Új hozzászólás Aktív témák
-
Rival
aktív tag
válasz
cappa72 #1802 üzenetére
Az Ethernet felől kapta az ívet (éééérteeed... kapta az ívet 😀), táp oldalról UPS-en volt. A táp csak kilehelte a lelkét 15 évnyi 7/24 működés után. Csodálkoztam is, hogy még működött utána (igaz, csak max. 10 megabiten). A NAS-ra ment rsync mentés, használva volt fájl- és médiaszerverként, futott rajta Transmission. Kár érte, kiváló ügynök volt.
-
válasz
cappa72 #1793 üzenetére
Nem sikerült az elméleti terv.
Na de azért meglett a megoldás.
Az egyik hdd-ről a raid1-et simán tudtam olvasni a számítógépen usb átalakítóval.
Aztán a nas-ba új 2 hdd be, formáz, és akkor onnantól már lehet rá másolni.Először is csatoltam a nas hdd-t a helyi fájlrendszerre:
mkdir /mnt/ftp
curlftpfs ftp.example.com /mnt/ftp/ -o user=username:password
és ezek után simán
rsync --progress -avx /media/cappapa/5e6B/DOX_SHARED/ /mnt/ftp/Volume1/DOX_SHARED/.
Azóta megy a másolás a régi 500GB-os hdd-ről az új, nadban lévő hdd-kre.
-
válasz
cappa72 #1791 üzenetére
Hm... lehet, hogy megtaláltam a formázásra (failure code 107) a megoldást:
"I got that message when running FFP. I had to rename fun_plug to fun_plugOFF and reboot. ALL was good after that."
forrásSzóval ki kell kapcsolni az FFT-t. az ffp könyvtárat átneveztem ffp_off-ra.
Ekkor az újonnan behelyezett 1TB HDD-t már elkezdte formázni
Szóval a többlépcső lehetséges megoldás:
Az elméleti sík:
1, régi hdd2 ki
2, új hhd2 be
3, új hdd2 formáz
4, régi hdd1 tartalma új hdd2-re
5, régi hdd1 ki
6, új hdd1 be
7, új hdd1 formáz
8, új hdd2 tartalma új hdd1-re
Örül.Na és a gyakorlat, ami jelenleg is folyamatban van...
1, normál eredeti módon nas indít
2, ffp könyvtár átnevezése ffp_off-ra
3, nas leállít, áramtalanít
4, jobb oldali hdd csere 500GB -> 1000GB
5, nas elindít
6, web felületen a nas-t elérni
7, formázás indítható, de az enable auto-reconfigure legyen bekapcsolva, hogy megcsinálja az adatok tükrözését!
itt tartok most ... éppen formáz.
8, formázás lement, de annak ellenére, hogy az auto-reconfigure engedélyezett volt, hát nem raid1-re formázott, hanem JBOD-ra.
9, szóval kiváncsi leszek, mit is tudok majd kezdeni ezzel... hiszen raid1-ként kívánom használni.
10 viszont a szinkronizáció elindult... "The RAID volume is syncronising now. Please wait for 60 minute(s)." Ez persze 90 rercről indult... most akkor szünet; nekem legalábbis
folyt köv...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest