- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Auratech
őstag
Nem a frekvencia lesz különböző, hanem a hozzá tartozó szubjektív hangosság, ami miatt a sávszűrt zajjel ''mono érzete'' szétesik, de értem amire gondolsz.
Még nem találtam megoldást rá. Az én fülem kb 17400(+-200hz) működik tiszta sinusjellel. Komplexebb, modulált (fűrész, négyszög, trapéz és társaik) jelek esetén feljebb csúszik a határ, de csak a sinusos komponensek (1db frekvencia) dedikálnak egy rezonanciapontot.
Az erősen kihajtott sweep sinusjel a felső halláshatáron gyakran torzul, kicsit négyszöges-fűrészes lesz, ami a membránokon (dugasz/dobhártya) keletkező részfrekvenciák(parciális rezgések_ld. Békessy munkái) summájaként elszínezi a tiszta sinusjelet. A dugasz méréskor kiderült. hogy ez a torzítás inkább a fülemben van, úgyhogy sokat nem tudok vele kezdeni, talán mosni kéne..? A 18-20 Khz körüli művi jel elég természetellenes jelenség egyébként, erre nem nagyon alakult még ki evolúciós válasz az embernél, de azért az egérriasztókat, régi bekapcsolt (standby) tévéket kiszúrom messziről.
Ötleted jó egyébként, ha valami eszedbe jut, szólj!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest