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/locale.inc 1488 sor).
Warning: file_get_contents(http://szak.hunhost.info/sites/default/files/js/wysiwyg/wysiwyg_tinymce_VxxRIlcaFmzHlghU8SsOGCZd5TC_PCxyhQAlqydMALE.js) [function.file-get-contents]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found _locale_parse_js_file() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/locale.inc 1488 sor).Most pedig az alábbi hibaüzenettel találkoztam, miután a Hierarchial Selectbe fel akartam vinni egy könyvtárat, a Taxonomyba.
Egyre jobban gondolom, meg amit te is tanácsoltál, hogy valami gebasz lehet ezzel a szolgáltatóval, ezek a jelek is arra utalnak, vagy ez máshogy orvosolható? [link] Ezen az oldalon olvastam, hogy a php.ini fájlba allow_url_fopen=On sor beírásával kiküszöbölhető a probléma..
Ha ezt az oldalt át akarnám tenni egy másik szolgáltatóhoz, amiket te korábban javasoltál, ingyenes és stabil szolgáltatókhoz, akkor egy az egybe csak a szerverről másoljam le a Drupalt, arra az újra pedig FTP-n másoljam fel?
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #474 üzenetére
Notice: Undefined variable: errno drupal_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/common.inc 838 sor).
Notice: Undefined variable: errstr drupal_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/common.inc 839 sor).
Notice: Undefined variable: errno drupal_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/common.inc 838 sor).
Notice: Undefined variable: errstr drupal_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/common.inc 839 sor).
Notice: Undefined variable: errno l10n_update_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/sites/all/modules/l10n_update/l10n_update.inc 373 sor).
Notice: Undefined variable: errstr l10n_update_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/sites/all/modules/l10n_update/l10n_update.inc 374 sor).Sajnos l10n_update sem magyarosítja a Getlocations felületét, automatikus frissítés elindításánl az alábbi hibaüzenet fogad, és a Felület fordítás menüben nem is észleli, hogy lenne pl. a Getlocationsonhöz, vagy számos más újonnan feltelepített modulhoz magyarosítás. 56%-on áll a felületek fordítása, szóval egyes részek magyarul, mások angolul jelennek meg. Nem tudom, mi lehet ez a hibakód, amit fentebb írtam.
A többi úgy van beállítva, ahogy a linkelt oldaladon láttam, magyar alapértelmezésbe van. Engem lényegében a többnyelvűség nem érint, csak magyarul kezelem az oldalt, nem kell angol vagy más egyéb nyelven elkészítenem.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #472 üzenetére
A Getlocations Search blokk bizonyos elemeit hogyan tudnám átírni angolról - magyarra? Azzal tisztában vagyok, hogy Viewból kellene elindulni (remélem, jól gondolom), de azon belül kaphatnék egy minimális iránymutatást ez ügyben?
Sajnos a Drupalos kézikönyv alapján sem tudtam erre rájönni, pedig már bizonyos tartalmakat szerkesztettem Drupalban a Viewssal. Elég idegesítő, hogy a keresés magyarul van kiírva, de a Távolság rész már Distance-ként szerepel a blokkban, valamint a hozzá tartozó leírás is. Kilométer helyett kilometers, és egyéb apróságok.
Ugyanilyen problémám lenne a Getlocations fielddel is, amikor a bekérésnél a felhasználónak angolul írja ki az utasításokat (pl. city, postal code...) Ezeket is szeretném magyarosítani.
Megoldható ez a felvetésem, vagy így komplett elkészült modulba nem lehet belenyúlkálni, átírni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #470 üzenetére
Azt hol, hogyan lehetne megnézni? Hát egyáltalán nem kaptam még levelet onnan, igaz csak egy pár regisztráció során próbáltam meg, máshogy én nem tudtam a Drupal rendszeren keresztül magamnak levelet küldeni.
-
adam_
senior tag
Az oldalalom történő regisztráció során miért nem küld a Drupal rendszer egy visszaigazoló e-mailt a regisztráció során megadott jó e-mail címre?
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #465 üzenetére
Az általam privátba linkelt oldalon belül hogyan tudnám elérni a phpmyadmin-t?
Az oldal neve /phpmyadmin-ra nem hoz fel semmit.
-
adam_
senior tag
Sziasztok!
Péternek ezúton szeretném megköszönni az eddigi hatalmas segítséget.
Lenne két kérdésem:
1, Hol tudom szerkeszteni, beállítani, hogy a regisztráció során még egyéb paramétereket is bekérjen a rendszer a regisztráló felhasználótól? Plusz mezőket hol tudok hozzáadni a regisztrációs menühöz?
2, Szerintetek hogyan lehet kiimportálni az adott Drupal alapú honlap adatbázisát? (Akár a gyári alap adatbázis szerkezetet + az általam hozzáadott tartalamakat) Akár ilyen ablakos nézetbe, mint amilyen az Accessbe van? Adott példa:
Szerkesztek egy menüpontot, amihez én szerkesztek hozzá fieldeket, ugye ennek nyomai is van phpmyadminban, azt megtudom nézni, viszont ha szeretném átimportálni mondjuk accessbe, hogy "szebben" megtudjam nézni, szerkeszteni az általam kialakított fieldeket, mezőtulajdonságaikkal együtt, erre milyen alternatívák vannak? Dolgozatom készítése során kérték tőlem, hogy az adott Drupalos tartalmat, adatbázistámogatással is prezentáljam, azért lenne erre szükség.
Remélem érthető a felvetésem.
Előre is köszönöm szépen a segítségeket!
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #458 üzenetére
Rendben. Közben írtam a másikra, nézd majd meg.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #456 üzenetére
Igen, és ez probléma tárgyát képezni?
Nem tudtam, hogy ott is "jelen vagy".
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #454 üzenetére
Nálam is minden így van beállítva, miután irkálom be pl. a City-nél, hogy Buda... ott mellette pörög az a kis kör, de nem hoz fel alternatívákat sem, se semmit. Másodsorban pedig sajnos a beírt címet nem jeleníti meg a térképen sem, csak "ha manuálisan adom meg neki, kézzel lerakva egy markert", akkor működik.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #452 üzenetére
Sikerült remek!
Azt hogy lehetne beállítani getlocations field mezőbe, hogy a beírt cím paramétereket a geocode this adress gombbal meg is jelenítse a térképen közvetlenbó? Egyenlőre ott tartok, hogy sajnos ez a gomb kivan szürkítve, és meg sem lehet nyomni, miután beírtam a címet. Pedig beállításokban úgy van belőve, hogy ezzel is működnie kellene.
-
adam_
senior tag
Feltepeítettem a getlocations modult, de sajnos beállítások közben miután elmentem, ez a hibaüzenet fogad:
Request for invalid marker set drupal
Google API key-t belőttem, nem tudom mi lehet a baja. Nem jelenít meg térképet a fieldnél, és mind amikor beállítanám, mind amikor létrehoznék egy új hirdetést, ez a hibaüzenet jön fel kis ablakba. Librariesbe is bemásoltam a markereket.
-
adam_
senior tag
SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'drupal.languages' doesn't exist
Mi lehet a gond, drupal localhoston történő telepítés során XAMPPon keresztül, ezt írja ki, miután beállítottam a telepítőben az adatbázist (drupal) és a felhasználónevet: root A nyelvi fájlt a standard - translations mappába bemásoltam.
Az adatbázist előtte phpmyadminben is megcsináltam. Korábban mindig így telepítettem a Drupalt localhostra és semmi baja sem volt.
Most igaz azóta volt egy Windows reinstall, de most nem értem miért nem megy.Próbáltam úgy is, hogy a nyelvi fájlt nem másolom be a translations mappába, ezt követően ugyan azon a részen túl is megy a telepítőbe, de akkor ezt követően ez a hiba üzenet jelenik meg:
Fatal error: Call to undefined function field_attach_load() in C:\xampp\htdocs\drupal\includes\entity.inc on line 321
Mit gondoltok?
Előre is köszönöm az észrevételeket!
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #426 üzenetére
Gépen próbálkozom localhostba, ment is rendesen az oldal, de most újraindítás után az alábbi hibaüzenet fogad a localhostnál, amikor nyitnám meg a honlapot:
"Error
The website encountered an unexpected error. Please try again later.
Error messagePDOException: SQLSTATE[42000] [1049] Unknown database 'drupal' in lock_may_be_available() (line 167 of C:\xampp\htdocs\drupal\includes\lock.inc)."Köszönöm a segítséget, próbálkozom tovább.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #423 üzenetére
Van egy ilyen felület az oldalon: [link], ami természetes még folytatódik lefelé más egyéb pontokkal, de az most lényegtelen.
A lényeg, hogy ennek az aljára szeretnék egy térképet, valamint egy címmegadásos részt, ugyanis amikor a címet valaki megadja, az egyből térképen is jelenítse meg egy markerrel. Természetesen ezeknek az adatoknak a beküldése után a hírdetésben ugyanezt a térképet címmel jelenítse meg.
Akkor jól értelmeztem, ehhez akkor egyedül ez a modul kell: [link]?
Feltelepítem, és akkor a hírdetés feladásos részben a mezők hozzáadásánál "csak" hozzá kell adni egy új mezőt, pl. Hely megadása néven, és ennek a mezőnek a típusát getlocationre kellene hogy tegyem? És ezt követően már egy olyan mező is lesz a hírdetés feladása részben, ahol egy térkép is van, ahol a hírdető meg tudja adni a tartózkodási helyét? (Bár ezt tényleg jó lenne összekapcsolni egy másik mezővel, amiben ha valaki beírja pl a Város nevét, azt alatta egyből térképen is mutassa, de ez végső soron, egyenlőre csak a térképes markeres bejelölés jó lenne, ha megvalósulna)Szóval jól gondolom, így kell ezt megvalósítani? Ilyen egyszerű lenne?
Readmet olvastam, bár ott CCK modulról is írnak, az sem kell az én elképzelésemhez?
-
adam_
senior tag
Közben a hierarchial selectest megoldottam, viszont még abban az érdekelne, hogy ha a meglévő listában nincs az hírdetésfeladója által kínálandó áru típusa, akkor ő saját maga hogyan adhat hozzá, a hierarchial selecten belül? Mint, ahogyan ebben a videóban [link] 1:45-től?
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #420 üzenetére
[link] Ezen az oldalon, a hírdetésfeladás rész. Remélem így már bejön.
Szóval ilyet szeretnék létrehozni. Akkor ha Hierarchial Selectet szeretnék alkalmazni a kategória választóként, mint ami az első linkelt oldalon, valamint ezen is megtalálható: [link], akkor elsőnek taxonomyban létre kell hoznom a kívánt listát megfelelő hierarchiában, és ezt követően mi a teendő? Hírdetésfeladás részben mezőt létrehozni, majd típusnak hierarchiál selectet választani?
A GetLocations modul számomra tökéletes lenne. Kicsit "szájbarágósan", ha megkérhetlek leírnád nagyvonalakban, hogy hogyan tudnék egy ilyen modult a classifield ads (hírdetésfeladásos) menüpontomba belőni, és megjeleníteni, úgy hogy a felhasználó majd csak rábök a térképen egy pontra, tartózkodási helyét megadva, és gyakorlatilag ha valaki nézegeti a hírdetéseket, akkor cím és maps is megjelenik?
Feltelepítve már természetesen felvan a Getlocations és a Google Maps API modul egyaránt.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet előre is, és elnézést, ha zavarnálak, de jó lenne ez megvalósítanom.
Esetleg ha tutorial videót, leírást is adnál külső linkről, az is tökéletes lenne, csak hogy tudjak valahonnan kiindulni.
-
adam_
senior tag
Szóval a struktúrák/menübe hozzak létre kategóriát, és azon belül menüpontokat, amit majd a hírdetés részbe illesszek be kategória választó gyanánt? Taxonomy egyáltalán nem kell hozzá?[link]
Melyik modulba néztem volna bele? A google mapsesbe belenéztem, és a kategóriással is foglalkoztam, html-t is néztem, igaz én a taxonomiával szórakoztam, a videó alapján arra gondoltam, hogy az lehet a "katerógira választó" kialakításának a kulcsa.
Kb. 1 hete ismerkedem Drupallal, sok dolog még nem tiszta a számomra, szerencsére az alapismeret könyv elolvasása után már kezdenek világosak lenni a dolgok.
-
adam_
senior tag
Sziasztok!
Egy ehhez [link] hasonló hírdetési felületet szeretnék megvalósítani az oldalalom.
Arra már rájöttem, és ismerkedtem is vele, hogy a Classifield modul segítségével tudom ezt létrezhozni.
Két kérdésem lenne?- Ebben a részben, hogyan lehetne megvalósítani, a linkelt oldalon található hasonló kategóriás részt? Hogy így lenyílóan jönnének be a kategóriák?
- A másik, hogy az aljára a cím megadásánál egy térképen jelölhetné be a hírdetés feladója a tartózkodási helyét, majd ezt a térképet az aktuális hírdetések lapján meg is jelenítené a hírdetésben? Google Mapsen + Location modullal?
Mit gondoltok? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Ha bármi egyéb kérdésetek van hozzám, kérlek kérdezzetek, bár remélem, hogy jól körülírtam a problémám.
Előre is köszönettel,
Ádám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- One mobilszolgáltatások
- Automata kávégépek
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest