Új hozzászólás Aktív témák
-
lovas001
aktív tag
válasz
Gordon94 #899 üzenetére
igen az a szemüveg amit a moziba kapsz az egy passziv szemüveg sajnos nekd egy jóvalta húzósabb árura van szükséged pl: http://www.argep.hu/trend/DLP3/DLP-3D-szemueveg.html ilyenekre a vision-t nem javaslom pedig nvidiánál azzal szokás de ugye papíron a kártyád nem támogatja sajnos.
-
Gordon94
csendes tag
válasz
lovas001 #898 üzenetére
KMPlayer sikerült a filmet egybe illesztenem és szépen is megy, de mikor kikapcsolom a KMP-t akkor ki írja ezt vagy ezerszer: Canvas does not allaw drawing. Ezért gondolom, hogy a videó-kártyával lehet a baj. Ja és egy kérdés: amit a moziba kaptam 3D szemüveget azt felejtsem el, igaz? Mert mikor felveszem és össze illesztem a képet, nincs változás, nincs 3D, csak az van amit szemüveg nélkül látok.
Köszi az eddigi segítséget!
-
lovas001
aktív tag
válasz
Gordon94 #897 üzenetére
http://www.nvidia.com/object/3d-vision-system-requirements.html itt választ kapsz a kérdésedre a videokártyát illetően 3D Vision Surround <-- N ezt írja rá . Szerintem ettől még meg lehet próbálkozni a 3D vel nem feltétlen vision-t kéne erőltetni hátha sikerül beállítani 1 programot 3d vel ha nem akad akkor nyert ügyed van.
-
Gordon94
csendes tag
Épp a számítógépem kapacitását nézegetem. Azt látom már, hogy szerintem új videó-kártya cserére lesz szükségem. És felötlött az a kérdésem, hogy akkor az se mindegy milyen alaplap van a gépben. Úgy gondoltam, hogy akkor ismét megkérdezlek téged, te szerintem jobban értesz az ilyesmihez mint én. A Gigabyte GV-N210D2-1GI Geforce 210 1GB DDR2 videó-kártya és a Gigabyte MA770T-UD3 alaplap elég erősek 3D megjelenítéséhez, vagy mind a kettő csere egy újabbra?
alaplap: http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ma770t-ud3_11
videó-kártya: http://www.bluechip.hu/termek/gigabyte-gv-n210d2-1gi-geforce-210-1gb-ddr2Köszönöm az eddigi segítségedet!
Üdv
Balázs -
Gordon94
csendes tag
http://www.grando.hu/acer-x1111-3d-projektor-dlp-1506799470 - ez a fajta van.
-
Gordon94
csendes tag
Akkor felteszem a leglényegesebb kérdést. Mert ha már veszek szemüvegeket, akkor biztosan tudni akarom, hogy a projektorom 3Ds-e. Acer x1111 projektor megtudja jeleníteni a 3D? A menüjében van 3D alkalmazás és a gépre is rajta van a gyönyörű 3D felirat. Lehet, hogy ez már szőrszál hasogatás, de engem olyan szépen elküldtek a boltból, hogy ez a masina nem tud semmilyen 3D-t, hogy biztosra kell mennem. Köszönöm a segítségedet Géza!!
Balázs
-
gezu79
csendes tag
válasz
Gordon94 #892 üzenetére
Ehhez aktív 3d szemüveg kell, lehet passzív is de akkor két projektor kell ebből (egyik szemnek egy, és a másik szemnek másik), és kell egy ezüstvászon polárszűrő stb. ez egy vagyon lehet és nem is valami jó képminőség (felbontás miatt).
Olcsóbb megoldás az aktív, ami lehet nvidia 3d vagy dlp 3d, na ez a legolcsóbb, mivel ehhez csak két szemüveget kell venned, ha megvan minden más (pl erős pc, laptop). A szemüveg árakat nem tudok, 10-25 e Ft-ig lehet per darab.
Az eladó meg hülyeséget mondott a passzív 3d-vel kapcsolatban.
Üdv.Géza -
Gordon94
csendes tag
Akkor tisztázzuk ezt a fogalmat, mert lehet hogy keverem a kettőt. Bementem az egyik 3D szemüvegekkel foglalkozó boltba és ott az ürge előkapott a pult alól kétféle szemüveget. Egy aktív és passzív szemüveg volt. Azt mondta, hogy az aktív azok a tölthetősek és méregdrágák a másik az pár ezer forint és nem kell tölteni. Bementem egy másik boltba ahol aktív szemüvegeket árultak és az ürge azt mondta, hogy ez a projektorhoz nem aktív 3D szemüveg kell, akkor gondoltam marad a passzív. Össze kevertem a kettőt? Lehetséges. De valamelyiket tudja az biztos mert van a menüjében van 3D beállítások és a netten is írják, hogy 3D készülék.
-
Gordon94
csendes tag
Hali!
Van egy Acer x1111-es projektorom, amivel állítólag passzív 3D képet meg lehet jeleníteni. Seregnyi problémába ütköztem mert még új vagyok én is otthoni 3D film vetítésben. Segítségeteket szeretném kérni, hogy én is kihasználhassam ezt az új élményt. Nem is tudom hol kezdjem. KMPlayerrel már sikerült 3D képet egyé illesztenem. Ennyit értem el eddig, ja meg van egy moziból hozott 3D szemüvegem is, az jó egyáltalán? Mit hogyan állítsak be a projektoron és a számítógépen, hogy működjön a dolog? Ha valaki segít azt előre is megköszönöm!!! -
Genesist
tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék vásárolni egy Acer H5370BD típusú vetítőt. A kérdésem az volna, hogy milyen 3D-s szemüveget kell választanom hozzá, illetve, hogy a 3D-s Blu-ray filmeket bármilyen lejátszóról lejátszhatom, vagy kötelező a megfelelő Nvidia kártya?
Sajnos a 3D vetítésben nem vagyok igazán otthon, ez lesz az első ilyen projektorom. :-)
A válaszokat köszönöm!
-
lovas001
aktív tag
szia én saját vélemény tudokirni sokat kutakodtam én is a témában szerintem egy jó 720p-s projektor otthoni körülmények között sokkal inkább megéri mint egy tv. nagyobb képátmérő jobb élményhatás miatt . A natív felbontás valóban annyi amit írtál viszont megjeleníti a 1080p-s videot
többnyire már 3-d kompatibilisek ami az aktívhoz hasonlítható inkbb mint a passzivhoz csak itt máshonnan veszi a jelet a szemüveg . nekem kb 1 éve van és nagyon meg vagyok elégedve+ár/ arányban is jobban ajánlom a projit. Az izzó pedig üzemmód és projektor függő de kb 5000 óra amiket bírnak papíron. érdemes előre megnézni hogy mennyi hozzá esetleg majd egy uj izzó. ha valami érdekelne még akkor írj nyugodtam privátot megpróbálok válaszolni. ledes projektorok képe szerintem lényegesen fakóbb , kevésbé élesebbek és roppan kicsi a fényerejük viszont nagyon kompaktak.
-
rolko
őstag
válasz
ericdrawen74 #885 üzenetére
Tudnál tapasztalatot írni a projektorról? Milyen a 3D-s élmény?
Most szándékszom venni vagy projektort vagy tv-t, a projektorokhoz nem nagyon értek. Legtöbb 720p -s projektornál írja hogy natívan 1280x720 de a hdtc támogatás között ott szerepel az 1080p is. Akkor ez hogy is van?
Miként működik ez a 3D DLP? Ugyan úgy megmarad az 1080p 3d vagy mint pl a lg cinema passzív 3d-s tv-inél hogy csak 720p "marad"?Valamilyen infót tudtok ezekről a LED-es projektorokról, kínai oldalakon fellehetőek, akár beépített média lejátszókkal is, viszonylag olcsón
-
lovas001
aktív tag
válasz
ericdrawen74 #883 üzenetére
ha jól tudom az mw 519 es esetében menüben lehet állítani a ventit hogy normál sebességen pörögjön fast üzemódban meleg esetére vagy slow üzemmódban
-
ericdrawen74
senior tag
Az ATI Mini Displayportról is tudom a 3D-t használni ?
-
ericdrawen74
senior tag
Senki sem használ Benq MW519-et???
-
ericdrawen74
senior tag
Benq mw519-es projektort vennék.
Szándékozom készíteni egy állványt hozzá. A kérdésem az lenne, ha az állványba teszek a projektor mellé saját hűtő ventit, ami nagyon halk a külső hűtés csökkenti a projektor ventijének a hangerejét vagy a venti fordulatszáma fix és nem érdemes bajlódni vele? -
makkai
aktív tag
válasz
Anroluhala #880 üzenetére
Lehet rosszul tudom, de szerintem ehhez az Nvidia Vision kitje kell, hogy fussanak a 3D játékok.
-
Anroluhala
csendes tag
Sziasztok!
Úgy ez túl nagy falat nekem! Hiába, öregszem! Pár éve még...
Hogy mi a baj?! Vettem egy Acer 5370 BD projektort. Mintegy két nap alatt sikerült elérnem, hogy véger működjön a 3D média box-ról. Utólag nem volt nagy talány, csak a jó gombot kell megnyomni a jó helyen.
Miután kiörültem magam új "probléma" után kellett néznem. A fent említett projektort kössük össze PC-vel és játszunk 3D-ben játékot Na ez viszont tényleg nem megy nekem!!! Tudom kell videokártya az megvan (Gforce gtx 660 oc)+kell Nvidia 3D TV PLay szoftver (próbaverzió telepítve)+kell HDMI 1.4 (na ez nem biztos hogy van, a grafikus kárty dobozában lévő kábelt használom) és nem tudom semelyik elvileg 3D-s játékot jól megjelenitettni a projektorral.
Hol a hiba?
Mit rontok el?
Kérlek titeket segít setek ha tudtok és lépésről lépésre rágjátok a számba a megoldást!
Köszönöm előre is! -
ksanyo
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a lejátszó programokkal és már napok óta olvasgatok, de nem jutok előbbre.
Szóval a hardver:
Acer 5360 + szemüveg
Radeon 6670
vga kábel (átmenetileg)ehhez kéne valami program ami kilöki a 3D tartalmakat. Stereoscopic playerrel próbálkoztam, amit sikerült belőni, csak mivel nem regisztrált így 5perc után megáll az egész. Tehát a technika működik, csak valami értelmes program kellene.
Másik próbálkozásom a pdvd 12 amit sokan említettek. Mikor átállítom a 3D típusát a 120Hz megjelenítésre, akkor azt írja az eszközöm nem támogatja és vissza kapcsol. Már próbáltam a projit elsődleges kijelzőnek betenni, win-ben felnyomtam 120 hz-re de így sem
Akkor próbáljuk az mpc-hc-t. Azzal meg szintén az a bajom hogy megnyit mindent, de hol a csába kell bekapcsolni a 3D módot? Ezerszer átnéztem de nem találom, mindig a külön képeket mutatja.
Please help
-
ericdrawen74
senior tag
Egy BENQ MW519 projektor vásárlását tervezem a közeljövőben, még sohasem volt projektorom, de elég sokat olvastam mostanában róla és egyre jobban mozgatja a fantáziám. PC-ről szeretném használni egy Sapphire HD 7950-es vga-m van, gyakorlatilag mindenre szeretném, használni (Film, 3D Film, Játékok). Kapásból 2 kérdésem lenne.
1. A MINI DISPLAYPORT ugyan úgy alkalmas a 3D-hez is vagy maradjak a HDMI-nél?
2. Mi az ideális beállítása a vetített képnek a 3D-hez, vagy játékhoz, konkrétan a padlótól való távolságra gondolok, vagy, hogy mi az ideális szemmagasság. -
JEEMBO
aktív tag
Hahó!
Sikerült már ezzel a kábellel bármilyen forrásból stabil 120Hz-es képet megjeleníteni a DLP 3D link aktiválása nélkül a vetítőn?
A HDMI tesztekhez telepítetted a H5360-as infet?
Elvileg megfelelő minőségű VGA kábellel is ugyanúgy kellene mennie, mint megfelelő minőségű HDMI kábellel, viszont jellemzően 10m a határ, 15m-nél már itt is, ott is problémás, de nem lehetetlen... -
GuTi20
csendes tag
Hali!
Másik topicban már feldobtam a kérdést, de nem nagyon jött válasz. Sajnos csak most találtam meg, hogy a DLP projektoroknak van külön része a fórumban.
Adott egy Benq MS510 3D Ready projektor és hozzá egy pc. (AMD A10 5800-as, HD 7660D, 2x4GB DDRIII 1866-os ram)
Ezt HDMI-n nem engedi csak VGA bemeneten. Legalábbis nekem nem jött össze, inaktív marad a 3D mód a projektor menüjében. Nem tudok 120hz-et csiholni HDMI-n.Ezért vettem is egy szép 15m hosszú, duplán árnyékolt VGA kábelt. A filmet elkezdem lejátszani és kb. 10-15 másodperc után elkezd villódzani, majd megjelenik egy szürke csík és lefagy a kép. Ha visszaveszem a lejátszó programot teljes képről ablakra akkor megint helyreáll a kép. Újból teljes képernyő és megint van 10-15mp ami jó.
Próbáltam több lejátszót is, de mind ugyan ezt a hibát hozta. Codec, kábel vagy valami egyéb hiba lehet? Sajna rövidebb kábellel macerás tesztelni mert akkor le kell szerelnem a projektort. Ha minden kötél szakad persze az lesz. -
gezu79
csendes tag
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
Lenen 1 nagyon nagy problémám!
kb pont 1 hónapja vettem egy 3D projektort [link]Itt Ph-n vetem hozzá 1 kínai 3D aktív dlp-link szemüveget amit illetőnél ki is probáltam, ráadásul pontosan ugyanilyen projektora van mint nekem, minden tökéletes volt, az ő segítsége alapján otthon fél perc alatt működésre bírtam a 3D-t, powerdvd 12-vel! Rendes HDMI kábel hiányában a monitorom 1méteres dvi - hdmi kábelével kötöttem össze, de azonnal tökéletesen működött, a közeli falon kicsi képátlóba ki tudtam próbálni. Másnap vettem 5méter 1.3as hdmi kábelt hogy a projektor az eredeti helyére kerülhessen, ahonnan 3,5 méteres képátlóba tudnék vetíteni és itt kezdődtek a problémák.
A vásárolt 1.3as 5méteres kábellel a 3D nem működik!
Néha próbálkozott bekapcsolni akkor halványan szellemképesen beugrott a 3d mindenféle szivárványos szellem képekkel, aztán szétesett a kép és kikapcsolt a szemüveg. kb 5 perc múlva újra bekapcsolt és próbált 3d-re váltani de fél perc után újra letiltott! Az a érdekes hogy ha csak a windozt nézem valami világosabb háttérrel, vagy ha megvan nyitva 1 mappa aminek ugye világos a háttere akkor azonnal bekapcsol a szeművel, ekkor enyhén kékes, ha kivan kapcsolva akkor meg zöldes, így azonnal észrevenni ha a szemüveg aktív. De amint elindítok 1 3D-s anyagot máris jön a fentebb írt probléma, fél perc próbálkozás és szemüveg kikapcsol, ilyenkor a bekapcsoló gombjával se lehet bekapcsolni! probáltam hogy lerakom tálcára a filmet, ekkor visszakapcsol a szemüveg, visszaváltók a filmre és néha tökéletes, de csak másodpercekig, aztán jön a fél perces villogás szellemképek színátmenetek stb és kikapcsol a szemüveg! Gondoltam tönkrement a szemüveg, de ekkor visszaraktam a projektort a gép tetejére, visszakötöttem a dvi-hdmi 1méteres kábelt és a 3D azonnal működött!Visszavittem a kábelt a boltba hogy nem megy vele a 3D, na ekkor ott még jól le is basztak hogy miért nem mondtam hogy 3D-re kell ahhoz 1.4 kell... (pedig tudtommal nem) ráadásul projektor is csak 1.3-as, na mindegy kicserélték 1.4es, 5méteres kábelre, 1 ezrest kellett ráfizetnem.
Az új kábellel dettó ugyanezek a hibajelenségek... már 1000x átnéztem minden beállítást de nem megy! Azt is kipróbáltam hogy menet közben kicseréltem a kábeleket, és dvi-vel mindig tökéletes, úgy hogy közben semmit se állítok csak átrakom a kábelt!
Na ekkor untam meg az egészet és bántam meg hogy egyáltalán megvetem a projektort... 1 hétre bevágtam a szekrénybe... De tegnap adtam neki még 1 esélyt, nagy nehezen újra kicseréltettem a kábelt, pedig olyan csomagolás volt hogy szét kellet tépnem, nagy szerencsém volt hogy ennek ellenére, ráadásul így 1 hét után kicserélték, kaptam1 ilyet, 5méterest. [link]De ezzel is ugyanolyan szar mint az előző 2-vel! Visszavinni ezt már nincs pofám, meg feleslegesnek is tartom, itt valami más gond lesz, csak egyszerűen nem tudom hogy mi, rövid dvi-hdmi kábellel tökéletesen működik, így a szemüveg nem lehet hibás se a projektor. A beállítások ugyanazok, de igazából nem is kell sok mindent beállítani , 120hz, elsődleges monitor és projektoron is 3D bekapcsolva! probáltam úgy is hogy a rendes monitort ki is húztam, nehogy bezavarjon, de nem ért semmit. Akitől a szemüveget vettem ugyanilyen projektora van és 5 méter feletti olcsó 1.3as kábellel megy neki. Próbáltam azt is hogy a videokártya ATi 5830-as dvi kimenetébe rakok 1 dvi-hdmi átalakítót és abba rakom a hdmi vezetéket de úgy se jó, probáltam vga kábellel de úgy meg egyáltalán nincs 3D lehetőség se mert ki van szürkítve. Csak is a rövid dvi-hdmi kábellel hajlandó működni. Már 26óra ment el az izzóból csak arra hogy próbáltam életre kelteni a 3D-t
Esetleg valakinek van bármiféle ötlete hogy mi lehet a gond? -
Nwis86
aktív tag
Üdv!
Megint én
Ma vásároltam 1 használt ,de tökéletes Acer P5271 projektort
Sajnos 3D szemüvegem az nincs hozzá, de már előre rendeltem egyet pár napja, erre ma írt az eladó hogy elfogyott nekik, de lehet amúgy se lett volna jó... így segítséget szeretnék kérni hogy ezek közül melyiket vegyem meg? Vagy tök mindegy melyiket rendelem, bármelyik működne?A projektorral 2D-be nagyon meg vagyok elégedve, az eddigi pici ledeshez képest ég és föld
Ráadásul tabletről is azonnal viszi a filmeket 2D-be
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
lehet nem jó helyre írok, de tudna -e abban segíteni valaki hogy tablettel, androidról, meg lehet 1 hajtani egy 3D projektort? Ha igen akkor milyen program van androidra ami kezeli a 3D formátumokat?
-
Sedwick26
tag
válasz
Alladdin #865 üzenetére
Szia!
!!!!!!!!RAKD ELSŐDLEGES MONITORKÉNT A PROJEKTORT!!!!!!!!
Ha nem....: a projektor érzékeli a 120Hz-es jelet? (mikor megtalálja, kiírja valamelyik sarokban- milyen felbontáson megy)
Nekem a Power DVD, Total Media Theatre lejátszókkal megy. Milyen beállítással próbáltad? A PDVD egyből felismerte a telepítés után, hogy 120Hz-es DLP, a másikban be kellett állítanom hogy HD3D AMD. Lejátszás közben nem aktív ez a menü része. -
Alladdin
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szügségem és nem tudom már kihez fordulhatnék. Nemrégiben vettem egy projektort. Lg pa70g :
Dlp link támogatás van rajta. Vettem hozzá kettő szemcsit is az e-bay-ről :
Problémám pedig hogy nem tudok sehogy sem 3d-t kicsikarni belőle.
Laptoppal öszekötöm, 1024x768-as felbontás és 120hz megy. Kmplayer, Power DVD, Total Media Theatre lejátszókkal próbáltam mindegyik összerakja faszán a képet. Távirányítón 3D gomb bekapcsol, azt írja vegyem fel a szemcsit. Eddig gyanítom nincs gond. Szemcsit felrakom, bekapcsolom, picit elsötétül de nem történik ezen kívül semmi. 3D-nek nyoma sincs. Egyszerűen ötelem nincs mit nem csinálok jól. A gépem nem mai gyerek már, a gyorsabb részeknél kicsit be is szaggat, de a lassabb részek szépen mennek és akkor sem történik semmi tehát gondolom az sem lehet a baj. Egyébként ez egy Toshiba Satellit A300, Ati Radeon HD 3470es vidikártya van benne, és 1.7es dual proci, 3GB rammal ha ez lényeg.
Ha olvassa ezt valaki akinek van ötlete hogy mi lehet a hiba, annak nagyon megköszönnék bármiféle ötletet!
Előre is köszönöm!
Minden jót! -
lovas001
aktív tag
sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy a számítógépem non plug and play kijelzőnek ismeri meg a projektorom (acer x110p) hogyan tudnám megismertetni vele?(hd6850 )
-
válasz
Dzsodzso79 #861 üzenetére
Megnézed mit tud a projector és olyan szemüveg kell hozzá. Nvidia + DLP link-et szoktak tudni, de fentebb írt valaki egy Epson-t, ami már tudja azt az RF-es szabványit is, amivel pl a Samsung bizonyos szemüvegei is mennek.
-
válasz
Dzsodzso79 #858 üzenetére
Hirdet itt is, nincs neki. Rendeli ő is valami kínai rendelős oldalról és/vagy ebayről, szóval ugyanott vagy vele, csak jóval drágább.
Én egyébként adnék érte ennyit (dupla áron adja amúgy), de akkor aznap, vagy azon a héten had tudjam már átvenni
-
válasz
Dzsodzso79 #856 üzenetére
Igen. És köszi előre is.
-
Mellesleg ha tud valaki occso' szemüveget itthon emberi áron (10eFt alatt), írja már meg hogy hol. Kipróbálnám én is, de kínai újév van, és nem akarok emiatt rendelni inkább.
-
válasz
Dzsodzso79 #853 üzenetére
Ha tud DLP link-et a vetítő, akkor elvileg bármelyik dlp link-es szemüveg jó lesz hozzá.
-
Dzsodzso79
csendes tag
Vagy esetleg ez is jó hozzá
http://viewitem.eim.ebay.hu/2-pairs-3D-DLPLink-glasses-for-BenQ-MS500-MS510-MS511-MS513-MX511-Projector-New/251099624030/item -
Dzsodzso79
csendes tag
Hali mindenki
Van egy Benq MS510.-es pro.-om Az lenne a kérdésem hogy ha veszek hozzá egy DLP.-s szemüveget ami mondjuk egy Panasonik akkor fog vele működni vagy csak a Benq szemüvegek jók hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- Mini PC
- iPad topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest