- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
mini_DV
csendes tag
Sziasztok!
Van egy minidv-m, egy [Panasonic NV-DS60(EG)]
5éves és 3 év garancia volt rá, tehát már garanciában nem tudom javítatni. Ilyen esetben, otthol szoktam magam szervizelni a gépeim, mert 4000ft-os óradíj nem túl kellemes ár és nagyon szeretek szerelgetni, így megtanultam már rengeteg gép szerkezetét. A minidv azonban teljesen új még nekem és elkelne tapasztalt emberektől a segítség, mert elég sok bajom van vele. pl minden csavar más és más. Más a menetsűrűség, tehát egy elcserélés kivasalja a menetet. Más a hossz is, tehát nem kap bele elég mélyen és ezért szedi le a kezdő menetéleket, vagy épp túl hosszú és túlér bele vmilyen alkatrészbe. pl jó hogy időben észrevettem, hogy ha teljesen behajtom a csavart, akkor belefúr a felvevőfejbe
. A csavarok nagyon aprók, nagyon sok van belőlük és könnyen összecserélhetők, ami a fent emlitett gondokkal járhat. Elsőre nem tudom memorizálni, inkább felirogattam egy lapra melyik csavar hova való és sortiroztam.
LCD-vel van a gond és először a piros, majd a kék is elment, már csak zöld képet látok. Eleinte magától is visszajöttek a színek, majd már csak a lcd mozgatására. Valószínüleg érintkezési hiba, ezért álltam neki szétszedni. kb 2mm átmérőjű és 1mm hosszú csavar a lcd-t tartotta és kicsavarás után behullot a lcd csuklója melletti résen a kamera belsejébe. Hiába forgattam a gépet, nem esett ki a csavar, csak csörög a belsejében. Ezért aztán főleg szét kell bontani a kamerát, mert kitudja mit zár rövidre a NYÁK-on ill. a mechikába hol akad be. Sikeresen le is szedtem az alját, de a csavar a kezelőpanel mögött van beesve, azt meg már sehogy nem tudtam leszedni. Elkezdtem kiszedni az alj levétele után előbukkant csavarokat és már mozog is a kezelőpanel kicsit.
Hogyan lehet szétbontani teljsen egy ilyen minidv-t? Van vmi szerelési útmutató ezekhez? Mire kell nagyon vigyázni?
A segítségeteket előre is köszönöm!
üdv. mini_DV
Új hozzászólás Aktív témák
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Robotporszívók
- Magisk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged