- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
Aktív témák
-
Bazsesz
őstag
Pepe, szabad világban élünk. :)
Én csak dual Athlonra, vagy ha nagyon nem akarom, akkor valami dualP3-ra. A64-et meg nem veszek, mert drága a proci.
AMD ATHLON 64 3000 S755 59200 74000
AMD ATHLON 64 3200 S756 75200 94000
AMD ATHLON 64 3400 S756 108000 135000
Jelenleg nálunk.
Üdv: Balu
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
en is hasonlitottam ossze amd-t es p4-et, es 3dmark 2001-ben az amd ugy otthagyta a p4-et....
egyebkent 3d-s teljesitmenyben az amd jobb.. szerintem... -
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #192 üzenetére
Divot PH!-ra használja a gépét, így tulajdonképpen egy 386-ossal beérné, ha nem lenne megszállott. :DDD
-
erdoke
titán
válasz
Alvin_ti4200 #192 üzenetére
1. Olvasd el még1x. :P
2. Egy 2,6C tegnapi áron 26,9k 1 év garral. Mennyi újonnan egy 2800+ Barton, ami átlagos teljesítményben kb. ugyanez a szint?
3. Te általánosságban fogalmaztál, ezért is pofáztam bele.
4. Az én értelmezésemben említetted, de csak játékra vonatkoztatva. -
Alvin_ti4200
félisten
1.Én nem érzek a két sor között ellentmondást.
2.Én elvárnám egy 40-50 ezer forintos CPU-tól, hogy rendre otthagyjon mindenben egy 15-20 ezres procit, méghozzá nem 10-15%-kal.
3.Divot játékra használja a gépet, így abszolút nem fogja izgatni a videókódolás.
4.Nem említettem sehol, hogy szar a P4. -
Bazsesz
őstag
OFF
Úgy látom, hogy a nagy AMD-sek mind váltanak P4-re. Nemsemmi. Én meg most fogok váltani majd AMD-re. :)
ON -
erdoke
titán
válasz
Alvin_ti4200 #158 üzenetére
Némi ellentmondást érzek a következő két állítás között:
1. ''amit eddig láttam P4 által nyújtott teljesítményt játékok alatt, attól nem mentem a falnak. Alkalmazásokban aláírom, hogy gyors. WinRAR csomagolás a töredéke az én gépemnek, csakhát a játékok...''
2. ''Szerintem manapság egy 2 GHz körüli proci megfelel a játékoknak, inkább a VGA az, ami gyorsan hátráltató tényező lehet.''
Milyen az a játékok alatti teljesítmény, amitől falnak lehet menni? Én balga azt hittem, hogy bizonyos processzorteljesítmény fölött már elsősorban a videókártya limitálja a játék élvezhetőségét. Az a bizonyos prociteljesítmény pedig egy 1,6A szintjét jó, ha eléri.
Milyen frusztráló lehet, amikor a szaros P4 korlátozza le 200 fps-re a játékot...:U
Egyébként bármilyen hihetetlen, vannak olyanok, akik nem elsősorban játékra használják a gépüket, és pl. egy DVD igényes átkódolásánál a 3,55 GHz-en járó P4-em is dolgozik 4-8 órát. AMD-vel ez jóval több is lehet, és nekem nem mindegy az a 2-3 óra különbség. -
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #184 üzenetére
Mi lenne? Két nap nyugi, fogadkozás, hogy most már tényleg leállok egy jódarabig, aztán tuning ezerrel. :DDD
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #182 üzenetére
Alapon volt 2*256 Samsungom, csak ezt a harmadik modult egy srác olyan olcsón adta, hogy kár lett volna kihagyom. Ugyanúgy, mint a 2500+-t. Na így gyűltek össze a lim-lomok. :P
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #180 üzenetére
+ egy 256 megás 400-as DDR ram.
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #175 üzenetére
Zalmant nem kapok. Az túl szép lenne. Szóval azért egy 10K-s beruházásra szükség lesz, de hát valamiért csak keresem azt a sok küvecset a Putyilovban?
(Egyébként osztottam, szoroztam, néztem az árakat mindenfelé, és kb. egy árban van a kettőnk által felkínált cucc.) -
Savanya
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #175 üzenetére
Az már kicsit sok volna .
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #173 üzenetére
Zalmannal. Mert annyira szeretem szerelni. :DDD
Ez a pelenka..., nagyon veszélyes. :P -
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #170 üzenetére
Az jó kis proci lesz. :P
Egyébként a 2800+-t is némi feszemeléssel lehet 2250MHz-en futtatni stabilan, szóval teljesítményproblémáim jelenleg sincsenek. -
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #168 üzenetére
Ámen.
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #163 üzenetére
Abit IC7 egy év gari + P43GHz egy év gari. Ugye ennek az egész cserének az az alapja, hogy cuzámen 41.000 forintért lett egy 2500+ és egy 2800+ procim. :P
[Szerkesztve] -
Savanya
addikt
válasz
Ebben viszont egyetértek . Én Epox8rda3+ és XP2700 -t(meg némi kp-t) adtam egy IC7+2,4/800fsb-s cuccért .De már megbántam .
-
divot
veterán
válasz
Akkor ezentúl csomagolni fogok. (Na ne mond, hogy ha egy filléredbe sem kerülne, te nem próbálnál ki egy ilyen kombót. :DDD)
-
Alvin_ti4200
félisten
Hát nem akarlak elriasztani, de amit eddig láttam P4 által nyújtott teljesítményt játékok alatt, attól nem mentem a falnak. Alkalmazásokban aláírom, hogy gyors. WinRAR csomagolás a töredéke az én gépemnek, csakhát a játékok...Én többet vártam egy két-háromszor drágább procitól. Meg Quake III-on kívül nem éreztem azt az irgalmatlan nagy sávszélességet. Hogy hova lett, ki tudja...Szerintem manapság egy 2 GHz körüli proci megfelel a játékoknak, inkább a VGA az, ami gyorsan hátráltató tényező lehet.
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #154 üzenetére
Csaknem? Tudsz valamit? :F
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #152 üzenetére
Semmi különös, a szokásos kíváncsiság hajt, és kapóra jött, hogy a cuccomat egy az egyben tudom elcserélni.
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #150 üzenetére
Elbuktam Obi Van... :U
De még nem száz százalék, mivel a priznicpartner reggel óta nem jelzett vissza. -
andorpapa
őstag
Ez egy tipikusan régóta keringő tévhit, amelynek talán elméleti síkon van értelme, de a gyakorlatban ez nem így működik. A Zalman esetében a full Cu verzió terheléstől függően 1-4 fokkal jobb az AlCu-nál. Viszont drágább. Azzal se jöjjön senki, hogy kétszer nehezebb, mert nem számít, a P4 rögzítőkerete képes megtartani a Cu verziót, tehát emiatt sem kell aggódni.
-
divot
veterán
A sok off ellenére végül is eszembe jutott, hogy mit akartam még az első hozzászólásom után kérni: bios beállítási tanácsokat. Mert ahogy olvasgattam, két év ájemdé után lesz itt jó pár újdonság számomra. Pld. volt valami street racing dolog, vagy azt már csak idekeverem? :F
-
divot
veterán
-
mzke
csendes tag
Szerintem a gépátépítést bízd szakemberre, és a gyári (dobozos) coolernél nem kell jobb ha nem akarod húzni. Ráadásul a dobozos verzió nem sokkal drágább mint a tálcás és ott kisebb a ''lábkócolás'' előfordulása, + vanahol 2 év a gari :DD Remélem segítettem a hozzászólásommal.
[Szerkesztve] -
Travelos
őstag
Lehet, hogy nem érdemes Zalmant venni?? Túl súlyos, csak külön reparálással lehet biztonságosan rátenni a procira.
-
Bandit21
addikt
Sorry rosszul emlékeztem de a lényegen nem változtat, árban tuningban ram meghajtásában jobb a 2,4-es SZVSZ.
Hűtőnek én is a zalmant ajánlom ilyen van nekem is de sajna eredményt nem tudok mondani hozzá mert úgy félremér az IC7 vagyis a chip rajta, h halvány gőzöm sincs mi az igazság. A borda fogásra szinte ''hideg'' de mégis 45-50 fokokat ír rá...
Az XT csere PRO célzést hülyén fogalmaztam vagy még viccnek is rossz volt?
Köszi a mailt is! -
zsiga667
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #124 üzenetére
OFF
Aha, értem. Szóval csak szeretnéd, hogy barátnő legyen... :DDD
Legalább nem csak a géped előtt hízlalnád a segged.. :DD De vigyázz, mert nem marad pénzed házra meg procira! :D :t
ON
Tiszta ovi... :)) -
erdoke
titán
válasz
csabicsepp #62 üzenetére
2 napig volt nálam, ment mindenféle terheléssel, amivel a Cu is szokott.
Nem látom a lapon, hogy görbülne, yooól oda van csavarozva a ház oldalához, nem szar műanyag bakokon áll...:DDD -
zsiga667
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #112 üzenetére
OFF
Na mivan, sutasrác? Valami rosszat kérdeztem? :DDD
ON -
erdoke
titán
Nekem a full réz van, de volt nálam két napig az AlCu is. Nálam 1 fok volt az alap és a terhelt hőmérsékletek között is, de a rézzel mintha gyorsabban állt volna vissza az alaphőmérséklet, amikor megszűnt a terhelés. Persze ez csak érzésre, nem mértem az időket.:)
Két héten belül megmondom, mit ér a Swiftech sündisznója vmi Papst v. hasonló ventivel megspékelve, már csak ilyen ventit kell vhol találnom. -
tr00p3r
addikt
:)) két (#99) hozzászólás van és gondolom azért kapom én a válaszokat Gorneck22 válaszára!
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #108 üzenetére
OFF
''És Alvin nagyon szereti Meli-t...''
Ez mi? Csak nem felszedtél valami csajt? Ha igen, akkor őszinte részvétem, majd viszek virágot a sírodra... :DDD
ON -
-
Bandit21
addikt
Sorry h belepofázok, de minek kell az a 3Ghz-s p4? Miért nem elég egy egy 2,4-es? Nagyon sok múlik a RAM-jaidon. Ha maradnak a régiek (ha jól emléxem 333@400-asok voltak) akkor asszinkron tuning ''kell'' Neked. Az meg kijön a 2,4-esnek 250FSB-n 5:4 osztóval ramnak 400 procinak 3Ghz és dombon a tanya. Ha meg megy tovább a Ram akkor 270FSB-n már 433-on vannak, a proci meg 3,24-en. A pénzből meg beválthatod az XT-t egy ''másik'' XT-re (vagy XT-szintet tudó PRO-ra... ;] ) Jójó ez csak vicc.
A 3Ghz-es ''nem annyira jó tuningolni'' Tudom sok a pro-kontra meg már ki lett tárgyalva a P4FSB800 topicban. De kell ilyen vélemény is. Amúgy meg gyorsabb egy p4 2,4@3Ghz mint a gyári 3 Ghz-es az a múltkori PH! cikkből is előjött.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged