- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hővezető paszták
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mini_DV
csendes tag
Kb mennyit ér egy 5éves ilyen tipusú minidv használtan? (pontosabban mennyiért adnak egy ilyet?). A tipus mégegyszer: Panasonic NV-DS60(EG)
Érdekelne ilyen kamera (hibás is, akár teljsen működésképtelen is!), ha van vkinek eladó!
-
mini_DV
csendes tag
Sziasztok!
Van egy minidv-m, egy [Panasonic NV-DS60(EG)]
5éves és 3 év garancia volt rá, tehát már garanciában nem tudom javítatni. Ilyen esetben, otthol szoktam magam szervizelni a gépeim, mert 4000ft-os óradíj nem túl kellemes ár és nagyon szeretek szerelgetni, így megtanultam már rengeteg gép szerkezetét. A minidv azonban teljesen új még nekem és elkelne tapasztalt emberektől a segítség, mert elég sok bajom van vele. pl minden csavar más és más. Más a menetsűrűség, tehát egy elcserélés kivasalja a menetet. Más a hossz is, tehát nem kap bele elég mélyen és ezért szedi le a kezdő menetéleket, vagy épp túl hosszú és túlér bele vmilyen alkatrészbe. pl jó hogy időben észrevettem, hogy ha teljesen behajtom a csavart, akkor belefúr a felvevőfejbe
. A csavarok nagyon aprók, nagyon sok van belőlük és könnyen összecserélhetők, ami a fent emlitett gondokkal járhat. Elsőre nem tudom memorizálni, inkább felirogattam egy lapra melyik csavar hova való és sortiroztam.
LCD-vel van a gond és először a piros, majd a kék is elment, már csak zöld képet látok. Eleinte magától is visszajöttek a színek, majd már csak a lcd mozgatására. Valószínüleg érintkezési hiba, ezért álltam neki szétszedni. kb 2mm átmérőjű és 1mm hosszú csavar a lcd-t tartotta és kicsavarás után behullot a lcd csuklója melletti résen a kamera belsejébe. Hiába forgattam a gépet, nem esett ki a csavar, csak csörög a belsejében. Ezért aztán főleg szét kell bontani a kamerát, mert kitudja mit zár rövidre a NYÁK-on ill. a mechikába hol akad be. Sikeresen le is szedtem az alját, de a csavar a kezelőpanel mögött van beesve, azt meg már sehogy nem tudtam leszedni. Elkezdtem kiszedni az alj levétele után előbukkant csavarokat és már mozog is a kezelőpanel kicsit.
Hogyan lehet szétbontani teljsen egy ilyen minidv-t? Van vmi szerelési útmutató ezekhez? Mire kell nagyon vigyázni?
A segítségeteket előre is köszönöm!
üdv. mini_DV
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged