Új hozzászólás Aktív témák
-
kispal1980
tag
válasz
Core2duo6600 #1499 üzenetére
és azt hogyan kell???????????????????????
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kispal1980 #1498 üzenetére
NE passive módban kapcsolódj.
-
kispal1980
tag
válasz
Core2duo6600 #1497 üzenetére
port forward megy 2121 re . az jól van beállítva routeren is.
Kapcsolódik is csak nem látni a mappákat fájlokat. Nem tudom mit kellene !!
Pár napja már ezzel kinlódok! -
Core2duo6600
veterán
válasz
zadigabi #1495 üzenetére
A cikk topikjában írtam már, e szerint járj el
[link](#1496) kispal1980
A portot írd át 21 re ez az ftp alapértelmezett portja.
És a routerben is 21 re értkezőket kell átírányítani a nas címére, szintén a 21 es portra.Ha az foglalt, akkor másikat kell választani, de azt is ugyanúgy át kell írányítani,
-
zadigabi
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #1494 üzenetére
Köszönöm az írást, minden világos.
Ez tényleg a dns-323-ra van, de nekem a 320-as van és ott a transmission indításánál nem tudja létrehozni a fájlt, mert szerintem nincs beírva a parancssorba a HD mint merevlemez. de azt hogyan kell "/ffp/start/transmission.sh start" és itt hibádzik a HD a parancssorba.
-
Core2duo6600
veterán
-
zadigabi
csendes tag
Kattannék erre a linkre de nem jön be.
-
Core2duo6600
veterán
Elkészült a magyar nyelvű telepítési segédlet a DNS 323-as hoz a Transmission kliensre vonatkozóan , használjátok egészséggel.
Ha bármi elírás van benne jelezzétek nyugodtan.
Transmission telepítése a DNS 323-ra -
zadigabi
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #1486 üzenetére
Még minden alap rata leszámítva a legujabb FW-t.
Teljesen sík vagyok hozzá sajna, na meg a linux-hoz is. (Pedig nem csak ebben van itthon, de nem is szgépen.) Már 4 napja böngészek a neten, de semmi használható. Transmission-t sok helyen olvastam de........ hogy hogyan is megy az fel ide azt nem tudom. A gyári ami benne van hogy miért nem megy az a legkomolyabb, meg sem mozdul a letöltés. -
zadigabi
csendes tag
válasz
kispal1980 #1485 üzenetére
beállítások-->ált.beállítások-->másolás-->másolás + beillesztés Exploreren keresztül.
Sebességeket javítanám, most formáztam újra mind a 2-t hdd-t, de minek.......
nas-ra másolás 22mb/s, nas-ról másolás 38-41mb/s.
Bocs mindenkitől. -
zadigabi
csendes tag
Sziasztok!
DNS-320 kb 1 hetes.
A gigabites lan az szerintem elég jó benne mert 40-55mb/sec a másolás (nas-ról, vagy -ra mindegy) de a totalcmd-t el kell felejteni másolásra!!! Vagyis a beállításokba a másolást az explorerre kell bírni akkor nem felejtős. Nem kamu mert a hálókari terheltsége is 50%-on áll adatátvitelkor.
De torrent hogyan is??? A gyári nekem miért nem megy???
Előre is köszönöm.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kispal1980 #1482 üzenetére
Még egyellőre csak 100 as a lan om, de a nas ról való olvasásnál nem éri el a 10 000 et, így még a 100 mbitet sem használja ki, bevittem a céghez gigabitre, ott sem volt kellően gyors.
Ergo ehhez nem érdemes gigabites switchet venni szvsznyilván gigabiten sem menne, másként.
Ftp megy, a keresőprogi megtalálja.
1.10 es FW van rajta, és tegnap rátettem a transmission-t is 1 napos kinlódás után.Volume neveket nem lehet megváltoztatni.
Remote Acces, az alapból van, hiszen így éred el a kezelőfelületet, vagy mire gondolált ? -
kispal1980
tag
válasz
Core2duo6600 #1481 üzenetére
14 mega kb. De függ a fájlok nagyságától is.
A sebességet nagyban befolyásolja az utp kábelek tipusa.
cat5e vagy cat6 alkalmas csak a gigabites halozatra, patch kábelből (hajlékony utp) nem ajánlott a hosszú (max10m) , merev utp-ből kell csinálni fali ajzattal és onnan patch- kábellel összekötve minden egységnél így kell eljárni. Kipróbálni még nem bírtam nem volt időm rá , de egy hálózatépítő barátom tanított ki erre. Hogy a gigabites hálózat csak így működik!Dlink easy search működik neked? nálam nem látja a dns-323at valamiért
melyik firmware van fönnt neked?
meghajtó nevét meglehet válzotatni volume_1 ill. 2 -ről?
ftp működik neked?esetleg remote acess be van állítva? -
Core2duo6600
veterán
válasz
kispal1980 #1480 üzenetére
Ok rendben, nem igérem, hogy ma, de megírom majd, megnéezm, hogy logout cikket tudok - e csinálni.
Neked milyen tempot csinál a file másoláskor a nas ra ill. onnan ?
Nekem utobbi elég lassú, mondhatnám, hogy botrányosan lassú. -
kispal1980
tag
válasz
Core2duo6600 #1479 üzenetére
Írj! Elég halott ez fórum úgylátom, nem nagyon válaszolt nekem sem senki. Én nemrég vettem a 323-asom. még ismerkedek vele, jól jön minden infóóóóóóóó
thx
-
Core2duo6600
veterán
Felraktam a Transmission-t a Dns-323 asra.
Ha gondoljátok írhatok, egy hogyan csináld -ot. -
Core2duo6600
veterán
Helló
Magyar leírás van róla lépésről lépésre, hogy hogyan kell rá használható torrent klienst tenni9 ?
-
kispal1980
tag
Üdv
Nemrég vásároltam egy DNS-323-at. Lenne kérdésem , remélem valaki segít....
DNS-323 (1.8 Firmware)
1. D-link Easy Search (DNS-323_C1_FW_v1.08_Easysearch_v4.7.0.0) nem látja a DNS-323-at, nem tudom miért? Talán nem jó a verzió?
2. Meghajtó nevét valahogy lehet változtatni? Win alatt sikerült, de TC-ben csak Volume_1 ill Volume_2. Meg lehet ezt valahogy változtatni?
-
janakbacsi
őstag
Van egy eladó DNS-323-as. Még egy hónap garancia is van rá. Akit érdekel, kérem hívja a 06-70-323-8085-ös számot. 25-28000 Ft-ot kérnék érte.
-
bobek80
csendes tag
Szia!
Szintén ezzel a problémával küszködtem (C1 hardverrel nem áll le a FAN).
Az 1.10b (béta) firmware végre megoldotta:http://forum.dsmg600.info/viewtopic.php?pid=41031
http://www.dlinkhelp.eu/gex75/index.php?dir=DNS-323-343%2FFirmware%2FDNS-323+firmware%2FDLINKEu_DNS323.1.10b01%281.71.0528.2010%29%28BETA%29%2F
Annyi probléma maradt, hogy a bittorrent add-on ha engedélyezve van, akkor nem áll le a diszk, de ha letöltések után az add-on-ok között disabled-re rakod, akkor lekapcsolja a diszket, FAN-t is és nem kapcsol vissza.
Péter
-
kispal1980
tag
Hello
Tervezem egy DNS-323 vételét.
Van pár kérdésem:
2TB-os vinyót kezel?
vagy mekkora a max merevlemez amit kezelni tud???Raid-ben van olyan lehetőség, hogy pl kijelölök pl 500gb-ot a fontos adatoknak és az lesz csak tükrözve a két vinyón?
Ftp elérésen ha valakinek megadom a kódot akkor az látja az egész merevlemezt vagy le lehet mappákra jelszavazni ????
-
tulicsg
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is van egy DNS-323-as, olyan gondom van vele, hogy újraindítás illetve bekapcsolás után elfelejti a meghajtók megosztását, csak a bittorrent marad meg. Van valakinek ötlete? -
skoos
őstag
úgy hallottam a netgear stora-ját havi 1-1 alkalommal resetelni kell. Mi a helyzet a DNS háza táján? Mi jöhet még számításba? 2 winyó, lehetőleg NTFS, torrent, FTP, külső-internetes (ddns) elérés ingyen, HALK működés. Ezek lennének az elvárásaim a 30-35e forintos eszközhöz.
-
skoos
őstag
Ha a gépemről, Totalcommanderrel file másolást indítok a NAS és egy távoli FTP szerver között, akkor megáll a másolás, ha kikapcsolom a gépet. Ugye? Ergó, mit kéne tennem, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg?
-
-
Alex91
félisten
Rakj ra progit, amivel vezerelni lehet... Es legyel kicsit onalobb!
TransdroidWebesen is adhatsz neki meg URL-t. Kapsz egy csini kis feluletet, eszre se veszed, hogy bongeszobol nezed
.
-
sbazsi
veterán
-
caps111
csendes tag
Azt olvastam, hogy nem minden torrentet szeretnek ezek a NAS féle megoldások...A Transmission-nél jelentkezett bármi ilyesmi?
Én bithument, ncore-t és btjunkie-t használok, semmi gond. A többiről nem tudok nyilatkozni
A hálózati leterhelését a torrent letöltésnek meg lehet adni? Jó lenne, ha tudnám szabályozni, hogy ne akadályozzon a munkában.
Teljes egészében tudod szabályozni a sebességeket, mint bármelyik PC torrent kliensben.
A torrentek beadásakor, kezelésekor nem zavaró, hogy nincs GHz erő a NASban?
Azt ne várd hogy olyan gyors legyen mint a PC kliens. Viszont nem kell menjen a géped. Letöltés és feltöltés is lassabb, de csak 35W-ot fogyaszt óránként. Én azt szoktam, ha valami sürgős, azt a PC-re töltöm le, aztán átmásolom NAS-ra seedelni.
A torrentek folyamatos seedelése és így a hálózati leterhelés hogy előzhető meg? Csak másik mappába helyezéssel?
Teljes egészében tudod szabályozni a sebességeket, mint bármelyik PC torrent kliensben, valamint szüneteltetni is tudod mint a letöltést, mint a seedelést
-
skoos
őstag
válasz
caps111 #1452 üzenetére
Azt olvastam, hogy nem minden torrentet szeretnek ezek a NAS féle megoldások...A Transmission-nél jelentkezett bármi ilyesmi?
A hálózati leterhelését a torrent letöltésnek meg lehet adni? Jó lenne, ha tudnám szabályozni, hogy ne akadályozzon a munkában.
A torrentek beadásakor, kezelésekor nem zavaró, hogy nincs GHz erő a NASban?
A torrentek folyamatos seedelése és így a hálózati leterhelés hogy előzhető meg? Csak másik mappába helyezéssel?
köszííí
-
caps111
csendes tag
A torrentet a meghajtó cd-ről tudod telepíteni, add-ons alatt van (DNS-323), de a gyári elég primitív. Inkább dobd rá a Transmission klienset, majd a Transmission remote-t, és kb ugyanolyan lesz mint PC-n futó bármelyik torrent kliens.
Transmission telepítése: http://cheongseeker.blogspot.com/2009/09/transmission-bt-for-dns-323.html
Letöltés: http://www.icewalkers.com/download/Transmission/2985/dls/
Transmission remote letöltés:http://code.google.com/p/transmission-remote-dotnet/
-
skoos
őstag
A 323 FTP szerverét hogyan tudom ddns-el domain-névhez rendelni?
-
Urbi8
csendes tag
Sziasztok!
Firmware frissítéskor a merevlemezeken lévő adat megmarad, vagy elveszik???
Köszi
-
JoeYi
őstag
ha az árát is figyelembe veszem akkor 10-ből mondjuk 7-et adnék rá. Sokat kell melózni vele ha tök láma az ember a témakörben (mint pl én), és a semmiből próbálja átlátni, hogy mit hogyan miért kell rá telepíteni.
Alapból csak fapados NAS funkciókat tud, a vinyókat tudja külön-külön kezelni, egymás után fűzni, illetve RAID0 és RAID1 tömböt is képes csinálni belőlük, kizárólag EXT2 vagy EXT3 fájlrendszerrel.
A fun_plug 0.5 felrakása után kiszélesedik a felhasználási köre, bármire képessé válik amit egy régi linuxos gép is képes megcsinálni.
Venti: na ezzel szívtam pár napot. C1 revision DNS323-aknál változott a venti vezérlés, ráadásul sikerült bugos softwaret adniuk hozzá. Alapból amíg pörögnek a vinyók le is kapcsolja ventit teljesen, és ilyenkor csak a vinyók hangja hallatszik. Viszont amikor hibernálja a vinyókat, akkor vmiért visszakapcsolódik a venti vezérlés alacsonyfokozatra, és ott is marad. Még csak 2-3 napja foglalkozok a bütykölésével, a venti problémát már sikerült elliminálni egy saját bash scripttel, de ehhez sajnos le kellett mondanom a merevlemzek hibernálásáról (talán jobb is így, nem tesz jót az állandó ki/be kapcs sztem). Egy Uli nevű srác elméletileg csinált egy plugint, ami javítja a gyári hibát, és hibernálással együtt is működik, ezt még nem próbáltam, de fogom.
Én most egy fotó galéria megjelenítő progi rátevésével kűzködök. Vagy Dalbum vagy Gallery 2.0 lesz, de oda még nem jutottam el.
Én anno Netgear Readynas duo-n filóztam még, mert olyanhoz volt már szerencsém, és alapból tudja torrent kezelést guiról, meg a fotó szervert is asszem, de sajnos egy huszassal drágább
-
-
caps111
csendes tag
Sziasztok, sikerült valakinek Wine-t telepíteni a cuccra? Nálam C compiler hiányát jelzi. Van valakinek ehhez valami épkézláb leírása, hogy is kell?
-
skoos
őstag
Itthonra szeretnék egy nyomtató+fileszervert, hogy ne kelljen egész nap mennie a gépeknek. Legyen halk, tudjon torrentet, tudjon gigabitet, tudjon FTP-t és tudjon 2 lemezt többféleképp használni. Milyen megoldások jöhetnek szóba? Egy 10es skálán mennyire jó döntés a 323? Azt hallottam, hogy a ventilátor vezérlés nem az igazi...
Köszi!
-
JoeYi
őstag
válasz
kispal1980 #1442 üzenetére
nem
-
kispal1980
tag
érdemes 5400as fordulatú winyónál nagyobbat beletenni? ha csak hálózaton akarom összekötni a dns323-at????
-
Mrdevil
addikt
Sziasztok.
DNS 313-ra kellene nekem mondjuk a 2.12-es Transmission,de az egyszerű felmásolós módszerrel.
Tök kuka vagyok a linux-hoz,meg az ilyen "lefordítom a progit a dns-re" dolgokhoz.
Köszi. -
JoeYi
őstag
Ezen a héten vettem egy DN-323-at. Alapból 1.08FW-vel jött.
Első tapasztalat: ha telepítve van már a funplug és formázni akarod a vinyókat akkor ezt az üzit fogod kapni:
Hard Drive(s) Formatting Failure. (Error Code:107).Megoldás: ki kell kapcsolni a funplugot. Total commanderben nyisd meg a Volume1-et és nevezd át a fun_plug nevű fájlt valami másra, pl fun_plug.bak. Ezután indítsd újra a NAS-t és már indíthatod is a formázást
-
barez
csendes tag
Gigabites switch-el sikerült elérnem viszonylag jó sebességet, de sajnos nem mindenhonnan. A torrentes könyvtárból, a letöltött fájlokat nem valamiért max 7MB-al tölti. Ha másolok fel abba a könyvtárba valamit, akkor az jön 22-23MB-al is, de a torrenttel letöltöttek csak 7MB-al. DNS-es kicsomagoltam egyet, és ez a kicsomagolt 4GB-os fájl már szépen jön. Nem lehet gond pl, hogy defragmentált lesz a torrenttel letöltött állomány és azért lassú? Egyéb ötlet?
-
JoeYi
őstag
ha 100Mbites routered/switched van otthon, akkor felejtsd el a 30/40 MB/sec másolási sebességet. 100Mbit = 12MBájt /sec, és a 7-8 mega/sec másolási tempó a reális elérhető maximum.
Ha gigabites switchel lenne a nas és a szgéped összekötve akkor az elméleti másolási tempó elérheti a 125megabájt/secet.
-
Urbi8
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már kérdezték, de nem találtam rá választ: DNS-323-am van nekem is, és az a problémám, hogy mikor a NAS leállítja a merevlemezeket, akkor utána bekapcsol a venti benne és folyamatosan megy. Ez ellen van már valami megoldás???
Előre is köszi!
-
jericho911
csendes tag
Sziasztok!
Firmware-t frissítenék 1.05-ről 1.09-re. Raid 1 van beállítva, rajta van majdnem 1TB adat, és nem tudom most kirakni. Ebből adódó a kérdésem is.
Firmware frissítéskor nem nyúl a diskekhez, mert karóba dőlök... ugye??? -
elttiL
senior tag
Üdv! Van valakinek B1-es hardver reviziós NAS-a?
ugyanis van egy nem kis gondom....
-
barez
csendes tag
Leállítottam a torrentet, hogy ne fogja a procit, de az nem segített.
Jumbo frame nincs beállítva. Most néztem utána, hogy egyáltalán mi az. Kiderült, hogy a routerem nem tudja ... a számítógép hálókártyájáról pedig nem tudom, hogy hol lehet ezt az infót beszerezni. A céges hálózaton 30-40 MB/sec-el is másol, tehát valamit csak tud.
Gondolom, elég lenne egy switch itthonra ilyen funkcióval, amit a router mögé teszek. Mit javasolsz? Ezen keresztül a gép és a NAS már elérhetné egymást rendes sebességgel.
A halókártyámról hogy tudom meg, hogy alkalmas-e a feladatra? -
Ablakos
őstag
Kísérletező kedvű játékos próbálta már ezt a firmet? Alt-F is an alternative firmware for the D-Link DNS-323 and compatible NAS project
-
barez
csendes tag
Nemrég szereztem be egy DNS-323-at. 1.08-as fw van rajta. Raktam bele 1db WD10EARS vinyót. Routeren keresztül csatlakozok rá kábellel.
Az a problémám vele, hogy nagyon lassú az írás/olvasás ... Kb 7MB/sec-el tudok rá írni és ennél kevesebbel (kb 6-6.5MB) olvasni. Próbáltam másik routeren keresztül is, de ugyan az. Próbáltam közvetlenül összekötve a NAS-t a számítógéppel, de így sem gyorsabb. Van valami ötletetek, hogy miért lehet ilyen lassú? -
Piwi
veterán
vennék dns-323-at,már csak az lenne a kérdésem hogy transmissiont hogy futtatni tudjak milyen fwt kellene feltenni,és ezt egy linuxot nem ismerő ember meg tudja-e csinálni?
-
Makosx
csendes tag
Az 1.10-es fw-ről (dns-323-hoz) van valami hír? Mintha azt olvastam volna, hogy új uPnP AV server lesz benne.
-
bigalanisfan
csendes tag
válasz
Szkeptikus #1423 üzenetére
Először is nagyon köszönöm a gyors választ!
Azt vágom, hogy analóg tunerek esetén erős CPU kell a tömörítéshez, de bitfolyamok terelgetéséhez nem hiszem, hogy izmos vasra lenne szükség. Persze semmi tapasztalatom nincs a MythTV-vel, de elvileg nem kéne túl sok erőforrást zabálnia DVB-T-vel. -
Szkeptikus
tag
válasz
bigalanisfan #1422 üzenetére
Rossz hír: Ilyen funkciókhoz nem biztos, hogy egy 3- 4 éves konstrukciójú belépő szintű nas-t kellene választanod. Ha myth TV-t szeretnél NAS-on, akkor lényegesen erősebb cpu-s nagyyobb memóriával rendelkező készükékre lesz szükséged. (Sokkal drágábban...)
De hogy röid választ is adjak: Még ha valamilyen csoda folytán softwaresen fel is menne a Myth TV, hardweresen esélytelen.
-
bigalanisfan
csendes tag
Elnézést, amiért a teljes fórum végigolvasása nélkül kérdezek, de nem hiszem, hogy agyontárgyalt aspektusa lenne a NAS-nak:
Használható a DNS-323 valamilyen USB-s DVB-T-s tunerrel (lehetőleg dual-lal) MythTV Backend-nek?
Az esetleges válasz(oka)t előre is köszönöm! -
amol
addikt
Még valami: milyen UPS-t érdemes hozzá vennem ami hozzáköthető USB-n és normálisan kezeli is?
thx -
amol
addikt
Én is kérdeznék...
Jelenlegi konfigom egy 2+1,5TB-os WD green RAID1+JBOD, FW1.08, EXT3
Vásároltam még egy 2TB-ost, így 2db WD20EARS-t szeretnék futtatni RAID1-ben. Épp mentem az adatokat és azon gondolkozom hogy EXT2 vagy EXT3 rendszerrel járnék-e jobban. Az EXT3 a journaling miatt elvileg biztonságosabb de több írási folyamat is megy végbe ami jobban használja a vinyókat és ha rákötöm egy Windowsos gépre közvetlenül akkor csak EXT2-ként kezeli ezért oda kell figyelni a rendes leállításra.
Emellett -és ebben nem tudom hogy a FW vagy az EXT3 a ludas- használat közben néha újracsatlakozik, valamint áramkimaradás (akkor is ha kikapcsolom, majd kihúzom egy időre) után egy jó ideig nem érhető el a share csak az IP-címével ami a médialejátszómnak nem felel meg. Felgyorsítja a folyamatot ha belépek a GUI-ba és újra elmentem a LAN és DEVICE beállításokat de akkor is várni kell. Ezek a problémák a régebbi felállással (2x1GB, majd 1,5+1GB FW1.07, EXT2) nem fordultak elő.
Tudom hogy régebben voltak gondok az EXT3-mal és 1.03-tól nem is volt választható de az 1.08-ban ezek elvileg javítva lettek.Remélem időben jön segítség
Köszönöm a tanácsokat! -
Entryy
aktív tag
Sziasztok!
Nem régiben vettem egy DLINK dns - 323at és tettem bele 2db 1tbos wd greent. Szépen konfiguráltam RAID 1be, valószínűleg a felhasználó hozzáférést is jól állítottam be még sem tudom elérni,h mint meghajtó jelenjen meg a sajátgépbe v tc be vagy mindegy.
Az Easy ... progi amit kaptam hozzá a csatlakozás, jelszó megadás után mindíg a következő üzenettel örvendeztet: Failed to map drive .
A fórum átböngészése után láttam,h mások is kaptak ilyen üzenetet,de nem ilyen helyzetben,mint én.Mit csinálok rosszul, mit felejtettem el?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
-
OrLiX
tag
Sziasztok! Ha RAID 1-et, vagy RAID 0-át használok, akkor is leállnak a winyók a beállított X idő után?
Köszi a választ!
Hálószobában lesz és érzékeny vagyok a hangjára.
-
q13579
senior tag
válasz
Ablakos #1414 üzenetére
Mindenféleképpen kellene egy torrent kliens.
Eddig az kavart be, hogy azt hittem, elég simán feltölteni a gyári menübe install file-t és szépen felrakja magának, majd ezt el lehet érni menün keresztül. De ez nem ilyen egyszerű...
Találtam VÉGRE valami használható leírást az alapoktól: (link)http://mnshankar.wordpress.com/2010/07/17/setting-up-my-dns-323-nas/(/link)
Ezzel megpróbálom az install-t. Tényleg azt hittem, hogy nem kell ennyire belebyonyolódni, de remélem meg tudom oldani.
Ami még nem világos. Elméletielg van bittorrent az 1.09-ben, de nem találom... Easy_search-el "aktiváltam", létre is hozta a bt könyvtárat, azonban ha pl connect-re megyek mindig ezt az üzenetet kapom: "failure to map the drive".
Szóval egyelőre nagyon hadilábon állok a dolgokkal, de csak letisztul
.
-
Ablakos
őstag
Szerintem valamit benéztél. A gyári addonok nem tgz-k hanem zip-ben tárolt tököm tudja milyen állományok. A legtöbbje számomra semmire való. Azokat lehet a webes felületről feltölteni.
A gzippeket (tgz) a fonz féle eszközzel lehet használni. Azok tényleg nagyon jók, de fel kell hozzá telepíteni a fun_plug-ot.Telnettel lehet a továbbiakban kezelni a dns-t.
Mit töltöttél le, vagyis mit szeretnél a géppel olyat, amit nem tud alapból? -
q13579
senior tag
Az alapokon sikerült átverekdenem magam. Már minden rendben megy, viszont elkezdenék alkalmazásokat is telepítgetni.
Sajnos ezidáig semmi közöm nem volt a linux-hoz, így egy picit kínai az, amiről beszélnek a forumokon, illetve pl wiki-n.
Szépen le van írva minden, de valahogy szeirntem pont az elejét hagyják ki mindenhol. Nem értem egyszerűen, hogyan rakhatok fel app-okat a gépre.
Le lehet tölteni ugye .tgz file-okat, de ezután mi a teendő? Ugyanis a dlink menüjében található add-ons-nál, ha ezt a file-t meg akarom nyittatni, sajnos nem történik semmi.
Valaki tudna nekem akár privátban is írni egy rövidke gyorstalpalót, hogy mégis hogyan működik a készülék tanítása? Nagyon hálás lennék, meg egyelőre nem tudok megbírkózni vele.
-
q13579
senior tag
Köszönöm a tippet.
Viszont.
A Disk Tools-ban csináltam egy Scan disk-et. Azóta eltünt minden a vinyórol és 0 mbyte-ot ír kapacitásképp.
Mit rontottam el?
-
q13579
senior tag
És még egy kérdés (elnézést hogy nem az előzőt szerkesztem, de későn jutott eszembe).
Tehát.
Kell router, hogy lássam az eszközt, vagy switch is elég? Esetleg ha utp kábellel simán rácsatlakoztathatom a notira, akkor is látja?
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Ma hozzájutottam egy ilyen kütyühöz. Kérdezném, hogy ismer-e valaki olyan használható oldalt, ahol kifejezetten ezzel a géppel foglalkoznak?
Hallotam, hogy NTFS partíciót képtelen kezelni. Igaz ez?
Előre is köszönöm a tippet.
-
OrLiX
tag
Sziasztok RAID-et használva, (1 vagy 0) állandóan forognak a lemezek?
Vagy beállítható, hogy x idő után leálljanak? -
szoke
csendes tag
Eladó egy DNS-323-as NAS 2 db 1 Tbyte-os winchesterrel. A NAS-nak 2010.09.08.-án járt le a garanciája, a két winchesternek van még 2-2 éve. A DNS-323-on semmi extra nincs, csak a gyári dolgok, sajnos nem értek a linuxhoz. Az egység megfelelően működik. Grátiszként adok hozzá kb 200 db HD filmet. Ár 40e. szoke(kukac)szi.hu
-
enzo89
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy problémám lenne (DNS-323 1.09-es FW), hogy volt kb 10giga fájlom (zenék) egy mappában összedobálva a nason (sima mappa a gyökérkönyvtárban)...aztán egyik nap szétválogattam őket. Amikor áthelyeztem őket a másik mappába akkor még minden mappát elértem, megtudtam nyitni a fájlokat. Aztán tegnap este ahogy nyitottam megfelelé az egyik akkor áthelyezett mappát. Közölte a rendszer, hogy nincs hozzá hozzáférésem. Rendszergazda jogosultságom és nem jelszavaztam. Illetve semmilyen másolás védelmet stb. nem raktam a mappára így sorra próbáltam a másolt mappákat..egyik sem megy. Fájl méretükre 0k-t mutat. Így először azt gondoltam, hogy biztosan áramszünet volt és elvesztek a fájlok. De találtam egy mappát amit megnyit és akkor másoltam mint a többit. Aztán eszembe jutott, hogy azt a mappát amit megnyit, azt a transmisson letöltő könyvtárából helyeztem át. A szerinte üres mappákat még törölni sem tudom, szóval nem igazán értem, hogy miért nincs hozzá jogosultságom. A másikhoz meg miért van. Ilyenkor mit lehet tenni?
-
Kovido
tag
Sziasztok,
az alábbi problémára keresem a megoldást: A család 2db DNS-323-al rendelkezik, mindkettőn 1.09 frimware van; de az egyik B1 a másik C1 hardware revizíójú készülék.
A gond az, hogy a B1-en a gyári fancontrol jól működik, míg a C1-en lévő nem. Auto beállításon a B1-es leállítja a venti, a C1-es is megteszi, de abban a pillanatban mikor leállítja a vinyókat elindítja a ventit és onnantól már nem is állítja le.
Már szinte minden a neten fellelhető szkriptet megnéztem, de igazán egyik sem volt jó, viszont a fanctl2-*.tgz file-t nem találok a neten, pedig a leírások alapján ez kellene nekem.
Van egy fonz féle szabályzó, de azt még ha jól látom akkor le kell fordítani, azt meg nem tudom, hogyan kell.
Legjobb lenne, ha az eszköz saját vezérlőjét lehetne átírni.
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest