Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• -:Renko:-

tag

válasz pmiki #20 üzenetére

ADS Technologies DVD Xpress USB 2.0 tapasztalataim:
    pozitív dolgok:
    + kedvező ár
    + jó kép minőség (választható, hogy milyen legyen)
    + nem kell hozzá erős gép (de azért P4 1.6 felett legyen 256mega ram minimum, USB 2.0) mást írt a gyártó requirementsbe de ennyi kell hozzá
    + a hozzá adott programcsomaggal mindent meg tudsz csinálni. Azért 1 Ulead DVD Movie Factory-t még adhattak volna, de a ulead.com-ról letöltheted a trial-t.

negatívak:
    -melegszik a cucc, de állandó hűtés alatt tartva nincs gond (ha túlmelegszik akkor leáll a digitalizálás)
    -ha van 1 kis szünet 2 videó között (fekete kép fél másodpercig, nagyon rossz képminőség két film közti átmenetkor) megáll a digitalizálás. a capture számlálója megy a kép nem mozdul - idegesítő tud lenni ha 15éves felvétel van a kezedben
    -időnként az adaptert is le kell hűteni (óránként kb.)

Ezek alapján mérlegeljen mindenki. Az elején eléggé megküzdöttem vele, míg az első 3 dvd-t meg nem csináltam, mostmár olajozottabban megy minden.

[Szerkesztve]

• Manitou

veterán

válasz Cyberslider #2 üzenetére

Te mint szaki mit szólsz ehhez .

A topic indítóhoz hasonlóan én is VHS -ról szeretnék valamilyen számítógépes formátumú file-t aplikálni. Mondjuk mpeg jó is lenne ,mert akkor azt a régi DVD lejátszóm is megenné. Illtve DVD formátumú is lehetne.

Nah most adott két dolog:

1.Egy havernak lenne egy Pinnacle PC TV pro kártyája
    2. Másik havernak egy Gigabyte Radeon 8500 VIVO karija

Melyikkel csináljam inkább a digizést ? A vidokártyán még nem volt próbálva a bemenet, lehet nem is jó :)

Az én gépembe lenne beletéve mind a kártya mind a TV kártya
    AMD 2100+(1733) @2200Mhz proci & 1,25GB ram a videó egy HI-FI Stereo Panasonic NV-H75 lenne.(ezt csak azért irtam le mert ezen rohadt sok kimenet van, melyikre érdemes kötni? )

• pmiki

csendes tag

válasz Mike #17 üzenetére

Hello!

USB-s digitalizálókról vélemények engem is érdekelnek pl. ADS Technologies DVD Xpress USB 2.0.
    Vagy PCI-s digitalizáló, KnowledgeTech ADVE-9011H All in One http://www.digital-world.hu/ADVE9011H.htm -ról mi a vélemény, tapasztalatok?

• perempe

veterán

válasz Bandit21 #5 üzenetére

A VIVO jobb minőségű a tunernél! Mindenki elégedett vele!

• dabadab

titán

válasz szasza_1 #13 üzenetére

Azert, mert a DivX alapjaba veve ket menetesre van kitalalva: eloszor vegigmegy az egesz anyagon, es megnezi, hogy melyik resz mennyire mozgalmas, es utana a masodik menetben megy a tomorites az elso menet adatai alapjan. Realtime esetben kiesik az elso menet, es igy nem igazan lehet jatszani a bitrate-tel.
    Persze fel lehet nyomni a bitrate-et eszetlen magassagokba, de akkor inkabb mentse el pl mjpegbe (mert azt pl vagni is konnyu)

• Mike

veterán

válasz Cyberslider #6 üzenetére

Úgy látom, te valamennyit konyitasz a témához. Mi a véleményed az usb-s cuccok használhatóságáról? (usb 2.0, ASD, Canopus)?

thx

• Jaki Mester

csendes tag

CÉL: OTTHONI VHS FELVÉTELEK DV FORMÁTUMÚ ARCHIVÁLÁSA
    Vásároltam egy digikártyát: DV/AV Twins HomeVideo 25eFt:
    www.digital-world.hu/DV-AV.htm
    A hozzá kapot software PowerDirwector2.5
    Egy VHS digitalizálásakor (DVD PAL-ba) a kapott kép alján egy vékony csík
    látható, ami úgy tűnik, mintha egy elcsúszott képdarab lenne.
    [F]prohardver.hu[/F]Mi lehet ez valójában?
    [F]prohardver.hu[/F]Hogyan tudom ezt kiiktatni?
    Ha avi-ba szeretnék tömöríteni, akkor a PowerDirector2.5 hibaüzenettel leáll.
    A MPmagazin egyik cikkje szertint ez a software a windows media player- és makerrel akad össze.
    [F]prohardver.hu[/F]Mit tudtok erről?
    [F]prohardver.hu[/F]Milyen más programot ajánlotok erre a célra?

• szasza_1

senior tag

Akkor meg kell próbálni nagyobb bitrátában, vagy a Performance/qualiti -t slowestra kell rakni, és akkor jó lesz. Meg próbáld meg xVid -be, én ott sokkal jobb eredményeket értem el, még kisebb bitrátán is, mint az 5-ös divx-el.

• enginer

csendes tag

válasz szasza_1 #13 üzenetére

Kurvára betud kockásodni mozgalmasabb jeleneteknél.

• szasza_1

senior tag

''A realtime DivX felvételeket feletsd el (sajnos).'' - Miért is?

• enginer

csendes tag

válasz vsz #10 üzenetére

A realtime DivX felvételeket feletsd el (sajnos).
    CyberLink.PowerVCR.II.Deluxe.v3.-at ajánlom homevideo felvételre.
    Softwares MPG2 felvevő progi, de ez is giga nagyságrendü fileokat csinál.
    Mindennek ára van.
    Utána Gordiannal AVIba tömöríted a megfelelő méretre.
    A hangot sajnos 16kHz-nél vágja, ami homevideónál nem szempont.

Profi velvételekhez inkább az IuVCR-t használd.
    768x576 PICVideo MJPEG compressor Quality:18 vagy 19
    PCM wav 48kHz 16bit stereo
    DivX-be tömöritéshez itt is NANDUB + GordianKnot párost ajánlom.
    A NANDUB filtereivel még a zajos VHS felvételekkel is csodákat lehet művelni.
    (RTLklub logókat eltüntetni.stb)

• enginer

csendes tag

válasz vsz #10 üzenetére

A realtime DivX felvételeket feletsd el (sajnos).
    CyberLink.PowerVCR.II.Deluxe.v3.-at ajánlom homevideo felvételre.
    Softwares MPG2 felvevő progi, de ez is giga nagyságrendü fileokat csinál.
    Mindennek ára van.
    Utána Gordiannal AVIba tömöríted a megfelelő méretre.
    A hangot sajnos 16kHz-nél vágja, ami homevideónál nem szempont.

Profi velvételekhez inkább az IuVCR-t használd.
    768x576 PICVideo MJPEG compressor Quality:18 vagy 19
    PCM wav 48kHz 16bit stereo
    DivX-be tömöritéshez itt is NANDUB + GordianKnot párost ajánlom.
    A NANDUB filtereivel még a zajos VHS felvételekkel is csodákat lehet művelni.
    (RTLklub logókat eltüntetni.stb)

• vsz

tag

válasz Cyberslider #2 üzenetére

Hello,
    Úgy látom, hogy otthon vagy a témában, ezért szeretnék kérdezni egy-két dolgot tőled.
    Én is hasonló cipőben járok, mint a topicnyitó, kameráról szeretnék digizni. A segítségem ebben egy Terratec Cinergy 600-as lesz. Próbálgattam felvenni a TV-ből, de egy pár perces felvétel is több száz mega, ebből kalkulálva egy 60 perces felvétel egyben jó néhány giga lesz.
    Szóval a kérdésem, hogy mit javasolsz miket állítsak be mondjuk a Morgan codecben, hogy ennél valamivel kisebb legyen a végeredmény, de ne legyen észrevehető a minőségromlás, vagy próbálkozzak valami mással (divx, xvid) egyből. Egyáltalán a Morgan control paneljében mit jelentenek a különböző dolgok? És a Windows, vagy a különböző programok tudnak kezelni egy mondjuk ~20 GB-os file-t?
    Így hirtelen ennyi, ha erre jársz és válaszolsz (vagy akárki más), azt megköszönöm.

• ISZOLE

senior tag

Szerintem a DC10+ kártya nektek való, 40 körül meg lehet kapni és ebben benne van a Studio 8 szerkesztő program is. A tömörítés MJPEG és amennyire tudom hardveres.

• tibibi

őstag

válasz Bandit21 #7 üzenetére

hali kicsit off lesz,de mivel pont ugyan ebben a cipőben járok (régi vhs mentés) ha nem gond és nem magán jellegű akkor a többi részletet is megbeszélhetnétek itt biztos sokakat érdekel a téma engem legalábbis nagyon :) köszi

• Bandit21

addikt

válasz Cyberslider #6 üzenetére

Hú köszönöm a korrekt oktatást, ha lesz kérdésem akkor majd még ''felédnézek'' mail-ben vszínűleg. még1x ksözi mindent, az első dolgom az lesz h kipróbálom a régi kártyát veszek föl vele avi-ba (ezt is tud) mpeg1-2be és majd látom mi sül ki belőle... Ami lejön azt meg átnyomom DivXbe és megnézem mi az eredmény. Köszi Hali Bandit21

• Cyberslider

őstag

válasz Bandit21 #5 üzenetére

Tapasztalatom nincs a video in bemenetes kártyákkal,de végülis elég,miért ne lenne elég,a tuner csak magával a tv tuner részével tud többet. A hardware-es kódoló kártyáknak is csak bemenete van,tunerje nem:))
    Kérdés milyen formátumokban tud digizni az a tv kártya,egy próbát megér,és lehet,nem is kell venned semmit.
    Az nem lényeg,hogy nem új az a kártya.

mpeg1-2,divx,avi lényege? Na ennyire azért nem vágom a témát,biztos vannak itt okosabbak nálam:)))

Végülis az mpeg1 (Pl. VCD) a gyenge felbontásáról ismert, 352x288-as, a bitráta pedig CBR,azaz fix. Másfajta mpegből pl. nem is tudsz VCD-t csinálni,amit aztán megeszik ált. minden asztali DVD.
    Nagyjából 70 perc mozi fér így rá egyetlen CD-re.

Az mpeg2 már két lényeges részre bontható, az SVCD-re,valamint a DVD-re.

Az svcd annyiban tér el a vcd-től,hogy felbontása nagyobb, 480x576 (kb mint az SVHS videomagnók-szalagok tudása) és nemcsak CBR (max. 2520 kbit/s) ,hanem VBR,azaz variable - változó bitrátára is képes. Ez gyakorlatban azt jelenti,hogy a mozgó felvételnél ha nincs nagy mozgás,kevesebb,ha nagyobb (pl. sportfelvételek) akkor a bitráta is nagyobb. Így biztosítható az optimális minőség,a lehetséges legkisebb helyigénnyel kombinálva. (Tehát max. 2520 kbit/s)
    Sajnos ezt a formátumot nem mindegyik DVD lejátszó ismeri,de van amelyik igen.
    Kb. 50 perc mozi fér el egyetlen CD-n. Egyértelműen jobb,mint a VCD,de már kevésbé kompatibilis.

DVD mpeg2: felbontása 720x576, ill. lehet 352x576 is. Lehet CBR,VBR,a hang is lehet CBR,VBR-mpeg2, a bitráta maximuma pedig 8000 kbit/s !
    Ha a hangot PCM-ben rögzítjük,tehát nem tömörítjük mpeg2-re,akkor kb. 155 perc fér el 1 DVD LEMEZRE. Ha mpeg2 a hang is,akkor akár 235 perc is ráfér. CD-re? Hát nem sok,kb 15 perc. Viszont bármelyik asztali DVD lejásza,már ami az írott DVD-R-t lejátsza.
    Nem mellékes még a DVD-k 5.1-es Ac3-as hangja sem ugye. Bár ezek otthoni videók digitalizálásánál nem számítanak.:)

Lényegében ugye az mpeg egy tömörítés. Az mpeg2,tehát a DVD is,hiába van nagyon szép képe,az is csak egy tömörített adat.
    Van persze tömörítetlen, AVI. Ha semmilyen tömörítést nem alkalmazunk,akkor tán a winyo se bírja akkora lesz. Ajánlatos egy SCSI RAID ... :)))
    Több giga pár perc is.
    Az mjpeg AVI-k is tömörítenek valamilyen szinten,de korántsem annyira,mintha mpeg-be rögzítenénk.
    A Divx persze egy másik féle tömörítés,lényeg,hogyha elég alacsony tömörítést használunk,akkor bár nagyobb lesz a file,mégis jóval kisebb,mint az mpeg2,viszont majdnemhogy olyan minőséget kapunk vele,tehát összességében nem egy rossz dolog.
    Hátránya,hogy bromi kevés asztali dvd ismeri :((((
    Hogy pontosan miként tömörít a divx,stb,na erre okosabb majd válaszol.

u.i: a grabbelésről is kérdeztél. Itt is van ilyen topic,érdemes keresni,de azt ugye tudod,hogy a gyári dvd-k általában kétrétegűek,így 9Gb van rajtuk,ellenben egy írható dvd csak netto 4.3Gb, ezért nem fér rá 1 az 1ben. Naná le kell szedni az extrákat,sőt az egészet lehet újra kell kódolni. (Kisebb bitráta,minőség romlása..)
    Persze ha divx-be kódolod,akkor az más.
    Vannak olyan progik,amik bekérik,mekkora divx filet akarsz kapni,és ha beirod 700mb,akkor úgy tömöríti. A legjobb minőség esetén kb. 2 CD-re korrektül kifér egy DVD film,igen jó minőségben,szóval a divx igencsak jó,és megéri.

Üdv,

Cyb

• Bandit21

addikt

válasz Cyberslider #4 üzenetére

Hmmmm... Kezdem érteni de sajnos ehhez elég sügér vagyok még mindig.
    Van amúgy a másik gépembe egy BBA ATI RADEON VIVO. Van rajta egy RAGE THEATER chip. TV bemenettel. Abba a gépbe is van egy P4 2,4B. Szóval elvileg ez mennyivel rosszabb egy TV-tunernél. Amúgy nekem a TV-tuner nem kell nekem, csak egy síma VIDEO-in-es digitalizálókártya.
    El tudnád mondani h mi a lényege az MPEG1-2nek AVI-nak DivX-nek? Előre is köszi ha gondolod mehet Mail-ben is.

• Cyberslider

őstag

válasz Bandit21 #3 üzenetére

Szia!

Hát ha divx a végcél,akkor meg lehet próbálni rögtön divx-be venni mindjárt,mert a géped igen erős,nem próbáltam ilyen géppel,de szerintem nem lenne gond.
    Viszont én személy szerint nem vagyok ennek a híve. Úgy vagyok vele,van idő,a konvertáló progi majd szép lassan megcsinálja,ne menjen a minőség rovására az,hogy most pikkpakk felveszed gyorsan,és kész,rá lehet azt az 1-2 órát szánni,főleg ha fontos családi felvételek vannak.
    Mpeg2-be végülis akkor nincs sok értelme rögzíteni,hisz a mérete nagy lesz,cd-re se fér el igazán. Akkor pedig érdemesebb egy veszteségmentes,vagy minnél jobb minőségü codec-be grabbelni (huffyuv,mjpeg).
    Ez a gép mondjuk biztos tudná már az mpeg2-t is rögtön egyébként.

Nem lesz gond. Egy jó tv tunerrel menni fog!

Értem,hogy a megőrzés a lényeg. Erre jó a divx. De ha soká,1-2-3 év múlva mégis jó lenne TV- nézni,egy DVD-ről,azt megint át kell akkor konvertálni mpeg2-re. A nyavajás divx meg akkor ugyanúgy romlani fog,jó nem annyira,de..
    Ha nem is lesz dvd iród,már sokmindenkinek van,akár 1-2 ezresért más is kiírná neked azokat az mpeg2-ket.
    TV outon,hát,nekem nincsvalami jó véleményem róla,zajos a kép,nekem nem jön be igazán,de persze lehet,hogy csak én vagyok béna a beállításokhoz :)))

Tehát ilyen erős géppel már a sw-es kódolás se fog gondot okozni.

Tvtunerekből ált. mindenhol van pinnacle (miro) pctv - ebből a pro stereo csak+rádió - 20e kb, a kollegám terratec synergie-t vett ez is stereo,20e Ft volt,de nincs benne rádió.
    Leadteknek a deluxe változata 19 körül csak mono.
    Lényegében egy 1.3-as géppel a terratec mjpegbe meglepően jól felvette compoziton a jelet.

Üdv! Cyb.

• Bandit21

addikt

Hát végigolvastam köszönöm a gyors kimerítő választ sajnos én nem tértem ki elég részletre az elején.
    A gépen egy P4 2,4 C ami símán megy 3,02Gh-z is A romok 2*256 (400Mhz) a vidkarit írtam, 9800pro. Szóval sztem (meg a muszály miatt is) maradok az olcsóbb megoldásnál, mert a gép bírni fogja a kódolást.
    A digizésnél sem a filmek műsorok fölvétele a lényeg, hanem családi videók nyaralások, kirándulás apám külföldi útjai szülinapok (van ami még régi 8mm-es vidoókamera szalagon van) a lényeg. A visszanézés pedig TV-out-on keresztül fog menni, DVD-író még messze van (ha lesz 1általán) CD-re meg nem tudom mennyi fog fölférni. Az igazi baj h van amely szalag már nagyon sz@r minőségű, a MEGŐRZÉS a cél, az archiválás. Szóval a hardveres szoftveres javítás már nem igazán éri meg, csak fönnlegyen CD-n. Ha jól vettem ki a szavaidból (kicsit szakszöveg volt én meg ehhez sügér vagyok) olcsóbb megoldás esetén fölveszem AVI-ba, (jó nagy méret, vmi jobb folbontásban 720*570) és utána a gépre bízom (bírja úgyis) és meglesz DivX-ben. Most el kell mennem de ha este írsz még az jól jönne köszi még1x!

• Cyberslider

őstag

Szia!

Nos, először is,bevezetésképpen azt irnám le,hogy amire neked kell,tehát: egy viszonylag gyenge minőségű jelfojamból digitalizálni (VHS->DV,mpeg2,stb.) ajánlott egy jóminőségű,és drágább kategóriába tartozó kártya.
    Ilyen sajnos ennyi pénzből nem kapható,sokkal inkább 70-től 200e Ft-ig.

Az ennyi pénzből kapható kártyák,magyarul tunerek mind software-es tömörítést végeznek,tehát teljesen a gépedre van bízva a kódolás,a processzorod sebességétől függ,képes vagy-e rá,avagy sem. Ily módon bármilyen codec-el tudsz digitalizálni,ami a gépedre fel van installálva.
    A drágább kártyáknak külön processzora van,ami képes megoldani a saját codec-ével a digitalizálást,ezáltal gyenge gépeken is elérhető a jó minőség,nem terheli a procit,ráadásul a jobbakban még további képjavítók,szürők vannak.

A TV kép digitalizálása (műsor) azért könyebb,mert nem tartalmaz annyi zajt,mint a VHS szalag pl., illetve itt még gondot okozhat a szalag,a video minősége,mennyire van kinyúlva a szalag,stb. Ezenkívül jóval több zajt is tartalmaz.

A TV (PAL) felbontása 768x576,ez a valós felbontás. A DVD(PAL) felbontása 720x576, a VHS szalag általában olyan 200-300 között tud,függ a videótol is, HQ-e,vagy sem. Láthatod,sokkal roszabb.
    A VCD,ami mpeg1,és bármelyik (ált..) dvd lejátszó lejátsza,cd-re is elfér,szintén hasonló felbontással bír (kicsit jobb),ezért azt gondolhatod,bőven elég neki ez is. De mivel a VHS mint említettem zajos,a jobb minőség elérése érdekében ettől FÜGGETLENÜL ajánlatos bedigitalizálni minnél nagyobb felbontásba,pl. 720x576-ba.
    Nem is beszélve a DVD terjedéséről,akár az írók árát nézed is.
    Mivel írtad az svhs-t,ezért ezt is megemlítem,emlékeim szerint kb. 450-es sorfelbontása van,sokkal jobb mint a VHS,ráadásul van svideo kimenete ezeknek a videóknak,amik jobb képet adnak,ha svideo bemenethez kötöd őket. Általában jobb VHS szalagot Svhs magnóval játszani,nem csak ezért,hanem a benne lévő (ált. ezekben van,de nem mindegyikűben) TBC miatt - Time base corrector. Ez javít a hangegyüttfutáson,a rossz minőségű szalag miatt esetleg a felvételnél elcsúszik a hang, sw függő is a dolog.

Felbontás: ha olcsót választasz (sima TVTUNER) semmiképpen nem fogod tudni rögtön mpeg2 720-ba digizni,kivéve ha nem a leggyorsabb géped van (2000+ felett) divx-be nem ajánlatos,mert az nem real time codec,persze lehet,de akkor esetleg a további konverziók tovább rontanak a végeredményen. (dvd-n le akarod-e játszani később vagy se.) Örök szabály: minnél kevesebb konvertálást!
    Ilyen ''olcsó'' esetekben legjobb,ha valamilyen mjpeg codeccel próbálkozol,lehet DV is,vagy huffyuv.
    Nagy file lesz a vége,de kisebb gép is bírja,jó lesz a minősége nagyon.
    --> MORGAN MJPEG a konyhafőnök ajánlata.
    Ezt aztán később,lassan ugyan,de biztosan,át lehet alakítani akár divx-re,akár mpeg2 dvd-re. Ajánlatos a 720x576 felbontás,mert ez a szabvány.
    Ekkor már jóval kisebb lesz a file mérete,és mehet ki DVD-re. Cd-re is ki lehet írni, kb. 15 percet. Nem sok...
    Divx is jó,de mivel játszod le? Persze sz.géphez jó,valamint van (pl. KISS gyártmány) DVD lejátszó,ami le tud játszani divx avit,dehát...
    Persze mpegből,és mpeg2-ből is lehet divxbe tömöríteni,kérdésedre válaszolva.

Grabbelni más programokkal lehet DVD-ről, pl. Gordian Knot,meg még van egy pár,keress rá a keresővel. Egyszerű művelet, a gépeden lesznek a vob fileok.

Összegezve: olcsó kártyával nagy fileok lesznek,ajánlatos az mjpeg (avi lesz a kitejesztése) vagy DV kodec,ezt később offline alakítod pár óra alatt dvd-re, (tmpgenc a progi neve ami megcsinálja) Svcd-re,vagy neadj isten VCD-re (ez már gyenge minőség..), ill. Divx-be. (Erre más progi kell.pl. dr.divx)
    További előny: az mjpeg kodec minden egyes képkockája keyframe,tehát bárhol tudod VÁGNI,ha szükséges egy vágóprogrammal. Reklámok stb..
    Drága kártyával viszont azonnal tudsz mpeg2-be is akár 720 felbontással,és meg se érzi a géped. Jóval kevesebb idő,nem kell konvertálni utánna,viszont drága.
    Néha még szebb is lesz mint volt. Pl. Canopus-nak vannak ilyen kártyái,hardwareesen mpeg2-be,vagy DV-be,esetleg miro DC10 hardwaresen mjpeg-be!
    Ez olyan 60-70e Ft amúgy,canopus DV olcsóbb,mpeg2 drága,200e Ft..

Más: a bedigizett anyag interlaced,tehát a monitoron csíkos lesz a gép mozgásoknál. Ezt a tv nem jeleníti meg,tehát nem kell aggódni,ha dvd-t csinálsz,a tv-n lejátszva nem lesz csikos,viszont a gépen igen. A powerdvd ugy ahogy kiszüri softwaresen.
    Lehet deinterlacelni,ekkor átkonvertálásnál eltünnek ezek,jó pl. divx-nél,amikor tuti,hogy gépen fogod nézni az anyagot. Viszont ha dvd-re készül,felesleges. Ez is kicsit ront a minőségen,szóval ha nem muszály,akkor ne.

Tapasztalat: Terratec synergie 400 stereo tv tuner, 1.3Ghz-s celeronon jól vesz fel saját programjával morgan mjpeg-be, (picvideo mjpeg is van,morgan jobban tetszett). Nagy file lesz,később tmpgenc-el átalakítás DVD-re,esetlegesen deinterlace.
    Mjpegben 720x576-ban történt a capture.
    mpeg2-t már egy 2ghz feletti géppel inkább.

Kb. ennyi,így hirtelen. Remélem segítettem,ha zavaros csak szójj:-)))

• Bandit21

addikt

Hály ALL!
    Próbáltam keresgélni de nem igazán akadtam megfelelő topicra.
    A ''követelmények''
    1. Videódigitalizálás régi (S)VHs kazikról, videókamera kaziról (szóval videóbemenet)
    2. ár 10-20ig
    3. Nem használt (előre is köszönöm az ajánlatokat de közbeszerzésből kell megoldanom)
    4. Magasabb élvezhető fölbontás (7**X4** nemtudom pontosan mennyi)
    5. Esetleg DVD-t is leheseen vele grabbelni. (bár ezt még nem próbáltam, hogy megy ez? csak elég 1 dvd-rom meg 1 progi és kész?)
    6. Mpeg1, 2 be kódoljon v vmi olyanba amiből lehet divx-be tömöríteni.
    7. Van egy 9800pro-m megáldva a FULLSTREAM technológiával ami elvileg ''visszablokkosítja'' a lejátszott videót (ha jól tudom) ezt is nem baj ha kihasználja (v ez automatikusan megy?)
    Előre is köszi főleg a tapasztalatokat várnám.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés