Új hozzászólás Aktív témák

• Hina

aktív tag

válasz peternac #1220 üzenetére

A helyzet az, hogy egy kicsit bonyolult, a megértéséhez kicsit részleteznem kell.
    Szóval a médiatartalmak egy linux (CentOS) szerveren vannak, minek a feladatköre nem csak a médiatartalmak tárolása. A linux szerver fájlmegosztása Samba file sharing SMB1.50-es protokollal üzemel. A Serviio-t pedig Windows 2012 R2 szerverre telepítettem, ami Active Directory üzemel.
    Korábban a MiniDLNA-t használtam a linux szerveren, de az azzal nézett film 7-15 perc nézés után elszállt, a TV azt magyarázta, hogy megszakadt a kapcsolat a TV és a DLNA szerver között...
    Ennek köszönhető az, hogy a Serviio-t a Windows szerverre tettem és nem a linuxra. A Windows szerverről futtatott lokálisan tárolt médiatartalmat a Serviio DLNA szerverrel a TVn gond nélkül lejátszottam.
    A Windows szervernek teljes hozzáférése van a linux szerver meghajtóihoz. A Serviio ennek ellenére sem fért hozzá, mindegy, hogy a Serviio szerviz helyi szervizként, vagy az adott felhasználó nevével, jelszavával futott.
    Megelégeltem az egészet, és tegnap feltettem a Serviiot a linux szerverre, és ott egy nap konfigurálgatás után most fut és látja a fájlokat.
    Este kipróbálom, hogy ez is megszakad, vagy sem.

Új hozzászólás Aktív témák